Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ

Βαλβολίνη logo greek rap rock

Το τετραμελές συγκρότημα ''Βαλβολίνη'' δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2019 στον Πειραιά. Πρόκειται για ένα ελληνόφωνο μουσικό γκρουπ με κοινωνικοπολιτικό στοίχο και μουσική που ακροβατεί ανάμεσα στην ροκ και στην ραπ. Για την επιλογή των στίχων η μπάντα έχει δηλώσει: ''Μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό για κάθε μορφή τέχνης και με την κρατική καταστολή να θυμίζει άλλες εποχές, οι επιθετικοί κοινωνικό-πολιτικοί στίχοι είναι επίκαιροι και κρίνονται «απαραίτητοι»''.

ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ ελληνικο ραπ ροκ συγκρότημα

Τον Οκτώβριο του 2020 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ep με τίτλο "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;". Το "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" περιέχει τις τέσσερις πρώτες συνθέσεις του γκρουπ και μας βάζουν στον ηχητικό κόσμο τους. Ξεχωρίζει το τραγούδι ''Βαλβολίνη'' που ανοίγει τον δίσκο, με δυνατά ριφ στις κιθάρες γρήγορα φωνητικά και γενικά από την πρώτο δευτερόλεπτο σε παρασέρνει στον ρυθμό του. Σε ένα τραγούδι (Έχεις κρου;) συμμετέχει στα φωνητικά ο ράπερ Εξωκοσμικός. Το ep κλείνει με το τραγούδι ''Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;'' με τους εκλπηκτικούς στίχους και ηχητικά σε κάποια σημεία φτάνει στα όρια του metal. Το artwork του εξώφυλλου έχει επιμεληθεί ο Kokkosi Doodler.
 

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου του 2021, μετά από είκοσι μήνες χωρίς live λόγω των περιορισμών για τον Covid-19, το συγκρότημα ''Βαλβολίνη'' θα παίξει για πρώτη φορά live στην σκηνή του six d.o.g.s στην Αθήνα μαζί με τα συγκροτήματα ''Countown'' και ''Epithet Of Mine''.

Countown - Βαλβολίνη - Epithet Of Mine 27.11.2021 sixdogs
 
Λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία του επερχόμενου πρώτο δίσκου του γκρουπ ''Βαλβολίνη'', θα δώσουν στην δημοσιότητα τα πρώτα δύο single. Είναι τα τραγούδια ''Ό​σ​α δε μ​ο​υ ε​ί​π​α​ν'' και ''Ν​τ​ι​ς''. Μαλιστα το τραγούδι ''Ν​τ​ι​ς'' μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video (σκηνοθεσία: Aggelos Vinieratos) από το κανάλι της μπάντας στο Youtube.


Τον Οκτώβριο του 2022 το συγκρότημα ''Βαλβολίνη'' θα κυκλοφορήσει το πρώτο του album με τίτλο "Διαταραχή". Πρόκειται για τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο του γκρουπ όπου η ηχογράφηση του έγιν στα Those Freaks studios. Ο δίσκος "Διαταραχή" περιέχει δέκα καινούρια τραγούδια τους στο γνώριμο ύφος και αισθητική της μπάντας. Ο δίσκος ακούγεται στα τέρμα και σε κρατάει εκεί από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Να αναφέρουμε ότι ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορεί και σε φυσική μορφή σε cd.

Στις 21 Οκτωβρίου του 2022 θα κάνουν την παρουσίαση του πρώτου τους δίσκου στην σκηνή του An club, μαζί με την παρουσίαση του τελευταίου ep των Dog In Style. Μαζί τους θα είναι Ραμμένος Άσσος και Lordos X Ofnder!!

Dog In Style & Βαλβολίνη 21.10.2022

 Το 2023 το συγκρότημα ''Βαλβολίνη'' θα συνεχίσει να δίνει live και να συνεχίζει να γράφει καινούρια τραγούδια.

Τον Δεκέμβριο του 2023 το γκρουπ ''Βαλβολίνη'' θα δώσουν στην δημοσιότητα το νέο του τραγούδι με τίτλο ''Κεντάκι''. Για το τραγούδι αυτό έφτιαξαν και ένα ωραίο βίντεο, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κυπριώτη, όπου μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο μέσα από το κανάλι της μπάντας στο youtube. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγινε στο Those Freaks Studio.

Το 30 Σάββατο Δεκεμβρίου του 2023 η μπάντα ''Βαλβολίνη'' θα κλείσει τη συναυλιακή της χρονιά με ένα live στην θρυλική σκηνή στο Κύτταρο μαζί με τα συγκροτήματα ''Πεθαίνουν στο Τέλος'' (δες εδώ: Πεθαίνουν Στο Τέλος) και ''Στράφι''.

ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ - ΣΤΡΑΦΙ - ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ Live στο Κύτταρο - Σάββατο 30.12.23

Παρακάτω μπορείτε να δείτε απόσπασμα (τα τραγούδια ''Ημερολόγιο'' και ''Υπάλληλος του μήνα'') από το παραπάνω live της μπάντας ''Βαλβολίνη'' στο Κύτταρο.

Και την χρονιά του 2024 το συγκρότημα ''Βαλβολίνη'' συνεχίζει να δίνει την παρουσία του σε live εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αλλού παρουσιάζοντας την τελευταία του δισκογραφική δουλειά αλλά και παλαιότερα τραγούδια του.
 
ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ ελληνικο ροκ 2024

Να αναφέρουμε ότι την Παρασκευή 17 Μαΐου παίξανε στο Temple στην Αθήνα μαζί με ''Τσιμέντο'' (δες εδώ: Τσιμέντο) και τους ''αγόριαstonilio''. Ήταν ένα πολύ δυνατό live που κατάφερα να παρευρεθώ και να το απολαύσω.
 
Τσιμέντο + αγόριαstonilio + Βαλβολίνη ζωντανά στο Temple 2024.05.17
 
Ίσως η πιο σημαντική στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία του γκρουπ ''Βαλβολίνη'' ήταν τα δύο live που παίξανε ως support γκρουπ, στις συναυλίες που έγιναν στις 22 & 23 Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, του ιστορικού πανκ ροκ αμερικάνικου γκρουπ ''The Casualties''.

THE CASUALTIES (US) LIVE IN ATHENS 22.7.2024 ARCH CLUB +ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ

Η μπάντα ''Βαλβολίνη'' έχει κάνει αισθητή την παρουσία της μέσω των εκρηκτικών live εμφανίσεων της αυτά τα χρόνια της ύπαρξής της αλλά και έχει δώσει μερικά πολύ όμορφα τραγούδια ενισχύοντας την ελληνική ανεξάρτητη ροκ σκηνή.

ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ Greek rap rock band

Για επικοινωνία και οτιδήποτε αναφορικά με την μπάντα ''Βαλβολίνη'' δείτε τα παρακάτω link:
Email: valvoliniband@gmail.com
Bandcamp: https://valvolini.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/valvoliniband
Youtube: https://www.youtube.com/Valvolini
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4oWoL8R1E8eOGizvOERQgL
Instagram:  https://www.instagram.com/valvolini.band/

ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ ελληνικό ροκ


Δισκογραφία

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ; (2020)
 1. Βαλβολίνη
2. Σπορά
3. Έχεις κρου; feat Εξωκοσμικός
4. Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;
Βαλβολίνη - Ξ​έ​ρ​ε​ι​ς π​ο​ι​ο​ς ε​ί​μ​α​ι ε​γ​ώ​; (2020 front)

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ (2022)
1. Ντόπα
2. Ρε πονάς;
3. Διαταραχή
4. Ντις
5. Υπάλληλος του μήνα
6. Ημερολόγιο
7. Ειρωνεία
8. Όσα δε μου είπαν
9. Ανάμεσα σε βόμβες
10. Ανδρομέδα
Βαλβολίνη - Δ​ι​α​τ​α​ρ​α​χ​ή (2022 front)

Βαλβολίνη - Δ​ι​α​τ​α​ρ​α​χ​ή (2022 back)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου