Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΩΜΑΛΑ ΡΙΜΜΑΤΑ

Ανώμαλα Ρίμματα - greek punk rock band logo

Το συγκρότημα ''Ανώμαλα ρίμματα'' δημιουργήθηκε την περίοδο της Covid-19 πανδημίας. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020 αφού είχε συσταθεί ο πυρήνας της μπάντας άρχισαν τα φτιάχνουν και να προβάρουν τα πρώτα τους τραγούδια. Πρόκειται για μια punk rock μπάντα με ελληνικό στίχο.

Η πρώτη σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους παρακάτω:

Σωτήρης Θεοχάρης : Φωνή / Μπάσο

Νάντια Λυριτζή : Κιθάρα / Φωνή

Στάθης Παπανδρέου : Τύμπανα 


Μετά από λίγο καιρό την θέση του Στάθη Παπανδρέου (μέλος του συγκροτήματος ''Art Telepaths'' και πρώην μέλος των ιστορικών ''Αδιέξοδο'') θα πάρει ο Φώτης Μεγαλούδης. Έτσι η σύνθεση θα διαμορφωθεί ως εξής:

Σωτήρης Θεοχάρης : Φωνή / Μπάσο

Νάντια Λυριτζή : Κιθάρα / Φωνή

Φώτης Μεγαλούδης : Τύμπανα 

Ανώμαλα ρίμματα - Greek punk band 2021

Όλοι τους είναι αυτό που αποκαλούμε ''παλιές καραβάνες'' στον χώρο της ανεξάρτητης πανκ ροκ ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο Σωτήρης Θεοχάρης έχει θητεύσει σε μπάντες όπως ''Αδιέξοδο'', ''Στάχτες'', ''ANFO'' (δες εδώ: ANFO), ''No Mind'', ''Σπυριδούλα'', ''Ηχογλυκαιμία''. H Νάντια Λυριτζή σε ''ANFO'', ''One Block Society'', ''Minnie Geannies'', ''Tension Horror'', ''Gramm Εleven''. Τέλος ο Φώτης Μεγαλούδης σε ''Surface'', ''The Illusion Fades''.

Το πρώτο live του συγκροτήματος ''Ανώμαλα ρίμματα'' θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιουνίου του 2021 στην πλατεία Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή, το οποίο διοργάνωσε η Αναρχική Συλλογικότητα Ανάδραση.

Hip Hop & Punk Live - 2021-06-21

Στις 10 Ιουλίου του 2021 το γκρουπ ''Ανώμαλα ρίμματα'' θα κυκλοφορήσει ψηφιακά τον πρώτο δίσκο του με τίτλο "Έρχεται χάος". Πρόκειται για μια d.i.y. παραγωγή και ένα δίσκο με δέκα συνθέσεις που ηχογραφήθηκε στο o-zone studio. Να αναφέρουμε ότι οι στίχοι των τραγουδιών έχουν γραφεί από τον Σωτήρη Θεοχάρη.

Ο δίσκος είναι σε κλασσικές πανκ ροκ φόρμες. Ξεκινάει με το εκρηκτικό τραγούδι ''Έρχεται Χάος'' για να καταλάβουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Επόμενο το ''Η αγέλη των καθαρμάτων'' με στίχους αφύπνισης και με συμμετοχή στα φωνητικά της Νάντια Λυριτζή. Συνεχίζει με το πιο ρυθμικό ''Έξοδος''. Ο δίσκος συνεχίζει με ένα πιο ατμοσφαιρικό και ποιητικό τραγούδι αλλά και μεγαλύτερο σε διάρκεια έξι λεπτών με τίτλο ''Το κουκούλι''. Στο τέλος του πρώτου μισού του δίσκου κλείνει με το ''Η μηχανή'' το οποίο είναι ένα τραγούδι με τέρμα τα γκάζια. Το δεύτερο μισό του δίσκου ξεκινάει με ίσως το καλύτερο τραγούδι του δίσκου. Αυτό είναι το ''Νούμερο''. Ένα τραγούδι που μιλάει για το σήμερα. Επόμενο είναι το ''Στιγμές'' το οποίο συνεχίζει και αυτό στον επιθετικό και δυνατό ήχο του δίσκου. Ο δίσκος "Έρχεται χάος" συνεχίζει με το τραγούδι ''Το τριβείο'' το οποίο έχει καταπληκτικά δυνατούς στίχους και η μουσική είναι σε πιο μελωδικές φόρμες. Προ τελευταίο άλλο ένα ατόφιο ροκ τραγούδι με τίτλο ''Υπεριώδης παγίδα''. Ο πρώτος δίσκος του γκρουπ ''Ανώμαλα ρίμματα'' κλείνει με το πιο πανκ ροκ τραγούδι ''Ποτέ''. Το μόνο που μένει είναι να ξανακούσεις τον δίσκο από την αρχή και να γίνεις ένα με τον καταιγιστικό ρυθμό των τραγουδιών του δίσκου "Έρχεται χάος".

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο "Έρχεται χάος" του συγκροτήματος ''Ανώμαλα ρίμματα'' μέσω του bandcamp τους εδώ: https://anomala-rimmata.bandcamp.com/releases.

Ανώμαλα ρίμματα

Όπως δηλώνει το ίδιο το συγκρότημα για τον δίσκο του, ο οποίος είναι δωρεάν για download: «Τα “Ανώμαλα ρίμματα” πιστεύουν στη δωρεάν διανομή της τέχνης και έχουν δημιουργήσει αυτό το άλμπουμ με δικά τους έξοδα. Η λήψη αυτού του άλμπουμ από το Bandcamp είναι δωρεάν. Αυτό το άλμπουμ είναι δωρεάν για κοινή χρήση και αντιγραφή, για προσωπική χρήση μόνο, από όλους εκτός από τους ναζί, τους ρατσιστές, τους σεξιστές και λοιπά φασιστικά σκουπίδια. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους, τα συγκροτήματα και τους μουσικούς με τους οποίους μοιραστήκαμε τη σκηνή, κάναμε ώρες ηχογράφησης, περιοδείες, πάρτι ή απλά διασκεδάσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια.Μείνετε υγιείς και αληθινοί.»

Ανώμαλα ρίμματα - ελληνικό ροκ συγκρότημα


ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΟΣ (2021)

1. Έρχεται Χάος

2. Η αγέλη των καθαρμάτων

3. Έξοδος

4. Το κουκούλι

5. Η μηχανή

6. Νούμερο

7. Στιγμές

8. Το τριβείο

9. Υπεριώδης παγίδα

10. Ποτέ

Ανώμαλα ρίμματα - (2021) Έρχεται χάος_front


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου