Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ALIVE SHE DIED

Alive She Died_greek new wave band_logo

Το συγκρότημα ''Alive She Died'' δημιουργήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Μουσικά η μπάντα κινούταν μεταξύ των σκοτεινών μονοπατιών του dark wave, με την χρήση συνθεσάιζερ και την βαθιά μελαγχολική ερμηνεία της Δάφνης Γερογιάννη και σε minimal-new wave ήχους. Οι στίχοι των τραγουδιών τους είναι αγγλόφωνοι.

Η αρχική ιδέα για την δημιουργία μια μπάντας ήρθε από τον Ξενοφών Ξένιος που έπαιζε πλήκτρα και τον Γιώργο Γλυνέλη που εκείνη την εποχή έπαιζε στο γκρουπ ''Ανυπόφοροι'' και μπάσο στους ''Metro Decay'' (δες εδώ: METRO DECAY) και με ένα drum machine έκαναν κάποιες πρώτες ηχογραφήσεις. Μετά από λίγο καιρό και την γνωριμία τους με την Δάφνη Γερογιάννη, ο Γιώργος Γλυνέλης αποχώρησε από την μπάντα έχοντας συμμετάσχει σε κάποιες ηχογραφήσεις.

Έτσι μετά τον πρώτο καιρό η αρχική σύνθεση της μπάντας ''Alive She Died'' ήταν η παρακάτω:
Δάφνη Γερογιάννη - Φωνή
Γιώργος Γκίνης - Πλήκτρα / Ήχοι
Τίνα Γκούτη - Μπάσο
Ξενοφών Ξένιος - Πλήκτρα / Προγραμματισμός τυμπάνων

Alive She Died - synth new wave band

Οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος ''Alive She Died'' έλαβαν χώρα στον χώρο "Πήγασος", στην οδό Τηλέμαχου 10 στα Εξάρχεια στην Αθήνα, το πρώτο μισό του 1985. Η πρώτη τους live εμφάνιση έγινε στις 21 Φεβρουαρίου του 1985. Στις 4 Απριλίου παίξανε την ίδια μέρα μαζί με το γκρουπ ''Femmes Fatles'' και στις 9 Μαΐου θα παίξουν την ίδια μέρα με το γκρουπ ''Not 2 Without 3''.

Alive She Died - live, pegasus club, athens

Αυτό το διάστημα θα κάνουν και μια live εμφάνιση στο Κύτταρο.


Τον Μάρτιο του 1985 έγινε η πρώτη κυκλοφορία του γκρουπ ''Alive She Died''. Πρόκειται για μια κασέτα με τίτλο ''Viva Voce''. Η πρώτη αυτή κυκλοφορία της μπάντας ήταν μια ανεξάρτητη παραγωγή και περιελάμβανε τέσσερις συνθέσεις της μπάντας ''Alive She Died'' και μια διασκευή του τραγουδιού ''She’s Lost Control'' των Joy Division. Η συγκεκριμένη κασέτα κυκλοφόρησε σε 300 αντίτυπα. Το ύφος των κομματιών κινείται σε minimal-new wave ήχους. Οι στίχοι των τραγουδιών της κυκλοφορίας ''Viva Voce'' είχαν γραφεί από την Δάφνη Γερογιάννη και η μουσική από τον Ξενοφών Ξένιος.

Ένα από τα τραγούδια που ξεχωρίζει από την κυκλοφορία ''Viva Voce'', του γκρουπ ''Alive She Died'', είναι το ''The First Night'' το οποίο μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω video από το κανάλι της Δάφνης Γερογιάννης στο youtube.


Από το καλοκαίρι του 1986 θα υπάρχουν κάποιες ανακατατάξεις στην σύνθεση του συγκροτήματος. Πρώτα θα αποχωρήσει από την μπάντα η Τίνα Γκούτη. Θα προσχωρήσουν στην μπάντα ο Ηρακλής Αναστασιάδης στην κιθάρα αλλά και ο Γιώργος Μπουσούνης στα πλήκτρα.

Μετά από τις αλλαγές στην σύνθεση, θα δώσει κάποια ελάχιστα live και το 1987 θα έρθει το τέλος για το όνομα ''Alive She Died''. Ένα πολύ γρήγορο τέλος για μια μπάντα, όπου θα μείνουμε πάντα με την απορία που μπορεί να είχε φτάσει εάν συνέχιζε. Ουσιαστικά το συγκρότημα ''Alive She Died'' μετονομάστηκε σε "Trespass" (δες εδώ: TRESPASS) καθώς ο πυρήνας του γκρουπ ''Alive She Died'' είναι αυτός που σχημάτισε τους "Trespass". Δηλαδή το γκρουπ "Trespass" ήταν η φυσική εξέλιξη των ''Alive She Died'' και κράτησε μέχρι το 1992.

Trespass ‎– Strange Times

Μετά τη ''διάλυση'' του γκρουπ ''Alive She Died'', ο Ξενοφών Ξένιος, ο Ηρακλής Αναστασιάδης, ο Γιώργος Μπουσούνης και η Δάφνη Γερογιάννη σχημάτισαν το new wave / synth-pop συγκρότημα "Trespass", με το οποίο κυκλοφόρησαν το 1988 τον δίσκο ''Strange Times''. Στις ηχογραφήσεις του δίσκου έπαιξε κιθάρες ο Άρης Ζαρακάς, γνωστός από τις μετέπειτα συμμετοχές του στις μπάντες ''Magic De Spell'' (δες εδώ: MAGIC DE SPELL) και ''Ρόδες'', και τύμπανα ο Γιώργος Κολλιόπουλος.

Το 1992 ο Γιώργος Γκίνης θα προσχωρήσει στο συγκρότημα "Ding An Sigh", το οποίο υπήρχε από το 1984 και μετέπειτα θα συμμετέχει και στο γκρουπ "Άμμος" μαζί με τον Γιώργο Μπουσούνη.

Η Δάφνη Γερογιάννη μετά το τέλος του γκρουπ ''Alive She Died'' και την πορεία της με τους "Trespass" θα φύγει για το εξωτερικό. Κάπου το 2000 θα βρεθεί με τον Ηρακλή Αναστασιάδη (ο οποίος ήταν στο τέλος μέλος των ''Alive She Died'') και θα δημιουργήσουν το γκρουπ "Atria" όπου έχουν κυκλοφορήσει κάποιες δισκογραφικές δουλειές.

Δάφνη Γερογιάννη

Το 2011 το έγκυρο μουσικό site ''sputnikmusic.com'' συμπεριέλαβε την διασκευή του γκρουπ ''Alive She Died'' στο τραγούδι ''She’s Lost Control'' των Joy Division στη λίστα με τις δέκα κορυφαίες διασκευές που έχουν γίνει ποτέ σε τραγούδια των Joy Division, και μάλιστα στην έβδομη θέση.

Κάπου το 2013 ο Γιώργος Γκίνης Μαζί με τον Ηρακλή Αναστασιάδη έφτιαξαν το σχήμα με το όνομα ''ρὸκ γᾶζ''.

Το 2015 ο οίκος Gucci έκανε χρήση της διασκευής του γκρουπ ''Alive She Died'', στο τραγούδι ''She’s Lost Control'' των Joy Division, για το βίντεο της συλλογής Cruise 2016 του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Αlessandro Michele. Το κλιπ σκηνοθέτησε ο Βρετανός φωτογράφος μόδας και σκηνοθέτης Glen Luchford ταξιδεύοντας στον κινηματογραφικό κόσμο του Wes Anderson. Στο βίντεο τα μοντέλα χορεύουν ξέφρενα υπό τους electro ήχους του ''She’s Lost Control'' της ελληνικής μπάντας ''Alive She Died'' και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Η συγκεκριμένη διασκευή να υπενθυμίσουμε ότι κυκλοφόρησε σε 300 κασέτες με τίτλο «Viva Voce» τον Μάρτιο του 1985.

Τον Μάρτιο του 2017 θα επανακυκλοφορήσει, από την Geheimnis Records, η μοναδική κυκλοφορία της μπάντας συν extra ακυκλοφόρητο υλικό της περιόδου 1984 - 1986,σε δίσκο βινυλίου με τίτλο ''Viva Voce + Unreleased Tracks 1984 - 86''.

Μπορείτε να ακούσετε δείγμα από αυτή την κυκλοφορία στο επίσημο κανάλι της εταιρείας στο youtube στο παρακάτω video, αλλά και στο soundcloud εδώ: https://soundcloud.com/geheimnis-records/sets/alive-she-died-viva-voce-unreleased-tracks-1984-86.


Η κυκλοφορία αυτή θα γίνει σε 700 αριθμημένα αντίτυπα, 350 σε μαύρο και 350 σε διάφανο βινύλιο. Το remastering της κυκλοφορίας ''Viva Voce + Unreleased Tracks 1984 - 86'' έγινε από τα κομμάτια που προέρχονται από τις πρωτότυπες κασέτες και έγινε από τον Στέλιο Ευφαντάκη στο στούντιο "Ritual", το καλοκαίρι του 2016. Η κυκλοφορία της Geheimnis Records σε βινύλιο περιλαμβάνει ένθετο με του στίχους των τραγουδιών.

Viva Voce & Unreleased Tracks 1984 - 86

Εν κατακλείδι το συγκρότημα ''Alive She Died'' ήταν ένα αγγλόφωνο new wave συγκρότημα που άφησε παρακαταθήκη μόλις μια κασέτα και κάποιες λίγες live εμφανίσεις. Επιπλέον η μόνη αυτή κυκλοφορία με κάποιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις είδαν το φως μέσω ενός βινυλίου πολλά χρόνια μετά. Πλέον έχουν αποκτήσει ένα cult status στην παγκόσμια post-punk eighties μουσική σκηνή.

Alive She Died - music greek rock band


Δισκογραφία

VIVA VOCE (1985)
A1. White In August
A2. Secret Life Of Paradise
A3. The First Night
B1. Youth
B2. She's Lost Control
Alive She Died ‎– Viva Voce (1985 tape)

Alive She Died ‎– Viva Voce (1985 tape_inside)

VIVA VOCE + UNRELEASED TRACKS 1984-86 (2017)
A1. White In August
A2. Secret Life Of Paradise
A3. The First Night
A4. Youth
A5. She's Lost Control
B1. Radio Hero
B2. Lament
B3. Dark Felt
B4. Party
B5. Collapse
B6. Summer's Version
Alive She Died ‎– Viva Voce + Unreleased Tracks 1984 - 86_front

Alive She Died ‎– Viva Voce + Unreleased Tracks 1984 - 86_insert1

Alive She Died ‎– Viva Voce + Unreleased Tracks 1984 - 86_insert2

Alive She Died ‎– Viva Voce + Unreleased Tracks 1984 - 86_back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου