Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

MOVEMENT OF STATIC

MOVEMENT OF STATIC_post rock band

Το συγκρότημα ''Movement of Static'' δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2011 από δυο κιθαρίστες. Συγκεκριμένα τα μέλη της μπάντας είναι από δυο προάστια της Θεσσαλονίκης, την Χαλκιδόνα και τον Γιδάς. Πρόκειται για μια post-rock μπάντα. Στον ήχο τους εκτός από το καθαρό post rock πειραματίζονται χρησιμοποιώντας επίσης samples και ηλεκτρονικούς ήχους.

Όσο για το όνομα του συγκροτήματος έχουν δηλώσει ότι «Η ιδέα ξεκίνησε με το πώς θα μπορέσουμε να κινήσουμε την στατικότητα».

Από το 2014 η σύνθεση της μπάντας ολοκληρώνεται και πλέον αποτελείτε από μπάσο, ντραμς και 2 κιθάρες. Με αυτή την σύνθεση αρχίζουν να προετοιμάζουν τις δικές τους συνθέσεις και να ετοιμάζονται για τα πρώτα τους live.

MOVEMENT OF STATIC

Έτσι η σύνθεση της μπάντας Movement Of Static είναι η εξής
Χαριζάνης Δημήτρης: Κιθάρες
Χαριζάνης Κώστας: Τύμπανα
Μουστάκας Πάρης: Κιθάρες - Samples
Μάνος Φώτης: Μπάσο

Movement Οf Static

Το Σάββατο 20 Ιουνίου του 2015 συμμετείχαν ως special guest στο live του γκρουπ ''Naxatras'' (δες εδώ: NAXATRAS) στην Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη.

Movement Οf Static στην Μαύρη Τρύπα (2015)

Το καλοκαίρι του 2015 συμμετείχαν παίζοντας live σε διάφορα φεστιβάλ όπως 3ήμερο ''4o Mountain Enduro Camp'' που έγινε στη Μαμαλή Βερδικούσιας, Λάρισας, στο επίσης 3ήμερο ''Sourdstock vol 9 Independent Summer Festival'' στο Θεατράκι Αγ. Δημητρίου στην Κοζάνη.


Το Σάββατο 23 Απριλίου του 2016 το γκρουπ ''Movement of Static'' θα παίξει live στην Αθήνα, στο Micropolis, μαζί με τους ''Spine Chilling Breeze'' από την Θεσσαλονίκη και τους ''Chew Gravel'' από την Αθήνα.


Τον Οκτώβριο του 2016 θα κυκλοφορήσει η πρώτη (d.i.y.) δουλειά του συγκροτήματος ''Movement of Static''. Πρόκειται για το ep με τίτλο ''Novelty Seekers'' όπου περιλαμβάνει τέσσερις συνθέσεις τους. Η κυκλοφορία του ep ''Novelty Seekers'' απέσπασε πολύ καλές κριτικές (και πολλές από αυτές εκτός συνόρων). Ηχητικά ο πρώτος αυτός δίσκος κινείται σε post rock μονοπάτια αλλά και με ambient και ατμοσφαιρικά στοιχεία και κάποιες φορές στο σκληρό ροκ στα όρια του metal. Το ''Novelty Seekers'' είναι μια δουλειά με κομμάτια που προϋπήρχαν από διαφορετικές περιόδους της μπάντας άπλα αρκετά πιο παραλλαγμένα από τις αρχικές τους συνθέσεις με διαφορετικό flow και ατμόσφαιρα. Ολόκληρο τον πρώτο δίσκο τους μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://movementofstatic.bandcamp.com/album/novelty-seekers.

Από τον πρώτο αυτό δίσκο μετά από λίγο καιρό η σύνθεση ''Telomeres'' θα γίνει video και μπορείτε να την απολαύσετε στο παρακάτω video από το κανάλι της μπάντας στο youtube.


Μια σημαντική στιγμή στην πορεία της μπάντας ήταν την Τρίτη 18 Οκτωβρίου του 2016, στην Μαύρη Τρύπα στη Θεσσαλονίκη, όταν το γκρουπ ''Movement of Static'', μαζί με τους ''Khara'', θα ανοίξουν την συναυλία των Πολωνών ''Tides From Nebula'', που αποτελούν ένα από τα κορυφαία instrumental rock συγκροτήματα της εποχής. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η πρώτη live παρουσίαση του δίσκου τους.


Την Τετάρτη 17 Μαΐου του 2017 το heavy rock συναντάει τον πειραματισμό και την ψυχεδέλεια. Τα συγκροτήματα ''Movement Οf Static'', ''The Morphine Social Club'' και ''Spine Chilling Breeze'' θα ανέβουν στη σκηνή στην Μαύρη Τρύπα για ένα μοναδικό live.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου του 2018 θα συμμετέχουν ανοίγοντας το live των ''2 by bukowski'' (δες εδώ: 2 BY BUKOWSKI) και της ''Kid Moxie'' στο Rover Bar στην Θεσσαλονίκη.


Τον Οκτώβριο του 2018 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος ''Movement of Static'' με το τίτλο ''Naegleria''. Πρόκειται για ένα δίσκο που κινείται στο γνώριμο ύφος της μπάντας και περιέχει δέκα συνθέσεις. Ολόκληρο τον δεύτερο δίσκο τους μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://movementofstatic.bandcamp.com/album/naegleria.

Movement Of Static - Naegleria
 
Τον Μάρτιο του 2024 το συγκρότημα ''Movement of Static'' θα κυκλοφορήσει τον νέο του δίσκο μετά από έξι χρόνια. πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Projections'' ο οποίος περιέχει επτά νεές συνθέσεις της μπάντας.
 
Για επικοινωνία με το συγκρότημα ''Movement of Static'' δείτε τα παρακάτω links:
Email: movementofstatic@gmail.com

Τα χρόνια της ύπαρξης του συγκροτήματος ''Movement of Static'' έχουν κυκλοφορήσει δίσκους και έχουν παίξει live σε διάφορα φεστιβάλ αλλά και σε αυτοοργανωμένους χώρος. Ακούστε τους ''Movement of Static'' και σίγουρα θα στοιχειώσουν οι ήχοι τους στα αυτιά σας για πολύ καιρό.

Movement Οf Static (Original Photo by Lev Savitskiy)


Δισκογραφία

NOVELTY SEEKERS (2016)
1. Telomeres
2. Cassiopeia
3. Upset Sad Karma
4. Autumn Path type IV
Movement Of Static - Novelty Seekers_front (2016)

NAEGLERIA (2018)
1. Slowlly We Are...
2. 57 084 INICIAL' 76 16 56 79
3. The Passage
4. 77 56 01 51 AGGRADACIYA 05 51 55 97
5. Mountain Of Life
6. 6EQUJ5
7. 80 516 GANOMATIT 21 23 86 25
8. Diaspasis
9. 93-882-NAIMINA-74-14-35-74
10. ...Fading From Our Existence
Movement Of Static - Naegleria_front (2018)
 
PROJECTIONS (2024)
1.Perception
2.Fractals
3.Remembrance
4.Anti-Universe
5.Decoding
6.Archetypes
7.Inception
Movement Of Static - Projections (2024 front)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου