Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

Γενιά του Χάους - ελληνικό πανκ ροκ

Η αρχή για την δημιουργία του συγκροτήματος ''Γενιά του Χάους'' έγινε το Πάσχα 1982 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή. Τον πρώτο καιρό η μπάντα είναι κάτω από το όνομα "Αντικουλτούρα" και μετέπειτα για λίγο σε "Chaos Generation", πριν μετονομαστεί τελικά το 1984, στο ιστορικό όνομα για τον χώρο του ελληνικού πανκ ροκ, ''Γενιά του Χάους''.

Πρόκειται για μια punk rock και μετέπειτα hardcore μπάντα που έμεινε στην ιστορία της ελληνικής ανεξάρτητης ροκ μουσικής σκηνής. Το ύφος του συγκροτήματος "Γενιά Του Χάους" ήταν αυτό ακριβώς που ονομάζουμε επιθετικό punk με έντονο αντιεξουσιαστικό στίχο και τραγούδια συνθήματα που συνθλίβουν τις υπαρκτές κοινωνικές δομές.

Η ιδέα για την σύσταση της μπάντας ξεκίνησε από Νίκο Βοσδογάννη ο οποίος αυτός μαζί με τον συνονόματο ξάδερφό του, Νίκο Βοσδογάννη και τον Θοδωρή Ηλιακόπουλο θα είναι η πρώτη σύνθεση της μπάντας. Όλοι τους ήταν φίλοι και μένανε στην ίδια γειτονιά. Έτσι το όνομα που δόθηκε στο πρώτο τους γκρουπ, το οποίο κράτησε μόνο λίγους μήνες, ήταν το "Αντικουλτούρα" όπου ο ήχος του ήταν new wave.

Έτσι η πρώτη σύνθεση με το όνομα "Αντικουλτούρα" είναι η εξής:
Νίκος Βοσδογάννης - Κιθάρα, φωνή και στίχους
Νίκος ''Animal'' Βοσδογάννης - Μπάσσο
Θοδωρής Ηλιακόπουλος - Ντραμς και στίχους

Γενιά Του Χάους - ελληνικό πανκ ροκ συγκρότημα

Το 1983 θα γίνουν οι πρώτες αλλαγές στη σύνθεση του γκρουπ καθώς ο κιθαρίστας Νίκος Βοσδογιάννης αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Χατζόπουλο (κιθάρα, στίχους και φωνητικά), ο οποίος θα παραμείνει έως την διάλυση του συγκροτήματος και έμενε τότε στου Ζωγράφου.

Κώστας Χατζόπουλος - Γενιά Του Χάους

Πριν έρθει ο Κώστας Χατζόπουλος μέλος της μπάντας είχε γίνει ο Άρης Λαμπρίδης όπου ανέλαβε την φωνή του γκρουπ. Μετά από αυτές τις αλλαγές στην σύνθεση η μπάντα μετονομάστηκε από "Αντικουλτούρα" σε "Chaos Generation". Να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Χατζόπουλος ήταν φίλος με τον Άρη Λαμπρίδη που εκείνη την περίοδο θέλανε να φτιάξουν ένα γκρουπ. Έτσι με το νέο σχήμα από το new wave ήχο μεταλλάσσονται στον πανκ ήχο και τον κοινωνικοπολιτικό στίχο.

Με το όνομα πλέον "Chaos Generation" έδωσαν και ένα live στις 7 Απριλίου του 1983, μαζί με το συγκρότημα ''Ex Humans'' στο club Σοφίτα στην Πλάκα. Την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου του 1983 θα δώσουν ένα ακόμα live στο σινεμά Ανεμώνη στην Αγία Παρασκευή μαζί με το γκρουπ ''Αδιέξοδο''.

Chaos Generation

Μετά από λίγο καιρό αλλάζουν τελικά ξανά το όνομα της μπάντας όπου γίνεται πλέον "Γενιά Του Χάους". Εκείνη την εποχή είναι που φεύγει ο Άρης Λαμπρίδης και στη θέση του, ως τραγουδιστής του γκρουπ, έρχεται ο Δημήτρης Δρακόπουλος. Ο Άρης Λαμπρίδης έγινε μέλος του συγκροτήματος ''Anti-Troppau Council'' αλλά παράλληλα συμμετείχε και σε κάποια live των "Γενιά Του Χάους".

ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ - club ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ - Φωτ Γ Τουρκοβασίλης 1983

Τον Νοέμβριο του 1983 θα ηχογραφήσουν έξι τραγούδια τους τα οποία θα κυκλοφορήσουν με μια split κασέτα, στην άλλη πλευρά ήταν το γκρουπ ''Αδιέξοδο'', τον Μάιο του 1983 κάτω από τον τίτλο ''Σας Εύχονται Καλή Όρεξη''. Οι στίχοι των τραγουδιών ήταν βαθιά κοινωνικοπολιτικού υπέρ των ελευθεριών και κατά του στρατού και των πολέμων.

Γενιά Του Χάους - (1984)

Σε αυτά τα πρώτα τους τραγούδια βρίσκεται και το τραγούδι ''Μπασταρδοκρατία'' το οποίο θα γίνει ο ύμνος του συγκροτήματος αλλά και γενικότερα της πανκ εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής. Να αναφέρουμε ότι στην φωνή στο συγκεκριμένο τραγούδι είναι ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος. Σε αυτή την πρώτη ηχογράφηση η σύνθεση του συγκροτήματος "Γενιά Του Χάους" ήταν η εξής:
Νίκος Βοσδογάννης - Μπάσσο
Θοδωρής Ηλιακόπουλος - Ντραμς
Κώστας Χατζόπουλος - Κιθάρα
Δημήτρης Δρακόπουλος - Φωνή

Την ίδια χρονιά του 1984 αποχωρεί και ο Νίκος ''Animal'' Βοσδογάννης και τη θέση του στο μπάσο παίρνει ο Άκης Αμπράζης, από την Καρδίτσα (βρέθηκε από αγγελία, μόλις που είχε έρθει στην Αθήνα αφού είχε πάρει το πρώτο χαρτί αναβολής από τον στρατό). Πλέον από την αρχική σύνθεση παραμένει μόνο ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος, ο οποίος ήταν μέχρι και την διάλυση του γκρουπ και είναι ο στιχουργός της πλειοψηφίας των τραγουδιών.

Θοδωρής Ηλιακόπουλος - Γενιά Του Χάους

Την άνοιξη του 1984 συμμετέχουν στη ιστορική πλέον συλλογή με τίτλο ''Διατάραξη Κοινής Ησυχίας'' που κυκλοφόρησε από την Enigma Records. Το συγκρότημα Γενιά Του Χάους συμμετείχε με τα κομμάτια ''Μπασταρδοκρατία'' και ''Επιθανάτιος Ρόγχος''. Η συλλογή αυτή ήταν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της εγχώριας πανκ σκηνής. Τα συγκροτήματα που συμμετείχαν ήταν τα Αδιέξοδο, Γενιά του Χάους, Stress, Panx Romana (δες εδώ: PANX ROMANA), Ex-Humans και Γκρόβερ (δες εδώ: ΓΚΡΟΒΕΡ). Πλέον όλες αυτές οι μπάντες θεωρούνται ιστορικές στην ελληνική πανκ ροκ σκηνή. Μπορείτε να ακούσετε παρακάτω το τραγούδι ''Μπασταρδοκρατία'' όπως συμπεριλήφθηκε στην συλλογή ''Διατάραξη Κοινής Ησυχίας''.


Τον Απριλίου 1984 συμμετείχαν σε μια συναυλία κατά της εκλογικής διαδικασίας, στο προαύλιο και στα σκαλάκια, της Α.Σ.Ο.Ε.Ε στην Αθήνα.

Γενιά του Χάους, φωτογραφία Γ.Τουρκοβασίλης (2 Απριλίου 1984)
Άκης Αμπράζης (μπάσο), Θοδωρής Ηλιακόπουλος (τραγούδι), Άρης Λαμπρίδης (ντραμς) και Κώστας Χατζόπουλος (κιθάρα)

Στις 18 Απριλίου του 1984 το συγκρότημα Γενιά του Χάους θα παίξει για πρώτη φορά εκτός Αθήνας. Πρόκειται για ένα live το οποίο έγινα στα Κ.Α.Τ.Ε.Ε. στην Πάτρα.

Τον Ιανουάριο του 1985 κυκλοφόρησε, χέρι με χέρι από φίλους των δύο συγκροτημάτων, μια split κασέτα και πάλι μαζί με το συγκρότημα ''Αδιέξοδο'', από το live τους στις 5 Ιανουαρίου στο Αγρίνιο στο Σινεμά Άνεσις με τίτλο ''Η Γενιά Του Χάους Και Το Αδιέξοδο Σας Εύχονται Καλό Πάσχα''.

Στις αρχές του 1986 θα αποχωρήσει από την μπάντα ''Γενιά του Χάους'' ο Δημήτρης Δρακόπουλος λόγω διαφωνιών για το ύφος των συνθέσεων του γκρουπ.

Το Μάιο του 1986 ηχογραφούν μια demo κασέτα ως δοκιμαστική ηχογράφηση στα πλαίσια καθορισμού του διαθέσιμου υλικού για προσδιορισμό του επερχόμενου πρώτου τους ομώνυμου άλμπουμ.

Το καλοκαίρι του 1986 θα κυκλοφορήσει επιτέλους ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο ''Γενιά Του Χάους'', από τη ''Δικαίωμα Διάβασης'' του Νίκου Λώρη, η οποία έγινε αργότερα ''Di-di Music''. Ο δίσκος ''Γενιά του Χάους'' περιέχει έντεκα συνθέσεις της μπάντας. Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος και σε δύο τραγούδια ο Άκης Αμπράζης. Η σύνθεση του συγκροτήματος "Γενιά Του Χάους" σε αυτόν τον πρώτο δίσκο ήταν η εξής:
Θοδωρής Ηλιακόπουλος - Φωνή, Ντραμς
Κώστας Χατζόπουλος - Κιθάρα, Φωνή
Άκης Αμπράζης - Μπάσσο, φωνητικά
Γιώργος Δρακόπουλος - Πλήκτρα

Γενιά Του Χάους - (1986) Γενιά Του Χάους - greek punk rock band

Από τον πρώτο δίσκο τους ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Γενιά του Χάους'', ''Ψυχρές Τοξίνες'', ''Προκατακλυσμιαίες Εικόνες'', ''Στίγμα'' και ''Τα Παράσημα Του Παραδείσου''.

Την ίδια χρονιά του 1986 και συγκεκριμένα στις 14 του Νοέμβρη το πανκ ροκ γκρουπ ''Γενιά του Χάους'' θα δώσει μια συναυλία, στο Club 22 Αυτοκίνηση μαζί με τους Ολλανδούς ''The Shrubs'' και ''The Ex''.

Τον Ιούλιο του 1985 θα παίξουν live στο Βόλο, στην πλαζ του ΕΟΤ, μπροστά σε 6000 άτομα, πάνω σε μια πλωτή εξέδρα και τον Σεπτέμβριο θα παίξουν στον Λυκαβηττό.

Το φθινόπωρο του 1986 αποχωρεί από το συγκρότημα ο Άκης Αμπράζης, λόγω ότι αποφάσισε ξαφνικά να φύγει για επτά χρόνια για τη Γαλλία (όπου και συμμετέχει στο γκρουπ ''Parkinson Square'') και στην συνέχεια στην Αμερική (αλλά και στον Καναδά), όπου στην Ελλάδα επέστρεψε μετά από 16 χρόνια που έλειπε στο εξωτερικό. Στο γκρουπ των ''Γενιά του Χάους'' έρχονται οι Δημήτρης Παππάς κιθάρα και φωνή και ο Αλέξης Αλιφέρης στο μπάσο. Εμπλουτισμένοι με φρέσκιες επιρροές από τα νέα τους μέλη και δεύτερη κιθάρα, πειραματίζονται στον ήχο τους, δίνοντας περισσότερο όγκο.

Τον χειμώνα του 1987 το συγκρότημα των ''Γενιά του Χάους'' μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το νέο υλικό τους, για τον επερχόμενο δεύτερό ολοκληρωμένο δίσκο τους. Οι ηχογραφήσεις τελείωσαν το Φεβρουάριο του 1989. Η σύνθεση πλέον του γκρουπ είναι η εξής:
Θοδωρής Ηλιακόπουλος - τύμπανα και φωνή
Κώστας Χατζόπουλος - κιθάρα και φωνή
Δημήτρης Παππάς - κιθάρα και φωνητικά
Αλέξης Αλιφέρης - μπάσο.

Τον Ιουνίου του 1987 θα παίξουν live μαζί με τα γκρουπ ''Moot Point'', ''Γκρόβερ και  ''Εκτός Ελέγχου'' (δες εδώ: ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ) στο Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη.

Στις 5 και 6 Φεβρουαρίου του 1988 έπαιξαν δύο live ως support band στις εμφανίσεις των Ex, από την Ολλανδία, στο Ρόδον Club της Αθήνας. Στις 20 Φεβρουαρίου του 1988 θα είναι η τελευταία φορά που θα βρεθεί σε σκηνή για live το συγκρότημα ''Γενιά του Χάους''. Αυτή ήταν τελευταία τους ζωντανή παράσταση στο 127db Club, στα Εξάρχεια.

Την άνοιξη του 1990 κυκλοφόρησε ο δίσκος του συγκροτήματος ''Γενιά του Χάους'', και πάλι από τη ''Di-di Music'', με τίτλο ''Ρέκβιεμ''. Η παραγωγή είναι μέτρια, ο δίσκος αποσύρεται και ξανακυκλοφορεί, με ελάχιστες διαφορές ωστόσο στο αποτέλεσμα. Στο οπισθόφυλλο η Δικαίωμα Διάβασης έχει μετονομαστεί σε DiDi Music. Ο δίσκος ''Ρέκβιεμ'' περιείχε έντεκα κομμάτια τους. Ο ήχος του γκρουπ έχει γίνει πιο σκληρός, πιο hardcore ξεφεύγοντας από τα στενά όρια του πανκ. Ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος έχει πει για την θεματολογία των τραγουδιών του δίσκου ''Ρέκβιεμ'' «Ο 2ος δίσκος έχει πιο εσωτερικό προσανατολισμό, μιλάει με βαθύτερες εικόνες και μεταφορικές έννοιες, προσεγγίζει διαφορετικά συναισθήματα». Από τον δίσκο ''Ρέκβιεμ'', τον δεύτερο και τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος ''Γενιά του Χάους'', ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Για Τώρα Και Για Πάντα'', ''Ο Χορός Της Σιωπής'', ''Άγγελοι Χωρίς Φτερά'' χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν.

Γενιά Του Χάους - (1989) Ρέκβιεμ_band

Το γκρουπ "Γενιά Του Χάους" διαλύθηκε το 1989, λίγο μετά το τέλος των ηχογραφήσεων του δεύτερου τους δίσκου. Ένας κύριος λόγος ήταν ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να βρούνε έναν μόνιμο ντράμερ όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα από απλή σχεδόν πρωτόγονη αλλά όμορφα δοσμένη punk μουσική, εξέφρασαν με τον καλύτερο τρόπο όλη την αγωνία και την απόγνωση της νέας γενιάς, με πολιτικούς στίχους, εκρηκτική συνθηματολογία και επιθετικό ήχο. Να αναφέρουμε ότι σε όλη την πορεία τους έδωσαν πολλά live κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις. Με το συγκρότημα εμφανίστηκαν σε κάποια live τους και οι Γιάννης Βεναρδής (''Αδιέξοδο'' και μετέπειτα ''Deus Ex Machina'' και ''Λευκή Συμφωνία'') τύμπανα, Γιώργος Πιπίνης (''Moist Device'') μπάσο, Γιώργος Σαλιβαράς και Γιάννης Τρυφερούλης στα τύμπανα αλλά και ο Γιώργος Κιούσης επίσης στα τύμπανα.

Την περίοδο 1992 με 1993 ο Νίκος ''Animal'' Βοσδογάννης θα συμμετέχει στο συγκρότημα των ''Magic De Spell'' (δες εδώ: MAGIC DE SPELL).

Το 1996 επανακυκλοφορούν οι δύο ολοκληρωμένοι τους δίσκοι με τίτλους "Γενιά Του Χάους" και ''Ρέκβιεμ'' μαζί με δύο επιπλέον ακυκλοφόρητα κομμάτια τους, από τη ''Wipe Out! Records'' σε ένα cd και έναν περιορισμένο αριθμό διπλού βινυλίου. Αυτές οι κυκλοφορίες είναι με νέα εξώφυλλα και πλήθος ανέκδοτων φωτογραφιών με παράλληλη ηχητική βελτίωση των τότε ηχογραφήσεων. Επίσης παράλληλα περιέχονται και 3 ανέκδοτα τραγούδια.

Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ [Wipe Out Rec]

Από το 1996 ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος άρχισε να ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική μέσω του project ''Anoptron''. Μπορείτε να ακούσετε τις δουλειές του εδώ: https://anoptron.bandcamp.com/.

Το 1998 κυκλοφορεί η δεύτερή τους δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος ''Χάσμα'' (δες εδώ: ΧΑΣΜΑ) στην οποία υπήρχε μια διασκευή του τραγουδιού ''Τα Παράσημα Του Παραδείσου'' του συγκροτήματος ''Γενιά Του Χάους''.

Στα τέλη των 90's ο Νίκος ''Animal'' Βοσδογάννης θα συμμετέχει στο συγκρότημα ''Γνωστοί Άγνωστοι'' αλλά και σε άλλα.

Στα τέλη των 90's με αρχές των 00's ο Άκης Αμπράζης επιστρέφει στην Ελλάδα και ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι (όπως έκανε και στην Αμερική). Συνεργάστηκε με τον Διονύση Τσακνή, μέσω του οποίου ήρθε σε επαφή με το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι (συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Φίλιππο Πλιάτσικα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιάννη Κότσιρα αλλά και με τον Δημήτρη Μητροπάνο κ.α). Η χημεία του με τον Μαχαιρίτσα έγινε μόνιμη συνεργασία όπου μαζί του παίζει μπάσο και ενορχηστρώνει τα τραγούδια του.

Άκης Αμπράζης

Το 2009, σχεδόν 20 χρόνια από το μακρινό 1989 που διαλύθηκε το γκρουπ ''Γενιά του Χάους'' και συγκεκριμένα το διήμερο 24 και 25 Απριλίου του 2009 το συγκρότημα Γενιά του Χάους ξανάσμιξε (σε μια πολυσυζητημένη αλλά και διχαστική επιστροφή) για δύο μοναδικά live στο Gagarin 205 στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στην σύνθεση του γκρουπ ήταν οι παρακάτω:
Θοδωρής Ηλιακόπουλος - φωνή
Κώστας Χατζόπουλος - κιθάρα
Άκης Αμπράζης - μπάσο
Μπάμπη Πετσίνη - τύμπανα
Όλοι υπήρξαν μέλη τα χρόνια που ήταν ενεργή η μπάντα εκτός από τον Μπάμπη Πετσίνη ο οποίος είναι μέλος του γκρουπ ''Sleepin Pillow''. Σε αυτά τα live ακούστηκαν επανεκτελέσεις των παλαιών τραγουδιών τους αλλά και παρουσίασαν κάποια καινούρια τραγούδια. Ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος, τραγουδιστής του γκρουπ, εξηγεί την απόφασή τους αυτή λέγοντας «Σκοπός του live τελικά είναι να ξανασυναντήσουμε το γνωστό και το άγνωστο κοινό μας, να του προσφέρουμε μια συναυλία όσο το δυνατόν αρτιότερη ηχητικά και αισθητικά, κάτι που πάντα μας απασχολούσε, γιατί η Γενιά για μας είναι πάνω απ’ όλα τέχνη, δεν είναι μόνο ξόδεμα συναισθηματικό ή ενεργειακή εκτόνωση».

Γενιά του Χάους - live στο Gagarin 205 (2009)

Το αποτέλεσμα, η ουσία εκείνων των βραδιών, καταγράφεται σ’ ένα άλμπουμ (δίσκος βινυλίου και dvd), το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012 σε συνεργασία της Wipe out!Records μαζί με την Labyrinth of Thoughts και την B-Otherside. Στον δίσκο θα περιέχονται 5 ακυκλοφόρητα κομμάτια.


Στις 12 Ιουλίου του 2009 ο Νίκος Βοσδογάννης, πρώτος κιθαρίστας του γκρουπ (ως "Αντικουλτούρα") έφυγε από την ζωή καθώς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Το 2011 το συγκρότημα ''Deus Ex Machina'' θα κυκλοφορήσουν ένα 7'' βινύλιο όπου στην μία πλευρά περιέχεται η επανεκτέλεση του τραγουδιού ''Μπασταρδοκρατία'' από τους Γενιά του Χάους. Μάλιστα στην άλλη πλευρά είχαν επανεκτελέσει το ''38 Χιλιοστά'' από τους Αδιέξοδο.

Τον Ιούλιο του 2013 θα κυκλοφορήσει σε ανεξάρτητη έκδοση το βιβλίο του Θοδωρή Ηλιακόπουλου με τίτλο «Είμαι παιδί της εποχής των κανιβάλων».

Βιβλίο του Θοδωρή Ηλιακόπουλου «Είμαι παιδί της εποχής των κανιβάλων»

Τραγούδια από το συγκρότημα ''Γενιά του Χάους'' ξανακούστηκαν στο AN club στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 2012 στα πλαίσια του ''The 80’s gathering''. Ήταν μια συνεύρεση πολλών παλιών μουσικών και σχημάτων της ανεξάρτητης ελληνικής πανκ σκηνής της δεκαετίας του '80. Στην σκηνή ανέβηκαν ο Κώστας Χατζόπουλος και ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος με την συνοδεία φίλων μουσικών που απέδωσαν κομμάτια από την δισκογραφία των ''Γενιά του Χάους''.

The 80s Gathering αν club - Greek punk scene

Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, μέσα από το κανάλι του Punk Gr στο youtube, από αυτή την εμφάνιση στα πλαίσια του ''The 80’s gathering''.


Τον Ιούλιο του 2014 θα επανακυκλοφορήσει σε δίσκο βινυλίου, re-master σε 1000 αντίτυπα, από την B-Otherside σε συνεργασία με το label Scarecrow η πρώτη κυκλοφορία του γκρουπ "Γενιά Του Χάους" η οποία ήταν μια κασέτα με τίτλο ''Καλή Σας Όρεξη'', την οποία είχαν μοιραστεί την άλλη πλευρά με το συγκρότημα ''Αδιέξοδο''. Σε αυτή την κυκλοφορία υπάρχουν και τρία επιπλέον τραγούδια από μετέπειτα ηχογραφήσεις τα οποία είναι τα ''Πόλεμος Για Ποιούς'', ''Άγνωστος Στρατιώτης'' και ''Ξύπνα Εργάτη''. Επίσης η έκδοση αυτή περιλαμβάνει και δύο ένθετα με στίχους και φωτογραφίες των συγκροτημάτων "Γενιά Του Χάους" και ''Αδιέξοδο''. Μπορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια του δίσκου αυτού εδώ: https://scarecrowrecords.bandcamp.com/album/--3.

Γενιά Του Χάους - (2014) Καλή Σας Όρεξη_inside

Το 2017 θα συμπεριληφθεί το τραγούδι "Γενιά Του Χάους" στον πρώτο δίσκο του Ρώσικου συγκροτήματος ''Культура Раны'' κάτι που αποδεικνύει πως η γλώσσα της μουσικής είναι παγκόσμια.


Τον Οκτώβριο του 2019 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα και Νίκου Βελιώτη με τίτλο ''Λύκοι Στη Χώρα Των Θαυμάτων'' όπου περιλαμβάνει μια διασκευή πάνω στο τραγούδι ''Μπασταρδοκρατία'' από τους Γενιά του Χάους. Μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.


Το συγκρότημα "Γενιά Του Χάους" θεωρείται ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της εγχώριας ανεξάρτητης πανκ ροκ σκηνής με μεγάλη επίδραση. Είναι ένα από τα πρώτα γκρουπ, μαζί με τους ''Stress'', που έπαιξαν punk στην Ελλάδα στις αρχές των 80's.

Γενιά Του Χάους
Κώστας Χατζόπουλος, Θοδωρής Ηλιακόπουλος, Άκης Αμπράζης, Δημήτρης Δρακόπουλος


Δισκογραφία

ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ [SPLIT ΜΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ] (1983)
A1. Επιθανάτιος Ρόγχος
A2. Πόλεμος Για Ποιους
A3. Μπασταρδοκρατία
A4. Εκκλησία - Υποκρισία
A5. Ειρωνία
A6. Φόρος Αίματος
Το Αδιέξοδο & Η Γενιά Του Χάους ‎– Σας Εύχονται Καλή Όρεξη_1984

ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ [SPLIT ΜΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ] (1985)
A1. Αποκτήνωση
A2. Ειρωνεία
A3. Πόλεμος = Θάνατος
A4. Πόλεμος Για Ποιούς
A5. Απόγνωση
A6. Γενιά του Χάους
A7. Εισαγωγή Στο Εκκλησία - Υποκρισία
A8. Εκκλησία - Υποκρισία
A9. Βρώμικες Σκέψεις
A10. Καμιά Ελπίδα
A11. Μπασταρδοκρατία
A1. Κοινωνικά Υποπροιόντα
A13. Ψυχρές Τοξίνες
Η Γενιά του Χάους & Το Αδιέξοδο - Σας Εύχονται Καλό Πάσχα_1985

ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ (1986)
A1. Κοινωνικά Υποπροϊόντα
A2. Γενιά Του Χάους
A3. Ψυχρές Τοξίνες
A4. Ηλίθια Αθώοι
A5. Λύτρωση
A6. Προκατακλυσμιαίες Εικόνες
B1. Καμμιά Ελπίδα
B2. Πόσο Μακριά
B3. Μαύρο - Το Χρώμα Της Στέρησης
B4. Τα Παράσημα Του Παραδείσου
B5. Στίγμα
Γενιά Του Χάους - (1986) Γενιά Του Χάους_front

Γενιά Του Χάους - (1986) Γενιά Του Χάους_lp side a

Γενιά Του Χάους - (1986) Γενιά Του Χάους_lp side b

Γενιά Του Χάους - (1986) Γενιά Του Χάους_back

ΡΕΚΒΙΕΜ (1989)
A1. Εισαγωγή Στο Ρέκβιεμ
A2. Αργά Το Βράδυ
A3. Αμόκ
A4. Κραχ
A5. Για Τώρα Και Για Πάντα
A6. Ρέκβιεμ
B1. Ο Χορός Της Σιωπής
B2. Το Μήνυμα Της Ήττας
B3. Άγγελοι Χωρίς Φτερά
B4. Δόγμα
B5. Αυτός Ο Κόσμος - Θάνατος
Γενιά Του Χάους - (1989) Ρέκβιεμ_front

Γενιά Του Χάους - (1989) Ρέκβιεμ_lp side a

Γενιά Του Χάους - (1989) Ρέκβιεμ_lp side b

Γενιά Του Χάους - (1989) Ρέκβιεμ_back

ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ / ΡΕΚΒΙΕΜ (1996)
1. Κοινωνικά Υποπροϊόντα
2. Γενιά Του Χάους
3. Ψυχρές Τοξίνες
4. Ηλίθια Αθώοι
5. Λύτρωση
6. Προκατακλυσμιαίες Εικόνες
7. Στίγμα
8. Καμμιά Ελπίδα
9. Πόσο Μακριά
10. Μαύρο - Το Χρώμα Της Στέρησης
11. Τα Παράσημα Του Παραδείσου
12. Στίγμα
13. Εισαγωγή Στο Ρέκβιεμ
14. Αργά Το Βράδυ
15. Αμόκ
16. Κραχ
17. Για Τώρα Και Για Πάντα
18. Ρέκβιεμ
19. Ο Χορός Της Σιωπής
20. Παροξυσμός
21. Το Μύνημα Της Ήττας
22. Άγγελοι Χωρίς Φτερά
23. Δόγμα
24. Αυτός Ο Κόσμος - Θάνατος
25. Χορός Της Σιωπής
Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ_front

Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ_front 2

Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ_lp lyrics 2

Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ_lp lyrics

Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ_side a1

Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ_side a2

Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ_side b1

Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ_side b2

Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ_cd

Γενιά Του Χάους - (1996) Γενιά Του Χάους & Ρέκβιεμ_cd back

ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ (2012)
Α1. Στίγμα
Α2. Ισόβια Μόνοι
Α3. Απόγνωση
Α4. Πόσο Μακρυά
Α5. Τα Παράσημα Του Παραδείσου
Α6. Έντιμος Πολίτης
Α7. Ηλίθια Αθώοι
Α8. Λύτρωση
A9. Μπασταρδοκρατία
B1. Εισαγωγή Στο Ρέκβιεμ
B2. Το Μήνυμα Της Ήττας
B3. Παροξυσμός
B4. Δόγμα
B5. Ρέκβιεμ
B6. Για Τώρα Και Για Πάντα
B7. Τα Λόγια
B8. Ο Κήπος Με Τα Αγάλματα
DVD-1. Εισαγωγή Στο Ρέκβιεμ
DVD-2. Αργά Το Βράδυ
DVD-3. Αμόκ
DVD-4. Γενιά Του Χάους
DVD-5. Ισόβια Μόνοι
DVD-6. Κοινωνικά Υποπροϊόντα
DVD-7. Ηλίθια Αθώοι
DVD-8. Καμμιά Ελπίδα
DVD-9. Απόγνωση
DVD-10. Ψυχρές Τοξίνες
DVD-11. Πόσο Μακρυά
DVD-12. Τα Παράσημα Του Παραδείσου
DVD-13. Λύτρωση
DVD-14. Έντιμος Πολίτης
DVD-15. Παροξυσμός
DVD-16. Στίγμα
DVD-17. Μαύρο - Το Χρώμα Της Στέρησης
DVD-18. Προκατακλυσμιαίες Εικόνες
DVD-19. Ο Κήπος Με Τ' Αγάλματα
DVD-20. Ο Χορός Της Σιωπής
DVD-21. Ρέκβιεμ
DVD-22. Άγγελοι Χωρίς Φτερά
DVD-23. Κραχ
DVD-24. Το Μήνυμα Της Ήττας
DVD-25. Δόγμα
DVD-26. Αυτός Ο Κόσμος - Θάνατος
DVD-27. Μπασταρδοκρατία
DVD-28. Τα Λόγια
DVD-29. Για Τώρα Και Για Πάντα
Γενιά Του Χάους ‎- (2012) Γενιά Του Χάους front


Γενιά Του Χάους ‎- (2012) Γενιά Του Χάους dvd front


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ [SPLIT LP ΜΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ] (2014)
B1. Επιθανάτιος Ρόγχος
B2. Πόλεμος Για Ποιούς
B3. Μπασταρδοκρατία
B4. Εκκλησία - Υποκρισία
B5. Ειρωνία
B6. Φόρος Αίματος
B7. Πόλεμος Για Ποιούς
B8. Άγνωστος Στρατιώτης
B9. Ξύπνα Εργάτη
Γενιά Του Χάους - (2014) Καλή Σας Όρεξη_front

Γενιά Του Χάους - (2014) Καλή Σας Όρεξη_lp

Γενιά Του Χάους - (2014) Καλή Σας Όρεξη_lyrics 1

Γενιά Του Χάους - (2014) Καλή Σας Όρεξη_lyrics 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου