Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

TRESPASS

Tresspass logo

Το συγκρότημα ''Trespass'' δημιουργήθηκε από τον μετασχηματισμό του γκρουπ ''Alive She Died'' (δες εδώ: ALIVE SHE DIED) κάπου στα 1987. Πρόκειται για μία new wave / synth pop μπάντα με γυναικεία φωνητικά.

Η σύνθεση της μπάντας ''Trespass'' αποτελείτε από τους παρακάτω :
Δάφνη Γερογιάννη - Φωνή
Ξενοφών Ξένιος - Κιθάρα, πλήκτρα
Γιώργος Μπουσούνης - Πλήκτρα
Ηρακλής Αναστασιάδης - Κιθάρα
Γιώργος Κολλιόπουλος - Τύμπανα

Στις 22 Δεκεμβρίου του 1987 θα παίξουν live στην σκηνή του Madd club στην Αθήνα.

Το 1988 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος και μοναδικός δίσκος του γκρουπ ''Trespass'' με τίτλο ''Strange Times''. Ο δίσκος ''Strange Times'' περιέχει οκτώ συνθέσεις του γκρουπ. Οι ηχογραφήσεις του δίσκου έγιναν το διάστημα μεταξύ του Απρίλιο του 1987 μέχρι και τον Μάιο του 1988. Στις ηχογραφήσεις του δίσκου έπαιξε κιθάρες ο Άρης Ζαρακάς, γνωστός από τις μετέπειτα συμμετοχές του στις μπάντες ''Magic De Spell'' (δες εδώ: MAGIC DE SPELL) και ''Ρόδες''.

Ο δίσκος ''Strange Times'' ηχητικά κινείται σε new wave και synth-pop μονοπάτια με ελαφρές progressive rock παρεκκλίσεις όπως στο "The Day After the Battle". Ο στίχος όλων των τραγουδιών είναι αγγλόφωνος.

Από τον δίσκο ''Strange Times'' το ομώνυμο τραγούδι έγινε video-clip και ήταν το πρώτο αγγλόφωνο ελληνικό video clip που μεταδόθηκε από το MTV Europe. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Στις 5 Μαΐου του 1989, ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία του γκρουπ ''Trespass'' καθώς παίξανε ως support γκρουπ στον Nick Cave, στο Ρόδον και άλλη μια ημερομηνία σταθμός ήταν όταν άνοιξαν ως support γκρουπ στις συναυλίες του γκρουπ Fall, στις 5 & 6 Οκτωβρίου του 1990.

Το τέλος του συγκροτήματος ''Trespass'' ήρθε κάπου στα 1992 μετά από σχεδόν μια πενταετία δράσης, κάτω από το όνομα ''Trespass''.

Η Δάφνη Γερογιάννη μετά το τέλος της πορείας του γκρουπ "Trespass", θα φύγει για το εξωτερικό για θεατρικές σπουδές. Κάπου το 2000 θα βρεθεί με τον Ηρακλή Αναστασιάδη και θα δημιουργήσουν το γκρουπ "Atria" όπου έχουν κυκλοφορήσει κάποιες δισκογραφικές δουλειές.

Το συγκρότημα ''Trespass'', που ήταν η μετάλλαξη του γκρουπ ''Alive She Died'' με πιο mainstream αισθητική, μας άφησε μόνο έναν δίσκο σαν παρακαταθήκη.


Δισκογραφία

STRANGE TIMES (1988)
A1. Strange Times
A2. Girls
A3. Queen Of Dreams
A4. The Day After The Battle
B1. Colours Of Love
B2. Ultimate Cause
B3. Last Day Of Schools
B4. A War Song
TRESPASS - STRANGE TIMES (1988)_front

TRESPASS - STRANGE TIMES (1988)_side 1

TRESPASS - STRANGE TIMES (1988)_side 2

TRESPASS - STRANGE TIMES (1988)_back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου