Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ_logo

Το συγκρότημα ''Πίσσα Και Πούπουλα'' ουσιαστικά δημιουργήθηκε τον χειμώνα του 1987 στην Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους ήταν ένα μείγμα hardcore και punk ροκ με δυνατές κιθάρες και τύμπανα και οι στίχοι τους ήταν δυνατοί, ώριμοι και κοινωνικοπολιτικοί.

Στην αρχή της πορείας τους, εμφανίστηκαν στην ελληνική ροκ σκηνή με το όνομα "Τα Παιδιά Της Τερηδόνας" πριν ονομάσουν το συγκρότημα τους ''Πίσσα Και Πούπουλα''. Η αρχική σύνθεση του γκρουπ ''Πίσσα Και Πούπουλα''ήταν η παρακάτω:
Κώστας Παντέλης - Κιθάρα
Πέτρος Καραφυλλίδης - Τύμπανα
Βίκτωρ Μοσχόπουλος - Μπάσο και Φωνή

Και οι τρεις τους τότε ήταν ακόμα μαθητές λυκείου!

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ - Ελληνικό Ροκ Συγκρότημα

Όλο αυτό το διάστημα έδωσαν αρκετές συναυλίες συμπαράστασης και οικονομικής ενίσχυσης κυρίως σε ανεξάρτητους χώρους. Στις 20/01/1990 παίξανε live σε συναυλία στην Φιλοσοφική Σχολή της Θεσσαλονίκης μαζί με τα συγκροτήματα ''Τρύπες'' (Δες εδώ: ΤΡΥΠΕΣ), ''The Last Drive'' και ''Deus Ex Machina''. Στις 14/12/1991 παίξουνε live σε συναυλία στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα, μαζί με τους ''Ναυτία'', ''ΑΝΤΙ...'' (Δες εδώ: ΑΝΤΙ...) και ''Deus Ex Machina''.

Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν μια demo κασέτα, με τίτλο ''Σχέδιο Απόδρασης'' που ηχογραφήθηκε live, στο Riff Studio στις 12 Νοεμβρίου του 1989 στην Θεσσαλονίκη.

Το 1990 έφυγε από τα τύμπανα ο Πέτρος Καραφυλλίδης και ήρθε ο 'Ηλιος. Λίγο μετά ήρθε και ο Βασίλης Ρότσιος στο μπάσο.

Το 1992 το γκρουπ ''Πίσσα Και Πούπουλα'' θα κυκλοφορήσει άλλη μια demo κασέτα με το live τους στο στέκι της φιλοσοφικής. Μετά από αυτές τις διάφορες ανακατατάξεις στην σύνθεση του συγκροτήματος και μετά από πολλά live, μπαίνουν επιτέλους σε τροχιά για την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου.

Το 1993 κυκλοφόρησε ο πρώτος και μοναδικός τους ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο το όνομά τους, ''Πίσσα & Πούπουλα''. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε το διάστημα Νοέμβρη με Δεκέμβριο του 1992 στο στούντιο Αγροτικόν του Νίκου Παπάζογλου, στην Θεσσαλονίκη και κυκλοφόρησε από την Wipe Out! Records σε μορφή βινυλίου.
Η σύνθεση του γκρουπ ''Πίσσα Και Πούπουλα'' σε αυτόν τον δίσκο ήταν η εξής:
Βασίλης Ρότσιος - Μπάσο
Ήλιος - Τύμπανα
Κώστας Παντέλης - Κιθάρα
Βίκτωρ Μοσχόπουλος - Φωνή

Πρόκειται για ένα από τους καλύτερους δίσκους της ελληνικής ροκ σκηνής. Πλέον θεωρείται από τους κλασσικότερους δίσκους της ελληνικής punk - rock δισκογραφίας. Ξεχωρίζουν το ''Κοινές Καταστάσεις'', ''Ξυπνάτε Πεθαίνω'' και ''Δύο Δευτερόλεπτα'', χωρίς τα υπόλοιπα να υπολείπονται σε κάτι.

Ίσως το καλύτερο τραγούδι τους, με στίχους μαχαιριά στην καρδιά μας, το οποίο αναφέρεται στην ρουτίνα της καθημερινότητάς μας και της ζωής μας γενικά είναι το ''Κοινές Καταστάσεις'', το οποίο ανοίγει και τον δίσκο.


Το 1995 κυκλοφόρησε και ένα εφτάιντσο βινύλιο με τρία live τραγούδια από την "Tsalapetinos Productions" που διανεμήθηκε δωρεάν με το fanzine "Χωρίς Κανόνα". Τα τραγούδια αυτά είχαν ηχογραφηθεί από live στο Βιολογικό στην Θεσσαλονίκη την 1 Απριλίου του 1995.


Την ίδια χρονιά, κάπου στα 1995 δηλαδή, το συγκρότημα έριξε τους τίτλους τέλους του αφήνοντας παρακαταθήκη έναν από τους καλύτερους δίσκους για την πανκ-ροκ ελληνική δισκογραφία με κλασσικά πλέον τραγούδια όπως το ''Ξυπνάτε Πεθαίνω'' και το ''Κοινές Καταστάσεις''.

Το 1997 ο μοναδικός δίσκος του συγκροτήματος ''Πίσσα Και Πούπουλα'' επανακυκλοφόρησε από την Wipe Out! Records και σε μορφή cd.

Κάποια από τα μέλη του συγκροτήματος μετά την διάλυσή τους συμμετείχαν σε άλλες μπάντες.

Ο Κώστας Παντέλης από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος ''Πίσσα Και Πούπουλα'' γίνεται μέλος του συγκροτήματος ''Ziggy Was'', μετά του συγκροτήματος ''Τα Ξύλινα Σπαθιά'' (Δες εδώ: ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ) αλλά και των ''Big Sleep''. To 2007 ο Κώστας Παντέλης μαζί με τον Φώτη Σιώτα δημιουργούν τους ''Sancho 003'' (δες εδώ: SANCHO 003).

Ο τραγουδιστής Βίκτωρ Μοσχόπουλος δημιούργησε μετέπειτα τους Dr. Drakator.

Τον Νοέμβριο του 2016 θα επανακυκλοφορήσει ο πρώτος και μοναδικός δίσκος του γκρουπ σε δίσκο βινυλίου από την ''Labyrinth of thoughts'' σε συνεργασία με ''Wipe Out records''. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει σε 500 κόπιες, όλες σε μαύρο χρώμα. Συνοδεύεται από το ένθετο που υπήρχε και στην πρώτη έκδοση και έχει γίνει  νέο mastering από τον Νίκο Στυλίδη, απευθείας από τις μπομπίνες του 1993.

Πίσσα Και Πούπουλα - Labyrinth Of Thoughts records


Δισκογραφία

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ (1989)
1. Καταδίωξη
2. Ανατίναξη
3. Πίσσα Και Πούπουλα
4. Τρελλός Κλόουν
5. Τερατογέννεσης
6. Ξυπνάτε Πεθαίνω
7. Η Ζωή
8. Μπάμπης
9. Πορωμένε
10. Θύμα Πολέμου
11. Μπροστά Στην T.V.
12. Ύμνος Προς Την Αυτοκαταστροφή

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ (1993)
A1. Κοινές Καταστάσεις
A2. Μέσα Από Ένα Κλουβί
A3. Ξυπνάτε Πεθαίνω
A4. Fly's Last Flight
A5. Τα Μάγια Της Κίρκης
A6. Ο Παραμυθούλης
B1. Δύσκολη Φάση
B2. Επίλογος
B3. Διαφημίσεις
B4. Συνήθειες
B5. Δύο Δευτερόλεπτα


ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ LIVE EP (1995)
A1. Πίσσα Και Πούπουλα
A2. Δυο Δευτερόλεπτα
Β. Τερατογέννηση
ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ (1997)
1. Κοινές Καταστάσεις
2. Μέσα Από Ένα Κλουβί
3. Ξυπνάτε Πεθαίνω
4. Fly's Last Flight
5. Τα Μάγια Της Κίρκης
6. Ο Παραμυθούλης
7. Δύσκολη Φάση
8. Επίλογος
9. Διαφημίσεις
10. Συνήθειες
11. Δυο Δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου