Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

THE INVISIBLE SURFERS

The Invisible Surfers - greek surf - garage - psychobilly band

Το συγκρότημα ''The Invisible Surfers'' δημιουργήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Το γκρουπ δημιούργησε ο Αλέξης Μπερέκος ο οποίος παλαιότερα ήταν μέλος του rock'n'roll - rockabilly συγκροτήματος ''Blue Jeans''. Όσο αφορά στους ''The Invisible Surfers'' πρόκειται για μια instrumental μπάντα που κινείται στους ήχους του rockabilly και του surf.

Το 1997 θα έχουμε το πρώτο δισκογραφικό δείγμα από το γκρουπ ''The Invisible Surfers''. Πρόκειται για ένα 7'' βινύλιο όπου περιείχε τρία τραγούδια ''It Won't Last Forever / Surfin Lake / Godzilla Attacks'' και κυκλοφόρησε από την ''Bad Elvis Records''. Ηχογραφήθηκε μέσα σε 4 μόλις, ώρες. Η σύνθεση του συγκροτήματος ''The Invisible Surfers'' σε αυτή την πρώτη κυκλοφορία του ήταν η εξής:
Αλέξης Μπερέκος - Κιθάρα
Βαγγέλης Οικονομίδης - Κιθάρα
Γιάννης Γελαδάρης - Μπάσο
Δημήτρης Τάτσης - Τύμπανα

The Invisible Surfers - greek surf - psychobilly band (1997)

Εκτός από τον Αλέξη Μπερέκο, οι υπόλοιποι τρεις ήταν μέλη του συγκροτήματος ''Cosmic Teds'', το οποίο έδρασε από το 1990 ώες το 1995 στην Αθήνα.

Στα τέλη των '90s στην μπάντα συμμετείχε και ο Σπύρος Δουλγερίδης στα τύμπανα, γνωστός από το γκρουπ ''Rockin' Bones''.

Τον χειμώνα του 1999 θα είναι μια από τις καλύτερες στιγμές της μπάντας καθώς θα ανοίξουν την συναυλία των ''Dead Moon'' στο An club στην Αθήνα.

Το καλοκαίρι του 2000 το συγκρότημα The Invisible Surfers συμμετείχε στο ''Rockwave Festival'' το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Οικολογικό Πάρκο στους Αγίους Αναργύρους την ίδια μέρα με τους ''Supergrass'', ''Apollo 440'' και ''Τρύπες''.

Το 2002 θα κυκλοφορήσει, σε cd από την Hitch-Hyke Records ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος The Invisible Surfers. Έχει τίτλο ''Dogs Killa Cat'' και περιέχει 14 συνθέσεις σε surf και psychobilly ρυθμούς. Να αναφέρουμε ότι στον δίσκο ''Dogs Killa Cat'' περιλαμβάνονται δυο διασκευές (''Malaguena'' και ''Rumble'') και οι υπόλοιπες δώδεκα είναι σε μουσική του Αλέξη Μπερέκου.


Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο δίσκο με πολύ καλές κριτικές από τον μουσικό τύπο της εποχής, που έκανε γνωστό το συγκρότημα σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό στην πατρίδα μας, τραβώντας παράλληλα και το ενδιαφέρον από δισκογραφικές του εξωτερικού.

Η σύνθεση του γκρουπ ''The Invisible Surfers'' στον δίσκο ''Dogs Killa Cat'' ήταν η εξής:
Αλέξης Μπερέκος - Κιθάρα
Γιώργος Φωκάς - Τύμπανα
Γιάννης Γελαδάρης - Μπάσο

The Invisible Surfers - Dogs Killa Cat [2002 - band]

Το 2004, ο Ανδρέας Ζορμπάς, ένας φίλος του Αλέξη που ζούσε στην Πόλη της Νέας Υόρκης, προσπάθησε να τους κλείσει κάποιες δουλείες στην Αμερική. Την ίδια χρονιά συμμετείχαν με το ''Machination'' στην συλλογή με τίτλο ''Athens Calling - The Definitive Guide To Greek Alternative Rock'' η οποία κυκλοφόρησε σε cd από το label Epic της Sony BMG.

VA Athens Calling - The Definitive Guide To Greek Alternative Rock (2004)

Έτσι η επόμενη δισκογραφική κυκλοφορία της μπάντας θα γίνει από Αμερικάνικη δισκογραφική. Πρόκειται για μια κυκλοφορία ενός split cd με το συγκρότημα ''Los Kahunas'', από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, με τον τίτλο ''Waves Of Reverb, Sea Of Fuzz Vol.1'', από την No Fun Records, το 2005. Να αναφέρουμε ότι η σύνθεση της μπάντας παραμένει η ίδια. Στον δίσκο αυτό η κάθε μπάντα συμμετείχε με έξι συνθέσεις της. Μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://theinvisiblesurfers.bandcamp.com/album/waves-of-reverb-sea-of-fuzz.

Los Kahunas & The Invisible Surfers ‎- (2005) Waves Of Reverb, Sea Of Fuzz Vol. 1_split cd

Την ίδια χρονιά του 2005 συμμετείχαν στην συλλογή με τίτλο ''Diggy Diggy Dead'' της Rubble Records με την σύνθεσή τους ''Too Many Talk'', η οποία κυκλοφόρησε στην Αμερική και εν συνεχεία ακολούθησαν πολλές συμμετοχές σε συλλογές και DVDs.

Το 2006 συμμετείχαν με την σύνθεση ''Cobra Snake Neck Tie'' στην συλλογή "Lost At Sea Vol.1", η οποία κυκλοφόρησε σε 7inch single στην γερμανική Fuzz'N'Surf Records.

VA Lost At Sea Vol.1 (2006)

Αυτή την περίοδο το συγκρότημα ''The Invisible Surfers'' αποτελείτε από τους:
Αλέξης Μπερέκος - κιθάρα
Γιώργος Φωκάς - τύμπανα
Στέλιος Μπερέκος - μπάσο

Το Σάββατο 14 Απριλίου του 2007 το συγκρότημα ''The Invisible Surfers'' θα παίξει ως support band στην συναυλία των Νεοϋρκέζων ''The Fleshtones'' στο Gagarin 205.

Την ίδια χρονιά του 2007 συμμετείχαν στην συλλογή ''The Racing Sounds Of Mad Fabricators Society Volume 3'' που κυκλοφόρησε σε cd από την αμερικάνικη ''Mad Society Music Records''.

Τον Ιούλιο του 2008 το συγκρότημα ''The Invisible Surfers'' θα συμμετέχει με το ''It won't last forever'' στην συλλογή ''Wild Ride!'' από την ''Go-Kustom'' και μπορείτε να το απολαύσετε παρακάτω.


Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου του 2008 το συγκρότημα ''The Invisible Surfers'' θα παίξει live στο Gagarin 205.

Το 2009 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος ''The Invisible Surfers''. Αυτός έχει την ιδιαιτερότητα ότι κυκλοφόρησε με δυο διαφορετικούς τίτλους σε δυο διαφορετικές χώρες. Πρόκειται ένα cd, το οποίο κυκλοφόρησε στην Αμερική από την ''Go-Kustom'', με τίτλο ''Till That Day'' το οποίο περιελάμβανε έντεκα συνθέσεις και η άλλη κυκλοφορία έγινε στην Γαλλία από την ''Productions Impossible Records'', σε 500 αντίτυπα δίσκου βινυλίου με τίτλο ''Bad Brakes''. Αυτή η έκδοση, με τίτλο ''Bad Brakes'', περιελάμβανε επιπλέον 2 συνθέσεις παραπάνω από την έκδοση με τίτλο ''Till That Day'', του cd. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο εδώ: https://productionsimpossiblerecords.bandcamp.com/album/bad-brakes.

The Invisible Surfers ‎- (2009) Till That Day_band

Για το ύφος του δίσκου αυτού ο Αλέξης Μπερέκος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «Δεν νομίζω πως μπορείς να μας κατατάξεις στα πλαίσια της παραδοσιακής surf σκηνής αφού ζούμε στο σήμερα και έχουμε διευρυμένες μουσικές επιρροές και ακούσματα.  Σίγουρα δεν κρύβεται η αγάπη μας για τη μουσική του 1950 και του 1960 της Δύσης και Ανατολής, αλλά δεν αντλούμε στοιχεία μόνο από εκεί.  Πάντως κάποιοι που άκουσαν το καινούργιο υλικό είπαν πως το χαρακτηρίζει ο επιθετικός ήχος και το αποκάλεσαν Nu Surf».

Στην μπάντα The Invisible Surfers από την περίοδο της ηχογράφησης του άλμπουμ ''Till That Day'' έως και την ηχογράφηση του επόμενου δίσκου με τίτλο ''Straight From Hell'' στα τύμπανα βρίσκεται ο Γιώργος Αποστόλου.

Το Σάββατο 8 Ιανουαρίου του 2011 το γκρουπ ''The Invisible Surfers'' θα ανέβει στην φιλόξενη και ζεστή σκηνή του An club για ένα από τα γνωστά ξεσηκωτικά live του.

Στις 13 Ιανουαρίου του 2012 το γκρουπ ''The Invisible Surfers'' θα ανέβει στην σκηνή του An club για το καθιερωμένο ραντεβού για ένα ακόμα μοναδικό live παρέα με τους ''Dirty Fuse'' και τους ''Deadly 44''.

The Invisible Surfers + Deadly 44 + Dirty Fuse, live Friday 13-01-2012, An Club, Athens

Άλλο ένα live θα δώσουν οι The Invisible Surfers στο An Club στην Αθήνα στις 28 Απριλίου του 2012. Την συναυλία θα ανοίξει το συγκρότημα ''The Snails''.

Κάπου στα τέλη του 2012, ανάμεσα στην πλούσια και δραστήρια ενεργό live και δισκογραφική δράση των ''The Invisible Surfers'', ο Αλέξης Μπερέκος μαζί με μέλη από τους ''Dirty Fuse'' (δες εδώ: DIRTY FUSE) έστησε παράλληλα ένα project για κάποια live με τίτλο ''Alex Berekos Surf Combo'' όπου παίζει κυρίως διασκευές.

Alex Berekos (The Invisible Surfers) Surf Combo Live

Το 2013 θα κυκλοφορήσει το cd με τίτλο ''Deep Eddy Three - Way Vol.1'' από την Αμερικανική Deep Eddy Records, το οποίο είναι ένα split cd όπου εκτός από τους ''The Invisible Surfers'' συμμετέχουν τα γκρουπ ''The Twang-O-Matics'' από την Νορβηγία και ''El Pincho'' από την Ολλανδία. Στον δίσκο ''Deep Eddy Three - Way Vol.1'' το συγκρότημα ''The Invisible Surfers'' συμμετέχει με τρεις συνθέσεις του Αλέξη Μπερέκου.

The Invisible Surfers

Στις 3 Μαΐου του 2014 θα παίξουν για πρώτη φορά live στο Κύτταρο στην Αθήνα, με γεμάτες μπαταρίες και θα ακουστούν παλιά κομμάτια προηγούμενων δισκογραφικών δουλειών τους αλλά και καινούργια.

Αυτή την περίοδο το συγκρότημα ''The Invisible Surfers'' αποτελείτε από τους:
Αλέξη Μπερέκο - κιθάρα
Χρήστο - μπάσο
Αλέξη Γεωργόπουλο - ντραμς

The Invisible Surfers_2014

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου του 2014 το τρίο των The Invisible Surfers θα εμφανιστεί live στο Κύτταρο, με support τους ''The Tenement Rats'', στην Αθήνα και στις 18 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο 8ball club.

The Invisible Surfers - 2014 Κύτταρο

Τον Απρίλιο του 2015 θα παίξουν live στο 45 Μοίρες στο Γκάζι, στα πλαίσια του ''Rock’n’Roll Fever'' το οποίο είναι μία σειρά από live sessions με κεντρικό άξονα τον rock χαρακτήρα του bar, παρουσιάζοντας συνθέσεις από τον νέο τους δίσκο.

The Invisible Surfers live at 45 Moires_2015

Αυτή την περίοδο η σύνθεση του γκρουπ ''The Invisible Surfers'' να αποτελείτε από τους εξής:
Αλέξη Μπερέκο - κιθάρα
Χρήστος - μπάσο
Αλέξης Γεωργόπουλος - ντραμς

Την άνοιξη του 2015 θα κυκλοφορήσει η επόμενη δισκογραφική δουλειά των ''The Invisible Surfers''. Πρόκειται για τον δίσκο ''Straight From Hell'' όπου κυκλοφόρησε σε cd και πάλι από την αμερικάνικη ''Go-Kustom''. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Straight From Hell'' εδώ: https://open.spotify.com/album/3JKQY1RMsL16ulsnRQXSUd.

The Invisible Surfers - Straight From Hell (2015)

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου του 2015 το γκρουπ των The Invisible Surfers θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο six d.o.g.s όπου θα παρουσιάσουν ένα σαρωτικό rock’n’roll live happening μέχρι τελικής πτώσης, κατά το οποίο ο θρυλικός Αλέξης Μπερέκος και οι εκλεκτοί συνοδοιπόροι του θα επιβεβαιώσουν τον μύθο τους ζωντανά με νέο setlist και υλικό από το τελευταίο album τους με τίτλο ''Straight From Hell''.

The Invisible Surfers - Live at six d.o.g.s_2015
Φωτογραφία: Ιωάννα Κίτρου

Tο Σάββατο 5 Νοεμβρίου του 2016 ενόψει της επερχόμενης κυκλοφορία του, το συγκρότημα ''The Invisible Surfers'' θα πραγματοποιήσει ένα εκρηκτικό live στην ''Death Disco'', στο γνώριμο ύφος τους, θα ακουστούν συνθέσεις παλαιότερες καθώς και μεγάλο μέρος της επερχόμενης καινούριας κυκλοφορίας για πρώτη φορά.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου του 2017 το γκρουπ ''The Invisible Surfers'' θα παίξει live στο An Club Groundfloor.

The Invisible Surfers - 2017 live An Groundfloor

Με την σύνθεση του γκρουπ ''The Invisible Surfers'' να αποτελείτε από τους εξής:
Αλέξη Μπερέκο - κιθάρα
Δημήτρης Κολλιγρής - μπάσο
Αλέξη Γεωργόπουλο - ντραμς
θα μπούνε στο στούντιο για την ηχογράφηση του επερχόμενου άλμπουμ του.

Τον Νοέμβριο του 2018 θα κυκλοφορήσει, από το label Lost In Tyme, ο δίσκος με τίτλο ''Desert King''. Πρόκειται για έναν δίσκο με 11 instrumental συνθέσεις, οι οποίες και γράφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, όπου συνυπάρχουν αρμονικά το rockabily των 50’s με στοιχεία surf, punk κι ελληνικής παραδοσιακής - λαϊκής μουσικής. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Desert King'' εδώ: https://theinvisiblesurfers.bandcamp.com/album/desert-king.

The Invisible Surfers ‎- Desert King (new album 2018)

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου του 2018 το συγκρότημα θα ανέβει (σχεδόν μετά από δέκα χρόνια) και πάλι στη σκηνή του Gagarin 205, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ "Desert King". Ένα live με αδρεναλίνη, ιδρώτα και surf με στυλ από την πρώτη ελληνική μπάντα που τόλμησε να πειραματιστεί απενοχοποιημένα ακροβατώντας ανάμεσα σε fifties rockabily, surf, punk αλλά και ελληνική λαϊκή μουσική.

The Invisible Surfers live at Gagarin205 (2018)

Ο δίσκος "Desert King" των The Invisible Surfers μπήκε στην λίστα με τα κορυφαία 50 άλμπουμ της χρονιάς από το ''The Whole Lotta Shakin' radio show''.

Το συγκρότημα ''The Invisible Surfers'' με ενεργή δράση πάνω από 25 χρόνια, με μπροστάρη και σταθερό πυλώνα τον Αλέξης Μπερέκο, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο και ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του rock ‘n’ roll στην Ελλάδα αλλά και όχι μόνο, δεδομένου ότι έχουν προ πολλού ξεφύγει από τα στενά όρια της εγχώριας σκηνής. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν μοιραστεί την σκηνή με διεθνείς μπάντες όπως The Cramps, Marky Ramone, ? & The Mysterians, The Fuzztones, Dead Moon, The Fleshtones, The Flaming Stars κ.α. Με πλούσια δισκογραφία και πολλές συμμετοχές σε διάφορες συλλογές έχουν αφήσει το στίγμα τους στην εγχώρια αλλά και παγκόσμια μουσική σκηνή.

Alex Berekos - Αλέξης Μπερέκος


Δισκογραφία

IT WON'T LAST FOREVER / SURFIN LAKE / GODZILLA ATTACKS (1997)
A. It Won't Last Forever
B1. Surfin Lake
B2. Godzilla Attacks
The Invisible Surfers ‎– It Won't Last Forever  - Surfin Lake - Godzilla Attacks_front

The Invisible Surfers ‎– It Won't Last Forever  - Surfin Lake - Godzilla Attacks_lp 1

The Invisible Surfers ‎– It Won't Last Forever  - Surfin Lake - Godzilla Attacks_lp 2

The Invisible Surfers ‎– It Won't Last Forever  - Surfin Lake - Godzilla Attacks_back

DOGS KILLA CAT (2002)
1. Poison Pussy
2. All Wrong
3. Malaguena
4. It Won't Last Forever
5. Restlessness
6. Little Angel
7. Godzilla Attacks
8. Rumble
9. The Hunter
10. Machination
11. Think Again
12. Top Quality
13. Trippin Out Of You
14. Witch Like You (I've Never Met Before)
The Invisible Surfers - 2002 Dogs Killa Cat_front

The Invisible Surfers - 2002 Dogs Killa Cat_cd

The Invisible Surfers - 2002 Dogs Killa Cat_back

WAVES OF REVERB, SEA OF FUZZ VOL. 1 (2005) [Split με Los Kahunas]
7. Akis Panou
8. Hellfire Wheeps
9. Stabs 'N' Hugs
10. Eyes Like The Deep Blue Sea
11. Nicole
12. Too Many Talk
The Invisible Surfers ‎- (2005) Waves Of Reverb, Sea Of Fuzz Vol. 1_cd front

The Invisible Surfers ‎- (2005) Waves Of Reverb, Sea Of Fuzz Vol. 1_cd

The Invisible Surfers ‎- (2005) Waves Of Reverb, Sea Of Fuzz Vol. 1_cd back

BAD BRAKES (2009)
A1. Bad Brakes
A2. Los Pilotos Estan Muertos
A3. Burned Brain
A4. Hey You Beg For Mercy
A5. Down At Santa Marina
A6. Lickin' Nipples
B1. No Warning
B2. Two Miles Woman
B3. Got To Go (Leaving You In Misery)
B4. Squad Car
B5. O.D From Love
B6. Totally Satisfied
B7. Runaway
The Invisible Surfers ‎- (2009) Bad Brakes lp front

The Invisible Surfers ‎- (2009) Bad Brakes lp a

The Invisible Surfers ‎- (2009) Bad Brakes lp b

The Invisible Surfers ‎- (2009) Bad Brakes lp back

TILL THAT DAY (2009)
1. Bad Brakes
2. Los Pilotos Estan Muertos
3. Burned Brain
4. Hey You Beg For Mercy
5. Down At Santa Marina
6. Lickin' Nipples
7. No Warning
8. Two Miles Woman
9. Got To Go (Leaving You In Misery)
10. O.D. From Love
11. Totally Satisfied
The Invisible Surfers ‎- (2009) Till That Day_cd front

The Invisible Surfers ‎- (2009) Till That Day_cd

The Invisible Surfers ‎- (2009) Till That Day_cd back

DEEP EDDY THREE  - WAY VOL. 1 (2013) [Split με The Twang-O-Matics & El Pincho]
1. 330 AM
2. Straight From Hell
3. Lucky Bastard
Deep Eddy Three - Way Vol.1_front

Deep Eddy Three - Way Vol.1_cd

Deep Eddy Three - Way Vol.1_back

STRAIGHT FROM HELL (2015)
1. Straight From Hell
2. Snake Eyes
3. Lucky Bastard
4. Spooky Bikers In The Alley
5. 3:30 AM
6. Dead Beat
7. Nympho Little Mama
8. Money Rules, Love Is Dead
9. Bullet With Your Name On It
10. Fake Shake, Fake Smile
11. Big Nothing
The Invisible Surfers - (2015) Straight From Hell_Cover


DESERT KING (2018)
1. Keep The Engine Running
2. Fire in the hole
3. Nice try
4. Mucho perico
5. The Devil herself
6. Lonewolf
7. Nothing but the truth
8. No Comprendo Nada
9. Limitless Love
10. Just Shake It
11. Desert King
The Invisible Surfers - Desert King (2018) cd front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου