Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

CYANNA MERCURY

Cyanna Mercury_greek rock band logo

Το συγκρότημα ''Cyanna Mercury'' δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013 στην Αθήνα από τους αδερφούς Sid και τον Diamond Pr. Το συγκρότημα ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 με τον Dennis Panagiotides και τον Dimitri Georgopoulos. Πρόκειται για μια μπάντα με αγγλικό στίχο που παίζει νεοψυχεδελικό rock με stoner rock στοιχεία. Όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι το συγκρότημα δημιουργήθηκε «ως όχημα για την έκφραση της αναζήτησης των τριών μουσικών για την τέλεια μίξη της δυτικής ψυχεδελικής ροκ και του blues με παραδοσιακά ανατολίτικα στοιχεία από την πατρίδα τους». Τα αρχικά μέλη της μπάντας ήταν οι εξής:
Spyreas Sid (Σπύρος Σιδηρόπουλος) – Φωνή, Κρουστά
Nick Sid (Νίκος Σιδηρόπουλος) – Πλήκτρα
Diamond Pr – Κιθάρες, Κρουστά
Dennis Panagiotidis – Τύμπανα
Dimitris Georgopoulos – Μπάσο

Cyanna Mercury_greek rock band

Ο Spyreas Sid και Nick Sid, μαζί με τον George Mouzis είχαν δημιουργήσει την μπάντα ''Cyanna'' το 1999  στην Αθήνα. Η μπάντα μετά από διάφορες αλλαγές στην σύνθεση των μελών και δεκάδες live έλαβε τέλος τον Σεπτέμβριο του 2013.
Σε όλα αυτά τα χρόνια της έντονης δράσης του συγκροτήματος ''Cyanna'' κυκλοφόρησαν και οι παρακάτω δισκογραφικές δουλειές:
άγγιξέ.το (Olonmusic, 2004)
Just A Crash (Sony Music, 2008)
End Is Near (Sony Music, 2010)
The Undressed EP (Oxymoron Records, 2012)

Έτσι κάποιο καιρό μετά το τέλος της μπάντας ''Cyanna'', δημιουργήθηκε από τους αδερφούς Sid η μπάντα ''Cyanna Mercury''.

Στο ενδιάμεσο διάστημα της διάλυσης της μπάντας ''Cyanna'' και της δημιουργίας των ''Cyanna Mercury'', ο Spyreas Sid  και ο  Diamond Pr είχαν δημιουργήσει ένα project με τίτλο Shewreck και είχαν κυκλοφορήσει ένα τραγούδι (σε ανεξάρτητη παραγωγή), τον Σεπτέμβριο του 2013, με τίτλο ''Where Did You Sleep Last Night''. Μπορείτε να το ακούσετε εδώ http://shewreck.bandcamp.com/. Ο συμμετείχε στις μπάντες ''Wheatman'' και ''Heretic Cult Redeemer''.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μουσική τους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014, το Γαλλικό μουσικό τηλεοπτικό show Mezzo Voce που συνεργάζεται με το κανάλι France 3, επέλεξε τους Cyanna Mercury από την εγχώρια ροκ σκηνή, για ένα από τα καθιερωμένα εξηντάλεπτα live sessions της εκπομπής. Πρόκειται για το χρονικό διάστημα όπου οι Cyanna Mercury είχαν μόλις ξεκινήσει την πορεία τους και αποδέχτηκαν την πρόσκληση παρουσιάζοντας ζωντανά 5 καινούριες συνθέσεις καθώς και τα "San Quentin" και "Ι Am Cannibal" από το ρεπερτόριο των Cyanna, την μπάντα από τις στάχτες της οποίας δημιουργήθηκαν οι Cyanna Mercury. Στα ειδικά διαμορφωμένα studios του Cyrnos Palace (αρχοντικό βρετανικής κατασκευής του 17ου αιώνα) στο Ajaccio της Κορσικής, οι Cyanna Mercury ξεδίπλωσαν το πλέον ψυχεδελικό και με ελληνικές ρίζες υλικό τους, κάνοντας ξεκάθαρη την ηχητική τους κατεύθυνση.» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι.


Η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας ''Cyanna Mercury'' έρχεται τον Ιούνιο του 2014. Πρόκειται για ένα ep με τίτλο ''Ode To The Absent Father''. Τα δύο τραγούδια που περιλαμβάνονται, ηχογραφήθηκαν το διάστημα Μάρτιο έως Απρίλιο του 2014, στο Below Studio στην Αθήνα. Και τα δυο τραγούδια είχαν μεγάλη απήχηση από το μουσικό κοινό.

Στις καλές στιγμές της πορείας της μπάντας περιλαμβάνονται και οι εμφανίσεις τους με τους Δανούς ''The Raveonettes'' σε Θεσσαλονίκη (Principil) και Αθήνα (Gagarin 205) στις 29 και 30 Ιανουαρίου του 2015. Πρόκειται για δύο πολύ καλές live παρουσίες της μπάντας, διάρκειας περίπου 45 και 30 λεπτών αντίστοιχα, που άνοιξαν τις συναυλίες των ''The Raveonettes''. Έτσι επιβεβαιώθηκε κάθε πληροφορία για την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο μουσικών και συνθέσεων της μπάντας ''Cyanna Mercury''.


Την Παρασκευή 20 Μαρτίου του 2015 , στα πλαίσια της πρώτης headlining ζωντανής εμφάνισής τους στην Αθήνα, στον Κινηματογράφο Τριανόν, κυκλοφορούν ένα ep (πρώτη επίσημη κυκλοφορία της μπάντας) με τη μορφή κασέτας και σε περιορισμένο αριθμό, μόνο 50, αντιτύπων. Πρόκειται για το ep ''Dirty Things'' που περιλαμβάνει όλες τις ηχογραφήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής η μπάντα ''Cyanna Mercury''.


Στην κυκλοφορία αυτή περιλαμβάνεται και το τραγούδι ''The Four Horsemen'' που είναι γραμμένο από τους Βαγγέλη Παπαθανασόυ και Κώστα Φέρρη και περιλαμβανόταν στον δίσκο ''666'' του γκρουπ ''Aphrodite’s Child'' (δες εδώ: APHRODITE'S CHILD) που κυκλοφόρησε το 1972.


Την άνοιξη του 2015 ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις για τον επερχόμενο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους, που έχουν ξεκινήσει από τον Φθινόπωρο του 2014 και το άλμπουμ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της μίξης.

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2015 παρουσιάζεται σε το video το τραγούδι "If We Were Blind" από τον επερχόμενο δίσκο τους. Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό clip!


Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου του 2015, λίγο πριν την κυκλοφορία του επερχόμενου πρώτου τους ολοκληρωμένου album και έχοντας δώσει εντυπωσιακά πρώτα δείγματα ζωντανών εμφανίσεων δίπλα στους Editors, Raveonettes, Myrrors και Sonic Jesus, οι Cyanna Mercury φέρνουν την ιδιαίτερη ψυχεδελική τους ατμόσφαιρα στην σκηνή του six d.o.g.s.

Στο τέλος του 2015, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος το γκρουπ ''Cyanna Mercury'', μας είπαν τα δικά τους κάλαντα. Πρόκειται για ένα απίστευτο κομμάτι, ψυχεδελικό και εμπνευσμένο από παραδοσιακό τραγούδι Χριστουγέννων του Πόντου. Το κομμάτι έχει τίτλο, "Pontian Carols" και είναι μέρος του χριστουγεννιάτικου single της Just Gazing Records. Οι ηχογραφήσεις έγιναν κατά την διάρκεια των εορτών στα Below Studio.

Το 2016 θα είναι μια έντονα συναυλιακή χρονιά για την μπάντα καθώς θα παίξει live δεκάδες φορές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

CYANNA MERCURY-GREEK BAND (LIVE)

Τον Νοέμβριο του 2016 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος ''Cyanna Mercury'' με τίτλο ''Archetypes''. Ο δίσκος κυκλοφορεί σε 12'' βινύλιο. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο εδώ: https://cyannamercury.bandcamp.com/album/archetypes. Στον δίσκο αυτό το συγκρότημα Cyanna Mercury καταφέρνει να συνδυάσει τις αρχαίες ψαλμωδίες με την ψυχεδέλεια των '60s και των '70s, δημιουργώντας έναν μουσικό στρόβιλο συναισθημάτων.

Cyanna Mercury - Archetypes lp

Τα μέλη του γκρουπ και σε αυτή την κυκλοφορία ήταν οι παρακάτω:
Spyreas Sid - Φωνή, Κρουστά
Nick Sid - Πλήκτρα
Diamond Pr - Κιθάρες
Dennis Panagiotidis - Τύμπανα
Dimitri Georgopoulos - Μπάσο

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου ''Archetypes'', το διάστημα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2106, το συγκρότημα ''Cyanna Mercury'' θα δώσουν μια σειρά από live εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πάτρα αλλά και εκτός συνόρων στην Σερβία και στα Σκόπια.

Τον Μάρτιο του 2017 θα συμμετέχουν στην συλλογή "Electrified Sinners", του περιοδικού Metal Hammer με μπάντες από την ελληνική rock και metal  σκηνή. Η μπάντα Cyanna Mercury συμμετείχε με το τραγούδι ''The Lunatic''.


Τον Μάιο του 2017 θα κυκλοφορήσει ο τελευταίος δίσκος, με τίτλο ''Archetypes'', της μπάντας ''Cyanna Mercury'' σε μορφή cd σε μόλις 200 αντίτυπα.


Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της μπάντας ''Cyanna Mercury'' στα παρακάτω link που είναι τα official τους:
Official: http://www.cyannamercury.com
Bandcamp Store: http://cyannamercury.bandcamp.com
Soundcloud: https://soundcloud.com/CyannaMercury
Facebook: https://www.facebook.com/CyannaMercury
YouTube: https://www.youtube.com/user/CyannaMercuryTV
Twitter: https://twitter.com/CyannaMercury


Σίγουρα το συγκρότημα ''Cyanna Mercury'' έχει δημιουργήσει αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά του στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη. Είναι μία από τις καλύτερες που μπορεί να επιδείξει η Ελλάδα στο εξωτερικό. Τραγούδια τους θα ζήλευαν διάφορες μεγάλες μπάντες στην Βρετανία και στην Αμερική. Τραγούδια τους παίζονται σε διάφορες εκπομπές σε ραδιόφωνα όλης της Ελλάδας.Δισκογραφία

ODE TO THE ABSENT FATHER (2014)
1. Dirty Things
2. Ode To The Absent Father

DIRTY THINGS (acoustic) (2015)
1. Dirty Things

DIRTY THINGS (2015)
Side A
1. Dirty Things
2. Ode to the Absent Father
Side B
1. Dirty Things (Acoustic)
2. The Four Horsemen (Live Rehearsal) [Aphrodite’s Child cover]


PONTIAN CAROL (2015)
1.Pontian Carol

ARCHETYPES (2016)
1. Horse Dark As Night
2. Hermes
3. The Lunatic
4. Apollo
5. Ode To The Absent Father
6. Lilith
7. If We Were Blind
8. Nothing We Can Do
9. Snake
10. There Will Be A Time
Cyanna Mercury - Archetypes_front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου