Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

BAD MOVIES

BAD MOVIES_greek rock band-logo

Το σχήμα "Bad Movies" σχηματίστηκε στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του 2004. Αρχικά, η μπάντα αποτελούνταν από δύο μόνο άτομα, τον Geom στην κιθάρα και στην φωνή και τον Κώστα στα τύμπανα. Μουσικά η μπάντα "Bad Movies" κινείται γύρω από το punk rock ήχο με πότε ελληνικό και πότε αγγλικό στίχο.

Στην συνέχεια στην μπάντα ήρθε στο μπάσο ο Πέτρος, και ο Τεο στη φωνή, και μαζί με τον Geom στην κιθάρα και τον Κώστα, που προϋπήρχαν, η μπάντα πήρε πλέον μορφή. Μετά από κάποιες live εμφανίσεις, ο Τεο αποχώρησε από την μπάντα και τα φωνητικά πλέον ανέλαβε ο Geom και στην θέση του κιθαρίστα ήρθε ο Κύμης. Με αυτή την σύνθεση πλέον θα μπούνε στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον επερχόμενο πρώτο τους δίσκο.

Το 2008 θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο. Πρόκειται για ένα cd με τίτλο ''Bad Movies Ι'' που κυκλοφόρησε (ως εταιρίας διανομής) από την ''On Stage Records''. Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 συνθέσεις και όλες τους είναι με αγγλικό στίχο. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο Electric Eye Studio στην Θεσσαλονίκη. Ο δίσκος ''Bad Movies Ι'' χαρακτηρίζεται από garage rock στοιχεία και πανκ ροκ πινελιές με έντονο το στοιχείο της blues σε ένα ηχόχρωμα των Clash, Woody Guthrie και Social Distortion. Ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Sometimes'', ''What About You?''. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος ''Bad Movies'' εδώ: http://badmovies.bandcamp.com/album/i.

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, ακολούθησαν δεκάδες συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το 2009 μια ευρωπαϊκή περιοδεία σε Γερμανία και Ολλανδία.


Εκείνη την περίοδο είναι που να έχουμε ανακατατάξεις στην σύνθεση της μπάντας καθώς στην θέση του Πέτρου στο μπάσο θα έρθει ο Μπέμπης.

Από το 2010 έως και το 2012 το συγκρότημα ''Bad Movies'' θα συνεχίσει να δίνει live σε όλη την Ελλάδα σε πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Αγρίνιο μαζί με συγκροτήματα όπως ''Διχασμένες Αλήθειες'', ''No Sin'', ''Χατ Τρικ'', ''Deus Ex Machina''.


Το 2010 το συγκρότημα ''Bad Movies'' θα συμμετάσχει στην συλλογή με τίτλο ''Salonica Rock City''. Η συλλογή κυκλοφόρησε σε cd το 2010. Πρόκειται για την ανάγκη μιας ομάδας νέων στη Θεσσαλονίκη να δημιουργήσουν μια ελληνική ροκ συλλογή. Το γκρουπ ''Bad Movies'' θα συμμετέχει με 5 καινούρια τραγούδια (2 αγγλόφωνα και 3 ελληνόφωνα). Εκτός από το γκρουπ ''Bad Movies' στην συλλογή ''Salonica Rock City'' θα συμμετέχουν τα γκρουπ ''Ντελιριο'' και ''Χατ Τρικ''. Τα τραγούδια τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην συλλογή μπορείτε να τα ακούσετε εδώ: http://badmovies.bandcamp.com/album/salonica-rock-city-ep.

Salonica Rock City

Το 2012 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος ''Bad Movies''. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Bad Movies ΙΙ'' που κυκλοφόρησε από την ''Noise Effect'' σε μόλις 500 αντίτυπα σε δίσκο βινυλίου. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο ''Electric Eye Studio'' από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Μάρτιο του 2011. Το χαρακτηριστικό του δίσκου είναι ότι περιέχει συνθέσεις με αγγλικό στίχο αλλά και με ελληνικό. Μάλιστα θα διασκευάσουν και ένα τραγούδι του Woodie Guthree. Πρόκειται για το ''Fascists Bound To Lose''. Από τον δίσκο ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Αρκετά'', ''Mudwater Str.'', ''Fascists Bound To Lose'', ''Μικροί Θεοί''.

Η σύνθεση του συγκροτήματος "Bad Movies" σε αυτόν τον δίσκο ήταν η παρακάτω:
Geom - Φωνές, Κιθάρα
Κώστας - Τύμπανα
Κύμης - Κιθάρα
Μπέμπης - Φωνές, Μπάσο, Πλήκτρα


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο του συγκροτήματος Bad Movies εδώ: http://badmovies.bandcamp.com/album/ii.

Για την αλλαγή από αγγλικό στίχο σε ελληνικό έχουν δηλώσει ότι «Η ελληνική γλώσσα είναι πιο άμεση και για μας αλλά και για τους ακροατές, πιο δύσκολη μεν, αλλά πιο σκληρή και πιο συγκεκριμένη. Αν έχεις κάτι να πεις, η γλώσσα σου είναι το πιο εύκολο μέσο».

Το 2013 το γκρουπ θα συνεχίσει να δίνει live συναυλίες πόλεις όπως Ρόδος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Λάρισα, Ιωάννινα.


Το 2014 θα κυκλοφορήσει ένα 7'' ep βινύλιο, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, το οποίο περιείχε δυο τραγούδια. Πρόκειται για το ''Το Γράμμα'' και το ''Η Αυτοκρατορία Των Δειλών''. Το τραγούδι ''Το Γράμμα'' έγινε η μεγάλη «επιτυχία» του γκρουπ "Bad Movies".  Μπορείτε να ακούσετε τα δυο αυτά τραγούδια του 7'' βινυλίου εδώ: https://noiseeffect.bandcamp.com/album/bad-movies-bad-movies-7.


Το Σάββατο 10 Μαΐου του 2014 το γκρουπ "Bad Movies" θα δώσει μια δυναμική punk rock συναυλία μαζί με το συγκρότημα ''Χατ Τρικ'' στο Gagarin205 στην Αθήνα.


Μετά από μια δυνατή εξόρμηση στην Αθήνα, έρχεται η σειρά της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί συναυλία των δυο συγκροτημάτων, στο Principal Club Theater.

Το 2015 θα είναι πολύ έντονη συναυλιακή χρονιά για το συγκρότημα "Bad Movies" καθώς στο τέλος της χρονιάς θα κυκλοφορήσει ο νέος τους δίσκος και έτσι κάνανε πολλά live για την παρουσίαση του. Παίξανε σε πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Βόλο, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε το τραγούδι ''Δε Φοβάμαι'' σε Video Clip από το κανάλι της μπάντας στο youtube.


Τον Δεκέμβριο του 2015 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος ''Η Εποχή Των Λύκων'' του συγκροτήματος "Bad Movies". Ο δίσκος κινείτε στο γνώριμο ύφος της μπάντας και οι στίχοι είναι εξ ολοκλήρου ελληνικοί. Ο δίσκος ''Η Εποχή Των Λύκων'' περιέχει 8 συνθέσεις της μπάντας και είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Αίσθηση σίγουρα κάνει η μελοποίηση του ποιήματος ''Κακή Φωτιά'' του Κωστή Παλαμά. Επίσης στο τραγούδι τους ''Δωσ' Τους Πόλεμο'' στα φωνητικά συμμετέχει ο Γιώργος Παυλίδης, από τους Χάσμα (δες εδώ: ΧΑΣΜΑ). Από τον δίσκο ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Η Αυτοκρατορία Των Δειλών'', ''Δεν Φοβάμαι'' και ''Δωσ' Τους Πόλεμο'', χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν σε κάτι.
Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε σε τρεις διαφορετικές περιόδους από τον χειμώνα του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2015 και ηχογραφήθηκε σε 3 διαφορετικά στούντιο στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Η Εποχή Των Λύκων''του συγκροτήματος Bad Movies εδώ: http://badmovies.bandcamp.com/album/-.


Από τον δίσκο αυτό μπορείτε να δείτε παρακάτω σε βίντεο το τραγούδι τους ''Δωσ' Μου Αλητεία Ή Θάνατο'' από το κανάλι της μπάντας στο youtube.


Το 2016 συνέχισαν να παίζουν live και να συμμετέχουν σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Μάλιστα στις 8 Απριλίου του 2016 παίξανε live στο Λονδίνο.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου του 2017, δυο από τα πιο γνωστά συγκροτήματα της πανκ-ροκ σκηνής της Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία στην σκηνή του Gagarin205. Πρόκειται για τους ''Bad Movies''και τους ''Oldschool Rednex''. Την συναυλία θα ανοίξει το συγκρότημα ''The Dead Dranks'' από την Αθήνα.

Bad Movies & Oldschool Rednex - rock live 2017

Τον Ιούνιο του 2022 θα κυκλοφορήσει ο καινούριος δίσκος του συγκροτήματος "Bad Movies". Έχει τίτλο ''Στο λάκκο με τα φίδια'' και περιέχει εννέα καινούρια τραγούδια της μπάντας. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Στο λάκκο με τα φίδια'' εδώ: https://badmovies.bandcamp.com/album/--3.

Το συγκρότημα "Bad Movies" εδώ και πάνω από μια δεκαετία ταξιδεύουν και παίζουν live σε όλη την Ελλάδα. Παίζουν punk rock, με μια μίξη country, folk, blues, με το δικό τους μοναδικό τρόπο, επαναπροσδιορίζοντας τον ήχο του δρόμου, όπου το rock ζει και αναπνέει ως punk και οι ιστορίες της πόλης γίνονται τραγούδια. Έχοντας κάποιες κυκλοφορίες, συνδυάζοντάς ελληνικό και αγγλικό στίχο, με αμέτρητες συναυλίες εντός και εκτός συνόρων, συνεχίζουν με αστείρευτη έμπνευση, όρεξη και ενέργεια να δίνουν ασταμάτητα και εκρηκτικά live shows.


Μπορείτε να ακούσετε αλλά και να κατεβάσετε ολόκληρη την δισκογραφία του συγκροτήματος "Bad Movies" στο bandcamp της μπάντας εδώ: http://badmovies.bandcamp.com/music. Επίσης μπορείτε να επισκέπτεστε και το επίσημο site του γκρουπ εδώ: http://www.thebadmovies.com/.



Δισκογραφία

BAD MOVIES Ι (2008)
1. Sometimes
2. Roll The Dice
3. What About You?
4. Give Me Hope
5. Salute Me
6. Lovers Without A Cause
7. I Won't Go Blind
8. Nothing
9. Trouble Soul
10. I'm Crying For...
11. Salin
BAD MOVIES 2008_front

BAD MOVIES 2008_back

BEHIND THE WORLD (2012)
A1. Αρκετά
A2. Fascists Bound To Lose
A3. Believe In Me
A4. Mudwater Str.
B1. The Good Times, The Bad Times
B2. Όλα Ή Τίποτα
B3. Joker
B4. Μικροί Θεοί
B5. The Gambler & The Ripper
BAD MOVIES 2012_front

BAD MOVIES 2012_inside 1

BAD MOVIES 2012_inside 2

BAD MOVIES 2012_back

BAD MOVIES (2014)
A. Το Γράμμα
B. Η Αυτοκρατορία Των Δειλών
BAD MOVIES 2014_front

BAD MOVIES 2014_disc A

BAD MOVIES 2014_disc B

BAD MOVIES 2014_disc B

BAD MOVIES 2014_inside 2

BAD MOVIES 2014_back

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ (2015)
1. Η Αυτοκρατορία Των Δειλών
2. Δωσ' Μου Αλητεία Ή Θάνατο
3. Μέσα Στου Λύκου Τη Φωλιά
4. Δωσ' Τους Πόλεμο
5. Η Εποχή Των Λύκων
6. Ο Θρήνος Του Αλήτη
7. Δεν Φοβάμαι
8. Κακή Φωτιά
BAD MOVIES - Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ (2015)_front


ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ (2022)
1. Έχω ένα φόβο
2. Η λέξη που μισούν
3. Στο λάκκο με τα φίδια
4. Λιγοστεύω
5. Χρώματα
6. Ξημερώσαμε
7. Πάνω απ' όλα
8. Τρύπα
9. Για πάντα
Bad Movies - (2022) Στο λάκκο με τα φίδια_front


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου