Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

VILLAGERS OF IOANNINA CITY (V.I.C.)


Το συγκρότημα ''Villagers of Ioannina City'', γνωστοί επίσης ως V.I.C., είναι ένα ελληνικό μουσικό γκρουπ της πειραματικής ροκ μουσικής σκηνής. Σχηματίστηκε το 2007 στα Ιωάννινα. Ο ήχος τους αποτελεί συνδυασμό του stoner και ψυχεδελικού rock με την ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική.

Ουσιαστικά το γκρουπ προέρχεται από τις στάχτες του συγκροτήματος VIC Royal, μιας metal μπάντας που είχε κυκλοφορήσει ένα demo και ένα δίσκο στις αρχές της δεκαετίας του ΄00. Τα τρία μέλη της μπάντας (Αλέξης Καραμέτης, Άκης Ζώης και Άρης Γιαννόπουλος) των V.I.C. ήταν και στο γκρουπ VIC Royal.

Από το 2009 και έπειτα, συμπεριλήφθηκε στον ήχο τους το κλαρίνο, το οποίο αποτελεί βασικό κομμάτι και σόλο όργανο του συγκροτήματος. Το 2010 ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους άλμπουμ, παράλληλα με τις συνεχείς περιοδείες τους στην Ελλάδα.


Στις 20 Μαρτίου του 2010 παίξανε live στο knockout fest που πραγματοποιήθηκε στο An Club στην Αθήνα.

Τον Απρίλιο του 2010 ηχογράφησαν ένα ep με τίτλο ''Promo 2010'' στο studio Magnanimous στην Θεσσαλονίκη. Το πρώτο αυτό δείγμα της δουλειάς του γκρουπ ''Villagers of Ioannina City'' περιελάμβανε έξι συνθέσεις τους. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε σε μόνο 100 αντίτυπα. Σε αυτή την πρώτη (ανεπίσημη) δουλειά τους, τα μέλη του γκρουπ ήταν οι εξής:
Αλέξης Καραμέτης - Κιθάρα / φωνητικά
Άκης Ζώης - Μπάσο
Άρης Γιαννόπουλος - Ντραμς
Γιάννης Χαλδούπης - Κλαρίνο
Μπορείτε να ακούσετε την παραπάνω δουλειά του συγκροτήματος ''Villagers of Ioannina City'' εδώ: https://vicband.bandcamp.com/album/promo-2010. Στην ουσία το ep ''Promo 2010'' είναι ο προπομπός του επερχόμενου πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου τους.

Στις 5 Ιουνίου του 2011 παίξανε live στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και στις 9 Αυγούστου του 2011 στο Μονοδένδρι σε ένα υπέροχο θεατράκι.

Τον Μάιο του 2013 έπαιξαν ζωντανά στα Τρίκαλα, στην Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Καβάλα, στο Αγρίνιο, στα Χανιά, στην Αθήνα και σε διάφορα άλλα μέρη στην Ελλάδα, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, στις 20,21 και 22, πραγματοποίησαν τρεις εμφανίσεις στην Αλβανία στις πόλεις Gjirokastër, Përmet και Tepelenë.


Τον Απρίλιο του 2014 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο ''Riza''. Ο δίσκος ''Riza'' θα κυκλοφορήσει σε 500 αντίτυπα σε μορφή δίσκου βινυλίου και άλλων 500 σε μορφή cd από την ανεξάρτητη ''Mantra Records''. Στην ηχογράφηση αυτού του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου του συγκροτήματος τα μέλη του γκρουπ ήταν:
Αλέξης Καραμέτης - Κιθάρα / φωνητικά
Άκης Ζώης - Μπάσο
Άρης Γιαννόπουλος - Ντραμς
Κωνσταντής Πιστιόλης - Κλαρίνο / Caval / φωνητικά
Αχιλλέας  Ράδης - Πλήκτρα

Το άλμπουμ ''Riza'', περιέχει τραγούδια από τις ηχογραφήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, δικές τους συνθέσεις αλλά και διασκευές σε παλιά ηπειρώτικα τραγούδια εκτελεσμένα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Ο πρώτος αυτός ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος ''Villagers of Ioannina City'' ηχογραφήθηκε σε διάστημα τεσσάρων ετών, από τον Ιανουάριο του 2010 έως και τον Ιανουάριο του 2014, όπως έχουν δηλώσει «λόγω των οικονομικών, λόγω της απειρίας μας, λόγω χρόνου».
Χαρακτηριστικό κομμάτι του άλμπουμ, το ''Jiannim'' (ή αλλιώς το γνωστό σε όλους ''Γιάννη το μαντήλι σου''), το οποίο ακολουθεί τον αργό ρυθμό όπως και στο πρωτότυπο με το κλαρίνο μεγάλο πρωταγωνιστή και στο τελευταίο λεπτό του κομματιού, οι διπλές φωνές και το γρήγορο τέμπο, του δίνει μια Rock χροιά ή οποία δεν περνά απαρατήρητη. Να αναφέρουμε ότι το τραγούδι τους ''Nova'', είναι το μοναδικό στο άλμπουμ κομμάτι το οποίο είναι σε Αγγλικό στίχο.

Για το τίτλο του πρώτου τους δίσκου έχουν δηλώσει «Είναι αρκετά προφανές το όνομα πιστεύω. Έχει να κάνει με τις μουσικές μας ρίζες, αλλά είναι και η δική μας ρίζα, μιας και είναι ο πρώτος μας δίσκος». Στο δίσκο ''Riza'' έχουνε πατήσει πάνω σε κάποια παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια, ρυθμούς και μελωδίες, αλλά η μουσική τους είναι ροκ. Ο συγκεκριμένος δίσκος έχει ένα συγκεκριμένο ύφος, μια «θεματική», την Ήπειρο σαν ήχο και ατμόσφαιρα. Ολόκληρο τον δίσκο ''Riza'' του γκρουπ V.I.C. μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://vicband.bandcamp.com/album/riza.


Για την προώθηση του δίσκου, έδωσαν συναυλίες όλο τα καλοκαίρι του 2014 σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως στην Θεσσαλονίκη, την Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Πάτρα και την Αθήνα, ενώ συμμετείχαν στο Way Of West festival στο Δρέπανο, το Antiracist fest στην Αθήνα, το Rockwave Festival στην Μαλακάσα, κ.α.

Στις 13 Νοεμβρίου 2014, κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή το ep ''Zvara​/​Karakolia''. Τα δύο κομμάτια του ep ηχογραφήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και στο δεύτερο κομμάτι συμμετείχαν ως γκεστ ο Κώστας Παπαπαναγιώτου στο μπουζούκι, ο Γιώργος Ρήγας στον μπαγλαμά και ο Ευριπίδης Ντιναλέξης στο τζουρά. Στην ηχογράφηση αυτού του τρίτου δείγματος του συγκροτήματος τα μέλη του γκρουπ ήταν:
Αλέξης Καραμέτης - Κιθάρα / φωνητικά
Άκης Ζώης - Μπάσο
Άρης Γιαννόπουλος - Ντραμς
Κωνσταντής Πιστιόλης - Κλαρίνο / Ζουρνά / Bagpipe / φωνητικά
Αχιλλέας  Ράδης - Πλήκτρα
Την δισκογραφική αυτή δουλειά με τις δυο συνθέσεις του γκρουπ ''Villagers of Ioannina City'' μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://vicband.bandcamp.com/album/zvara-karakolia-ep.

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου του 2014 το γκρουπ των Villagers of Ioannina City εμφανίστηκαν στο Fuzz Club για μία μοναδική συναυλία και στις 21 Νοεμβρίου του 2014 στο Fix Factory of Sound στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα η συναυλία στο Fuzz, ήταν Sold out, καθώς το γέμισαν ασφυκτικά με 1500 άτομα, νεαρής ή εφηβικής ως επί το πλείστον ηλικίας.


Στις 29 Δεκεμβρίου και στις 30 Δεκεμβρίου του 2014 παίξανε live στο Labart στον Βόλο και στην κεντρική πλατεία στα Τρίκαλα αντίστοιχα.

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου του 2015 θα παίξουν live στο Βερολίνο!
Την Πέμπτη 28 Μαΐου του 2015 το γκρουπ ''Villagers of Ioannina City'' επιστρέφουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους τα Ιωάννινα και παίζουν live σε μια μεγάλη συναυλία στο ''Factory of Sound Ioanna''.


Την Παρασκευή 12 Ιουνίου του 2015, συμμετείχαν παίζοντας live στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Θεσσαλονίκη όπου έγινε στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Το Σάββατο 20 Ιουνίου του 2015 συμμετείχαν παίζοντας live στο Resistance Festival 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Γεωπονική Σχολή Αθηνών, παίζοντας στην ίδια σκηνή με το Τούρκικο συγκρότημα ''BaBa ZuLa''.
Το καλοκαίρι του 2015 εκτός από τις συναυλίες που έδωσαν σε όλη την Ελλάδα παίξανε και εκτός αυτής. Δώσανε συναυλίες στην Κύπρο αλλά και στην Βουλγαρία.

Να αναφέρουμε ότι στις αρχές του Αυγούστου του 2015 και καθώς το συγκρότημα πήγαινε για ένα live στη Βίτσα Ζαγορίου το βανάκι τους που μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους (και τους ίδιους φυσικά) έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς και μαζί του όλος ο εξοπλισμός της μπάντας.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 θα επανακυκλοφορήσει σε cd, η πρώτη ηχογράφηση του γκρουπ με τίτλο ''Promo 2010'', από το περιοδικό Metal Hammer ως ένθετο του τεύχους 369. Πρόκειται για ένα μέρος του δίσκου ''Riza'' σε μια πρώιμη και πιο ανεπεξέργαστη μορφή.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου του 2015 παίξανε live στο 5ο Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου στην ίδια σκηνή με τον Ντίνο Σαδίκη.


Το συγκρότημα Villagers of Ioannina City κατεβαίνουν και πάλι στην Αθήνα για μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία, την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη του 2015, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.
Μαζί τους επί σκηνής, πολλοί φίλοι καλεσμένοι. Τη συναυλία θα ανοίξουν η θρυλική Vavoura Band και το πολυφωνικό συγκρότημα Πλειάδες!
Πλέον η σύνθεση του γκρουπ αποτελείτε από τους:
Αλέξης Καραμέτης - Κιθάρα / φωνητικά
Άκης Ζώης - Μπάσο
Άρης Γιαννόπουλος - Ντραμς
Νίκος Αγγούσης - Κλαρίνο  / πνευστά
Κωνσταντίνος Λάζος - Γκάιντα
Αχιλλέας  Ράδης - Πλήκτρα

Τον χειμώνα (Οκτώβριο, Νοέμβριο & Δεκέμβριο) του 2015 θα πραγματοποιήσουν μία μεγάλη περιοδεία σε διάφορες πόλεις τις Ευρώπης (πάνω από 15).


Τον Μαϊο του 2016 το το γκρουπ ''Villagers of Ioannina City'' θα συμμετέχουν στην συλλογή με τίτλο "A Greek Tribute to ROTTING CHRIST - The Cryptic Path to ΧΞΣ" που κυκλοφόρησε σε cd ως ένθετο με το περιοδικό Μetal Ηammer. Οι  V.I.C. διασκευάζουν το τραγούδι "Lex Talionis" του γκρουπ Rotting Christ.


Το 2016 συνέχιζαν να πραγματοποιούν live εμφανίσεις. Μάλιστα τον Νοέμβριο δώσανε και δυο συναυλίες στην Γερμανία.

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου του 2017 θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία. Για πρώτη φορά, στο Piraeus 117 Academy στην Αθήνα, το συγκρότημα ''Nightstalker'' και ''V.I.C'' στην ίδια σκηνή. Την συναυλία θα ανοίξει το γκρουπ ''Rollin’ Dice''.

Nightstalker - Villagers of Ιoannina City / Live In Athens

Ο μοναδικός ήχος του συγκροτήματος ''Villagers of Ioannina City'', ή απλά  V.I.C., είναι μια μίξη stoner, ψυχεδελικού post rock με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, το οποίο χτίζουν με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στην χώρο, το γκρουπ ''Villagers of Ioannina City'' έχει δώσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Μπορείτε να ακούστε όλες τις δισκογραφικές δουλειές ''Villagers of Ioannina City'' του γκρουπ στο bandcamp τους (https://vicband.bandcamp.com/) αλλά μπορείτε να ενημερώνεστε και από την επίσημη σελίδα τους στο facebook (https://www.facebook.com/vic.epirus).Δισκογραφία

PROMO 2010 (2010)
1. Intro
2. Echoes
3. Nova
4. Skaros
5. Krasi
6. Tabourla
Villagers of Ioannina City (V.I.C.) - (2010) Promo-front

RIZA (2014)
cd
1. Kalesma
2. Echoes
3. Nova
4. Jiannim
5. Tabourla
6. Krasi
7. Ti kako
8. Perdikomata
9. Chalasia
10. Skaros
11. St. Triad
12. Riza
Villagers of Ioannina City - riza [cd] front

Villagers of Ioannina City - riza [cd] back
lp
A1. Kalesma
A2. Echoes
A3. Nova
A4. Jiannim
B1. Krasi
B2. Ti Kako
C1. Perdikomata
C2. Chalasia
C3. Skaros
D1. St. Triad
D2. Tabourla
D3. Riza

Villagers of Ioannina City - riza [vinyl] cover

Villagers of Ioannina City - riza [vinyl] back

ZVARA / KARAKOLIA (2014)
1. Zvara
2. Karakolia
Villagers of Ioannina City (V.I.C.) - (2014) Zvara-Karakolia [EP]PROMO 2010 (2015) [ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ]
1. Intro
2. Echoes
3. Nova
4. Skaros
5. Krasi
6. Tabourla
Villagers of Ioannina City (V.I.C.) - (2015) Promo 2010-front

Villagers of Ioannina City (V.I.C.) - (2015) Promo 2010_cd

Villagers of Ioannina City (V.I.C.) - (2015) Promo 2010_back

2 σχόλια:

  1. I like to visit music festivals. Me and my crew visited a concert of "30 second to Mars" last month. We had so much fun. Now I'm writing an article on the topic of Education. Check out the articles at the blog of Writers Per Hour.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I like the style of VILLAGERS OF IOANNINA CITY article is written. I find that is actually is very interesting. Now I'm searching for some information for my future task to write essay for me. (I have found that service very relevant).

    ΑπάντησηΔιαγραφή