Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

TUBER

Tuber_greek postrock band

Το συγκρότημα ''Tuber'' δημιουργήθηκε το 2010 στις Σέρρες. Πρόκειται για μια instrumental rock μπάντα, με  post rock ήχο αλλά και desert στοιχεία. Η αρχική σύνθεση της μπάντας αποτελείτε από τα αδέρφια Γιάννη και Νίκο Γερόσταθο και τον Πάρη Φράγκο. Στην συνέχεια έγινε και η προσθήκη του Γιάννη Αρτζόγλου και έτσι το γκρουπ ''Tuber'' απέκτησε πλήρη σύνθεση.

Tuber - greek rock band

Για το πως προέκυψε το όνομα της μπάντας, ο Γιάννης Γεροστάθος έχει δηλώσει «προσπαθούσαμε να βρούμε ένα όνομα που να μας αρέσει. Άνοιξα το αγγλοελληνικό λεξικό και ξεφυλλίζοντας το, βρήκα την λέξη tuber. Μας φάνηκε απλή και εύηχη και έτσι την υιοθετήσαμε».

Το 2010 ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις και τον Ιούλιο του ίδιου έτους κυκλοφόρησαν σε ανεξάρτητη παραγωγή, το πρώτο τους ep με τίτλο ''Tuber'', στο ''Parallel Universe Studio'' στις Σέρρες.

Το εν λόγω ep αποτελείται από 4 κατά βάση rock instrumental συνθέσεις, συνολικής διάρκειας 35 περίπου λεπτών, αρκετών για να αναδείξουν το ιδιαίτερο ύφος και την πρωτοτυπία της μουσικής των Tuber. Stoner riffs, post minimal μελωδίες, psychedelic- space ατμόσφαιρα και electronic elements, συνδυάζονται ιδανικά μεταξύ τους, υπό το πρίσμα πάντα της rock αισθητικής, της μόνης ικανής να χαρακτηρίσει καθαρά την μουσική των Tuber. Η κυκλοφορία αυτή απέσπασε θερμές κριτικές από διάφορα websites και blogs του εξωτερικού.

Στην πρώτη αυτή ηχογράφηση τα μέλη του γκρουπ ''Tuber'' ήταν τα παρακάτω:
Γιάννης Γερόσταθος - Κιθάρα
Νίκος Γερόσταθος - Τύμπανα
Πάρης Φράγκος - Μπάσο
Γιάννης Αρτζόγλου

Στις 22 Μαρτίου του 2011 το συγκρότημα ''Tuber'' θα δώσει το πρώτο live του στο Eightball στην Θεσσαλονίκη.

Τον Ιούνιο 2012, το πρώτο ep της μπάντας, επανακδίδεται, σε περιορισμένο αριθμό 250 αντιτύπων, σε βινύλιο από την γερμανική εταιρεία ''Krautedmind Records''. Περιλαμβάνει ένα επιπλέον καινούριο κομμάτι τους, το ''Smoked Up Notes'' αλλά και με νέο master που έγινε στην Αμερική από τον Alex De Turk.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2012 θα παίξουνε live στο Eightball club στην Θεσσαλονίκη, μαζί με το γκρουπ ''Mental Architects'' ανοίγοντας την συναυλία του Βρετανικού γκρουπ ''Maybeshewill''.

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2013 κυκλοφορούν ηλεκτρονικά το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο ''Desert Overcrowded'', μέσα από την σελίδα τους στο bandcamp (http://tuber.bandcamp.com/). Η ηχογράφηση του έγινε στο ''Parallel Universe Studio''. Ο δίσκος ''Desert Overcrowded'' του γκρουπ ''Tuber'' θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2014 και σε δίσκο βινυλίου σε μόλις 250 αντίτυπα λευκού χρώματος. Το δίσκος θα επανακυκλοφορήσει το 2015 σε cd αλλά και βινύλιο των 500 αντιτύπων από την Neda Records και θα ξανά ανατυπωθεί το 2016 σε δίσκο βινυλίου.

Το 2014 θα αρχίσει η μπάντα να δίνει περισσότερα live και να δίνει παρουσία στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην πόλη της Δράμας.
Στις 12 Νοεμβρίου θα παίξουνε ως support γκρουπ στην συναυλία του αμερικάνικου γκρουπ ''Earthless'' στο An Club, στην Αθήνα.

Earthless @ An Club Athens support Tuber

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2014 θα παίξουνε live μαζί με το γκρουπ ''Craang'', στο Rover Bar, στην Θεσσαλονίκη.

Το 2015 ήταν μια έντονη συναυλιακή χρονιά για την μπάντα. Παίξανε live στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα), καθώς και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως Γερμανία, Βουλγαρία και Αυστρία.

Tuber live

Τον Οκτώβριο του 2015 θα κυκλοφορήσουν σε cd οι δύο δουλειές του γκρουπ ''Tuber'', το ep ''Tuber'' και ο δίσκος ''Desert Overcrowded''.

tuber - Desert Overcrowded

Την 29 Ιανουαρίου του 2016, λίγο πριν την έναρξη της πρώτης τους ευρωπαικής περιοδείας, οι Tuber επιστρέφουν στη σκηνή του An club, υποσχόμενοι μία μοναδική βραδιά μπροστά στο κόσμο που τους στήριξε και τους ανέδειξε ως ένα από τα πλέον ανερχόμενα συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής. Μαζί τους οι ψυχεδελικοί ''Bent By Sorrow'' και οι post-stoners ''Hypnotic Nausea''.

tuber-live-poster-29-01-2016

Την άνοιξη του 2016, λίγο πριν την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας του γκρουπ, γίνεται η επανέκδοση, των δύο τους ep τους, σε μαύρο βινύλιο 180gr.

Τον Μάιο του 2016 το συγκρότημα ''Tuber'' πραγματοποίησε την πρώτη του ευρωπαϊκή περιοδεία, όπου επισκέφτηκαν και παίξανε live σε διάφορες πόλεις ανά της Ευρώπη, συμμετέχοντας σε τρία από τα πιο αξιόλογα ροκ φεστιβάλ της Ευρώπης ( Freak Valley - DE, Wrong Fest - BU, Lake On Fire - AU).

Tuber - 1st european live tour

Το καλοκαίρι του 2016 θα βρει την μπάντα να συνεχίζει τις live εμφανίσεις τις.

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου του 2016, λίγο πριν μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση του τρίτου τους άλμπουμ του, το κουαρτέτο από τις Σέρρες κατηφορίζει προς στην Αθήνα και συμμετέχει το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ!

Την Κυριακή 10 Ιουλίου συμμετείχαν στο Exit Festival που πραγματοποιήθηκε στο Novi Sad στην Σερβία.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου του 2016, θα ανοίξουνε την συναυλία του Αμερικανικού γκρουπ ''Clutch'' στο Gazi Music Hall, στην Αθήνα.

Το 2016 θα κυκλοφορήσει, από την Γερμανική εταιρεία ''Rock Freaks Records'' ο δίσκος ''Live At Freak Valley'' από την συμμετοχή της μπάντας στο Freak Valley Festival του 2015. Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε διάφανο, μαύρο και πράσινο βινύλιο σε περιορισμένα αντίτυπα.

Το καλοκαίρι του 2017 θα κυκλοφορήσει η νέα δισκογραφική δουλειά του γκρουπ ''Tuber''. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Out Of The Blue''. Ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει από την Neda Records αρχικά σε cd με μετέπειτα σε 12ιντσο βινύλιο. Ο δίσκος ''Out Of The Blue'' περιέχει έξι instrumental συνθέσεις του συγκροτήματος ''Tuber'' που κινούνται στον γνώριμο ήχο της μπάντας. Μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο εδώ: https://tuber.bandcamp.com/album/out-of-the-blue.

Με τον δίσκο ''Out Of The Blue'' το γκρουπ ''Tuber'' μας μεταφέρει στον πολυδιάστατο μουσικό τους κόσμο και πρόκειται για ένα άλμπουμ που διευρύνει τον μουσικό τους προσανατολισμό και επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, την μεγάλη δυναμική που απολαμβάνει η μουσική τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό!

Από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018 το συγκρότημα ''Tuber'' θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία για την παρουσίαση του τελευταίου τους δίσκου "Out Of The Blue".

Tuber - Out Of The Blue Tour

Άλλη μια σημαντική στιγμή στην πορεία της μπάντας των ''Tuber'' ήταν όταν στις 30 Νοεμβρίου του 2018 μαζί με τους ''Afformance'' ανοίξανε την συναυλία των ''Mogwai'' στη Θεσσαλονίκη.

Στις 21 Ιουνίου του 2019 το συγκρότημα ''Tuber'' βρέθηκε και πάλι να παίζει live στο φεστιβάλ ''Freak Valley'' στην Γερμανία. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το βίντεο από αυτή της την εμφάνιση.


Τον Σεπτέμβριο του 2019 συμμετείχαν στο διήμερο φεστιβάλ ''Magnificent Music Festival'' στο Berlin και στην Jena στις 27 και στις 28 αντίστοιχα.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου του 2019 συμμετείχαν ως headline στο ''Cult of the Amps vol. III'' που έλαβε χώρα στο Gagarin 205. Εκτός από τους ''Tuber'' συμμετείχαν τα συγκροτήματα ''Church of the Sea'', ''Message in a Cloud'' (δες εδώ: MESSAGE IN A CLOUD), και ο ''Ghone''.

Cult of the Amps vol. III Tuber & more at Gagarin 205

Αυτά τα χρόνια της ύπαρξης του γκρουπ ''Tuber'' μας έχουν επιβεβαιώσει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και ότι οι ελληνικές μπάντες μπορούνε να σταθούν και εκτός συνόρων. Το συγκρότημα ''Tuber'' έχει δημιουργήσει και κυκλοφορήσει μερικές πολύ καλές συνθέσεις που περιλαμβάνονται στις διάφορες εκδόσεις από τις δουλειές που κυκλοφορούν.
Επίσης έχουν παίξει σε χώρες του εξωτερικού δεκάδες φορές και έχουν συμμετάσχει και σε τρία από τα πιο αξιόλογα ροκ φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το''Freak Valley'', το ''Wrong Fest'' και το ''Lake On Fire''.

TUBER ελληνικό ροκ

Μπορείτε να επισκέπτεστε τα παρακάτω link, του facebook και του bandcamp που αφορούν της μπάντα ''Tuber'':
https://www.facebook.com/tuberband
http://www.tuber.bandcamp.com/

Tuber - greek post rock music band


Δισκογραφία

TUBER (2010)
1. Sex And Depression
2. Lap Dance
3. The Fall Of The Wall
4. Attack From Mars
TUBER - ep (2010)

TUBER (2012)
A1. Sex And Depression
A2. The Fall Of The Wall
B1. Lap Dance
B2. Attack From Mars
B3. Smoked Up Notes
2012 Tuber (lp)_front

2012 Tuber (lp)_back

DESERT OVERCROWDED (2014)
A1. Desert Overcrowded
A2. Last Drop
A3. Cause We Didn't Find Our Way
B1. Firebird
B2. Sucker Punch
B3. The South Will Prevail
2014 Tuber - Desert Overcrowded (lp)_front

2014 Tuber - Desert Overcrowded (lp)_side A

2014 Tuber - Desert Overcrowded (lp)_side B

2014 Tuber - Desert Overcrowded (lp)_back

TUBER (2015)
1. Sex And Depression
2. Lap Dance
3. The Fall Of The Wall
4. Attack From Mars
5. Smoked Up Notes (Bonus Track)
2015 Tuber cd_front

 2015 Tuber cd_back

DESERT OVERCROWDED (2015)
1. Desert Overcrowded
2. Sucker Punch
3. Firebird
4. Last Drop
5. Cause We Didn't Find Our Way
6. The South Will Prevail
2014 Tuber - Desert Overcrowded_front

2015 Tuber - Desert Overcrowded_cd

2014 Tuber - Desert Overcrowded_back
LIVE AT FREAK VALLEY (2016)
A1. Last Drop
A2. Sucker Punch
A3. Sex And Depression
B4. Lap Dance
B5. Desert Overcrowded
B6. Firebird
Tuber - live at freak valley_front

Tuber - live at freak valley_black

OUT OF THE BLUE (2017)
1. Out Of The Blue
2. Russian
3. Cat Class
4. Noman
5. Moon Rabbit
6. Luckily Dead
Tuber - (2017) Out Of The Blue_front

Tuber - (2017) Out Of The Blue_back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου