Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΣΤΡΙΨΕ ΙΣΑ

Στρίψε Ίσα - ελληνικό ροκ συγκρότημα

Το συγκρότημα ''Στρίψε Ίσα'' δημιουργήθηκε ουσιαστικά στις αρχές του 2017 στην Θεσσαλονίκη. Είναι είναι ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα με επιρροές του ροκ ήχου των '90s.
Η αρχική σύνθεση της μπάντας ''Στρίψε Ίσα'' ήταν η εξής:
Γιώργος Καλίφης: Κιθάρα - Φωνή
Θέμης Αμανατίδης: Κιθάρα
Τάσος Παναγόπουλος: Μπάσο
Αστέριος Παπαστεργίου: Drums

Στρίψε Ίσα - Ροκ συγκρότημα_2017

Να αναφέρουμε ότι τα μέλη του γκρουπ είναι από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Ο Γιώργος Καλίφης και ο Θέμης Αμανατίδης είναι από Θεσσαλονίκη, ο Τάσος Παναγόπουλος από Αλεξανδρούπολη και Αστέριος Παπαστεργίου από την Λάρισα αλλά λόγω των δουλειών του κάθε ενός βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις αλλά η βάση του γκρουπ ''Στρίψε Ίσα'' είναι η Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Καλίφης με τον Αστέριο Παπαστεργίου γνωρίζονται από το 2013 όπου ήταν φοιτητές στην Αλεξανδρούπολη και συμμετείχαν σε διάφορα γκρουπ. Το 2016 μπήκε στην μπάντα ο Τάσος Παναγόπουλος και το 2017 ολοκληρώθηκε η σύνθεση του συγκροτήματος με την προσθήκη του Θέμης Αμανατίδη.

Την Τρίτη 31 Ιουλίου του 2018 το συγκρότημα ''Στρίψε Ίσα'' θα συμμετέχει παίζοντας live στο 7o φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού ''ARTville festival'' που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας.

7ο ARTville Festival_2018

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου του 2019, το συγκρότημα ''Στρίψε Ίσα'' θα δώσουν μια live εμφάνιση, στο Nevermind Music Room στην Λάρισα μαζί με το γκρουπ ''Parafiestas''.

Στρίψε Ίσα live 2019 @ Nevermind Music Room στην Λάρισα with Parafiestas

Τον Απρίλιο του 2020 το συγκρότημα ''Στρίψε Ίσα'' θα κυκλοφορήσει το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο ''Μάτια Του Κόσμου''. Ο δίσκος ''Μάτια Του Κόσμου'' περιλαμβάνει επτά συνθέσεις σε στίχους και μουσική του Γιώργου Καλίφη και σε ενορχήστρωση του γκρουπ ''Στρίψε Ίσα''. Σε αρκετά τραγούδια έχουμε κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό που εκφράζεται με πολύ όμορφους στίχους. Σίγουρα ξεχωρίζει το τραγούδι ''Εμμονές''. Στο ''Ίσως γυρίσω'', που θίγει το προσφυγικό από την οπτική γωνία ενός πρόσφυγα, παρουσιάζοντάς μας μια εκδοχή όσων θα μπορούσε να πει, αν είχε βήμα και λόγο. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Μάτια Του Κόσμου'' του γκρουπ ''Στρίψε Ίσα'' από το κανάλι τους στο youtube παρακάτω.


Η σύνθεση του γκρουπ ''Στρίψε Ίσα'' σε αυτόν τον πρώτο δίσκο του είναι η εξής:
Γιώργος Καλίφης: Κιθάρα - Φωνή
Θέμης Αμανατίδης: Κιθάρα
Τάσος Παναγόπουλος: Μπάσο - Φωνή
Αστέριος Παπαστεργίου: Drums

Το συγκρότημα ''Στρίψε Ίσα'' είναι ένα νέο ροκ συγκρότημα πολλά υποσχόμενο. Ανυπομονούμε για live εμφανίσεις αλλά και για το επόμενο βήμα τους.

Στρίψε Ίσα - greek rock


Δισκογραφία

ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (2020)
1. Πληγές
2. Μαύρη Παρασκευή (Black Friday)
3. Κάθε σου Γέλιο
4. Εμμονές
5.  Ίσως γυρίσω
6. Μάτια του Κόσμου
7. Άυλος
Στρίψε Ίσα - (2020) Mάτια του κόσμου_album front

Στρίψε Ίσα - (2020) Mάτια του κόσμου_album back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου