Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

2 BY BUKOWSKI

2 By Bukowski - greek music band

Το γκρουπ ''2 By Bukowski'' δημιουργήθηκαν το 1998 στην Θεσσαλονίκη αλλά άμεσα μετακόμισαν για την Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για ένα πειραματικό post-rock / post electronica μουσικό συγκρότημα. Θεωρούνται από τους πρωτοπόρους του είδους στην εγχώρια σκηνή. Τα φωνητικά απουσιάζουν από την μπάντα. Το όνομά τους (2 By Bukowski) προέρχεται από τον τίτλο του δεύτερου βιβλίου του Αμερικάνου ποιητή Charles Bukowski (http://bukowski.net/). Για τις επιρροές τους οι ίδιοι έχουν δηλώσει ''οι επιρροές μας βρίσκονται πολύ κοντύτερα στο metal, παρά στο post rock''.

Η μπάντα ''2 By Bukowski'' αποτελείτε από τέσσερις Έλληνες μουσικούς:
Γιώργος Μαλαμίδης - Κιθάρα
Νίκος Λογιωτατίδης [Nickos] - Πλήκτρα
Γιάννης Βαρώσης [Yannos] - Μπάσο
Αχιλλέας Χαρμπίλας [Achilleas] - Κιθάρα

2 By Bukowski - greek music band live

Η πρώτη τους δισκογραφική συμμετοχή ήταν σε ένα 7'' split (μαζί με τους ''Lazarus Clamp'') βινύλιο με τίτλο ''Celine Whiskey 3''. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη Βρετανική εταιρεία Jonathon Whiskey σε μόλις 250 αντίτυπα. Το συγκρότημα ''2 By Bukowski'' συμμετείχε στην Β' πλευρά του δίσκου με το τραγούδι ''David Dark''.

Το 2000 θα κυκλοφορήσουν τον δίσκο τους με τίτλο ''He Knows That In The Shadows Someone Is Making The Elements Bleed''. Πρόκειται για ένα 12" βινύλιο όπου κυκλοφόρησε από την Βρετανική Liquefaction Empire.

Τον Δεκέμβριο του 2000 παίξανε live στην Αθήνα και στις 23 Φεβρουαρίου του 2001 παίξανε live στο XL club στην Θεσσαλονίκη σε μια βραδιά που διοργάνωσε η Poeta Negra.

2 By Bukowski - greek music band songs

Λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους (ολοκληρωμένου) δίσκου, θα κυκλοφορήσουν ένα split βινύλιο σε περιορισμένη έκδοση 365 αντιτύπων. Το γκρουπ των συμμετείχε στην Β' πλευρά του δίσκου με το κομμάτι ''Meow Mix''.

Τον Μάιο του 2001 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους, με τίτλο ''What A Long, Strange Journey This Has Been''. Ο δίσκος κυκλοφόρησε πρώτα σε cd και μετά από ένα μήνα και σε δίσκο βινυλίου από την Poeta Negra, την ανεξάρτητη εταιρεία του Προκόπη Τζιλή, ιδιοκτήτη του δισκοπωλείου ''Λωτός'' (https://www.lotus.gr/), από τη Θεσσαλονίκη. Ο δίσκος περιείχε έξι κομμάτια, όπου τα δύο εξ αυτών έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των δέκα λεπτών. Πρόκειται για έξι instrumental πειραματικές συνθέσεις. Στα 50 λεπτά διάρκειας του δίσκου, έχουμε ταξιδιάρικες μελωδίες με κιθάρες και μπάσο που ταξιδεύουν πάνω στους αιθέριους και ενίοτε σκοτεινούς ήχους από τα synths.

2 By Bukowski - greek music band

Λίγο καιρό μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά μεγάλης διάρκειας παίξανε live στην Θεσσαλονίκη, στο Art House του Μύλου, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου του 2001.

Μέσα στην χρονιά του 2001 θα κυκλοφορήσουν ένα 7'' βινύλιο ως ένθετο με το τεύχος 128 του περιοδικού Fractal Press, με τίτλο ''There Are No Friendly Civilians - They Drew First Blood''.

Το 2002 θα κυκλοφορήσει το mini cd με τίτλο ''Doom / Metal''. Πρόκειται για μία έκδοση σε μόλις 500 αριθμημένα αντίτυπα που κυκλοφόρησε από την teleRAN Records.

Τον Απρίλιο του 2002 θα κάνουν άλλη μία κυκλοφορία. Πρόκειται για τον δίσκο (ep) με τίτλο ''Tech Thrash (Marvels And Strange Terrors)'', που κυκλοφόρησε από την Poeta Negra. Σε αυτόν τον δίσκο το συγκρότημα 2 By Bukowski χρησιμοποιούν περισσότερο τις κιθάρες.

Αυτή την περίοδο είναι που κάνουν και κάποια live στην Αγγλία.

Τον Ιούνιο του 2003 κυκλοφόρησε ο δεύτερος ολοκληρωμένος τους δίσκος, με τίτλο ''Drink From My Bastard Grail'', και πάλι από την Poeta Negra. Πρόκειται για ένα δίσκο με εννέα κομμάτια που ξεχωρίζουν οι δυνατές κιθάρες και το ατμοσφαιρικό πιάνο. Στο κομμάτι ''Chopperfuck'' είναι η πρώτη φορά που η μπάντα ''2 By Bukowski'' χρησιμοποιεί φωνή. Το τραγούδι αυτό το τραγουδάει η Karine Charff των Amp. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δίσκους από ελληνικό συγκρότημα.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε η τρίτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Yzordderex'' που κυκλοφόρησε από την βρετανική Very Friendly, και περιέχει πέντε δικές τους συνθέσεις.


Κάπου το 2006 και μετά από αρκετές κυκλοφορίες, το συγκρότημα ''2 By Bukowski'' ρίχνει τίτλους τέλους στην μουσική του πορεία.

To 2014 o Νίκος Λογιωτατίδης, μέλος του γκρουπ ''2 By Bukowski'', θα αναλάβει την παραγωγή του δίσκου ''Revolution Diaries'' του συγκροτήματος ''Jane Doe''.

Το συγκρότημα ''2 By Bukowski'' μπήκε στον πάγο κάπου στα τέλη τις δεκαετίας του '00. Το πρόβλημα που είχε το γκρουπ ήταν η αποστάσεις μεταξύ των μελών του, καθώς αν και είχαν κοινή καταγωγή ήταν διασκορπισμένα σε διάφορες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας. Μέχρι σήμερα παραμένουν σχετικά άγνωστοι στο ευρύ κοινό της εγχώριας σκηνής, παρόλο τα πολύ καλά σχόλια του μουσικού τύπου της εποχής. Αξίζει να τους ακούσετε άμεσα.

2 By Bukowski - greek music band logo2

Το 2017 θα ξεκινήσει μία νέα περίοδος για την μπάντα ''2 By Bukowski'', μετά από μια απουσία περίπου έντεκα χρόνων.

Την άνοιξη του 2017 θα επανέλθουν στην δισκογραφία καθώς θα κυκλοφορήσει ένα 7'' βινύλιο από την Inner Ear Records. Αυτό είναι το ''Hot Summer / Beast's Breath'' που θα κυκλοφορήσει 300 αριθμημένα αντίτυπα. Η ηχογράφηση έγινε στο Βερολίνο και στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2016. Στην κυκλοφορία αυτή το ντουέτο των ''2 By Bukowski'' υιοθέτησαν μία πιο electro-pop φόρμα. Τα δυο τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την κυκλοφορία των ''2 By Bukowski'' μπορείτε να τα ακούσετε εδώ: https://2bybukowski-innerear.bandcamp.com/album/hot-summer-beasts-breath.

2 by bukowski

Την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 θα παίξουν live στο Internet Explorer, στο Βερολίνο.

Τον Μάιο του 2018 θα κυκλοφορήσει ένα 7'' βινύλιο και πάλι από την Inner Ear Records. Πρόκειται για το ''Follow You Home / Fiend For Sleep'' όπου κυκλοφόρησε σε 300 αριθμημένα αντίτυπα. Στα φωνητικά του ''Follow You Home'' συμμετέχει η Kid Moxie.

Αρχές Νοέμβρη του 2018 οι 2 by bukowski θα αφήσουν για λίγο το Λονδίνο και το Βερολίνο, και θα συναντηθούν στην Αθήνα για να ηχογραφήσουν ένα νέο άλμπουμ. Με την αφορμή αυτή αλλά και την επικείμενη κυκλοφορία του νέου τους single, η ιστορική post-everything μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, το Βερολίνο και το Λονδίνο, θα ανέβει στην σκηνή του six d.o.g.s. μαζί με την Kat (Tango with Lions) και τον Gerard (The Rattler Proxy) για μια μοναδική συναυλία.

2 By Bukowski Live at six dogs

Τον Νοέμβριο του 2020 θα κυκλοφορήσει, από την ''Sound Effect Records'', ο 4ος ολοκληρωμένος δίσκος του γκρουπ ''2 by bukowski'' με τίτλο ''Her Kind Fight Everything''. Το άλμπουμ ''Her Kind Fight Everything'' γράφτηκε ζωντανά σε τρεις μέρες, στο στούντιο Sonic Playground του Νίκου Τριανταφύλλου, το Φλεβάρη του 2020. Οι πέντε συνθέσεις του δίσκου κινούνται στο γνώριμο post rock ήχο του γκρουπ με doom και drone rock στοιχεία. Μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο εδώ: https://2byb.bandcamp.com/album/her-kind-fight-everything.

Δισκογραφία

CELINE WHISKEY 3 (1999)
A. North [ Lazarus Clamp ]
B. David Dark [2 By Bukowski]







HE KNOWS THAT IN THE SHADOWS SOMEONE IS MAKING THE ELEMENTS BLEED (2000)
A1. Grand Master Of The Elements
A2. Elvis Has Left The Fuckin' Building - I'll See You In Hell
B1. Golden Harvest
B2. A Bride To The Storm


THE ROOM / MEOW MIX (2001)
A. The Room [Yellow6]
B. Meow Mix [2 By Bukowski]





WHAT A LONG, STRANGE JOURNEY THIS HAS BEEN (2001)
1. Buckle Up Scully, I Believe Chuck Here Is About To Take Us On A Ride To The Abnormal
2. It's Time To Hybernate
3. ZAGADKA
4. 8 Steps Of The Crane And The Snake
5. Burn Witch, The Sorceress
6. Solution: Sarrus






THERE ARE NO FRIENDLY CIVILIANS - THEY DREW FIRST BLOOD (2001)
A. Elvis Has Left The Fuckin' Building - I'll See You In Hell
B1. Welcome To Biohazard Level Four
B2. Untitled


DOOM / METAL (2002)
1. Doom
2. Metal



TECH THRASH (MARVELS AND STRANGE TERRORS) (2002)
1. Let's Give Dogget A Chance
2. We're Not Invisible In The Dead World
3. A Voice Inside His Head Whispered: 'Your Soul'
4. Neah




DRINK FROM MY BASTARD GRAIL (2003)
1. Chopperfuck
2. I Am Ready For Death In This Dominion
3. The Last Aerie
4. The Entrance
5. Morley Lights
6. Sacrament
7. Wild Manner
8. Gate 3
9. I Am Continuum





YZORDDEREX (2005)
1. Satageus
2. Knucklefist Tonight
3. Cryptic Use Of Pointers
4. Rise Of The Midnight Sons
5. The Executioner Destroyed Town Last Night



HOT SUMMER / BEAST'S BREATH (2017)
Α. Hot Summer
Β. Beast's Breath
2 by bukowski - (2017) Hot Summer  Beast's Breath
FOLLOW YOU HOME / FIEND FOR SLEEP (2018) [with Kid Moxie]
A1. Follow You Home
B2. Fiend For Sleep

2 BY BUKOWSKI - Follow You Home  Fiend For Sleep (2008)_back

HER KIND FIGHT EVERYTHING (2020)
1. The Well Manicured Man
2. Crazy Joe Davola
3. Beast's Breath
4. Fiend for Sleep
5. Mahone
2 by bukowski - (2020) Her Kind Fight Everything_front


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου