Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΚΣΤΑΣΗ

 

Έκσταση_logo Ελληνικό ροκ

Το συγκρότημα ''Έκσταση'' ήταν ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα που δραστηριοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 στην Αθήνα.

Το 1991 το συγκρότημα ''Έκσταση'' θα ηχογραφήσουν, στο στούντιο Red House Studio, το πρώτο τους demo με τίτλο ''Νεκρές Αισθήσεις''. Η demo αυτή κασέτα περιλάμβανε πέντε συνθέσεις του γκρουπ ''Έκσταση''.

Η σύνθεση του γκρουπ ''Έκσταση'' σε αυτή την πρώτη του ηχογράφηση ήταν η εξής:

Άρης Στρογγύλης - Φωνή / πλήκτρα

Νίκος Στρατάκης - Κιθάρες / φωνητικά

Ανδρέας Σιουρούνης - Τύμπανα / φωνητικά

Μάριος Μητρελιάς - Μπάσο / φωνητικά


Την ίδια χρονιά του 1991 θα κυκλοφορήσουν μία ακόμα demo κασέτα με τίτλο ''Η επιστροφή''. 

Η σύνθεση του γκρουπ ''Έκσταση'' σε αυτή την ηχογράφηση ήταν η εξής:

Άρης Στρογγύλης - Φωνή

Νίκος Στρατάκης - Κιθάρες

Ανδρέας Σιουρούνης - Τύμπανα

Γιάννης Ιωαννίδης - Πλήκτρα

Βασίλης Τσιμιδάκης - Κιθάρες

Έκσταση - Εληνικό ροκ συγκρότημα 1991

Το 1993 το συγκρότημα θα συμμετέχει με το τραγούδι του ''Έρημη Γη'' στην συλλογή με τίτλο ''Οι Rock 'N' Roll Βοήθειες Παρουσιάζουν 10 Νέα Ελληνικά Συγκροτήματα No 1'', η οποία κυκλοφόρησε από την Wipe Out! Records σε δίσκο βινυλίου, με παραγωγό τον Δημήτρη Δημητράκα από το γκρουπ Panx Romana (δες εδώ: PANX ROMANA). Σε αυτή την ηχογράφηση η σύνθεση της μπάντας ''Έκσταση'' αποτελούνταν από τους εξής:

Άρης Στρογγύλης - Φωνή

Νίκος Στρατάκης - Κιθάρες

Ανδρέας Σιουρούνης - Τύμπανα

Γιάννης Ιωαννίδης - Πλήκτρα

Μάριος Μητρέλιας - Μπάσο

Έκσταση - ροκ συγκρότημα 1993

Κάπου εκεί το συγκρότημα για άγνωστους λόγους θα βάλει τέλος στην ενεργό του δράση αφήνοντας παρακαταθήκη αυτές τις δύο κασσέτες και την συμμετοχή του στην ιστορική πρώτη συλλογή από την σειρά Rock 'N' Roll Βοήθειες. Οι Rock 'N' Roll Βοήθειες γεννήθηκαν ως ραδιοφωνική εκπομπή το 1991 με πηγή έμπνευσης τον τίτλο από το ομώνυμο τραγούδι των Panx Romana και μοναδικό σκοπό την προώθηση νέων γκρουπ από τον χώρο της ανεξάρτητης ελληνικής rock σκηνής, γενικά και χωρίς ταμπού και κολλήματα όσον αφορά το στυλ και το μουσικό ιδίωμα του κάθε συγκροτήματος. Αγκάλιασε λοιπόν όλο το μουσικό φάσμα του rock ισότημα, χωρίς διακρίσεις και εμπάθειες με αποτέλεσμα η εκπομπή αυτή να γίνει με τα χρόνια σημείο αναφοράς για το λεγόμενο Ελληνικό rock.

Rock 'n' Roll Βοήθειες Νο 1 (1993)

Μετά το τέλος της πορείας του συγκροτήματος ''Έκσταση'', ο Ανδρέας Σιουρούνης και ο Βασίλης Τσιμιδάκης θα δημιουργήσουν κάπου το 1994 το συγκρότημα ''Ίχνη Του Ανέμου'' (δες εδώ: ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ), όπου αργότερα κυκλοφόρησε έναν από τους καλύτερους και πιο ιδιαίτερους δίσκους του ελληνικού ροκ.


Δισκογραφία


ΝΕΚΡΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ (1991)

Α1. Εισαγωγή

Α2. Έρημη γη

Α3. Νεκρές αισθήσεις

Β1. Λευκή ελπίδα

Β2. Αθήνα

ΝΕΚΡΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ (demo I 1991)

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (1991)

Α1. Εισαγωγή

Α2. Λίγο πριν το τέλος

Α3. Πολύχρωμη αγάπη

Α4. Μια άποψη (Ορχηστρικό Α')

Β1. Παραίσθηση

Β2. Γλυκειά εκδίκηση

Β3. Άλλη άποψη (Ορχηστρικό Β')

Έκσταση - Η επιστροφή (demo II 1991)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου