Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Το συγκρότημα ''Αυτόπτες Μάρτυρες'' είναι ένα μουσικό γκρουπ με έδρα τους τα Ιωάννινα. Πρόκειται για ένα ελληνόφωνο γκρουπ που κινείται στην ελληνική ροκ σκηνή.

Η αρχή της ιστορίας έγινε κάπου στις αρχές του 2015 στα Ιωάννινα, στην αρχή της πορείας τους ξεκίνησαν ως μια 6μελής μπάντα με το όνομα ''Ασύμμετροι Κύκλοι''. Στην συνέχεια, τον Απρίλιο του 2016 μετονόμασαν το γκρουπ τους σε ''Αυτόπτες Μάρτυρες''. Πλέον με αυτό το όνομα δίνουνε live εμφανίσεις και δημιουργούν δικές τους συνθέσεις.

Τα μέλη  της μπάντας ''Αυτόπτες Μάρτυρες'' είναι οι παρακάτω:
Θοδωρής Λυκογιώργος - Ηλεκτρική Κιθάρα, Φωνή
Ορέστης Ευαγγέλου - Ηλεκτρική Κιθάρα, Τζουρά
Χρήστος Λαδόπουλος - Ηλεκτρικό Μπάσο
Ορνέλλα-Μαρία Μοσχέτα - Πλήκτρα
Νικόδημος Παπουτσής - Τύμπανα

Αυτόπτες Μάρτυρες_Greek rock band

Στης αρχική σύνθεση της μπάντας με το όνομα ''Ασύμμετροι Κύκλοι'' εκτός από τους παραπάνω, συμμετείχε και ο  Ηρακλής Μπαλαούρας στην φωνή.

Με το όνομα ''Ασύμμετροι Κύκλοι'' πραγματοποίησαν κάποια live σε διάφορους χώρους στην πόλη των Ιωαννίνων. Σημαντικές στιγμές στην πορείας τους ήταν όταν στις 18 Ιουλίου του 2015 θα συμμετέχουν στο 3° Rock Mountain Festival παίζοντας στην ίδια σκηνή με τους ''Blues Wire'' αλλά και  την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου του 2015 όπου  έπαιξαν ως support γκρουπ στο live που έδωσε το συγκρότημα Μωρά Στη Φωτιά (δες εδώ: ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ) στο Ίριδα Rock Bar στα Ιωάννινα.

Στις αρχές Μαΐου του 2016 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους εγχείρημα. Πρόκειται για ένα ep με τίτλο ''Στο Βυθό''. Το πρώτο τους ep περιέχει τέσσερις δικές τους συνθέσεις με πολύ καλό ήχο.

Το κομμάτι ''Στο Βυθό'' είναι ένα ωραίο ρυθμικό (old school) ροκ τραγούδι, το ''Μάγκας'' είναι ένα δυναμικό αργόσυρτο ρεμπετο-ροκ με συνδυασμό κιθάρας και τζουρά, το ''Παράξενα Παιχνίδια'' είναι μια όμορφη ροκ μπαλάντα και το έξοχο βαρύ ροκ ''Τσίρκο'' με διάρκεια που ξεπερνά τα 7 λεπτά.

Τους στίχους των τραγουδιών από τον δίσκο ''Στο Βυθό'' υπογράφει ο Θοδωρής Λυκογιώργος, κιθαρίστας και τραγουδιστής του γκρουπ. Μπορείτε να ακούσετε τα παραπάνω τραγούδια στο κανάλι της μπάντας στο youtube εδώ.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου του 2016 θα συμμετάσχουν στην καλοκαιρινή μαθητική συναυλία του Ioannina School of Music με ένα καινούριο (''Αυτοεξόριστος'') δικό μας κομμάτι!


Τον Απρίλιο του 2017 το γκρουπ ''Αυτόπτες Μάρτυρες' ξεκινήσανε τις ηχογραφήσεις για τον επερχόμενο πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο.

Το συγκρότημα ''Αυτόπτες Μάρτυρες'' είναι ένα από τα γκρουπ της επαρχίας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, όσον αφορά στον ήχο τους, από μπάντες της Αθήνα ή της Θεσσαλονίκης. Έχοντας πραγματοποιήσει μερικά live και  έχοντας πλέον κάποιες δικές τους συνθέσεις μπαίνουν δυναμικά στην Ελληνική ροκ σκηνή. Ακούστε τους...

Μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για τα νέα της μπάντας στην σελίδα τους στο Facebook.


Δισκογραφία

ΣΤΟ ΒΥΘΟ (2016)
1. Στο Βυθό
2. Μάγκας
3. Παράξενα Παιχνίδια
4. Τσίρκο
ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ - Στο Βυθό (2016)