Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

DRUNK JACKALS

Drunk Jackals logo

Το συγκρότημα ''Drunk Jackals'' δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στην Κόρινθο. Όπως αναφέρει και η ίδια η μπάντα στο βιογραφικό της «Οι Drunk Jackals σχηματίστηκαν το Φεβρουάριο του 2015 στην αχανή, ανελέητη έρημο που είναι γνωστή ως Κόρινθος. Επηρεασμένοι απ' το περιβάλλον τους και τα κοινά τους γούστα, αποφάσισαν να παίξουν παλιομοδίτικο αμερικάνικο ροκ με φόντο τη σκονισμένη αμερικανική δύση. Με όπλο το αλκοόλ και διάθεση για ροκάρισμα στρέφουν το βλέμμα τους στον ορίζοντα με τον καυτό ήλιο να δύει από πίσω τους.»

Πρόκειται για μια garage rock μπάντα με αγγλικό στίχο, με αγάπη για το αμερικανικό και βρετανικό ροκ των 60’s και 70’s.

Πριν την δημιουργία της μπάντας, ο Πολωνός (Χρήστος) με τον Πανάγο έπαιζαν μαζί σε άλλη μπάντα. Μετά ήρθε και ο Leslie (Βασίλης) στην κιθάρα και τυπικά δημιουργήθηκε ο πυρήνας. Τον Ιούνη του 2015 μπήκε και ο Τεό στη φωνή και έτσι η μπάντα ''Drunk Jackals'' είχε την πλήρη σύνθεση της κι άρχισαν να συνθέτουν τα πρώτα τους κομμάτια.

Η αρχική σύνθεση της μπάντας Drunk Jackals είναι η εξής:
Theo - Φωνή
Leslie - Κιθάρες
Πολωνός - Μπάσο
Πανάγος -Τύμπανα

Drunk Jackals - greek rock band

Η πρώτη live εμφάνιση του συγκροτήματος ''Drunk Jackals'' έγινε στο Korythmos Festival τον Σεπτέμβριο του 2015. Μετά από αυτό το live ακολούθησαν και άλλα live για το υπόλοιπο του 2015 στην Κόρινθο αλλά και στο Κιάτο. Η χρονιά του 2015 θα κλείσει για τους Drunk Jackals με ένα live ως support στο γκρουπ ''1000mods'' μαζί με τους ''Wish Upon a Star'', στο Artichoke στην Κόρινθο.

Drunk Jackal - 2015 live

Τον Οκτώβριο του 2015 θα γίνει η πρώτη ψηφιακή κυκλοφορία του πρώτου τραγουδιού της μπάντας Drunk Jackals με τίτλο ''Tonight'' από μπορείτε να ακούσετε στο κανάλι τους στο youtube εδώ: Drunk Jackals - Tonight. Το τραγούδι ''Tonight'', με σαφή rock ‘n’ roll δομή, είναι από τα πρώτα τέσσερα-πέντε κομμάτια που παίζανε όταν πρωτοξεκινήσανε σαν μπάντα.

Το 2016 θα είναι μια χρονιά με την πρώτη κυκλοφορία της μπάντας Drunk Jackals αλλά και με πολλά live σε πόλεις όπως Αθήνα, Κόρινθο, Χιλιομόδι, Πάτρα, Κιάτο.

Τον Φεβρουάριο του 2016 θα παίξουν live στην Αθήνα μαζί με το συγκρότημα ''The Final Act'' και στις 28 του ίδιου μήνα θα συμμετέχουν στο 3ήμερο ''3DaysOFF! vol.2 Festival'' που πραγματοποιήθηκε στο Texas Rock Club στην Αθήνα.

Τον Μάιο του 2016, μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, θα κυκλοφορήσει η πρώτη τους ανεξάρτητη δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''Seven Souls''. Πρόκειται για ένα ep όπου περιελάμβανε τέσσερα τραγούδια της μπάντας, σε boogie rock/country μονοπάτια και κυκλοφόρησε σε cd. Η ηχογράφηση του έγινε τον Απρίλιο του 2016 στο ''Wreck It Sound Studios'' στην Κόρινθο. Το τραγούδι ''Biker Girl'' που ανοίγει το ep είναι σίγουρα αυτό που ξεχωρίζει και θα σας ξεσηκώσει, χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν σε τίποτα. Μπορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια του ep ''Seven Souls'' από το bandcamp της μπάντας Drunk Jackals εδώ: https://drunkjackals.bandcamp.com/album/seven-souls.

Drunk Jackals - (2016) Seven Souls

Πρόκειται για ένα πολύ καλό πρώτο δείγμα από μια μπάντα που δείχνει να έχει ταυτότητα και να ξέρει πολύ καλά τι θέλει να κάνει και τι μουσική να παίξει.

Τον Αύγουστο του 2016, ήταν μια σημαντική στιγμή στην έως τότε πορεία της μπάντας, καθώς συμμετείχαν στο 3ήμερο Ziria Music Festival, σε ένα φεστιβάλ όπου συμμετείχαν μπάντες όπως Vodka Juniors, Puta Volcano, Χατζηφραγκέτα, Cyanna Mercury (δες εδώ: CYANNA MERCURY), Monovine, Bazooka κ.α.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου του 2016 θα συμμετέχουν σε ένα release live γιορτή του γκρουπ Salto Mortale (δες εδώ: SALTO MORTALE) για την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικό τους ep, στο ΓΙΑΦΚΑ στην Πάτρα.

Λίγο πριν φύγει το 2016 το γκρουπ ''Drunk Jackals'' θα δώσει ένα live μαζί με τα γκρουπ ''Limpin Express'' και ''Sum Guys'' στην ιστορική σκηνή του AN Club στην Αθήνα.

‎Drunk Jackals, Limpin Express, Sum Guys at AN Club 2016

Το 2017 θα αρχίσει με το συγκρότημα να συνεχίζει να δίνει live εμφανίσεις καθώς ετοιμάζει και τα τραγούδια για τον επερχόμενο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους.

Drunk Jackals - greek rock band - live 2017

Τον Μάρτιο του 2017 το γκρουπ ''Drunk Jackals'' θα μπει στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις των τραγουδιών για τον επερχόμενο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου του 2017 η μπάντα ''Drunk Jackals'' συμμετείχε στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Αγίων Θεοδώρων. Στο φεστιβάλ αυτό συμμετείχαν πέντε συγκροτήματα διαφορετικού μουσικού ύφους. Το επόμενο Σάββατο 15 Ιουλίου συμετείχαν ως support band στην μεγάλη συναυλία του συγκροτήματος ''1000mods'' στα πλαίσια του Korythmos 2017 στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου.

1000mods, Drunk Jackals live in Korinthos 2017

Τον Οκτώβριο του 2017 θα κυκλοφορήσει η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του συγκροτήματος ''Drunk Jackals''. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Countryside'' όπου κυκλοφόρησε σε δίσκο βινυλίου σε ανεξάρτητη παραγωγή. Ο δίσκος απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τον μουσικό τύπο της χώρας και σίγουρα αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Για την θεματολογία των στίχων των τραγουδιών όπως έχει δηλώσει και το ίδιο το συγκρότημα «Περιστρέφονται γύρω από τη γενικότερη Rock n Roll θεματική. Κορίτσια, ξενύχτια, αλκοόλ και τα σχετικά».
Μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο ''Countryside'' από το bandcamp της μπάντας Drunk Jackals εδώ: https://drunkjackals.bandcamp.com/album/countryside.

Drunk Jackals - 2017 lp, Countryside (greek garage rock)


Τον Νοέμβριο, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του νέους τους άλμπουμ, θα ανέβουν και θα παίξουν live για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, στο Silver Dollar Music Bar.

Η χρονιά του 2017 συναυλιακά θα κλείσει στην Αθήνα και στο AN club, όπου την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου μαζί με ''Tourlou The Band'' και ''Χάρλοκ'' (δες εδώ: ΧΑΡΛΟΚ), θα δώσουν το τελευταίο τους live για την χρονιά.

Στις αρχές Μαρτίου του 2018 το γκρουπ θα κατέβει για συναυλίες για πρώτη φορά στην Κρήτη.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου του 2018 το γκρουπ ''Drunk Jackals'' συμμετείχε στο 2ήμερο φεστιβάλ ''Under The Sun Festival'', το οποίο έλαχε χώρα στην παραλία του Σχίνου στο Cariocas Beach Bar, μαζί με σπουδαία ελληνικά ροκ γκρουπ όπως ''Puta Volcano'' (δες εδώ: PUTA VOLCANO), ''Wish Upon A Star'', ''Breath After Coma'' και άλλα.

Under The Sun Festival 2018

Τον Αύγουστο του 2018 το γκρουπ ''Drunk Jackals'' συμμετείχε στο 2ήμερο ''Music Highway Festival - Mountain Edition Vol. 2''.

Τον Φθινόπωρο του 2018 θα πραγματοποιήσουν μια περιοδεία παίζοντας live σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα για την παρουσίαση του άλμπουμ τους.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου του 2018 το συγκρότημα ''Drunk Jackals'' θα ανοίξουν την συναυλία του συγκροτήματος ''Nightstalker'' όπου πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο.

Nightstalker + Drunk Jackals Live! (26/10 Κόρινθος)

Το 2019 θα βρει το ροκ συγκρότημα ''Drunk Jackals'' για μια ακόμα φορά στους δρόμους όπου οργώνουν την Ελλάδα με τις live εμφανίσεις τους σε Αθήνα, Κόρινθο, Πάτρα και το καλοκαίρι θα συμμετέχουν στο 2ο Μουσικό Φεστιβάλ Αγίων Θεοδώρων και στο Korythmos Summer Festival 2019.

Drunk Jackals - greek garage rock band - live 2019

Στα μέσα του Οκτώβρη του 2019 θα κυκλοφορήσει ανεξάρτητα το δεύτερο άλμπουμ του γκρουπ ''Drunk Jackals'' με τίτλο ''Buzz Addiction''. Ο δίσκος ''Buzz Addiction'' κυκλοφόρησε σε βινύλιο και διαδικτυακά. Μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο ''Buzz Addiction'' από το bandcamp της μπάντας Drunk Jackals εδώ: https://drunkjackals.bandcamp.com/album/buzz-addiction. Οι στίχοι η μουσική και η παραγωγή ανήκουν στο γκρουπ. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο ροκ δίσκο που περιλαμβάνει εννέα τραγούδια της μπάντας Drunk Jackals. Τα τραγούδια ξεχειλίζουν από ενέργεια και οι κιθάρες δίνουν τον δυναμικό και βρώμικο garage ρυθμό τους. Ο δίσκος Buzz Addiction είναι φτιαγμένος για να ακούγετε δυνατά.

Drunk Jackals - garage & psychedelic rock band

Στις 8 Νοεμβρίου του 2019 θα γίνει η live παρουσίαση του δίσκου ''Buzz Addiction'' στο BUMS στην Αθήνα με την παρουσία επί σκηνής και των συγκροτημάτων ''The Smoking Hiccup Machine'' και ''Soothsayer''.

Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου τους άλμπουμ το συγκρότημα Drunk Jackals θα πραγματοποιήσει μια περιοδεία σε πόλεις σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία από τα μέσα Νοεμβρίου έως τέλος Δεκεμβρίου του 2019.

Drunk Jackals - Buzz Addiction tour 2019

Σε αυτά τα χρόνια της δράσης της, η μπάντα ''Drunk Jackals'' έχει βρεθεί στην ίδια σκηνή με συγκροτήματα όπως ''1000mods'', ''Nightstalker'', ''Screaming Dead Balloons'' (δες εδώ: SCREAMING DEAD BALLOONS), ''Mr. Highway Band'',  και άλλα πολλά και να παίξουν σε διάφορα φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα όπως το Tris & o Cookos Festival, το Ziria Festival, το Livadoura Rock Festival, το SIX D.O.G.S., το Ghost House, η Αρχιτεκτονική, η Rock Sinantisi Kiatou, το Μπη Σάιντ, το Artichoke και άλλα σε Κόρινθο, Πάτρα, Αθήνα, Χανιά και αλλού.

Το ροκ συγκρότημα ''Drunk Jackals'' έχει έρθει για να μείνει. Με τις δυσκολίες της επαρχίας, έχουν καταφέρει να διανύσουν μια πολύ καλή πορεία στην ελληνική ροκ σκηνή, με πολλά live σε μουσικές σκηνές άλλα και σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και με επίσημη δισκογραφία.

Drunk Jackals - greek rock band

Μπορείτε να ακολουθείτε την πορεία της ελληνικής ροκ μπάντας ''Drunk Jackals'' αλλά και να ακούσετε όλη την δισκογραφία του συγκροτήματος και στα παρακάτω link:
https://www.facebook.com/DrunkJackals/
https://drunkjackals.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/2rxku9aJ4EBnHFSKNEHhQR
https://www.youtube.com/channel/UCupMLmfBb5JdoFCI5jg8GMg


Δισκογραφία

SEVEN SOULS (2016)
1. Biker Girl
2. Seven Souls
3. In My Brain
4. I Think You Know
Drunk Jackals - (2016) Seven Souls_front

Drunk Jackals - (2016) Seven Souls_back

COUNTRYSIDE (2017)
A1. Explode
A2. For RnR
A3. That's The Way I Roll
A4. Ch-Check Out Those
A5. Salty Wet Brunette
B1. You'd Better Run
B2. Country Road
B3. Gone Rogue
B4. Keepin' On
B5. Tennessee Whiskey
Drunk Jackals - (2017) Countryside_front

Drunk Jackals - (2017) Countryside_lp

Drunk Jackals - (2017) Countryside_back

BUZZ ADDICTION (2019)
1. Weird Way Around
2. Right Now
3. It's Gone
4. My Will Be Done
5. In Your Illusion
6. Losing Control
7. Back Of My Head
8. Running Out Of Time
9. Under The Gun
Drunk Jackals - (2019) Buzz Addiction_Front Cover

Drunk Jackals - (2019) Buzz Addiction_LP

Drunk Jackals - (2019) Buzz Addiction_Back Cover

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου