Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

FATHER BREATH

FATHER BREATH - greek experimental band

Το συγκρότημα ''Father Breath'' δημιουργήθηκε στην Αθήνα. Ο ήχος της μπάντας είναι πειραματικός ηλεκτρικούς αλλά και ηλεκτρονικούς ήχους, με ήχους από την καθημερινότητα και τη μουσική παράδοση. Σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως Krautrock. Το όνομα του γκρουπ είναι από ένα τραγούδι του Allen Ginsberg, το ''Father Death Blues''. Όπως έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους στο popaganda.gr «Πριν τη λήξη του κομματιού λέει τη φράση “Father Breath”, μου άρεσε πολύ το πώς ακούγεται, αλλά και σαν νόημα, νομίζω ότι αφήνει περιθώριο για πολλές ερμηνείες και το πολύ σημαντικό, δεν το είχε καμιά άλλη μπάντα στον κόσμο».

Η αρχή έγινε τον Φθινόπωρο του 2014 από την συνύπαρξη και τους πειραματισμούς του Αριστομένη Θεοδωρόπουλο και της Valisia Odell. Η Valisia Odell παλαιότερα ήταν μέλος του γκρουπ ''Phoenix Catscratch''. Έπειτα προστέθηκε στην κιθάρα ο Βασίλης Ντζούνης, ο οποίος παλαιότερα ήταν μέλος του γκρουπ ''Autodivine''. Έτσι η μπάντα έγινε τρίο.

Father Βreath 2015

Τον Απρίλιο του 2015 το γκρουπ ''Father Breath'' θα παρουσιάσει το πρώτο του single με τίτλο ''17'' το οποίο περιελάμβανε δύο συνθέσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο κομμάτι ''17'' στην εισαγωγή του έχει ένα sample από το τραγούδι του Χατζιδάκι, ''Ο Γλάρος''. Μπορείτε να ακούσετε και τις δύο συνθέσεις του ''17'' εδώ: https://fatherbreath.bandcamp.com/album/17.

Τον Ιούνιο του 2015, ο Νικόλας Μπασκόζος εντάχθηκε στο συγκρότημα και μαζί του ακολούθησαν τα πιο παραδοσιακά όργανα και μια «τοπική» προσέγγιση στο μέχρι τότε πιο δυτικό ήχο. Έτσι ολοκληρώθηκε η σύνθεση του συγκροτήματος ''Father Breath''.
Η σύνθεση πλέον του συγκροτήματος ''Father Breath'' είναι η εξής:
Αριστομένης Θεοδωρόπουλος - Φωνή, ηλεκτρονικά, ηλεκτρική κιθάρα
Valisia Odell - Φωνή
Βασίλης Ντζούνης - Ηλεκτρική κιθάρα
Νικόλας Μπασκόζος - Μπουζούκι, σαντούρι, μπάσο

Μετά από αυτό το πρώτο μουσικό δείγμα και την πλήρη σύνθεση το συγκρότημα ''Father Breath'' θα αρχίσει να δίνει live σε διάφορα μέρη της Αθήνας αλλά στη Πάτρα και να δημιουργεί καινούριες συνθέσεις.

Η πρώτη live παρουσία του γκρουπ ''Father Breath'' θα γίνει την Πέμπτη 30 Απριλίου του 2015 στον πάνω όροφο του Boiler.

Father Breath - 30-4-2015 @ Boiler

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2015, παίξανε live στην συναυλία με το συγκρότημα Bazooka που πραγματοποιήθηκε στο Ίλιον Plus. Μετά από αυτή την συναυλία με το γκρουπ Bazooka, το συγκρότημα 'Father Breath'' αποφάσισε να κάνει ένα σύντομο διάλειμμα από τις ζωντανές εμφανίσεις  του ώστε να εργαστεί πάνω στο πρώτο τους επερχόμενο άλμπουμ.

Father Breath - greek band live

Αυτό το live στο Ίλιον Plus έμελλε να είναι το τελευταίο τελικά για την μπάντα των ''Father Breath'' καθώς η Valisia Odell, μέχρι τότε φωνή του γκρουπ θα αποχωρήσει. Έτσι τα φωνητικά ανέλαβε ο Αριστομένης Θεοδωρόπουλος και άρχισαν να χρησιμοποιούν και ελληνικό στίχο στις συνθέσεις τους.

Τον Οκτώβριο του 2018, μετά από μία σειρά συλλογικών πρότζεκτ, έρχεται θα κυκλοφορήσει, από την ''Β-otherSide Records'', ο δίσκος με τίτλο ''Εδώ'', ο πρώτος δίσκος του ΦΕΥ, το νέο προσωπικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη Αριστομένη Θεοδωρόπουλου.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια από το τελευταίο live του γκρουπ ''Father Breath'', ολοκληρόθηκε επιτέλους ο δίσκος που είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς και της προσπάθειας των μελών του όλοων αυτόν τον καιρό.

Έτσι τον Ιανουάριο του 2020 θα κυκλοφορήσει από την δραστήρια ''Β-otherSide Records'' το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ Father Breath με τίτλο "Almanak". Η κυκλοφορία έγινε σε περιορισμένο αριθμό 200 αριθμημένων βινυλίων. Όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου «Το άλμπουμ είναι μοιρασμένο ανάμεσα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, ενώ αναμειγνύονται ταιριαστά η electronica, τo experimental και το industrial, με ηχοχρώματα ανατολίτικα και παραδοσιακά». Η πρώτη πλευρά του δίσκου περιλαμβάνει τρεις συνθέσεις, δύο με ελληνικό στίχο και μια instrumental. Η δεύτερη πλευρά αποτελείτε από τέσσερις αγγλόφωνες συνθέσεις. Να αναφέρουμε ότι στο τραγούδι ''Μάνα'' στα φωνητικά είναι η Δέσποινα Λαφαζάνη και η Λουΐζα Αναγνώστου. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο "Almanak" εδώ: https://fatherbreath.bandcamp.com/album/almanak.

Η σύνθεση του γκρουπ ''Father Breath'' στον πρώτο και τελευταίο του δίσκου "Almanak" ήταν η παρακάτω:
Αριστομένης Θεοδωρόπουλος - Φωνή, ηλεκτρονικά, ηλεκτρική κιθάρα
Βασίλης Ντζούνης - Ηλεκτρική κιθάρα
Νικόλας Μπασκόζος - Μπουζούκι, σαντούρι, μπάσο

Τους στίχους των τραγουδιών του δίσκου "Almanak" υπογράφουν ο Αριστομένης Θεοδωρόπουλος και ο Νικόλας Μπασκόζος.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου του 2020 θα γίνει ένα πάρτυ ακρόασης και dj-set του πρώτου δίσκου "Almanak", το οποίο κυκλοφόρησε από την Β-otherSide Record, στο The Handlebar στην Αθήνα.

FATHER BREATH - logo


Δισκογραφία

17 (2015)
1. 17
2. Ring Out The Old
Father Breath - 17 (2015) single front

ALMANAK (2020)
A1. Μας Αγαπά (We Are Loved)
A2. Μάνα (Mother)
A3. Κυνηγημένος (Hunted)
B1. Not There
B2. Poleis
B3. Strange Things
B4. The Tribulator
FATHER BREATH - ALMANAK (2020) lp vinyl front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου