Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

THE SAINTS

The Saints - ελληνικό ροκ συγκρότημα

Το συγκρότημα ''The Saints'' δημιουργήθηκε στα τέλη του 1965 στην Αθήνα. Ουσιαστικά όπως όλα σχεδόν τα γκρουπ της εποχής ήταν ορχήστρες όπου παίζανε κυρίως διασκευές. Να αναφέρουμε ότι ο τραγουδιστής του γκρουπ, Γιάννης Γαρδέλης, τότε ήταν μόλις 15 χρονών. Το συγκρότημα εμφανιζόταν live σε club της Αθήνας αλλά είχε και συμμετοχή σε πολλά γκαλά σε μεγάλα ξενοδοχεία, κυρίως στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Το γκρουπ ''The Saints'' αποτελείτο από τους παρακάτω:
Γιάννης Γαρδέλης - φωνή
Γιάννης Αγαπητός - μπάσο
Γιώργος Χατζηδάκης - ντράμς
Δημήτρης Παπαδόπουλος - κιθάρα
Θανάσης Βαγενάς - κιθάρα

The Saints - Greek 60s pop rock band

Τον Μάιο του 1966 θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Α' Φεστιβάλ Μουσικών Ρυθμών όπου και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

Το 1966 θα κυκλοφορήσει η πρώτη και μοναδική, όπως αποδείχτηκε, δισκογραφική δουλειά του γκρουπ ''The Saints''. Πρόκειται για το 7'' βινύλιο με τίτλο ''Let Me Know / Lonely Rider'' το οποίο κυκλοφόρησε από την ''Philips''. Παραγωγός αυτού του single ήταν ο Νίκος Μαστοράκης. Περιελάμβανε στην πρώτη πλευρά το ''Let me know'' το οποίο ήταν ένα garage / shake τραγούδι, ενώ στην δεύτερη πλευρά υπήρχε το ''Lonely rider'', το οποίο είχε φολκ επιρροές, κάτι εντελώς σπάνιο τότε για ελληνικό γκρουπ. Να αναφέρουμε ότι το τραγούδι ''Lonely rider'' ήταν διασκευή του ιταλικού τραγουδιού ''La Ballata Di Fiumicino'', του Armando Trovajoli, το οποίο ήταν το τραγούδι της ταινίας "Le Bambole" του 1965.


Το συγκρότημα ''The Saints'' θα διαλυθεί το 1967 λόγω ότι κάποια από τα μέλη θα ασχοληθούν με τις σπουδές τους.

The Saints - Greek 60s garage rock band

Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ''The Saints'', ο Γιάννης Γαρδέλης συνέχισε την πορεία του ως τραγουδιστής και μάλιστα κυκλοφόρησε και δυο προσωπικούς δίσκους. Ο Γιάννης Αγαπητός συνέχισε να εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός και συνεργάστηκε με πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας.

Γιάννης Γαρδέλης - Μυστικά (lp)

To 1998 θα κυκλοφορήσει μια συλλογή από την Royal Records, σε μόλις 500 αντίτυπα δίσκου βινυλίου, με τίτλο ''Six Miles From The Cage Vol.1''. Στην συλλογή αυτή συμπεριλήφθηκαν τα δυο τραγούδια του μοναδικού single, ''Let Me Know / Lonely Rider'', το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1966.

VA  Six Miles From The Cage Vol.1 (1998)

Πολλά χρόνια μετά της διάλυση του γκρουπ των ''The Saints'', το τραγούδι τους ''Let me know'' έχει συμπεριληφθεί σε πολλές συλλογές. Ξεχωρίζει η συμμετοχή στην συλλογή που κυκλοφόρησε στην Αυστραλία το 2009 με τίτλο ''Worldbeaters Volume 6'' από την Krazy World .


Δισκογραφία

LET ME KNOW / LONELY RIDER (1966)
A1. Let Me Know
B1. Lonely Rider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου