Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

PUTA VOLCANO

PUTA VOLCANO | Greek Rock Band

Το γκρουπ ''Puta Volcano'' ξεκίνησε κάνοντας πρόβες το 2010 στην Αθήνα. Η βάση για την δημιουργία του γκρουπ ήταν ο Αλέξανδρος και η Άννα που είναι αδέρφια. Πρόκειται για μια πενταμελή rock μπάντα με γυναικεία φωνητικά που η μουσική τους είναι κάπου πιο κοντά στο desert και stoner rock αλλά και στον ψυχεδελικό ήχο. Οι ίδιοι το αποκαλούν Volcanic rock. Για το πως έχει προκύψει το όνομα η τραγουδίστρια του γκρουπ έχει δηλώσει «Το όνομα προέρχεται από το σπάνιο ηφαίστειο μεταξύ Χιλής και Βολιβίας ονόματι ''Πουτάνα Βολκάνο''. Είναι αρκετά ενεργό αλλά κυρίως εύηχο! Είναι κάτι που μένει, ηχητικά αρθρώνεται εύκολα και από σκληρές γλώσσες όπως τα ελληνικά, αλλά και από πιο ήπια προφερόμενες».

Η πρώτη σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείτε από τους παρακάτω:
Άννα Παπαθανασίου (Luna) - Φωνή
Αλέξανδρος Παπαθανασίου (Alex P) - Κιθάρα
Άλεξ Μοίρος - Μπάσο
Στέφανος Στεφανίδης (Stephen S) - Τύμπανα

PUTA VOLCANO | Greek Rock Band

Το πρώτο Live της μπάντας Puta Volcano ήταν το 2010 στο After Dark στην Αθήνα.

Τον Δεκέμβριο του 2011 θα κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Είναι ένα EP με τίτλο ''Represent Victory Below Eye'' σε παραγωγή του Chris Tsagarides. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Represent Victory Below Eye'' του γκρουπ ''Puta Volcano'' εδώ: https://putavolcano.bandcamp.com/. O δίσκος αυτός κυκλοφόρησε σε περιορισμένα, συλλεκτικά αντίτυπα.



Το 2012 ήταν μια έντονη συναυλιακή χρονιά για την μπάντα καθώς έκαναν δυναμική εμφάνιση στην σκηνή της Αθήνας.
Το καλοκαίρι του 2012 παίξανε live στην Τεχνόπολις στο Γκάζι συμμετέχοντας στο Cosmote's RHCP Support Group Contest (διαγωνισμού του Jumping Fish για το support group των Red Hot Chili Peppers). Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2012 παίξανε live στο Six DOGS στην Αθήνα μαζί με τους ''2 The Bone'', ''Stonebringer'', ''Potergaist'' και ''Phase Reverse''. Στο τέλος του 2012 παίξανε live στο Κ44 στο Γκάζι.


Το 2013 το συγκρότημα ''Puta Volcano'' συνέχισε να πραγματοποιεί live εμφανίσεις. Το γκρουπ ''Puta Volcano'' έπαιξε live στις 22 Μαΐου του 2013 στο six d.o.g.s., την Παρασκευή 31 Μαΐου του 2013 στο ΑΝ Club και το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Gagarin 205.


Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την μπάντας Puta Volcano όπου παίζει 3 από τα τραγούδια που θα συμπεριληφθούν μετέπειτα στο ντεμπούτο τους άλμπουμ.


Toν Μάιο του 2014 στην μπάντα έχει προστεθεί ο Μπούκας (Bookies) στο μπάσο στην θέση του  Άλεξ Μοίρος και έτσι η μπάντα συνεχίζει με νέα σύνθεση να δίνει τις live εμφανίσεις τις.

Στις 16 Μαΐου του 2014 θα συμμετέχουν στο Blow up festival 2014 στα Χανιά, όπου διοργάνωσε η μουσική ομάδα του Ομίλου 3Π Πολυτεχνείου Κρήτης, παίζοντας μαζί με τους Planet of Zeus, Playgrounded, Semi-Life, Swim To Cape Sherpa (δες εδώ: SWIM TO CAPE SHERPA) και Snap. Μπορείτε να δείτε video από την παραπάνω εμφάνιση της μπάντας ''Puta Volcano'' παρακάτω:


Στις 4 Ιουλίου 2014 παίξανε live ως support γκρουπ στους "Spirit Caravan'' στο Stage Vol1 στην Αθήνα. Στις 11 Αυγούστου του 2014 παίξανε live στο Μεταλλείο club στην Σέριφο.


Την Πέμπτη 30 Απριλίου του 2015, λίγο πριν «εκραγεί» το νέο τους LP θα παίξουν live στο Ρομάντσο με opening act από τον Elephant Phinix. Πρόκειται για την επίσημη παρουσίαση του επερχόμενου δίσκου τους.

Τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο ''The Sun'' από την Frontyard Records, σε παραγωγή Γιάννη Νικολακόπουλου, όπου μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω link: https://frontyard.bandcamp.com/album/the-sun. Η κυκλοφορία του ''The Sun'' είναι σε 12ιντσο βινύλιο. Ο δίσκος πήρε 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί, λόγω έλλειψης budget και η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η διαρκής τριβή με τα ίδια κομμάτια. Οι στίχοι των τραγουδιών έχουν γραφεί από την Luna Stoner και τον Alex Pi.
Η σύνθεση του συγκροτήματος ''Puta Volcano'' στον δίσκο ''The Sun'' αποτελείτε από τους παρακάτω:
Άννα Παπαθανασίου (Luna Stoner) - Φωνή
Αλέξανδρος Παπαθανασίου (Alex P) - Κιθάρα
Άλεξ Μοίρος - Μπάσο
Στέφανος Στεφανίδης (Stephen S) - Τύμπανα


Στις 30 Μαΐου του 2015 άνοιξαν την ημέρα του Rock Wave Festival στο Terra Vibe παίζοντας live στην ίδια σκηνή με τους The Black Keys, The Black Angels, 1000mods και The Big Nose Attack. Ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία για την μπάντα αυτή η εμφάνιση τους στο 20 RockWave όπου και παίξανε οκτώ συνθέσεις τους.


Την Πέμπτη 4 Ιουνίου του 2015 θα εμφανιστούν στο Six dogs στην Αθήνα για ένα unplugged session.

To 2016 μπαίνει δυναμικά για την μπάντα  ''Puta Volcano'' που αποτελείτε από τους:
Άννα Παπαθανασίου (Luna Stoner) - Φωνή
Αλέξανδρος Παπαθανασίου (Alex P) - Κιθάρα
Μπούκας (Bookies) - Μπάσο
Στέφανος Στεφανίδης (Stephen S) - Τύμπανα

Μετά από απουσία μερικών μηνών από την ενεργό δράση, το γκρουπ ''Puta Volcano'' επιστρέφει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου του 2016, στην σκηνή του An Club στην Αθήνα με support γκρουπ του ''Angry Boy Jester''.


Στις 28 Απριλίου του 2017 θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος Puta Volcano με τίτλο ''Harmony of Spheres''. Ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει ψηφιακά, σε βινύλιο, σε μόλις 300 αντίτυπα αλλά και σε cd. Ο δίσκος ''Harmony of Spheres'' περιέχει οκτώ συνθέσεις. Ηχητικά ο δίσκος κινείται σε desert στοιχεία με ψυχεδελικά σημεία αλλά και grunge εξάρσεις με ένα πολύ ωραίο havy rock περιτύλιγμα. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Harmony of Spheres'' του συγκροτήματος ''Puta Volcano'' εδώ: https://putavolcano.bandcamp.com/album/harmony-of-spheres-2.

Puta Volcano 2017

Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του δίσκου ''Harmony of Spheres'' το γκρουπ ''Puta Volcano'', θα τον παρουσιάσει live στο An Club στις 13 Μαΐου του 2017, με support band τους ''SuperSoul''.

Puta Volcano An Club 2017 | photos: Ανδρέας Πανόπουλος

Τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν την κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου του, το γκρουπ Puta Volcano θα παρουσιάσει ένα βίντεο κλιπ από το τραγούδι ''Black Box'' το οποίο και θα περιλαμβάνεται στο νέο του άλμπουμ. Μπορείτε να δείτε το βίντεο από το κανάλι της μπάντας στο youtube παρακάτω.


Στις 13 Μαρτίου 2020 θα γίνει η κυκλοφορία του τρίτου δίσκου του συγκροτήματος Puta Volcano. Ο δίσκος έχει τίτλο ''Amma'' και κυκλοφορεί σε βινύλιο αλλά και σε cd. Ολόκληρο τον δίσκο μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://putavolcano.bandcamp.com/album/amma.

Η σύνθεση του συγκροτήματος παραμένει σταθερή και είναι η εξής:
Άννα Παπαθανασίου (Luna Stoner) - Φωνή
Αλέξανδρος Παπαθανασίου (Alex P) - Κιθάρα
Μπούκας (Bookies) - Μπάσο
Στέφανος Στεφανίδης (Stephen S) - Τύμπανα

Puta Volcano - heavy rock greek band

Τον Νοέμβριο του 2020 θα κυκλοφορήσει ψηφιακά ένα live του γκρουπ Puta Volcano με τίτλο ''Live at Temple''. 

Το συγκρότημα ''Puta Volcano'' όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει να ανεβαίνει και να εξελίσσεται, έχοντας παίξει live δεκάδες φορές σε μικρές και μεγάλες σκηνές. Ο Volcanic rock ήχος τους είναι το σήμα κατατεθέν τους καθώς και η γυναικεία παρουσία πίσω από την φωνή του γκρουπ. Αξίζει να τους γνωρίσετε (όσοι δεν τους ξέρετε ακόμα...). Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της μπάντας και στην σελίδα τους στο Facebook εδώ: https://www.facebook.com/putavolcanoband.



Δισκογραφία

REPRESENT VICTORY BELOW EYE (2011)
1. Burn The Rest
2. Limp
3. Oddsong
4. Silver Plate
5. Thirty Four
6. Zombie (Your Mother Ate My Dog)
7. Horoscope

THE SUN (2015)
A1. The Sun
A2. Black Sand
A3. Indri
A4. Raindance
B1. Indigos And Vulgars
B2. Await
B3. Fou
B4. Rockability


HARMONY OF SPHERES (2017)
Α1. Dune
Α2. Bird
Α3. Jovian Winds
Α4. Zeroth Law
Β1. Neon
Β2. Moebius
Β3. Afterglow
Β4. Infinity
Puta Volcano - Harmony of Spheres_front

Puta Volcano - Harmony of Spheres_back

AMMA (2020)
1. Re-Entry
2. Entropica
3. Venus Lullaby
4. First Light
5. Black Box
6. Sugar Cube
7. Echoing Icons
8. Primitive Data
9. Apnea
10. Torus
11. Space Blanket
12. Kassandra's Gift
Puta Volcano - (2020) AMMA front

LIVE AT TEMPLE (2020)
1. Intro
2. Dune
3. First Light
4. Black Box
5. Bird
6. Zeroth Law 
7. Primitive Data
8. Neon 
9. Sugar Cube
10. Jovian Winds
11. Torus
12. The Sun
Puta Volcano - 2020 Live at Temple_front


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου