Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

SEAHORSE

SEAHORSE_greek rock band_logo

Η μπάντα με το όνομα ''Seahorse'' δημιουργήθηκε κάπου το 2016 στην Θεσσαλονίκη. Η αρχική σύνθεση της αποτελείται από τρεις σημαντικές φυσιογνωμίες της ελληνικής ροκ σκηνής, η οποία είναι η παρακάτω:
Ασκληπιός Ζαμπέτας - Κιθάρα
Αλέξης Αποστολάκης - Τύμπανα
Nomik - Φωνή

Seahorse_greek rock band

Ο Ασκληπιός Ζαμπέτας ο οποίος έχει κάνει θητεία σε μπάντες όπως ''International Comedy'', ''The Mushrooms'' (δες εδώ: THE MUSHROOMS), ''Τρύπες'' (δες εδώ: ΤΡΥΠΕΣ), ''Νάνοι'', ''Γκέτο'', ''Ghost Note Project'' (δες εδώ: GHOST NOTE PROJECT) κ.α.

Ο Αλέξης Αποστολάκης έχει περάσει από μπάντες όπως ''Noise Promotion Company'', ''Blues Wire'', ''Μάσκες'' (δες εδώ: ΜΑΣΚΕΣ), ''Universal Trilogy'', τους Λαϊκεδέλικα του Θανάση Παπακωνσταντίνου κ.α.

Ο Nomik (κατά κόσμον Κίμων Χαραλάμπους) έχει διατελέσει μέλος των συγκροτημάτων ''Sleeping Pillow'', ''Universal Trilogy'' κ.α.

Ο ήχος της μπάντας ''Seahorse'' είναι ηλεκτρικός, νευρώδης, κοφτερός, αλλά και εμποτισμένος με εσωτερικές εντάσεις. Διατρέχει τις δεκαετίες των ΄80΄s , ΄90΄s , ΄00΄s και φτάνει στο σήμερα, διαμορφώνοντας μια δική του ταυτότητα και προσωπικότητα. Ο στίχος που χρησιμοποιεί η μπάντα είναι ο αγγλικός.

Το όνομα της μπάντας προέκυψε από μια παιδική ζωγραφιά του Seahorse (ιππόκαμπος), το οποίο αποτυπώθηκε και σαν logo στην πρώτη κυκλοφορία του γκρουπ.

Η αρχή για την ιδέα της δημιουργίας της μπάντας έγινε από κάποιες συναντήσεις στο στούντιο του Ασκληπιού Ζαμπέτα με τον Αλέξης Αποστολάκης. Έπειτα ο Αλέξης Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Nomik και έτσι έδεσε η μπάντα και απέκτησε χημεία ώστε να αρχίσουν να γράφουν τα πρώτα δικά τους τραγούδια.

Seahorse (Ασκληπιός Ζαμπέτας)

Αργότερα στην μπάντα προστέθηκε και ο Βασίλης Βασιλόπουλος στο μπάσο, ο οποίος είναι μέλος του γκρουπ ''Johnny Carbonaras'' και άρχισαν να ηχογραφούν τραγούδια για έναν δίσκο.

Το Σάββατο 21 Απριλίου του 2018 θα κυκλοφορήσει η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους. Πρόκειται για ένα 10ιντσο βινύλιο με τίτλο ''The Rough Sessions'', το οποίο περιλαμβάνει δύο τραγούδια και κυκλοφόρησε από την ''Lotus Record'' (του γνωστού δισκάδικου Λωτός της Θεσσαλονίκης) στα πλαίσια της Record Store Day 2018, σε μόλις 69 αριθμημένα διάφανα duplicate 10” βινύλια.

Οι ηχογραφήσεις αυτής της κυκλοφορίας έγιναν στα Rough Note studios το 2017 και το ειδικό βινυλιακό mastering έγινε από τον Τίτο Καργιωτάκη. Τα δύο τραγούδια της κυκλοφορίας ''The Rough Sessions'', ''Magma'' και ''Sing Your Own Song'', είναι demo εκτελέσεις όπως καταγράφηκαν από την μπάντα στην αρχή της και δεν θα είναι οι εκτελέσεις που θα υπάρχουν στον πρώτο ολοκληρωμένο επερχόμενο δίσκο τους.

Στο πρώτο μισό του 2018 το συγκρότημα ''Seahorse'' ετοιμάζει την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου του και ετοιμάζετε για τις πρώτες live εμφανίσεις του. Τον Μάρτιο του 2018 θα μπούνε στο Royal Alzheimer Hall στούντιο όπου αρχίζουν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους επερχόμενου δίσκου.

Η πρώτη live εμφάνιση της μπάντας ''Seahorse'' πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στο Eightball στην Θεσσαλονίκη.

Seahorse live at Eightball (9-6-2018)

Τον Μάρτιο του 2019 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ''Seahorse'' με τίτλο ''Heaven is underground''. Ο δίσκος ''Heaven is underground'' θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, 200 cd, από την Labyrinth Οf Thoughts. Αυτή η κυκλοφορία μας αποδεικνύει για ακόμα μία φορά, πως η μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης είναι ένας πάντοτε ζωντανός οργανισμός που συνεχώς τροφοδοτεί την ανεξάρτητη σκηνή με πραγματικά σπουδαίες μπάντες.

Η μουσική του πρώτου αυτού δίσκου είναι ατόφιο, σύγχρονο rock, με πολλή ενέργεια, που τους επιτρέπει να κινούνται αβίαστα και με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα από τεράστια riffs και ambient τοπία. Μεγάλο τους πλεονέκτημα, ο ήχος τους που είναι ογκώδης, ρυθμικός και συμπαγής και βασίζεται σε αληθινό παίξιμο χωρίς studio trickery.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Heaven is underground'' του συγκροτήματος ''Seahorse'' εδώ: https://seahorsegr.bandcamp.com/releases.

Το Σάββατο 11 Μαΐου του 2019 το συγκρότημα Seahorse παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους ''Heaven Is Underground'' στην Death Disco στην Αθήνα. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Karamazov Project.

Παρουσίαση δίσκου από τους SEAHORSE στο Death Disco

Ανακαλύψτε λοιπόν αυτή την νέα μπάντα από την Θεσσαλονίκη που έρχεται με φόρα και με φρέσκο υλικό στις αποσκευές της.

SEAHORSE


Δισκογραφία

THE ROUGH SESSIONS (2018)
1. Magma
2. Sing Your Own Song
Seahorse - (2018) The Rough Sessions

HEAVEN IS UNDERGROUND (2019)
01. Clown
02. Human
03. Heaven is underground
04. Snake friends
05. Magma
06. Sing your own song
07. I need money
08. Supernatural
09. Do the frog
10. Tear down the wall with poison
11. Roadtrip
Seahorse - (2019) Heaven is undergroun_cover

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου