Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΡΕΥΜΑ 102 - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι Ρεύμα 102 είναι μια post-punk darkwave μπάντα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2016. Η μπάντα αποτελείται από τους Αποστόλη Αδαμούδη στη φωνή και κιθάρα, Χρήστο Καλογριδάκη στο μπάσο, Αρετή Μακρολειβαδίτη στα πλήκτρα και Παντελή Τόμη στα τύμπανα.

Από τον Ρένο Γεωργίου

ΡΕΥΜΑ 102 - Ελληνικό ροκ

Γιατί 102;
Αρετή: Όταν ψάχναμε όνομα ήταν ταυτόχρονα η περίοδος που χρονομετρούσαμε τα κομμάτια μας για να βλέπαμε περίπου πόσα BPM έχουν και τα γράφαμε με συντομογραφία. Συγκεκριμένα στο «Διακοπή Ρεύματος» είχαμε μετρήσει 102 BPM οπότε είχαμε γράψει Ρεύμα 102. Και μας άρεσε. Και μας κόλλησε. Και μας έμεινε!
Αποστόλης: Παραδόξως σκεφτόμασταν να ονομάσουμε την μπάντα Νόβα Εξπρές και λέμε μπας και θα θυμίζει Στέρεο Νόβα; Και πρόσφατα κάποιος μας είπε ότι το Ρεύμα 102 θυμίζει Στέρεο Νόβα!

Πως ξεκινήσατε;
Αρετή: Ουσιαστικά όλοι μας γνωριζόμαστε από το λύκειο όπου τότε παίζαμε σε μικρές μπάντες διασκευές, κυρίως ελληνικό ροκ και πανκ. Το Νοέμβριο του 2015 είπαμε να ξεκινήσουμε τη φάση και Γενάρη του 2016 κάναμε το πρώτο μας live.
Αποστόλης: Η αλήθεια είναι ότι ένα βράδυ τυχαία πέτυχα τον Παντελή μετά από πολλά χρόνια και του είπα να με πάρει τηλέφωνο την επόμενη μέρα για να του έλεγα αν ψηνότανε για τη φάση.
Αρετή: Την ίδια μέρα είχα πετύχει κι εγώ τον Αποστόλη στο λεωφορείο, εντελώς καρμικό! Τον Χρίστο επίσης τον ήξερα από χρόνια αλλά είχαμε επικοινωνία κυρίως μέσω Skype. Του έστειλα και τον ρώτησα: θες να παίξουμε μουσική; Μου λέει, θέλω να παίξουμε μουσική! Ναι αλλά θα παίξεις μπάσο! Επειδή κανονικά είναι κιθαρίστας. Εντάξει λέει!

Η ιδέα σαν μπάντα υπήρχε από την αρχή;
Αποστόλης: Είχα κάποιες μελωδίες εγώ στο μυαλό μου και όταν βρεθήκαμε όλοι, μέσω των ακουσμάτων μας βρέθηκε μια μέση γραμμή.

Τα ακούσματα σας δηλαδή είναι όμοια;
Καμία σχέση! (γέλια)

Έχω ακούσει ότι ο Αποστόλης είναι ο ντροπαλός της παρέας, κάτι σαν Ian Curtis από τους Joy Division?
Αρετή: Μόνο μη κρεμαστείς! (Γέλια)

Φαντάζομαι ότι οι Joy Division είναι απ τους κυριότερες σας επιρροές;
Σωστά.

Κάποιες ελληνόφωνες μπάντες που έχετε σαν επιρροές; πχ. Metro Decay;
Αποστόλης: Σαφώς, το πρώτο κομμάτι κιόλας που παίξαμε όταν βρεθήκαμε ήταν το «Κειμήλια» . Γενικότερα οι Αντί, Χωρίς Περιδέραιο, Πίσσα και Πούπουλα, Εκτός Ελέγχου, Last Drive είναι μερικές από τις επιρροές μας.

Ελληνικές μπάντες σήμερα που μοιάζουν στο είδος σας;
Αποστόλης: Οι Κωμωδία Θανάτου είναι οι μόνοι που μου έρχονται στο μυαλό, και σε πιο ηλεκτρονικό ύφος οι Οδός 55 και οι Σελοφάν.

Πως έχει πάει μέχρι στιγμής το demo σας; Υπάρχει απήχηση;
Αρετή: Δε ξέρουμε η αλήθεια είναι, ωστόσο όταν είχαμε πάει στη Λάρισα να παίξουμε μου φάνηκε τρομερό που μια-δυο κοπέλες τραγουδούσαν όλα μας τα κομμάτια.
Παντελής: Γενικά όμως απ τα σχόλια που παίρνουμε απ’ τα lives είναι πολύ καλά.

ΡΕΥΜΑ 102 - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ίσως είναι κάπως νωρίς για να ρωτήσω τότε αλλά υπάρχει σκοπός σύντομα να ηχογραφηθεί κάτι, να γίνει ένα άλμπουμ;
Αρετή: Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε σύντομα αλλά δε βιαζόμαστε, για την ώρα κάνουμε lives και το πάμε βήμα-βήμα.

Σε ηλεκτρονική και ανεξάρτητη μορφή να υποθέσω;
Αρετή: Μάλλον σε ανεξάρτητη το βλέπουμε. Προσωπικά και η ιδεολογία μου προς τα κει πάει.
Αποστόλης: Αρετή άνω και κάτω τελεία, είμαστε underground! (γέλια).
Παντελής: Περί εμπορικότητας νομίζω πως πλέον μέσω social media είναι που αποκτάς ένα κοινό. Με το να βγάλεις ένα cd σήμερα ο κόσμος δυσκολεύεται να το αγοράσει. Ότι είναι να βγάλει μια νέα μπάντα θεωρώ πως είναι προτιμότερο να υπάρχει σε ελεύθερη μορφή στο ίντερνετ.
Αποστόλης: Αν και γενικά αν βρισκόταν κάποιος άνθρωπος που θα ενδιαφερόταν δε νομίζω να λέγαμε και όχι, άπλα για την ώρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει κάτι κάλο και αυτό είναι δευτερεύον.

Ποια τα σχεδία της μπάντας για το μέλλον λοιπόν;
Αρετή: Να παίξουμε όσο γίνεται περισσότερο σε φεστιβάλς, συνεργασίες με άλλες μπάντες και να γράψουμε κι άλλα κομμάτια.

Πως βλέπετε την ελληνόφωνη underground σκηνή σήμερα;
Αποστόλης: Εννοείται ότι υπάρχουν καλές μπάντες, ωστόσο ένας πυρήνας που να στηρίζει τη σκηνή δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει, έτσι και η ελληνόφωνη σκηνή δεν είναι στα φόρτε της.

Θέλατε να προσθέσετε κάτι;
Παντελής: Κάτι ήθελα να πω αλλά το ξέχασα!
Αρετή: Ναι αφού τρελάθηκες να μιλάς! (γέλια)
Αποστόλης: Γενικά, δυο χρόνια τώρα που παίζουμε ζούμε ανεπανάληπτες εμπειρίες, όπως για παράδειγμα όταν παίξαμε με τους Panx Romana ήταν κάτι ξεχωριστό για εμάς το να παίξουμε με μια θρυλική μπάντα.

ΡΕΥΜΑ 102 - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πως έγινε αυτό αλήθεια;
Αποστόλης: Είχαμε μιλήσει με τον Frank και του στείλαμε το demo, του άρεσε και μας είπε ότι θα παίξουμε στη Θεσσαλονίκη και αν θέλουμε να τους κάνουμε opening. Και έτσι και έγινε!
Παντελής: Είχαμε νιώσει σαν ροκ στάρς εκείνη τη μέρα, όταν για παράδειγμα ήρθαν και μας ρώτησαν αν χρειαζόμαστε κάτι… είμαστε εδώ για σας! Είχαμε νιώσει για λίγο την αίσθηση αυτή! Όπως επίσης και το κοινό είχε αποκτήσει παλμό μετά από κάποια φάση. Πέραν του άγχους που είχαμε ήταν κάτι πολύ ωραίο.

Θα πρέπει να το συνηθίσετε γιατί σύντομα θα φτάσετε και εσείς σε αυτό το σημείο!
(Γέλια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου