Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΜΑΓΝΗΤΕΣ

ΜαγΝήτες - logo - greek rock band

Το συγκρότημα ''Μαγνήτες'' δημιουργήθηκε το 2016, στο χωριά Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, από τον Παναγιώτη Αγγελή και τον Στέλιο Βουλγαράκη. Πρόκειται για ένα ελληνόφωνο συγκρότημα με ροκ ήχο. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι ''Οι Μαγνήτες δημιουργήθηκαν με σκοπό τη δημιουργία - ηχογράφηση τραγουδιών που να αποτυπώνουν, όσο καλύτερα γίνεται , βιώματα, στιγμές και προβληματισμούς μας''.

Η μπάντα ''ΜαγΝήτες'' αποτελείτε από τους
Παναγιώτης Αγγελής - Ηλεκτρική Κιθάρα/Ντραμς/Στίχοι.
Στέλιος Βουλγαράκης - Ηλεκτρικό Μπάσο/Φωνητικά.
 
ΜαγΝήτεΣ 2017 ελληνικό ροκ συγκρότημα

Από την αρχή τους κιόλας άρχισαν να γράφουν και να συνθέτουν δικά τους τραγούδια. Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2016 ανέβασαν στο κανάλι τους στο youtube το πρώτο τους τραγούδι (''Κόκκινη γραμμή'').

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτο τους τραγουδιού, το δίδυμο των ''Μαγνήτες'' είχαν δημιουργήσει και ανεβάσει στο κανάλι τους στο youtube ήδη έξι συνθέσεις τους. Και κατά την διάρκεια της χρονιάς του 2018 το ντουέτο συνεχίζει να δημιουργεί καινούρια τραγούδια.

Στο τέλος του 2018 θα συμμετέχει στις πρόβες πίσω από τα τύμπανα ο Γιώργος Χατζησπύρογλου. Μέτα από την περίοδο του Covid-19 στην θέση του στα τύμπανα έρχεται ο Γιάννης και αρχίζουν να κάνουν πολλές πρόβες στα ''Mwreli Studios'' και στο ''underground music studios'' αλλά και να δημιουργούν καινούρια τραγούδια.

Από την άνοιξη του 2022 μέχρι την άνοιξη του 2023 το γκρουπ ''Μαγνήτες'' θα αφιερωθεί στην δημιουργία του πρώτου του επερχόμενου δίσκου.

Τον Ιούνιο του 2023 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του γκρουπ ''Μαγνήτες'' με τίτλο ''Χορός''. Το άλμπουμ ''Χορός'' θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή cd από την ίδια την μπάντα. Περιέχει εννέα συνθέσεις του γκρουπ σε κλασσικές ροκ φόρμες με ελληνικό στίχο. Οι επιρροές από το κλασσικό ροκ είναι εμφανείς στα τραγούδια της μπάντας καθώς οι κιθάρες (πολλές φορές παραμορφωμένες) με τα συνεχόμενα σόλο πρωταγωνιστούν καθώς και στιγμές πιο μελωδικές όπως το τραγούδι ''Ακροβατώ''. Όλος ο δίσκος ακούγεται μονορούφι. Ξεχωρίζουν τραγούδια όπως τα ''Νύχτα ή Μέρα'', ''Θες'', ''Χορός'' χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν.

ΜαγΝήτες - Χ​ο​ρ​ό​ς (cd 2023)

Ιδού λοιπόν μία ακόμα περίπτωση ανθρώπων που φτιάχνουν ελληνόφωνη ροκ μουσική και επιμένουν να κυκλοφορούν την δουλειά τους και σε φυσική μορφή, σε αυτούς του δύσκολους καιρούς.

Για επικοινωνία και οτιδήποτε αναφορικά με την μπάντα ''ΜαγΝήτες'' δείτε τα παρακάτω link:
Email: magnhtes@gmail.com
Bandcamp: https://magnhtes.bandcamp.com/album/-
Facebook: https://www.facebook.com/magnhtes
Youtube: https://www.youtube.com/@magnhtes
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0zDgHKnHcNkFYoCJ5YpYLs?si=rqWK3CMHTx-vneqSbcbncQ
Instagram: https://www.instagram.com/magnhtes_the_band/

ΜαγΝήτεΣ_the_Band

Δισκογραφία

ΧΟΡΟΣ (2023)
1. Κανείς (Πολέμων Τέρατα)
2. Τα 10 γίναν πάλι 7
3. Πριν Χαθείς
4. Θες
5. Όλα τα Όνειρα για τη Φωτιά
6. Ιθάκη
7. Νύχτα ή Μέρα
8. Ακροβατώ
9. Χορός
ΜαγΝήτες - Χ​ο​ρ​ό​ς (cd front 2023)

ΜαγΝήτες - Χ​ο​ρ​ό​ς [cd back]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου