Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΠΑΝΚΡΕΑΣ

ΠΑΝΚΡΕΑΣ - greek punk rock band - logo

Η ιδέα για την δημιουργία του συγκροτήματος ''Πάνκρεας'' ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2003 στην Βέροια. Πρόκειται για ένα ελληνόφωνο punk rock underground με Rock 'n' Roll και Hardcore στοιχεία, γκρουπ με έντονη (κυρίως με live) δραστηριότητα στην ελληνική πανκ ροκ ανεξάρτητη μουσική σκηνή.

Πάνκρεας - greek punk rock band

Η αρχική σύνθεση της μπάντας ''Πάνκρεας'' ήταν η εξής:
Μήτσος - μπάσο
Πάρης - τύμπανα
Μήτσος - μπάσο
Δημήτρης ''Skin'' - κιθάρα
Κώστας ''Φίφης'' - φωνή

Μετά από σχεδόν πέντε μήνες ύπαρξης του συγκροτήματος με αρκετές πρόβες, στην μπάντα θα προστεθεί στην δεύτερη κιθάρα ο Οδυσσέας.

Το συγκρότημα ''Πάνκρεας'' θα φτιάξει ένα δικό τους home studio για να κάνει τις πρόβες του και τις ηχογραφήσεις του.

Το 2004 θα κυκλοφορήσει το πρώτο δείγμα της μπάντας. Πρόκειται για ένα demo cd με τίτλο ''Ο Κύριος Προπαγάνδας''. Φυσικά πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή από την ίδια της μπάντα όπου περιελάμβανε δέκα δικά τους τραγούδια.

ΠΑΝΚΡΕΑΣ - LIVE PARAMURS - ΒΕΡΟΙΑ 2004

Το 2005, μετά την ηχογράφηση του πρώτου demo άλμπουμ τους, θα αποχωρήσει από την κιθάρα ο Δημήτρης ''Skin''.

Pankreas 2006

Το 2006 θα ηχογραφήσουν ανεπίσημα ένα live τους όπου ανέβηκε στο internet.

Το 2008 θα ηχογραφήσουν ανεπίσημα ένα ακόμα live τους το οποίο ανέβηκε και αυτό στο internet.

ΠΑΝΚΡΕΑΣ 2008 live

Το (2008-2010) αποχωρεί, για προσωπικούς λόγους, από την μπάντα ο Οδυσσέας και αμέσως την θέση του παίρνει ο Γιάννης.

pankreas punk rock greek band

Λίγο αργότερα το 2010 συμμετέχουν με 2 κομμάτια τους στην punk συλλογή με ονομασία "Solidarity is our weapon" από την οποία κυκλοφόρησαν 100 αντίτυπα. Η συλλογή αυτή κυκλοφόρησε από την ''Anarcopunk Collective Athens'' η οποία είναι μια DIY ομάδα συναυλιών στην οποία συμμετέχουν μέλη από διάφορα πανκ σχήματα και η οποία προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την DIY punk σκηνή.

VA solidarity is our weapon (2010)

Τον Οκτώβριο του 2012 το γκρουπ ''Πάνκρεας'' θα πραγματοποιήσει ένα μικρό tour (σε Βόλο, Καβάλα και Θεσσαλονίκη) μαζί με τα συγκροτήματα ''Ομίχλη'' και ''Oldschool Rednex''.

Punk tour 2012

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video από την εμφάνισή τους τον Οκτώβριο του 2012 στην Καβάλα παίζοντας το τραγούδι - ύμνος της μπάντας - ''Τεξανοί.


To 2013 είναι μια χρονιά όπου το συγκρότημα ''Πάνκρεας'' θα δώσει πολλά live σε πολλά μέρη, όπου κάθε εμφάνιση του θα γίνεται χαμός, χορεύοντας όλοι στον τρελό πανκ ροκ ρυθμό τους.

Το 2014, μετά από την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από live εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ρέθυμνο, Βόλος.

ΠΑΝΚΡΕΑΣ - live 2014

Τον Ιανουάριο του 2014 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του γκρουπ ''Πάνκρεας'' με τίτλο ''Προβληματικά Παιδιά'', σε 1000 αντίτυπα. Πρόκειται για ένα cd με δέκα συνθέσεις του γκρουπ όπου εξ ολοκλήρου η κυκλοφορία του έγινε με έξοδα της μπάντας. Στο τραγούδι ''Λύκοι Στην Πόλη'' συμμετέχει ο Λευτέρης Χατζηιωαννίδης από το συγκρότημα ''Ομίχλη''. Οι ηχογραφήσεις για αυτόν τον δίσκο διήρκεσαν σχεδόν ένα χρόνο. Ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Προβληματικά Παιδιά'', ''Αυτό Που Είμαι'', ''Προπαγάνδα'' και το ''Τέξας''.

ΠΑΝΚΡΕΑΣ

Μπορείτε να ακούσετε (βάλτε το στο τέρμα) ολόκληρο τον δίσκο του γκρουπ ''Πάνκρεας'' με τίτλο ''Προβληματικά Παιδιά'' εδώ αλλά και εδώ.

ΠΑΝΚΡΕΑΣ - Προβληματικά Παιδιά cd

Η σύνθεση του συγκροτήματος σε αυτόν τον δίσκο ήταν η εξής:
Μήτσος - μπάσο, φωνητικά
Πάρης - τύμπανα
Μήτσος - μπάσο
Γιάννης - κιθάρα, φωνητικά
Κώστας ''Φίφης'' - φωνή

To 2015 το συγκρότημα ''Πάνκρεας''θα συνεχίσει να συμμετέχει σε διάφορα live, σε Βέροια, Κοζάνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, παραμένοντας πάντα ενεργό και δραστήριο.

ΠΑΝΚΡΕΑΣ - live 2015

Στις αρχές του 2016 θα προστεθεί στην μπάντα (στην δεύτερη κιθάρα) ο Νίκος Λιανίδης.

Το 2016 θα είναι μια ακόμα χρονιά όπου το γκρουπ ''Πάνκρεας'' θα συνεχίσει να συμμετέχει παίζοντας live σε διάφορα φεστιβάλ και αυτοοργανομένους χώρους και καταλήψεις σε Βόλο, Κοζάνη, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Καβάλα αλλά και στην Αθήνα.

Το 2017 το συγκρότημα ''Πάνκρεας'' παραμένει δραστήριο δίνοντας live σε διάφορους αυτοοργανομένους χώρους σε Θεσσαλονίκη, Βέροια, Βόλος. Τον Ιούλιο συμμετείχαν και στο 3ήμερο φεστιβάλ ''Texas Zulu'' το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Βεργίνα.

3ήμερο φεστιβάλ ''Texas Zulu'' 2017

Το 2018 συνεχίζει στο δρόμο με live σε πόλεις όπως Σέρρες, Κομοτηνή, Βέροια, Θεσσαλονίκη.

To 2019 το γκρουπ ''Πάνκρεας'' θα συνεχίσει να δίνει live όπου μπορεί (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη). Μια πολύ σημαντική στιγμή είναι το live, στο Βιολογικό, μαζί με την ιστορική μπάντα Oi Polloi από την Σκωτία και τους Zero Zero.

LIVE ΠΑΝΚΡΕΑΣ με την ιστορική μπάντα OI POLLOI από την Σκωτία

Το πανκ ροκ συγκρότημα ''Πάνκρεας'' είναι εξ' ολοκλήρου D.I.Y (Do It Yourself) και ανεξάρτητο. Δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην ανεξάρτητη πανκ ροκ ελληνική σκηνή. Όλα αυτά τα χρόνια παίζουν live σε αυτοοργανωμένους χώρους, σε στέκια, σε φεστιβάλ και σε καταλήψεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχουν ένα φανατικό πυρήνα ακροατών και ειδικά στα δυναμικά live τους. Όλα τα νέα για το συγκρότημα ''Πάνκρεας'' εδώ: thepankreas.blogspot.com.

NEW LOGO ΠΑΝΚΡΕΑΣ


Δισκογραφία

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ (2004)
1. H.M. Intro
2. Προδοσία
3. Ψεύτες
4. Πες Όχι
5. Περιφραγμένη Ουτοπία
6. Γελάς?
7. Κοινωνική Ασφυξία
8. Προπαγάνδα
9. Αυτό Που Είμαι
10. ...$...
Πάνκρεας - (2004) Ο Κύριος Προπαγάνδας_front

Πάνκρεας - (2004) Ο Κύριος Προπαγάνδας_back

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ (2014)
1. Conserto Για Ηλίθιους
2. Πίτερ Πανκ
3. Στα Όρια Της Τρέλας
4. Προβληματικά Παιδιά
5. Στο Μυαλό Μου
6. Αυτό Που Είμαι
7. Λύκοι Στην Πόλη
8. Προπαγάνδα
9. Τέξας
10. Outro
ΠΑΝΚΡΕΑΣ - Προβληματικά Παιδιά (2014) cd front

ΠΑΝΚΡΕΑΣ - Προβληματικά Παιδιά (2014) cd back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου