Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

MESSAGE IN A CLOUD


Το γκρουπ ''Message In A Cloud'' δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα προσωπικό project του Νικόλα Λουκόπουλου, για να εκφραστεί όπως πλέον επιθυμούσε αποστασιοποιημένος από το συνθετικό του παρελθόν με άλλα σχήματα. Πρόκειται για μια instrumental post metal/shoegaze μπάντα.

Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε διαδικτυακά ένα home recorded demo όπου περιελάμβανε δύο συνθέσεις του, το οποίο σύστησε στο κοινό, σε έναν πρωτόλειο βαθμό, την ηχητική κατεύθυνση του project. Εκτός από την σύνθεση ο Νίκος Λουκόπουλος έχει παίξει και όλα τα όργανα (κιθάρα, μπάσο, συνθεσάιζερ, τύμπανο).

Μετά την ηχογράφηση των πρώτων δύο συνθέσεων του project ''Message In A Cloud'' προέκυψε η ανάγκη για ζωντανές εμφανίσεις και την ηχογράφηση ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ. Έτσι το καλοκαίρι του 2015 το project ''Message In A Cloud'' του Νίκου Λουκόπουλου θα μετατραπεί σε ένα κανονικό συγκρότημα.

Message In A Cloud - full band 2016

Το Σάββατο 28 Νοέμβρη του 2015 το γκρουπ ''Message In A Cloud'' θα πραγματοποιήσει την πρώτη του live εμφάνιση μαζί με τα συγκροτήματα ''Caldera'', ''Egoera'' και ''Bacchus Priest'' στο ''Industry of Noise''.
Industry of Noise‎ - MESSAGE IN A CLOUD - CALDERA - EGOERA  - BACCHUS PRIEST

Από την παραπάνω πρώτη εμφάνιση του γκρουπ ''Message In A Cloud'' μπορείτε να δείτε τα video στο παρακάτω σύνδεσμο από το youtube.


Το Μάρτιο του 2016 δημοσιεύτηκε και πάλι διαδικτυακά ένα pre-production single με τίτλο ''The Need And the Needle'' από το επικείμενο άλμπουμ. Η διαδικασία ηχογράφησης για τον επερχόμενο πρώτο δίσκο της μπάντας έχει ήδη αρχίσει.

Η σύνθεση του συγκροτήματος είναι παρακάτω:
Νίκος Λουκόπουλος - Κιθάρα
Άγγελος Μαλισόβας - Κιθάρα
Γιώργος Βασάλος - Μπάσο
Νώρα Κουτσούρη - Πληκτρολόγια
Θανάσης Πολίτης - Τύμπανα

Message In a Cloud - greek rock band

Στις 20 Οκτωβρίου του 2016 το συγκρότημα ''Message In A Cloud'' έπαιξε ως support band στο live του γκρουπ Khara στην Death Disco, στην Αθήνα. Να αναφέρουμε ότι στο live αυτό συμμετείχε και το ελληνικό γκρουπ Waλves (δες εδώ: WAλVES).

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου του 2017 το συγκρότημα ''Message in a cloud'' θα ανοίξει την συναυλία των ''Sylvaine'' και των ''Saigon Blue Rainπου'' έγινε στην Death Disco και διοργάνωσε η ''Arcane Angels Records''.

To 2018 θα είναι μια πολύ ενεργή χρονιά όσον αφορά στις live εμφανίσεις του συγκροτήματος αλλά και την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ

Την Πέμπτη 10 Μαΐου του 2018, μετά από πάνω από ένα σχεδόν χρόνο απουσίας από τα live το συγκρότημα Message In A Cloud επιστρέφει στη σκηνή του Temple Athens παρέα με τους ''Caldera'' και τους ''Mondegreen''.

Message in a Cloud - Caldera - Mondegreen - Temple Athens

Το Σάββατο 4 Αυγούστου του 2018 το συγκρότημα ''Message In A Cloud'' θα συμμετάσχει στο 11° ''Hermoupolis Indie Rock Festival'' που έλαβε χώρα στην Σύρο.

Τον Ιούνιο του 2018 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος ''Message In A Cloud'' με τίτλο ''Anassa'', αρχικά ψηφιακά και τον επόμενο μήνα σε μορφή 12'' βινυλίου. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την ''Ikaros Records'' σε μόλις 200 αντίτυπα. Το άλμπουμ ''Anassa'' περιλαμβάνει έξι συνθέσεις, οι οποίες γράφτηκαν σε ένα διάστημα τεσσάρων ετών, που κινούνται σε ατμοσφαιρικά μονοπάτια με post rock εξάρσεις. Η σύνθεση των κομματιών ανήκει στον Νίκο Λουκόπουλο και η ηχογράφηση του δίσκου ''Anassa'' έγινε στο Ritual Studios στην Αθήνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Costin Chioreanu (Arcturus, Paradise Lost, Sólstafir, Ghost κ.ά.). Σίγουρα ο δίσκος Anassa είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα instrumental μουσικής που μπορείς να ανακαλύψεις στην εγχώρια ροκ μουσική σκηνή.

Message In a Cloud - Anassa 2018 lp

Ολόκληρο τον δίσκο ''Anassa'' του γκρουπ ''Message In A Cloud'' μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://messageinacloud.bandcamp.com/album/anassa. Ο δίσκος μετά την κυκλοφορία του απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τον μουσικό (ηλεκτρονικό ) τύπο.

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου του 2018 στο six d.o.g.s θα γίνει η live παρουσίαση του δίσκου ''Anassa'', με την μπάντα ''Circus Caravan'' να ανοίγει το live των ''Message In A Cloud''.

Message in a Cloud - Anassa LP Release Live at six dogs 2019

Το 2019 θα βρει την μπάντα να έχει αρχίσει ηχογραφήσεις για τον επερχόμενο δεύτερό της δίσκο.

Μια επίσης σημαντική στιγμή στην πορεία του συγκροτήματος ήταν όταν το Σάββατο 13 Απριλίου του 2019 έπαιξαν live ως support γκρουπ, μαζί με τους ''Allochiria'' στην συναυλία των Αυστριακών ''Harakiri For The Sky'' που έγινε στο Temple.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου του 2019 το συγκρότημα ''Message In A Cloud'' συμμετείχε στο Cult Of The Amps vol. III, που πραγματοποιήθηκε στο Gagarin 205 και συμμετείχαν και τα συγκροτήματα ''Tuber'' (δες εδώ: TUBER), ''Church Of the Sea'' και ο ''Ghone''.

Cult Of The Amps vol. III

Στο τέλος Μαρτίου του 2020 θα δώσουν στην δημοσιότητα ένα τραγούδι, το οποίο είχε ηχογραφηθεί για να συμπεριληφθεί στο ντεμπούτο άλμπουμ ''Anassa'' αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ έως τώρα. Μπορείτε να το ακούσετε εδώ: https://messageinacloud.bandcamp.com/track/rei-enstrasse.

Η μπάντα ''Message In A Cloud'' που συνδυάζει μουσικά στυλ όπως post-rock, post-metal, shoegaze αλλά και black metal έχει κάνει τα βήματά της στην εγχώρια ροκ σκηνή όπου πλέον είναι έτοιμη για να καθιερωθεί στον χώρο. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα και γι αυτό το είδος να ευδοκιμήσει στη χώρα μας.

Message In a Cloud


Δισκογραφία

MESSAGE IN A CLOUD (Demo) (2014)
1. Hellena
2. Apophenia
Message In a Cloud (Demo 2014)

ANASSA (2018)
A1. Hellena
A2. Apophenia
A3. The Need And The Needle
B1. You Used To Die In My Hands
B2. Under The Blanket
B3. I Decomposed A Song Today
Message In a Cloud - (2018) Anassa_front

Message In a Cloud - (2018) Anassa_back


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου