Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΓΡΑΜΜΕΣ

Γραμμές_greek rock band_logo

Το συγκρότημα ''Γραμμές'' σχηματίστηκε το 2018 στην Αθήνα. Είναι ένα ροκ συγκρότημα με ελληνικό στίχο. Το συγκρότημα άρχισε να φτιάχνει δικά του τραγούδια αλλά και να διασκευάζει διάφορα αγαπημένα τους από την παγκόσμια ροκ σκηνή.

Η σύνθεση του γκρουπ ''Γραμμές'' κατά την ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ τους αποτελούνταν από τους παρακάτω:

Barney: μπάσο

Γιάνης Ποταμίτης: πιάνο, φωνή

Δημήτρης Βακράς: τύμπανα, κρουστά

Νίκος Μπαξεβανάκης: ηλεκτρικές κιθάρες

Γραμμές ελληνικό ροκ συγκρότημα

Για πρώτη φορά το συγκρότημα θα παίξει live το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου του 2018 στην σκηνή του BUMS στην Αθήνα.

Γραμμές - ελληνικό ροκ συγκρότημα - 1st live 2018

Το Σάββατο 18 Μάϊου του 2019 θα συμμετέχουν παίζοντας live στο Φεστιβάλ Ελευθεριακής Τέχνης του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείο Νομικής, στο We Dream of Art Not Electric Sheep: A Live Act.

We Dream of Art Not Electric Sheep A Live Act 2019 poster

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 το συγκρότημα ''Γραμμές'' θα παίξει live, μαζί με τους ''Gtv'', στο BUMS (Blackbird Underground Music Stage) στην Αθήνα. 

Στις αρχές του 2020 θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ''Γραμμές'' ο οποίος έχει τίτλο ''Ως Τότε Θα Πηδάμε Πάνω Από Φράχτες'' και περιλαμβάνει έντεκα συνθέσεις του. Η μουσική των τραγουδιών είναι του γκρουπ Γραμμές και οι στίχοι του Γιάνη Ποταμίτη, τραγουδιστή του συγκροτήματος. Από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος ''Γραμμές'' ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Νικητές'', ''Κοινές Αγωνίες'', ''Σιδερένιο Άλογο'', ''Στολή''.

Ως Τότε Θα Πηδάμε Πάνω Από Φράχτες

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Ως Τότε Θα Πηδάμε Πάνω Από Φράχτες'' εδώ: https://grammes.bandcamp.com.

Τον Απρίλιο του 2020 το συγκρότημα ''Γραμμές'' θα φτιάξουν το πρώτο video για το τραγούδι τους ''Σιδερένιο Άλογο''. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω μέσα από το κανάλι της μπάντας στο youtube.

Τον Ιούλιο του 2021 θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε cd, ο πρώτος δίσκος του γκρουπ ''Γραμμές'' με τίτλο ''Ως Τότε Θα Πηδάμε Πάνω Από Φράχτες''.

Γραμμές - Ως Τότε Θα Πηδάμε Πάνω Από Φράχτες (cd 2021)

Ακούστε το συγκρότημα ''Γραμμές'' και νομίζω ότι θα βρείτε σίγουρα ενδιαφέρον στις συνθέσεις του. Είναι άλλο ένα φωτεινό παράδειγμα ότι η ελληνόφωνη μουσική σκηνή έχει αναβιώσει για τα καλά.

Γραμμές - ελληνικό ροκ συγκρότημα


Δισκογραφία

ΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΗΔΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΦΡΑΧΤΕΣ (2020)

1. Νικητές

2. Κοινές Αγωνίες

3. Τα Blues Του Παλιάτσου

4. Subterranean Forces

5. Τα Δυσκολότερα Νούμερα

6. Φράχτες

7. Το Γραφείο Του André Breton

8. Σιδερένιο Άλογο

9. Απολογισμός

10. Στολή

11. Τα Τραγούδια Της Νύχτας

Γραμμές - Ως Τότε Θα Πηδάμε Πάνω Από Φράχτες_front


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου