Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

THEIR METHLAB

Their Methlab_logo

Το συγκρότημα ''Their Methlab'' ξεκίνησε την δράση του στις αρχές του 2011 στη πόλη των Ιωαννίνων. Πρόκειται για μια post-rock/metal αλλά και με stoner στοιχεία. Όπως έχουν δηλώσει «Η μπάντα σχηματίστηκε, καθώς είχαμε ανάγκη να παίξουμε δική μας μουσική». Το όνομα της μπάντας προήλθε από το διαχρονικό τους κόλλημα με την γνωστή τηλεοπτική σειρά ''Breaking Bad''.

Their Methlab - Greek post rock band

Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν η παρακάτω:
Δημήτρης Σπανός - Μπάσο
Νίκος Βαταλάχος - Τύμπανα
Μιχάλης Σπανός - Κιθάρα
Ορέστης Ζυρίνης - Κιθάρα

Their Methlab - Greek post rock band

Ο Νίκος Βαταλάχος μαζί με τον Μιχάλη Σπανό πριν το γκρουπ ''Their Methlab'' συμμετείχαν σε μια άλλη μπάντα όπου παίζανε κυρίως διασκευές. Ο Δημήτρης και ο Μιχάλης είναι αδέρφια.

Μέχρι την πρώτη live εμφάνιση της μπάντας μεσολάβησαν πάρα πολλές ώρες προβών στο στούντιο πάνω σε δικές τους συνθέσεις.

Το πρώτο live της μπάντας έγινε στην κατάληψη Αντιβίωση στα Ιωάννινα.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 το γκρουπ ''Their Methlab'' θα παίξουν live στην σκηνή του six d.o.g.s στην Αθήνα μαζί με το γκρουπ ''Gomgoma''.

Tον Μάρτη του 2013 κυκλοφόρησαν ένα αυτοχρηματοδοτούμενο EP με τίτλο ''Their Methlab''. Ο δίσκος αυτός περιέχει τέσσερις ορχηστρικές δικές τους συνθέσεις. Η ηχογράφηση του έγινε στο Vision of Sound στα Ιωάννινα. Μπορείτε να ακούσετε αυτή την πρώτη κυκλοφορία του γκρουπ ''Their Methlab'' στο Bandcamp της μπάντας εδώ: https://theirmethlab.bandcamp.com/album/their-methlab-ep.

Their Methlab - Greek post rock ep

Η σύνθεση της μπάντας ''Their Methlab'' σε αυτή την πρώτη τους κυκλοφορία είναι η παρακάτω:
Δημήτρης Σπανός - Μπάσο
Νίκος Βαταλάχος - Τύμπανα
Μιχάλης Σπανός - Κιθάρα


Στην κιθάρες συμμετείχε και το πρώην μέλος της μπάντας, ο Ορέστης Ζυρίνης.

Η σύνθεσή τους ''When All Disposed'' συμπεριλήφθηκε στην συλλογή της ανεξάρτητης ''Spinalonga Records'' με τίτλο ''A Sampler Darkly''.

VA - A Sampler Darkly

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου του 2013 παίξανε live στο six d.o.g.s στην Αθήνα μαζί με τους ''Calf'' και τους ''Adolf Plays the Jazz'' (δες εδώ: ADOLF PLAYS THE JAZZ).


Τον Αύγουστο του 2013 σταματάει να υπάρχει η κοινή έδρα τον τριών μελών του γκρουπ όπου ήταν η πόλη των Ιωαννίνων. Ο Νίκος Βαταλάχος πάει στην Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Σπανός θα πάει στην Κεφαλλονιά για σπουδές και ο  Μιχάλης Σπανός κάπου μεταξύ Κεφαλλονιάς, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου του 2015 συμμετέχουν στο Fuzztastic Planet Festival που έγινε στην Δράμα.

Το Σάββατο 16 Απριλίου του 2016 το γκρουπ ''Their Methlab'' θα ανοίξουν την συναυλία των Νεοζηλανδών post-rockers ''Jakob''.


Από το 2017 και μετά η έδρα της μπάντας πλέον βρίσκεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Σεπόλια.

Their Methlab - post rock greek band

Μετά τις αρχές του 2017 το γκρουπ ''Their Methlab'' αρχίζει και πάλι την ενεργή παρουσία του στις live σκηνές. Σημαντικό γεγονός ήταν η συναυλία στις 27 Απριλίου του 2017 μαζί με το γκρουπ ''Allochiria'' όπου ανοίξανε την συναυλία του Ισπανικού συγκροτήματος ''Toundra'' στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα.

Their Methlab support Toundra

Το 2018 ήταν μια έντονη συναυλιακή χρονιά για το συγκρότημα ''Their Methlab'' αλλά μια μια χρονιά όπου ηχογράφησαν και τον επερχόμενο τους δίσκο.

Τον Φεβρουάριο του 2019 θα κυκλοφορήσει, ψηφιακά για αρχή, η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της μπάντας ''Their Methlab''. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''The Last Second''. Ο δίσκος περιέχει πέντε συνθέσεις του συγκροτήματος και η μουσική όλων των συνθέσεων έχει γραφεί από την μπάντα. Η ηχητικά ο δίσκος κινείτε στα post rock μονοπάτια, τα οποία υπηρετούν σταθερά και οι δημιουργία των συνθέσεών τους είναι προσανατολισμένη στη δημιουργία μίας ατμόσφαιρας που σε κάνει να ταξιδεύεις.
Η σύνθεση της μπάντας ''Their Methlab'' παραμένει η εξής:
Δημήτρης Σπανός - Μπάσο
Νίκος Βαταλάχος - Τύμπανα
Μιχάλης Σπανός - Κιθάρα

Their Methlab - The Last Second_band

Ολόκληρο τον δίσκο ''The Last Second'' του συγκροτήματος ''Their Methlab'' μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://theirmethlab.bandcamp.com/album/the-last-second.

Τον Νοέμβριο του 2020 θα κυκλοφορήσει ένα ep με τίτλο ''Tsunami''. Το συγκρότημα ''Their Methlab'' σε αυτό το ep κινείται σε πιο metal μονοπάτια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ότι θέλετε επιπλέον σχετικά με το συγκρότημα ''Their Methlab'' στα παρακάτω links:
https://www.facebook.com/TheirMethlab
http://theirmethlab.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/theirmethlab/featured

Το γκρουπ ''Their Methlab'' είναι ένα από το συγκροτήματα που μας κάνουμε να αισιοδοξούμε για την μουσική σκηνή εκτός τον δύο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας. Έχουνε εμφανιστεί live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορα φεστιβάλ.

Their Methlab


Δισκογραφία

THEIR METHLAB (2013)
1. Music To Lure Pidgeons By
2. When All Disposed
3. Predictions? Pain
4. Golden Bond Of Ambition
Their Methlab_ 2013 ep front

Their Methlab_ 2013 ep back

THE LAST SECOND (2019)
1. Arctic Funk
2. A Call To Arms
3. Decompression
4. Muktuk
5. Golden Bond of Ambition
Their Methlab - (2019) The Last Second_front cover

Their Methlab - The Last Second_lp back

TSUNAMI (2020)
1. Venice
2. Demons!
3. Dremel
THEIR METHLAB - (2020) TSUNAMI (front)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου