Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

VENERICNA BOLEST

VENERICNA BOLEST band

Το συγκρότημα "Venericna Bolest" δημιουργήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα βραχύβιο ροκ συγκρότημα που είχε ελληνικό στίχο και μουσικά κινούνταν στον λεγόμενο σκοτεινό (dark wave) ήχο της εποχής με post punk στοιχεία. Το συγκρότημα "Venericna Bolest" ήταν ένα από τα πολλά γκρουπ της εποχής όπου παίζανε live στην φιλόξενη σκηνή του Πήγασου. Το όνομα της μπάντας στα Σλαβικά σημαίνει ''σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα''.

Η αρχική σύνθεση του γκρουπ "Venericna Bolest" ήταν η παρακάτω:
Γιώργος Καναβάκης - φωνή και μπάσο
Ανδρέας Τάκης - κιθάρα
Βαγγέλης Πιπίνης - τύμπανα
 
VENERICNA BOLEST greek dark wave band

Ο Βαγγέλης Πιπίνης αργότερα αντικαταστάθηκε από το Δημήτρη Χρούντα.

Στο του 1985 το συγκρότημα ''Venericna Bolest'' συμετείχε με δυο τραγούδια του στην συλλογή "Outsiders" της "Δικαίωμα Διάβασης". Αυτά ήταν το "To Hit" και  το "Τυπωμένη Συνήθεια". Πρόκειται για δυο φοβερά τραγούδια με το μπάσο να βγαίνει μπροστά και να δίνει τον ρυθμό. Είναι τραγούδια που από την πρώτη στιγμή που θα τα ακούσεις σου μένουν στο μυαλό και ο ρυθμός κυλάει μέσα σου.

Outsiders

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι "Τυπωμένη Συνήθεια" του γκρουπ ''Venericna Bolest'' στο youtube.

Τα δύο αυτά κομμάτια ηχογραφήθηκαν το Σεπτέμβριο του 1985 στο "Mastersound Studio", με τη βοήθεια του Γιώργου Δρακόπουλου στα πλήκτρα και του Γιώργου Πιπίνη στα τύμπανα, μιας και ο Βαγγέλης υπηρετούσε τη θητεία στο στρατό εκείνη την περίοδο. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Δρακόπουλος (Vrutos) και ο Γιώργος Πιπίνης (Pop) ήταν μέλη του γκρουπ Moist Device. Το ενδιαφέρον ήταν ότι το γκρουπ ''Venericna Bolest'' ήταν το μοναδικό ελληνόφωνο γκρουπ που συμμετείχε στη συλλογή "Outsiders''.

VENERICNA BOLEST 1986

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 1985 θα παίξουν live στο έατρο Πολύτεχνο στην Αθήνα, μαζί με τα συγκροτήματα ''Villa 21'' (δες εδώ: VILLA 21), ''Anti Troppau Council'', ''Magic De Spell'' και ''Nine Lives''.

Το 1986 συμμετείχαν με δύο τραγούδια τους στην κασετοσυλλογή με τίτλο "Never Trash ...A Pretty Face" της "Lazy Dog", η οποία συνόδευε το 3ο τεύχος του Rollin Under fanzine. Τα κομμάτια των Venericna Bolest ήταν το "Πυρηνικό Καταφύγιο" και το "Αντιθούριος".

Never Trash... A Pretty Face 1986 tape

Στις 5 Ιουνίου του 1986 το συγκρότημα ''Venericna Bolest'' θα παίξουν live στην Χαλκίδα μαζί με τα γκρουπ ''The Anti Troppau Council'' και ''The Brush''.
 
Το συγκρότημα Venericna Bolest διαλύθηκε κάπου το 1987, με μόλις τρία χρόνια ενεργούς δράσης και χωρίς να κατόρθωσαν να κυκλοφορήσουν ένα 7'' βινύλιο ή/και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Άφησαν πίσω μόλις τέσσερα ηχογραφημένα τραγούδια αλλά πρόλαβαν να δώσουν πολλά live σε όλα σχεδόν τα στέκια της εποχής, σε ανοιχτούς χώρους και σε εκδηλώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας.
 
VENERICNA BOLEST
 
Στις 22 Δεκεμβρίου του 2013 θα κυκλοφορήσει η συλλογή "Fruits Of Wrath", σε 516 αντίτυπα με 3 διαφορετικά εξώφυλλα, της "Geheimnis Records", στην οποία θα συμπεριληφθεί το τραγούδι "Πυρηνικό Καταφύγιο", των Venericna Bolest.
 
Fruits Of Wrath (12 Lost And Unreleased Tracks From The Greek 80's Underground) front

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι "Πυρηνικό Καταφύγιο" των Venericna Bolest στο youtube.

 


Δισκογραφία

-

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου