Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

EGOERA

Egoera - Greek post rock band

Το συγκρότημα με το όνομα ''Egoera'' δημιουργήθηκε στις αρχές του 2013 στην Αθήνα. Στην αρχή της πορείας του ήταν ένα τετραμελές γκρουπ το οποίο άρχισε να γράφει δικές του συνθέσεις με την απουσία στίχων και φωνητικών. Το γκρουπ Egoera από την αρχή της δημιουργίας του έφτιαξε ένα home studio για να κάνει τις πρόβες του.

Egoera

Στην συνέχεια το σχήμα έγινε τριμελές. Το γκρουπ Egoera είναι μία τριμελής instrumental rock μπάντα με στοιχεία από την post rock σκηνή. Όπως αναφέρει το ίδιο το γκρουπ στο βιογραφικό του «Ο ήχος τους έχει επηρεαστεί από μπάντες όπως είναι οι God Is An Astronaut, If These Trees Could Talk, Sleepmakeswaves και Audrey Fall μεταξύ άλλων».

Egoera - athens rock music band

Τον Φεβρουάριο του 2014 θα δοθεί στην δημοσιότητα το πρώτο δείγμα δουλειάς του γκρουπ ''Egoera''. Είναι ένα demo με τα δύο πρώτα τους κομμάτια, ''Today we are Infinite'' και ''Aftermath''. Μπορείτε να ακούσετε την πρώτη μουσική πρόταση του γκρουπ ''Egoera'' εδώ: https://egoera.bandcamp.com/album/demo.

Τον Αύγουστο του 2014 το συγκρότημα ''Egoera'' θα συμμετέχει στο τριήμερο ''6th Ziria Music Festival'' στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Egoera Soundcheck @ 6th Ziria Music Festival

Την Κυριακή 31 Μαΐου του 2015 το γκρουπ Egoera θα πραγματοποιήσει το πρώτο του live στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ρομάντσο μαζί με τους ''Co Imp'' και ''Lavalanche''. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα live για την μπάντα ''Egoera'' για το 2015.


Τον Απρίλιο του 2016, ηχογράφησαν το single ''Virtues'' και το κυκλοφόρησαν μαζί με το επίσημο βίντεο κλιπ του. Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω.


Στις 17 Αυγούστου του 2016, θα συμμετέχουν στο 3o Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης παρέα με τους Βιολαούτοι, Salto Mortale (δες εδώ: SALTO MORTALE) και Λεωνίδας Μπαλάφας και μερικές μέρες μετά στο τριήμερο Ziria Music Festival 2016.

Από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι το καλοκαίρι του 2018 το συγκρότημα των ''Egoera'' θα κάνει μια παύση από τις ζωντανές εμφανίσεις.

Πλέον η μπάντα Egoera από τετραμελής έχει γίνει τριμελής και προετοιμάζει τον επερχόμενο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο της.

Η επιστροφή στα live, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, θα γίνει με την συμμετοχή τους στο FeneFest 3 τον Αύγουστο του 2018. Θα ακολουθήσουν για την ίδια χρονιά ακόμα μερικά live.

Egoera - greek post rock [live 2018]

Με την είσοδο της νέας χρονιά του 2019 το συγκρότημα Egoera θα αρχίσει τις ηχογραφήσεις για τον επερχόμενο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο του.

Το συγκρότημα Egoera θα κυκλοφορήσει το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του με τίτλο ''Fortuna'' στις 30 Απριλίου του 2020 σε cd και ψηφιακή μορφή. Ο δίσκος ''Fortuna'' αποτελείται από επτά ορχηστρικά κομμάτια που συνδυάζουν γλυκές μελωδίες, σκληρές κιθάρες, groovy μπασογραμμές και δυναμικά τύμπανα, επηρεασμένα από την post rock σκηνή. Η προσθήκη επιπλέον οργάνων (βιολί και σαξόφωνο) και ορισμένων στοιχείων πειραματικής μουσικής δημιουργούν έναν ονειρικό και συναισθηματικό ήχο. Ολόκληρο τον δίσκο ''Fortuna'' του γκρουπ Egoera και μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://egoera.bandcamp.com/album/fortuna.

Από τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο ''Fortuna'' του γκρουπ ''Egoera'' μπορείτε να δείτε το βίντεο για την σύνθεση ''Hiru'' παρακάτω μέσα από το κανάλι της μπάντας στο Youtube.


Πρέπει να τους ακούσετε και να ταξιδέψετε στα ονειρικά τοπία που θα σε κάνουν να φτιάξεις με το μυαλό σου οι ''Egoera''. Σίγουρα το γκρουπ ''Egoera'' θα αφήσει το στίγμα του στην εγχώρια ροκ μουσική. Μπορείτε να επισκέπτεστε και την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος Egoera εδώ: https://egoeraband.com/.

Egoera_greek post band


Δισκογραφία

DEMO (2014)
1. Today We Are Infinite
2. Aftermath
Egoera - (2014) Demo_front

VIRTUES (2016)
1. Virtues
Egoera - (2016) Virtues_front

FORTUNA (2020)
1. Hiru
2. Galilea
3. Rojava
4. Alyeska
5. Fortuna
6. Aftermath
7. Steppe
Egoera - (2020) Fortuna_cd front

Egoera - (2020) Fortuna_cd back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου