Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

ANFO

ANFO_greek punk rock band_logo

Το συγκρότημα ''Anfo'' δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στην Αθήνα. Είναι ένα punk rock συγκρότημα που χρησιμοποιεί τον αγγλικό στίχο.

Ο ήχος τους έχει ως αφετηρία το punk rock, αλλά δεν ακολουθεί και δεν εγκλωβίζεται στα αυστηρά στερεότυπα του είδους και ξεπερνάει τα στενά όρια του. Τα τραγούδια του συγκροτήματος ''Anfo'', συνθετικά και στιχουργικά, έχουν ως κορμό την ουσιαστική απλότητα, την αμφισβήτηση, την κριτική ματιά στην κοινωνία και την ελευθεριακή, εξεγερτική δύναμη που χαρακτηρίζει και πρεσβεύει το ανοιχτό πνεύμα του επαναστατικού Rock n Roll.


Η μπάντα συστάθηκε από προσωπικότητες που έχουν αφήσει το στίγμα τους και έχουν επηρεάσει και διαμορφώσει, σε μεγάλο βαθμό, την ανεξάρτητη ελληνική σκηνή, έχοντας διανύσει μεγάλα διαστήματα παρουσίας σε αυτήν, όντας ιδρυτικά μέλη ή έχοντας συμμετάσχει σε ιστορικές μπάντες της χώρας.

Ο Σωτήρης Θεοχάρης έχει διατελέσει μέλος στα συγκροτήματα "Αδιέξοδο", "Στάχτες", "Σπυριδούλα", "Ηχογλυκαιμία" και "NoMind".
Ο Φώτης Πατίκας στους "Lost Meaning", "My Turn", "Censored Sound".
Ο Νίκος ''Τσουλούφι'' Χαραλαμπόπουλος στους "Αδιέξοδο", "Deus Ex Machina", "No Logo" και "Bad Luck Souls".
Και ο Γιώργος Χλωρός ξεκίνησε από διάφορα γκρουπ της Πάτρας και μετέπειτα συμμετείχε στους "NoMind", "Dustbowl", "Snails" και "Muddy Trail".

Έτσι λοιπόν η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν η εξής:
Σωτήρης Θεοχάρης - Φωνή / Κιθάρα
Φώτης Πατίκας - Κιθάρα / Φωνητικά
Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος - Μπάσο / Φωνητικά
Γιώργος Χλωρός - Τύμπανα


Η πρώτη πρόβα του συγκροτήματος ''Anfo'' έγινε στις 23 Ιανουαρίου του 2013.

Στις 18 Μαΐου του 2013 έδωσαν το πρώτο τους live, για την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων του Δεκεμβρίου του 2009, στην "Λέσχη Υπογείως'' στην Καλλιδρομίου, μαζί με τους με τους Άγγλους "Autonomads" τους Σκωτσέζους "Oi Polloi" αλλά και τους ''Snails'', ''Celuta Red'' και ''Μassive Culture''.

ANFO's 1st gig Kallidromiou 94 (by Nick Pale)

Τον Ιούλιο του 2013 το γκρουπ ''Anfo'' θα συμμετέχουν με το κομμάτι τους ''Class War'', στην συλλογή ''A Benefit For Kostas Sakkas Vol. 2'' της Pumpkin Records από Αγγλία. Όλα τα έσοδα πάνε στην καταβολή της εξοντωτικής εγγύησης. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συλλογή εδώ: https://pumpkinrecords.bandcamp.com/album/a-benefit-for-kostas-sakkas-vol-2.

Το καλοκαίρι του 2013 συμμετείχαν στο "Φεστιβάλ Κοινωνικών Αντιστάσεων" που έγινε στο Παλαιό Φάληρο, στο "7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ" του Βόλου και στο 5ο Ziria Music Festival "Νίκος Δόικας" που γίνεται στα Τρίκαλα Κορινθίας.

ANFO - 5th Ziria Music Festival Νίκος Δόϊκας

Τον Σεπτέμβριο ξανά βρέθηκαν στον Βόλο συμμετέχοντας στο Rage Against Fascism festival.

Τον Δεκέμβριο του 2013 θα δώσουν το πρώτο τους δισκογραφικό εγχείρημα. Πρόκειται για ένα mini lp, με τίτλο ''Anfo'', που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2014 σε βινύλιο, σε μόλις 300 αντίτυπα από τα label-distro "B-otherside", "Scarecrow" και "Punk.gr" και περιείχε 4 συνθέσεις της μπάντας. Σε αυτή την πρώτη κυκλοφορία το γκρουπ ''Anfo'' προχωρώντας τις punk επιρροές του, φτιάχνει έναν σύγχρονο δυναμικό ήχο, με στοιχεία post rock και καθαρόαιμου rock'n'roll τα οποία μπολιάζουν με άνεση μεταξύ τους, παρουσιάζοντας έναν δίσκο φρέσκο και πειραματικό. Είναι ένας δίσκος που ακούγεται στην διαπασών και στο repet.

Η ηχογράφηση των τραγουδιών έγινε στο στούντιο "Υχοβρύχιο" με μηχανικό ήχου τον Γιώργο Παυλίδη, γνωστό από το γκρουπ ''Χάσμα'' (δες εδώ: ΧΑΣΜΑ). Οι στίχοι όλων των τραγουδιών είναι από τον Σωτήρη Θεοχάρη. Για τα τραγούδια του δίσκου έχουν δηλώσει ότι «Τα κομμάτια είναι βιωματικά στον στίχο, στο ύφος, στην ερμηνεία. Περιγράφουν είτε το πώς νιώθουμε για το ότι ακόμη μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουμε να είμαστε πάνω στην σκηνή (στο ''Dead men walking'') είτε το άγχος μας ζώντας στις συνθήκες που ζούμε και που μας κάνουν αυτοκαταστροφικούς (στο ''Happy End''), είτε μια συνολικότερη θεώρηση της κοινωνικής συγκυρίας που περνάμε (στο ''Classwar'') και στο lifestyle που κυριαρχεί (στο ''Ι hate hipsters''). Νομίζουμε ότι η ειλικρίνεια και η συνάφεια στίχου και μουσικής με τον τρόπο ζωής μας είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει. Δεν είμαστε entertainment band αλλά πανκ ροκ.».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον πρώτο αυτό δίσκο της μπάντας ''Anfo'' από το bandcamp τους εδώ: https://anfoband.bandcamp.com/album/anfo-2.

Το 2014 θα αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς για την μπάντα ''Anfo'' έχοντας πλέον στις αποσκευές της την πρώτη της κυκλοφορία. Θα ακολουθήσουν πολλές live εμφανίσεις αρχίζοντας πλέον να αποκτούν το κοινό τους.

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου του 2014, αυτό το πρώτο mini lp του γκρουπ ''Anfo'' θα παρουσιαστεί live στο After Dark στα Εξάρχεια. Μαζί τους σε αυτό το live θα είναι οι Pink Tank Project.

Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του πρώτους τους δίσκου, ο δημοσιογράφος του ''The Press Project'' Κώστας Εφήμερος (ο οποίος πέθανε σε ηλικία 42 στις 13 Ιουνίου 2017), προσφέρθηκε να φιλοτεχνήσει ένα video για το τραγούδι τους "Class War''. Μπορείτε να δείτε το εν λόγω video παρακάτω.


Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 θα γίνει μια μεγάλη συναυλία στο Gagarin 205. Πρόκειται για το reunion του γκρουπ ''Stress'', με opening acts τούς ANFO και τους Cartoons.

ANFO Gagarin 205 LIve Music Space 20-3-2014

Την Κυριακή 8 Ιουνίου του 2014 συμμετέχουν στο τριήμερο Φεστιβάλ Αναιρέσεις, που έλαβε χώρα στην Γεωπονική Σχολή, παίζοντας στην ίδια σκηνή με τους Ιταλούς ''Banda Bassotti'' και τους Ισπανούς ''Boikot''.

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου θα παίξουν, μαζί με άλλες μπάντες στην Πλατεία Σκύρου στο Γαλάτσι, σε ένα live ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις κράτους και αφεντικών.

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου του 2014 το συγκρότημα ''Anfo'' θα συμμετέχει στην διήμερη 8η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» που πραγματοποιήθηκε στον Λόφο του Κολωνού.

Το 2015 θα είναι μια έντονη συναυλιακή χρονιά για την μπάντα ''Anfo''.

Την Δευτέρα 18 Μαΐου του 2015, θα γίνει η επανεμφάνιση τους μετά από 8 μήνες, παίζοντας στο An Club ως support band μαζί με τους ''The Vagabonds 77'' ανοίγοντας την συναυλία του θρυλικού Βρετανικού συγκροτήματος ''The Vibrators''.


Από τον Ιούλιο του 2015 το συγκρότημα ''Anfo'' μπήκε στο στούντιο και άρχισε τις ηχογραφήσεις για τον επερχόμενο δίσκο του.

Το Σάββατο στις 17 Οκτωβρίου το συγκρότημα ''Anfo'' θα παίξει live και πάλι στο After Dark στα Εξάρχεια. Την βραδιά θα ανοίξουν το γκρουπ ''Adjust''.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου του 2015 θα πραγματοποιηθεί ένα δυνατό live με τρεις αθηναϊκές μπάντες και hard rock - punk μουσικές. Πρόκειται για τους ''ANFO'', ''Bent by Sorrow'' και ''Jet Black'' όπου παίξανε στο υπόγειο του An club, στα Εξάρχεια.


Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου του 2016 το γκρουπ θα συμμετέχει παίζοντας live στο δεύτερο ''Ramones tribute festival'', μια πρωτοβουλία από τα Αντισώματα.

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου του 2016 το γκρουπ ''Anfo'' θα συμμετέχει παίζοντας live στην δεύτερη ημέρα του "Ελευθεριακού Διημέρου" που έγινε στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας, στην Δάφνη.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου του 2016 το συγκρότημα ''Bad Movies'' (δες εδώ: BAD MOVIES) θα φιλοξενήσουν στην Θεσσαλονίκη το γκρουπ ''Anfo'' στο live τους στο ''Eightball Live Stage'' και στις 2 Απριλίου θα αντιστραφούν οι ρόλοι καθώς αυτή τη φορά το συγκρότημα ''Anfo'' θα φιλοξενήσουν στην Αθήνα το γκρουπ ''Bad Movies'' στο An club. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά όπου το γκρουπ ''Anfo'' θα παίξει μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

ANFO An club 2-4-2016

Την Παρασκευή 27 Μαΐου θα παίξουν live συμμετέχοντας στο Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ του Περιοδικού Βαβυλωνία “B-FEST”.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου του 2016 θα ανέβουν στην φιλόξενη σκηνή του An Club στα Εξάρχεια ανοίγοντας την συναυλία του post punk συγκροτήματος ''Stained Veil''.


Στις 23 Δεκεμβρίου του 2016 συμμετείχαν, μαζί με διάφορα άλλα ονόματα, στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων / Μεταναστών Νοταρά 26 που πραγματοποιήθηκε στο Gagarin205.


Τον Ιανουάριο του 2017 ο Βασίλης Ζερβακάκης εντάχθηκε στο γκρουπ ''Anfo'' και είναι ο νέος τους lead κιθαρίστας, στην θέση του Φώτη Πατίκα. Ο Βασίλης Ζερβακάκης συμμετείχε στα συγκροτήματα "Surfing ded" και "Ded City Jetz''.

Τον Φεβρουάριο του 2017 η σύνθεση της μπάντας ''Anfo'' είναι η παρακάτω:
Σωτήρης Θεοχάρης - φωνή, κιθάρα
Πέτρος Θεοφίλου - μπάσο, φωνητικά
Βασίλης Ζερβακάκης - κιθάρα, φωνητικά
Γιώργος Χλωρός - τύμπανα

Στις 5 Μαρτίου του 2017 το γκρουπ ''Anfo'' θα παίξει live στην Death Disco στην Αθήνα.


Στις 6 Οκτωβρίου του 2017 θα συμμετέχουν στην συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του Βίκτωρα-Λάμπρου γιο των μελών του Επαναστατικού Αγώνα Π.Ρούπας & Ν.Μαζιώτη και το 2017 θα κλείσει συναυλιακά για την μπάντα παίζοντας live την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στο Ίλιον plus μαζί με τους ''The Dismissers''.

Προς το τέλος του 2017 θα αποχωρήσει από την μπάντα ο Νίκος ''Τσουλούφι'' Χαραλαμπόπουλος στο μπάσο και στην θέση του θα έρθει ο Πέτρος Θεοφίλου (Captain Pit ή Pit Theo) ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων ''Στάχτες'', ''Βάλια Κάλντα'', ''Dirty dogs'' και ''Unchained''. Να αναφέρουμε πως ο Νίκου Τσουλούφις συμμετέχει στο γκρουπ ''The Dismissers''.

Στις 16 Φεβρουαρίου του 2018 το γκρουπ ''Anfo'' θα συμμετάσχει στο διήμερο ''Vive Le Punk Rock Festival'' που έγινε στην Αθήνα και συμμετείχαν πολλά και μεγάλα ονόματα της πανκ - ροκ σκηνής.


Τον Φεβρουάριο του 2018 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της μπάντας ''Anfo'' με τίτλο ''Black Sheep''. Και αυτός ο δίσκος κινείται σε punk rock ήχους και περιέχει επτά νέες συνθέσεις της μπάντας. Η ηχογράφηση των τραγουδιών και αυτού του δεύτερου δίσκου έγινε στο στούντιο "Υχοβρύχιο" με μηχανικό ήχου τον Γιώργο Παυλίδη. Το εξώφυλλο του νέου τους mini lp έχει σχεδιάσει ο τρομερός καλλιτέχνης, tattoo artist και φωτογράφος Λούης Κωνσταντίνου.

Οι στίχοι όλων των τραγουδιών του δίσκου ''Black Sheep'' είναι γραμμένοι από τον Σωτήρη Θεοχάρη και η μουσική υπογράφεται από το γκρουπ. Οι επτά συνθέσεις του δίσκου ''Black Sheep'' είναι γεμάτες ενέργεια και δεν επιτρέπουν στιγμή χαλάρωσης και ταυτόχρονα με το πολιτικοκοινωνικό τους υπόβαθρο και τους στίχους τους έχουμε έναν δυνατό και εκρηκτικό δίσκο.
Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δεύτερο αυτό δίσκο του συγκροτήματος ''Anfo'' από το bandcamp τους εδώ: https://anfoband.bandcamp.com/album/black-sheep.

Στην ηχογράφηση του δίσκου ''Black Sheep'' η σύνθεση του γκρουπ ''Anfo'' ήταν η εξής:
Σωτήρης Θεοχάρης - Φωνή / Κιθάρα
Φώτης Πατίκας - Κιθάρα
Γιώργος Χλωρός -Τύμπανα / Φωνητικά
Νίκος Χαραλαμπόπουλος - Μπάσο / Φωνητικά

Ο Φώτης Πατίκας μετά την ηχογράφηση του δίσκου ''Black Sheep'' αποχώρησε από την μπάντα (όπως αναφέραμε και πιο πάνω) και στην θέση του ήρθε τον Ιανουάριο του 2017 ο Βασίλης Ζερβακάκης, κιθαρίστας και τραγουδιστής του γκρουπ ''Lovitura'', ο οποίος τελικά μετά από σχεδόν ένα χρόνο στην μπάντα έδωσε την θέση του στον Αλέκο Ευθυμιάδη. ο Αλέκος Ευθυμιάδης ξεκίνησε παίζοντας τύμπανα για τους ''W.F.D.D.", στη συνέχεια τον συναντάμε ως κιθαρίστα στους ''Sour Spoons'' και στους ''ΚΡΑΑΚ''.

Τον Μάρτιο του 2018 η σύνθεση της μπάντας ''Anfo'' είναι η παρακάτω:
Σωτήρης Θεοχάρης - Φωνή, κιθάρα
Πέτρος Θεοφίλου - Μπάσο, φωνητικά
Αλέκος Ευθυμιάδης - Κιθάρα, φωνητικά
Γιώργος Χλωρός - Τύμπανα

Στις 22 Απριλίου του 2018 το συγκρότημα ''Anfo'' θα ανέβει στην σκηνή του ''Bad Tooth'' στην Αθήνα σε ένα live που θα ανοίξει το γκρουπ ''Gramm Eleven''.

Το συγκρότημα ''Anfo'' είναι γνωστό για τα πολύ δυνατά live τους και τις συμμετοχές τους σε μεγάλα φεστιβάλ, για τα επιτυχημένα opening acts τους σε ιστορικά ονόματα της διεθνούς punk και rock n roll σκηνής (όπως οι Oi Polloi, οι Vibrators, οι GBH, οι Subhumans κλπ) και για την συνεχή και συνεπή στήριξη, με την παρουσία τους, εκδηλώσεων αλληλεγγύης και κοινωνικών αγώνων ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, την καταστολή κλπ.

ANFO - greek punk rock band

Οι κυκλοφορίες της μπάντας ''Anfo'' υπάρχουν στο bandcamp (https://anfoband.bandcamp.com/) για δωρεάν download, με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.


Δισκογραφία

ANFO (2013)
1. Class War
2. I hate Hipsters
3. Happy end
4. Dead men walking
ANFO_front

ANFO_back

BLACK SHEEP (2018)
1. Unite
2. Unfinished song
3. Black sheep
4. In a Sunday morning mirror
5. Pray drive
6. Bipolar
7. Trigger happy
ANFO - Black Sheep_front


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου