Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

SWIM TO CAPE SHERPA

Swim to Cape Sherpa - greek post rock band_logo

Η μπάντα με το περίεργο όνομα ''Swim To Cape Sherpa'' δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2013 στα Χανιά. Πρόκειται για ένα πειραματικό post rock συγκρότημα.

Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος ''Swim To Cape Sherpa'' αποτελείται από τους
Κωνσταντίνος Τασσιάς - Μπάσσο
Κωνσταντίνος Πάντας - Τύμπανα, Κρουστά
Στέλιος Λαδόπουλος - Κιθάρες, Φλάουτο, Φωνητικά
Θάνος Σαρίγγελος - Κιθάρες, Φωνητικά

Από τις αρχές του 2014 το συγκρότημα ''Swim To Cape Sherpa'' θα αρχίσει να συμμετέχει σε διάφορα event όπου παίζει live κάποιες δικές του συνθέσεις.

Swim To Cape Sherpa - post rock greek band

Τον Μάρτιο του 2014 θα αρχίσουν να ηχογραφούν τις πρώτες τους συνθέσεις για το επερχόμενο πρώτο τους δισκογραφικό βήμα.

Μια σημαντική στιγμή, στην αρχή σχετικά της πορείας τους, είναι η συμμετοχή τους, στο Blow Up Festival στα Χανιά, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαΐου του 2014 και παίξανε live στην ίδια σκηνή όπου συμμετείχαν και τα συγκροτήματα ''Planet of Zeus'', ''Playgrounded'', ''Puta Volcano'' (δες εδώ: PUTA VOLCANO), ''Snap'' και ''Semi-Life''.

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου του 2014 συμμετείχαν στο Down Tuned Daze Vol. III όπου έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης και εκτός από τους ''Swim To Cape Sherpa'' συμμετείχαν τα γκρουπ ''1000 Mods'', ''Hedvica'', ''Semi Life'' και ''Wise Astronomist''.

Down Tuned Daze Vol. III_2014

Στο τέλος Οκτώβρη του 2014 θα τελειώσουν και οι ηχογραφήσεις των πρώτων συνθέσεων της μπάντας που αναμένεται στο επόμενο διάστημα να φτάσουν στα αυτιά μας.

Στις αρχές του 2015 το γκρουπ ''Swim To Cape Sherpa'' θα παρουσιάσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''Proverbial'', όπου περιελάμβανε τέσσερις δικές τους συνθέσεις. Ολόκληρο τον δίσκο ''Proverbial'', όπου είναι μια δική τους ανεξάρτητη παραγωγή, μπορείτε να τον ακούστε από το bandcamp της μπάντας εδώ: https://swimtocapesherpa.bandcamp.com/releases. Η μουσική τους ισορροπεί μεταξύ ψυχεδέλειας, μελωδίας και groove με πολύ καλό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη αίσθηση κάνει η χρήση του φλάουτου.

Την άνοιξη του 2015, το γκρουπ ''Swim To Cape Sherpa'' θα παίξουν live για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας. Πρόκειται για την συμμετοχή τους στο ''A Post Jamboree #2'', ένα 7ήμερο φεστιβάλ όπου συμμετείχαν 21 μπάντες και έλαβε χώρα στο six d.o.g.s..

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα από αυτή την εμφάνιση του συγκροτήματος ''Swim To Cape Sherpa''.


Το συγκρότημα έπαιξε την Πρωτομαγιά μαζί με τους ''Their Methlab'' (δες εδώ: THEIR METHLAB) και ''Kevel''.

Swim To Cape Sherpa on A Post Jamboree #2_2015

Τον Νοέμβριο του 2015 θα κυκλοφορήσει η συλλογή ''Against The Silence - IV'', από το https://againstthesilence.com/ όπου το συγκρότημα ''Swim To Cape Sherpa'' θα συμμετέχει με την σύνθεση ''Nocturne''.

Την Παρασκευή 8 Απρίλη του 2016 θα συμμετέχουν, παίζοντας live, στο 15ο Αντιπολεμικό Διήμερο στα Χανιά. Την ίδια μέρα στην ίδια σκηνή θα παίξουν και οι ''Villagers of Ioannina City'' (δες εδώ: VILLAGERS OF IOANNINA CITY (V.I.C.)).

Το 2017 η μπάντα ''Swim To Cape Sherpa'' θα κάνει μια μικρή παύση από τις πολλές live εμφανίσεις και έχει αρχίσει τις ηχογραφήσεις για τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο της. Το Σάββατο 29 Απριλίου του 2017 θα παίξουν στο Rosa Nera μαζί με τους ''Babel Trio'' (δες εδώ: BABEL TRIO) όπου θα παρουσιάσουν και καινούριο υλικό από τον επερχόμενο δίσκο τους.

Το συγκρότημα ''Swim To Cape Sherpa'' σίγουρα θα σε ταξιδέψει με τους ήχους του σε ωραία μονοπάτια. Πρόκειται για μία μπάντα που μας υπενθυμίζει ότι και σε πόλεις εκτός της Αθήνας συμβαίνουν πολύ ωραία πράγματα και αξίζουν την προσοχή μας. Έχουν παίξει σε διάφορους χώρος και σε φεστιβάλ και έχουν βρεθεί στην ίδια σκηνή με γκρουπ όπως ''Their Methlab'', ''Villagers of Ioannina City'', ''1000 Mods'', ''Babel Τrio'' και ''Planet of Zeus''.

Swim to Cape Sherpa, is a band created in Chania, Crete


Δισκογραφία

PROVERBIAL (2015)
1. As the world turns
2. Hepirot
3. Of wolves & men
4. Nocturne
Swim to Cape Sherpa - Proverbial_front


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου