Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

SALTO MORTALE

Salto Mortale - greek rock band_logo


Το συγκρότημα ''Salto Mortale'' ουσιαστικά δημιουργήθηκε στα τέλη του 2011 από τον Θανάση Αντωνόπουλο στην φωνή και στην κιθάρα και τον Δημήτρη Μουργελά στο μπάσο. Μετά από κάποιον καιρό γίνεται η προσθήκη του Γιώργου Μαρκόπουλου στην κιθάρα και έπειτα του Γιώργου Φούρου στο τύμπανα. Ο Γιώργος Φούρος αντικατέστησε τον Δημήτρη Βουτυρίτσα στα τύμπανα όπου για προσωπικούς του λόγους αποφάσισε να αποχωρίσει από την μπάντα. Έτσι πλέον η μπάντα απέκτησε πλήρη σύνθεση κάπου το 2013. Η βάση του συγκροτήματος είναι ανάμεσα στην Πάτρα λόγω σπουδών και την Τρίπολη λόγω καταγωγής.


Salto Mortale - ελληνικό ροκ συγκρότημα

Η αρχική λοιπόν σύνθεση της μπάντας, μετά από κάποιες ανακατατάξεις και πριν τις πρώτες ηχογραφήσεις της ήταν η παρακάτω:
Θανάσης Αντωνόπουλος - Φωνή / Κιθάρα 
Δημήτρης Μουργελάς - Μπάσο
Γιώργος Μαρκόπουλος - Κιθάρα 
Γιώργος Φούρος - Τύμπανα

To μουσικό ύφος του συγκροτήματος ''Salto Mortale'' κυμαίνεται στα πλαίσια του ελληνόφωνου ροκ. Ροκ ήχος με ελληνικό στίχο.

Η πρώτη τους live εμφάνιση ως μπάντα έγινε στο Camelot live stage στις 19 Μαΐου του 2012. Τον Απρίλη του 2012 το κομμάτι "Μόνο για μένα" βρέθηκε στην 5η θέση του διαγωνισμού Big Buzz στο μουσικό site Musicwave ενώ τον επόμενο μήνα βρέθηκαν στην 1η θέση του ίδιου διαγωνισμού με το τραγούδι τους με τίτλο "Δεν ανήκεις εδώ". Στις 5 Ιουλίου του 2012 συμμετέχουν στο 1o Φεστιβάλ Ελληνικού Ροκ που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Την άνοιξη του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο ''Ξεχασμένες Στιγμές'' το οποίο περιείχε 3 δικά τους κομμάτια.

Τον Αύγουστο του 2013 συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ροκ που έγινε στην Τρίπολη. Επίσης το καλοκαίρι του 2013 θα παίξουν live στην Αθήνα στο Ghost House και στο Bat City και στις 7 Οκτωβρίου στο After Dark.


Το γκρουπ Salto Mortale μετά την κυκλοφορία 2 digital singles (''Η Επόμενη Μέρα'' τον Απρίλιο του 2014 και ''Το Κορίτσι του Βάλτου'' τον Ιούνιο του 2014) ολοκλήρωσαν και κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2014 το πρώτο ep τους με τίτλο ''Μία άλλη πραγματικότητα''. Πρόκειται για μία ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή η οποία έχει "κοπεί" και σε cd σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
Η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγιναν από το Σάκη Μπάστα στο Noisebox Studio στην Πάτρα. Το εξώφυλλο είναι η απεικόνιση ενός έργου του ζωγράφου Γεράσιμου Γαλιατσάτου.

To ep εκτός από τα 2 digital singles συμπεριλαμβάνει και ένα καινούριο κομμάτι με τίτλο ''Ταξίδι δίχως τέλος'' το οποίο μπορείτε να ακούσετε στο κανάλι της μπάντας στο youtube παρακάτω.


Μπορείτε επίσης να ακούσετε και να κατεβάσετε δωρεάν ολόκληρο το πρώτο τους ep με τίτλο ''Μία άλλη πραγματικότητα'' εδώ: https://saltomortalebandgreece.bandcamp.com/album/ep (επιλέγοντας την τιμή 0 € ή όποιο ποσό θέλετε).


Τα τρία τραγούδια του δίσκου ''Μία άλλη πραγματικότητα'' κινούνται στο κιθαριστικό ροκ με πολύ προσεγμένη παραγωγή. Το τραγούδι ''Η επόμενη μέρα'' που ανοίγει το δίσκο υπάρχουν και κάποια πολύ ωραία reef στις κιθάρες. Το ''Ταξίδι δίχως τέλος'' που ακολουθεί είναι ίσως το hit του δίσκου. Μελωδικό ρυθμικό ροκ.

Το 2015 το συγκρότημα έχει έντονη συναυλιακή δράση. Συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως Πάτρα, Αθήνα, Λευκάδα, Τρίπολη και αλλού...


Το καλοκαίρι του 2015 το γκρουπ ''Salto Mortale'' έχει έντονη συναυλιακή δράση σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια της προώθησης του δίσκου τους ''Μία άλλη πραγματικότητα''.


Στο τέλος του Δεκέμβρη του 2015 το γκρουπ ''Salto Mortale'' κυκλοφορεί το νέο τους τραγούδι (digital single) με τίτλο ''Η νύχτα που σώπασαν οι ποιητές''. Μπορείτε να το ακούσετε στο bandcamp της μπάντας εδώ ή στο κανάλι τους στο youtube παρακάτω.


Οι στίχοι είναι επηρεασμένοι από το ομότιτλο κείμενο της Μένιας Μαραγκού που δημοσιεύθηκε στη free press εφημερίδα "Τέταρτο" και στο tetartopress.gr. (http://tetartopress.gr/?p=7812)


Την Άνοιξη του 2016 θα παρουσιάσουν ένα  studio clip για το καινούριο τους τραγούδι με τίτλο "Παράθυρο στο χάος". Μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο παρακάτω:


Το καλοκαίρι του 2016 το συγκρότημα ''Salto Mortale'' θα παίξει live σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα σε διάφορα φεστιβάλ.

Τον Οκτώβριο του 2016 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο ep της μπάντας ''Salto Mortale'' με τίτλο ''Παράθυρο Στο Χάος''. Αυτός ο δίσκος περιέχει 4 τραγούδια όλα σε στίχους και μουσική υπογεγραμμένα από την ίδια την μπάντα. Μουσικά κινείται στο γνωστό ροκ ύφος της μπάντας. Μπορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια του ep ''Παράθυρο Στο Χάος'' στο bandcamp της μπάντας εδώ: https://saltomortalebandgreece.bandcamp.com/album/ep-2.

Salto Mortale - Παράθυρο στο χάος ep

Το 2017 ήταν μια πολύ έντονη συναυλιακά χρονιά για την μπάντα ''Salto Mortale'' που όργωσε κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα. Έπαιξε live σε πόλεις όπως Αθήνα, Αίγιο, Πύργο (όπου άνοιξαν την συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα), Ναύπακτος, Κυπαρισσία, Πάτρα, Αγρίνιο, Ιτέα, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά και το καλοκαίρι συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ. Να αναφέρουμε ότι στο Rapido Molino Fest το Σάββατο 5 Αυγούστου του 2107 το γκρουπ ''Salto Mortale'' θα συμπληρώσει το 100οστό τους live!

Salto Mortale - live 2017

Ένας δυνατός σταθμός ήταν και το live την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στο Passenger στην Θεσσαλονίκη, μαζί με το γκρουπ ''Γουρούνια Στο Διάστημα'' (δες εδώ: ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ). Πρόκειται για ένα live με δυο από τα καλύτερα ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα.


Το 2017 συναυλιακά θα κλείσει για το γκρουπ ''Salto Mortale'' παίζοντας live στην Αθήνα, στις 21 Δεκεμβρίου στο Ρυθμός Stage, μαζί με τα συγκροτήματα ''Rockamora'' και ''Διόνυσος''.

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2018 θα αρχίσουν οι ηχογραφήσεις για τον επερχόμενο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο του συγκροτήματος ''Salto Mortale''.

Τον Απρίλιο του 2018 το συγκρότημα ''Salto Mortale'' συνεχίζει να δίνει παρουσία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας παίζοντας live, πριν την κυκλοφορία του επερχόμενου πρώτο τους δίσκου. Οι πρώτοι σταθμοί της mini περιοδείας τους θα είναι στο Κιλκίς (για πρώτη φορά!) και στην Θεσσαλονίκη.

Στις 16 Απριλίου του 2018 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του γκρουπ ''Salto Mortale''. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Ατελές το ον''. Ο δίσκος ''Ατελές το ον'' συνδυάζει στοιχεία από τον ευρύτερο χώρο του hard ‘n’ heavy και χρησιμοποιώντας ελληνικό στίχο, αποτελεί δήλωση του χαρακτήρα της μπάντας και μια ξεκάθαρη πρόταση των σκέψεων και των ιδεών της.

Salto Mortale - Ατελές το ον cd & t-shirt

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου, το γκρουπ θα παρουσιάσει ζωντανά το άλμπουμ ''Ατελές το ον'' στην Αθήνα στις 26 Απριλίου στο six d.o.g.s μαζί με το γκρουπ ''Προφίλ'' (δες εδώ: ΠΡΟΦΙΛ).

Salto Mortale & Προφίλ live at six dogs 2018 athens

Η συνέχεια της mini περιοδείας του γκρουπ ''Salto Mortale'' θα συνεχιστεί στο Βόλο στις 27 Απριλίου στο Cafe Santan μαζί με το γκρουπ ''Μωρά στη Φωτιά'' και στην Πάτρα στο Γιάφκα παρέα με ''Tourlou The Band'' και τους ''Rockamora''.

Salto Mortale - mini tour 2018

Όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας τους, οι ''Salto Mortale''  έχουν πραγματοποιήσει live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και εμφανίσεις μαζί με ονόματα όπως τα Υπόγεια Ρεύματα (δες εδώ: ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ), τους Puressence, Γιάννη Αγγελάκα (δες εδώ: ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) το Μίλτο Πασχαλίδη, με Μπάμπη Στόκα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Ζουγανέλη και Δημήτρη Σταρόβα, το Σωκράτη Μάλαμα, τα Μωρά στη Φωτιά (δες εδώ: ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ), τον Πέτρο Θεοτοκάτο (Δες εδώ: ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ), τους Απροσάρμοστους τους Beggar’s Blues Diary, τους Magic De Spell (δες εδώ: MAGIC DE SPELL) και άλλους.


Salto Mortale & Στέλιος Σαλβαδόρ (Μωρά Στη Φωτιά)

Επίσης το συγκρότημα ''Salto Mortale'' έχει συμμετάσχει και σε διάφορα φεστιβάλ όπως 4η Γιορτή Circulo Cooperativa, Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα, 3° Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, 1° - 3° Φεστιβάλ Ελληνόφωνου Ροκ στην Τρίπολη, 1st Nidri Rock Festival στην Λευκάδα. Στις live εμφανίσεις τους παρουσιάζουν δικό τους υλικό καθώς και διασκευές σε ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκρότημα Salto Mortale στην επίσημη σελίδα τους στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Salto-Mortale/486727344730239?ref=hl.

Salto Mortale - greek rock live

Το συγκρότημα ''Salto Mortale'' έρχεται με δύναμη για να αφήσει με μεγάλα γράμματα το όνομά του στην υπόθεση Ελληνικό ροκ. Με πλήθος live εμφανίσεων ανά την Ελλάδα στο ενεργητικό του και την κυκλοφορία των δίσκων τους, το γκρουπ ''Salto Mortale'' ήρθε για να μείνει στην εγχώρια ροκ σκηνή.


Δισκογραφία

ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ (2013)
1. Δεν ανήκεις εδώ
2. Φεύγω
3. Μόνο για μένα

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (2014)
1. Η επόμενη μέρα
2. Ταξίδι δίχως τέλος
3. Το κορίτσι του βάλτου
SALTO MORTALE - Μία άλλη πραγματικότητα_front

SALTO MORTALE - Μία άλλη πραγματικότητα_cd

SALTO MORTALE - Μία άλλη πραγματικότητα_back

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΧΑΟΣ (2016)
1. Παράθυρο στο χάος
2. Η νύχτα που σωπάσαν οι ποιητές
3. Τα φαντάσματα πάντα επιστρέφουν
4. Κενό
Salto Mortale - Παράθυρο στο χάος_front

Salto Mortale - Παράθυρο στο χάος_cd

Salto Mortale - Παράθυρο στο χάος_back

ΑΤΕΛΕΣ ΤΟ ΟΝ (2018)
1. Λάχεση
2. Ατελές το ον
3. (απο)σύνθεση
4. Γρα Γρου
5. Soundtrack για μια προσμονή
6. Δεσμός σ.
7. Πληθυντικός αγενείας
8. Plaza de Mayo
9. Σωματοποίηση χρόνιου κενού
10. Και αυτό θα περάσει
Salto Mortale - Ατελές το ον_cd front

SALTO MORTALE -  Ατελές το ον_cd

SALTO MORTALE -  Ατελές το ον_cd back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου