Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Μ3ΜΦ1Σ

Μ3ΜΦ1Σ - greek alternative rock band - logo

Το συγκρότημα ''Μ3ΜΦ1Σ'' ξεκίνησε την πορεία του στις αρχές της δεκαετίας του 2010 στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ελληνόφωνη σκληρού ροκ, στα όρια του metal/crust σε κάποια σημεία, μπάντα. Οι περισσότεροι μουσικοί που απαρτίζουν το γκρουπ ήταν μέλη σε άλλες μπάντες (κυρίως metal) της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Η αρχή έγινε κάπου το 2012 καθώς ο Άλκης Κεχαγιάς και ο Joe F.K., οι οποίοι ήταν παιδικοί φίλοι αποφάσισαν να φτιάξουν μια μπάντα. Ο Άλκης Κεχαγιάς έπαιζε στους ''Psycho Choke'' και ο Joe F.K. στους ''Vain Velocity''. Αργότερα προστέθηκαν σιγά σιγά και οι υπόλοιποι και έτσι η μπάντα απέκτησε την πλήρη σύνθεσή της. Να αναφέρουμε ότι ο Απόστολος Κωστίνος ήταν μέλος του συγκροτήματος ''Less Than Human'' και ο Δημήτρης Οικονόμου του γκρουπ ''Insane Court''.

Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος ''Μ3ΜΦ1Σ'' είναι η παρακάτω:

Άλκης Κεχαγιάς: Φωνή

Joe FK (Γιώργος): Κιθάρες

Στέλιος Πλιάκας: Κιθάρες

Δημήτρης ‘mitch’ Οικονόμου: Μπάσο

Απόστολος ‘Μούσιας’ Κωστίνος: Ντραμς

Μ3ΜΦ1Σ ελληνόφωνο rock - metal συγκρότημα

Όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι για την δημιουργία της μπάντας : «…όλοι έμπειροι στο χώρο του ακραίου metal, συμφωνήσαμε να περπατήσουμε σε αχαρτογράφητες περιοχές του post και alternative rock σε συνδυασμό με ελληνικό στίχο. Σκληρός ήχος, απαλές μελωδίες, γκάζι και τσαμπουκάς μαζί με ένα παράξενα γλυκό και σκοτεινό συναίσθημα που προκαλούν οι πικροί στίχοι».

Τον Μάρτιο του 2014 θα ολοκληρώσουν τις ηχογραφήσεις των τραγουδιών για τον πρώτο τους επερχόμενο δίσκο.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 θα κυκλοφορήσει ο πρώτο δίσκος του συγκροτήματος ''Μ3ΜΦ1Σ'' με τίτλο ''Όπως αλλάζουν οι εποχές''. Είναι ένας δίσκος ο οποίος περιέχει έντεκα συνθέσεις του γκρουπ. Η μουσική του δίσκου ''Όπως αλλάζουν οι εποχές'' είναι του Άλκη Κεχαγιά και του Joe F.K. και τους στίχους υπογράφει ο Άλκης Κεχαγιάς.

Ο πρώτος αυτός δίσκος των Μέμφις κινείτε σε κλασικές ροκ φόρμες με ξεσπάσματα κιθάρας και αρκετή μελωδικότητα. Δεν λείπουν και τα πιο ήσυχα τραγούδια σε μορφή ροκ μπαλάντας. Από τον δίσκο ''Όπως αλλάζουν οι εποχές'' ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Μαύρη Αλήθεια'', ''Το Γλυκό Παράδοξο'', ''Σκληρή Αγάπη'', ''Μέσα Στην Ίδια Πόλη'' χωρίς τα υπόλοιπα τραγούδια να υστερούν.

Ο δίσκος ''Όπως αλλάζουν οι εποχές'' είναι καθαρά d.i.y. δημιουργία και όπως λέει και η ίδια η μπάντα «οι ηχογραφήσεις η παραγωγή καθώς και τα κλιπ που θα ακολουθήσουν όλα γίνονται από τις οικονομίες μας, μακριά από εταιρίες, μανατζαρέους, σπόνσορες και λοιπούς προικοθήρες.. ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ».

Μ3ΜΦ1Σ - cd album Όπως Αλλάζουν Οι Εποχές

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Όπως αλλάζουν οι εποχές'', αλλά και να τον αγοράσετε, μέσω του bandcamp του συγκροτήματος εδώ: https://m3mf1s.bandcamp.com/album/2014.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου του 2015 το συγκρότημα των ''Μ3ΜΦ1Σ'' θα ανέβει για πρώτη του φορά στην σκηνή του Silver Dollar για μια live εμφάνιση.

8-5-2015 - Silver Dollar_1st  Μέμφις live

Το καλοκαίρι του 2015 το γκρουπ ''Μ3ΜΦ1Σ'' θα δώσει αρκετά live ώστε να παρουσιάσει τα τραγούδια του και να επικοινωνήσει με το μουσικό κοινό.

Μ3ΜΦ1Σ - live at The land of the sheep 2015

Τον Σεπτέμβριο του 2015 θα δώσουν στην δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι, που θα το παρουσιάσουν ως single μέσω του καναλιού της μπάντας στο youtube, με τίτλο ''Οι φίλοι μου''. Μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.

Το συγκρότημα ''Μ3ΜΦ1Σ'' αυτό το διάστημα συνεχίζει να δίνει κάποια live και να δημιουργεί καινούρια τραγούδια.

Τον Φεβρουάριο του 2016 θα κυκλοφορήσουν ένα ακόμα single μέσω του καναλιού της μπάντας στο youtube, με τίτλο ''Μόνο για μένα''. Αυτή τη φορά έγινε και βίντεο, σε σκηνοθεσία Wrecked Visuals, μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

To Σάββατο 11 Ιουνίου του 2016 το γκρουπ ''Μ3ΜΦ1Σ'' θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα παίζοντας live μαζί με τους ''Countown'', ''FlyByWire'' και ''Killson''. Τα καλοκαίρι του 2016 θα πραγματοποιήσουν και μερικά ακόμα live.

Στα τέλη του Αυγούστου του 2016 το συγκρότημα ''Μ3ΜΦ1Σ'' θα μπει στο studio για να ετοιμάσει τα τραγούδια για τον επόμενο δίσκο του.

Τον Οκτώβριο του 2016 θα παρουσιάσουν άλλο ένα τραγούδι μέσω video με τίτλο ''Εσωθανής'' και μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

Η χρονιά του 2016 θα κλείσει δυναμικά για τους ''Μ3ΜΦ1Σ'' καθώς το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 θα είναι μια δυνατή στιγμή για την μέχρι τώρα πορεία του γκρουπ Μέμφις καθώς θα ανοίξουν την συναυλία του καταξιωμένου πλέον συγκροτήματος ''Planet of Zeus'' που έγινε στο Principal στην Θεσσαλονίκη.

Τον Μάιο του 2017 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος του γκρουπ ''Μ3ΜΦ1Σ'' με τίτλο ''Ο ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο''. Ο δεύτερος δίσκος των ''Μέμφις'' κινείται σε πιο σκληρά ηχητικά μονοπάτια, χωρίς να λείπουν και οι πιο μελωδικές στιγμές και περιέχει δέκα συνθέσεις. Πιο κοντά είναι σε αυτό που μπορούμε να πούμε ως metal με ελληνικό στίχο. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του τραγουδιστή του γκρουπ, Άλκη Κεχαγιά και η μουσική του Joe F.K.

Μ3ΜΦ1Σ - Ο ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο [cd 2017]

Από τον δίσκο ''Ο ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο'' ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''1312'', ''Μόνο για μένα'', ''Στην κόλαση εδώ'', ''Οι φίλοι μου''.

Ολόκληρος ο δίσκος ακούγετε στην διαπασών! Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Ο ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο'', αλλά και να τον αγοράσετε, μέσω του bandcamp του συγκροτήματος εδώ: https://m3mf1s.bandcamp.com/album/2017.

Από τον δίσκο ''Ο ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο'' μπορείτε να δείτε παρακάτω το video clip για το τραγούδι ''Ρουβικών''.

Την Άνοιξη (Απρίλιος - Μάιος) του 2017 και μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του, το συγκρότημα ''Μ3ΜΦ1Σ'' θα πραγματοποιήσει την πρώτη του περιοδεία η οποία περιλαμβάνει έξι στάσεις σε ισάριθμες πόλεις της Ελλάδας.

Μ3ΜΦ1Σ - Spring Tour 2017

Το Σάββατο 6 Μαΐου του 2017, στην διάρκεια της μίνι περιοδείας του, το ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα Μ3μΦ1Σ θα παρουσιάσουν, στο 8Ball Club, live στο κοινό της Θεσσαλονίκης το νέο άλμπουμ τους το οποίο έχει το τίτλο ''Ο ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο''. Παρέα τους στην σκηνή, για να το γιορτάσουν, θα είναι τα γκρουπ ''Hidden in the Basement'' και ''Hogg''.

Το φθινόπωρο του 2017 το γκρουπ ''Μ3ΜΦ1Σ'' συνεχίζει να δίνει ζωντανές εμφανίσεις σε πόλεις όπως Βόλος, Ιωάννινα, Κιλκίς.

Η χρονιά του 2017 θα κλείσει με ένα δυναμικό live το οποίο έλαβε χώρα στο 8Ball Club στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου του 2017. Στην ίδια σκηνή θα βρεθούν τρία από τα πιο καταξιωμένα συγκροτήματα. Εκτός από τους Μέμφις θα είναι το γκρουπ ''Jane Doe'' και ''Turbocharger''.

Μέμφις - Jane Doe - Turbocharger -LIVE @ 8Ball 12-2017

Να αναφέρουμε ότι για το 2017 ο δίσκος ''Ο ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο'' συμπεριλήφθηκε με αρκετές λίστες με τα καλυτέρα άλμπουμ τις χρονιάς.

Το Σάββατο 28 Απριλίου του 2018 το συγκρότημα Μέμφις θα ανέβει για πρώτη φορά στην σκηνή ιστορική του AN club στην Αθήνα σε εκρηκτική εμφάνιση. Την συναυλία θα ανοίξουν τα συγκροτήματα ''Under The Sun'' και ''Jaw Bones''.

M3mφis w Jaw Bones + Under The Sun at An Club! [28-04-2018]

Τον Μάιο του 2018 ο τραγουδιστής των Memfis, Άλκης Κεχαγιάς, θα συμμετέχει στα φωνητικά στο τραγούδι ''False Alarm'' του metal συγκροτήματος ''Project Theory'', από την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το τραγούδι έγινε και video και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Το καλοκαίρι του 2018 θα είναι πολύ ζεστό για τις live εμφανίσεις των ''Μ3ΜΦ1Σ'', οι οποίοι πλέον έχουν φτιάξει ένα δυνατό πυρήνα φίλων ακροατών.

Στις 3 Αυγούστου του 2018 το συγκρότημα ''Μ3ΜΦ1Σ'' θα συμμετάσχει, παίζοντας live στην δεύτερη μέρα, στο 7ο Los Almiros Festival. Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε βίντεο την εμφάνιση αυτή.


Την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 συμμετείχαν στην πρώτη μέρα του 10ου Street Mode Festival.

Το υπόλοιπο του 2018 το συγκρότημα των ''Μ3ΜΦ1Σ'' θα συνεχίσει να πραγματοποιεί live εμφανίσεις και να επικοινωνεί με το κοινό του.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου του 2019 το συγκρότημα ''Μ3ΜΦ1Σ'' θα ανοίξει την συναυλία των θρυλικών Monster Magnet που έγινε στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης.

Μ3ΜΦ1Σ & monster magnet live

Στις 13 Μαρτίου του 2020 κυκλοφόρησε από την ίδια την μπάντα το 3ο album τους. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Το Σκοτάδι Εντός Μου''. Να αναφέρουμε ότι η μίξη και το mastering έγιναν από τον κιθαρίστα της μπάντας Joe F.K., η εικόνα του εξωφύλλου είναι του Γιάννη Γιασσάρη και το artwork του digipack είναι δημιουργία της Βίκυς Παναγιωτίδου. Ξεχωρίζουν (βασικά όλο το άλμπουμ ακούγετε μονορούφι) τραγούδια όπως τα ''Σ' αυτή την πόλη'', ''Καμία γη'', ''Ραντεβού στα επείγοντα'', ''Το σκοτάδι εντός μου'', ''Νέκυια'', ''Έχω ένα σπίτι''. Είναι ίσως ο πιο ώριμος δίσκος του συγκροτήματος ''Μ3ΜΦ1Σ'' και στα έντεκα τραγούδια του θα βρείτε να μπλέκεται το ροκ με το πανκ αλλά και στο heavy metal με το hard core. Όπως αναφέρει και το ίδιο το συγκρότημα «Οι ηχογραφήσεις, η παραγωγή και η συνολική επιμέλεια της δουλειάς μας, γίνονται από τις οικονομίες μας, μακριά από εταιρίες, μανατζαρέους, σπόνσορες και λοιπούς προικοθήρες. ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ.». Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Το Σκοτάδι Εντός Μου'' εδώ: https://m3mf1s.bandcamp.com/album/2020.

Μ3ΜΦ1Σ - Το σκοτάδι εντός μου [cd 2020]

Το συγκρότημα ''Μ3ΜΦ1Σ'' με μια αξιόλογη μέχρι τώρα δισκογραφία και με τα εκρηκτικά του live θεωρούνται μία από τις πιο δυνατές και αξιόλογες μπάντες στον χώρο του ευρύτερου όρου Ελληνικό Ροκ. Η ένταση που διακρίνει το σχήμα στα live του, τα καθιστά μία ανεπιφύλακτη και εγγυημένη πρόταση για τους λάτρεις του σκληρού ροκ ήχου.

Μ3ΜΦ1Σ - greek heavy rock band from Thessaloniki


Δισκογραφία


ΟΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ (2014)

1. Μαύρη Αλήθεια

2. Το Γλυκό Παράδοξο

3. Πριν Μας Δουν

4. Ανάμεσα

5. Όπως Αλλάζουν Οι Εποχές

6. Σκληρή Αγάπη

7. Μέσα Στην Ίδια Πόλη

8. Πέλαγα Και Άγριοι Ποταμοί

9. Το Φως Του Κόσμου

10. Εκείνη Η Μέρα

11. Θέλω Να Μην Ανησυχείς

Μ3ΜΦ1Σ - Όπως αλλάζουν οι εποχές [2014]

Μ3ΜΦ1Σ - Όπως αλλάζουν οι εποχές [2014] cd back

Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ (2017)

1. 1312

2. Μόνο για μένα

3. Στην κόλαση εδώ

4. Ρουβικών

5. Ο Ιχνηλάτης

6. Όταν βρέχει θα είμαι εκεί

7. Εσωθανής

8. Οι φίλοι μου

9. Λυδία λίθος

10. Πάνω απ' τη φθορά

Μ3ΜΦ1Σ - Ο ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο [2017]

Μ3ΜΦ1Σ - Ο ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο [2017] cd back

ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ (2020)

1. Σ' αυτή την πόλη

2. Λεγεώνα του βορρά

3. Καμία γη

4. Ραντεβού στα επείγοντα

5. Άξιζαν όλα

6. Πομπηία

7. Το σκοτάδι εντός μου

8. Ανηδονία

9. Νέκυια

10. Έχω ένα σπίτι

11. Σίσυφος

Μ3ΜΦ1Σ - Το σκοτάδι εντός μου [2020]

Μ3ΜΦ1Σ - Το σκοτάδι εντός μου [2020] cd back


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου