Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Το ροκ συγκρότημα ''Φουντούκια'' δημιουργήθηκε κάπου στα τέλη του 2007 με αρχές του 2008, αποτελούμενο από τέσσερα μέλη, στο Ηράκλειο της Κρήτης από τρεις φίλους. Πρόκειται για ένα ελληνικό rock συγκρότημα που παίζει instrumental surf μουσική. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στην αρχή της πορείας της η μπάντα είχε φωνητικά. Για το πως προέκυψε το όνομα της μπάντας έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους ότι: «Το φουντούκι (πέρα από πολύ θρεπτικός ξηρός καρπός), ήταν η λέξη που χρησιμοποιούσαμε για να κάνουμε soundcheck το μικρόφωνο στις πρόβες μας τα πρώτα χρόνια. Έτσι λέγε-λέγε έμεινε σαν ατάκα και τελικά όταν ψάχναμε όνομα για τη μπάντα ήταν από τα πρώτα που μας ήρθε».

Η αρχική σύνθεση της μπάντας ''Φουντούκια'' αποτελείται από τους παρακάτω:

Πέτρος - μπάσο

Γιάννης - κιθάρα

Φραντζέσκα - τύμπανα

Σουζάνα - φωνή

Μετά από διάστημα σχεδόν ενός έτους αποχωρεί η Σουζάνα από την μπάντα και το συγκρότημα ''Φουντούκια'' συνεχίζει ως τρίο χωρίς φωνητικά πια. Έτσι κάπου εκεί ξεκινούν να δίνουν και τα πρώτα τους live, με δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές σε γνωστά surf κομμάτια, κυρίως σε αυτοοργανωμένες συναυλίες που διοργανώνονταν από φοιτητές και οργανώσεις στο Πανεπιστήμιο αλλά και στα ΤΕΙ της Κρήτη.Εκείνη την περίοδο κάπου μέσα στο 2010 η μπάντα ''Φουντούκια'' θα ηχογραφήσει live στο στούντιο του πανεπιστημίου του Ηρακλείου τα τραγούδια για την πρώτη δουλειά τους.

Μετά από λίγο καιρό, το 2011 το γκρουπ ''Φουντούκια'', θα κυκλοφορήσει την πρώτη του δουλειά (ως τρίο πλέον) με τίτλο ''fO-x.1o:cd/gkd_x%''. Το cd που κυκλοφόρησε (δωρεάν) σε από χέρι σε χέρι περιελάμβανε εννέα surf rock συνθέσεις, από τις οποίες οι έξι ήταν της μπάντας ''Φουντούκια'' και οι υπόλοιπες τρεις ήταν διασκευές. Μπορείτε να ακούσετε το άλμπουμ παρακάτω.

Στις 3 Ιουνίου του 2012 θα συμμετέχουν στο TeiSpasta που διοργανώνει η Μουσική Ομάδα ΤΕΙ Ρεθύμνου.

Στις 1 Μαρτίου του 2013 το συγκρότημα ''Φουντουκια'' θα παίξει live στην σκηνή του Bios στην Αθηνα, μαζί με τα γκρουπ ''Dirty Fuse'' (δες εδώ: DIRTY FUSE) και ''The Bali Haians'', στο πρώτο Surf Rock Mayhem.

Surf Rock Mayhem! at bios Athens

Κάπου το 2013, μετά την ηχογράφηση του cd τους και κάποιον ακόμα live εμφανίσεων ο Πέτρος έφυγε από την Κρήτη για τη Ρόδο από όπου και είναι η καταγωγή του, οπότε αποχώρησε και από την μπάντα και το συγκρότημα ''Φουντούκια'' έμεινε ανενεργό για αρκετούς μήνες. Ωστόσο είχαν αρκετά καινούρια κομμάτια που δεν είχαν ηχογραφηθεί όταν αποχώρησε. Για κάποιο μικρό διάστημα, μετά την φυγή του Πέτρου, ήρθε στην μπάντα ο Μάριος στο μπάσο άλλα τελικά και αυτός μετακόμισε στην Αθήνα.

Φουντούκια live (ελληνικό ροκ)

Το 2014 το συγκρότημα ''Φουντούκια'' θα συμμετέχει στην συλλογή με τίλτο ''Search for Atlantis'' που κυκλοφόρησε σε cd από την Green Cookie records. Πρόκειτε για μια συλλογή ελληνικών συγκροτήματων. Συλλογές ελληνικών συγκροτημάτων υπήρξαν αρκετές στο παρελθόν ακόμα και εξειδικευμένες με γκρουπς που έπαιζαν ένα συγκεκριμένο στυλ μουσικής. Η συλλογή παρόλα αυτά είναι πρωτότυπη δεδομένου ότι όλα τα συγκροτήματα που συμμετέχουν παίζουν αποκλειστικά instrumental surf. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συλλογή εδώ: V.A / Search For Atlantis.

Search For Atlantis (CD​​ 2014)

Το συγκρότημα συμμετείχε στην παραπάνω συλλογή με την σύνθεση με τίτλο ''Ali Baba & The 40 Surfers'', όπου στο παρακάτω video μπορείτε να ακούσετε και να δείτε από live εκτέλεση της μπάντας στο Rolling stone Bar στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το 2015 ανέλαβε το μπάσο ο Αχιλλέας. Από τότε έχουν ξεκινήσει πάλι πρόβες και live παίζοντας παλιά και καινούρια κομμάτια, ενώ στα σχέδια τους υπάρχει και η απόφαση να ξαναμπούν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους.

Το Σάββατο 28 Μαΐου του 2016 συμμετείχαν στο TeiSpasta Festival Vol.8 στην ίδια σκηνή με τα συγκροτήματα Rosewood Brothers, The Banksters Band και M.A.t.E και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσική στα Χανιά.

Φουντούκια 2016 live European Music Day Chania

Τα χρόνια της ενεργής δράσης του το ελληνικό ροκ συγκρότημα ''Φουντούκια'' είχε παίξει live κυρίως στο Ηράκλειο στα Χανιά, στο Ρέθυμνο αλλά και στην Αθήνα, μαζί με μπάντες όπως οι ''Sushi Killers'', οι ''Dirty Fuse'', οι ''The Bali Haians'', οι ''The Titanics'' και άλλες.

Φουντούκια - Fountoukia - greek rock band

Δισκογραφία

fO-x.1o:cd/gkd_x%  (2012)

1. Pull Off
2. Γάλα Με Μέλι
3. Run Zombie Run
4. Kill Pasxalis
5. Ο Αλί Μπαμπά Και Οι 40 Surfers
6. Κυνήγα Το Διάολο
7. Misirlou
8. Big Chief!
9. Intoxica

 
Φουντούκια Demo 2011 Fountoukia cd
 
Φουντούκια Demo 2011 Fountoukia back


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου