Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (2018)

Από τον Ρένο Γεωργίου

Ο δίσκος μπαίνει στο πικάπ. Η βελόνα ακουμπάει το βινύλιο, τα drumsticks δίνουν σινιάλο και ο χτύπος ξεκινάει. Ο νέος δίσκος απ’ τα «Γουρούνια στο διάστημα» ξεκινά δυναμικά και σκληρά με το «Είναι αυτό», για να δείξει ότι η μπάντα έχει επιστρέψει εξελικτικά τρία χρόνια μετά το «Καινούριοι Καιροί».  Το πρώτο άκουσμα παραπέμπει στο γνωστό τους στυλ αλλά με μια αρκετά βελτιωμένη παραγωγή ήχου. Η βελόνα κάνει μια κενή στροφή και ο «Εφιάλτης» έρχεται με ένα gothic ψίθυρο αλλά και στίχο, ακολουθώντας με ένα off-beat από τα drums refrain. Τρίτο κομμάτι της Α’ πλευράς είναι η «Διαδρομή»,  ένα τραγούδι δυνατό σε ένταση και με επιβλητική μπασογραμμή που βαδίζει σε μονοπάτια αρκετά όμοια με τον πρώτο τους δίσκο . Προτελευταίο για την πρώτη πλευρά του δίσκου είναι η «Φλόγα» με τον επαναστατικό στίχο του Κώστα Τσιανάκα, φίλου και περιστασιακά στιχουργού της μπάντας. Τέλος ηχεί το riff του «Σε εκείνους» με ένα βαρύ distortion στο refrain, όπου κλείνει με ένα χαρακτηριστικό waltz και ένα επεκταμένο solo κιθάρας.

Γυρίζοντας τον δίσκο συναντάμε μόνο τρία κομμάτια και έναν ξεχωριστό απ’ τη πρώτη νότα ήχο. Αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί στη δεύτερη πλευρά, drummer του συγκροτήματος είναι πλέον ο Νίκος Νέγκογλου. Η Β’ πλευρά ξεκινά με ένα έντονο σε post-rock στοιχεία τραγούδι, το οποίο σε αφήνει να χαθείς για λίγο στο «Τίποτα», όπως και ο τίτλος του τραγουδιού. Το μούδιασμα συνεχίζει καθ’ όλη την διάρκεια της δεύτερης πλευράς, μέχρι η βελόνα απ το πικάπ να σταματήσει. Μετά το «Τίποτα» συνέχεια έχει το ομότιτλο με το άλμπουμ «Ο χρόνος δεν υπάρχει». Ένα ατμοσφαιρικό και επίσης πλούσιο σε post-rock στοιχεία που δείχνει ξεκάθαρα ότι τα «Γουρούνια στο διάστημα» αλλάζουνε μορφή. Τέλος ηχεί το ορχηστρικό και πειραγμένο με εφέ remix του «Τίποτα». Σε αύτη η πλευρά του δίσκου τα «γουρούνια» επιτυγχάνουν να σε πάνε στο «διάστημα» για λίγα λεπτά.

 ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (2018)

Εν κατακλείδι, στη πρώτη πλευρά του δίσκου ακούμε πέντε τραγούδια, όχι και πολύ μακριά από το είδος που είχαμε ακούσει στον πρώτο δίσκο της μπάντας, ωστόσο με καινούρια στοιχεία και αρκετά βελτιωμένη παραγωγή ήχου. Όσο για τη δεύτερη πλευρά του δίσκου, το συναίσθημα που προσφέρει ταιριάζει απόλυτα με τον τίτλο του δίσκου. «Εκεί που ο χρόνος δεν υπάρχει».

Υ.Γ. Το άλμπουμ ακούγεται σε δυνατή ένταση!

Ο δίσκος βινυλίου θα κυκλοφορήσει σύντομα σε 200 αντίτυπα ενώ υπάρχει ελεύθερος για άκουσμα και κατέβασμα στον πιο κάτω σύνδεσμο.

https://gourouniastodiastima.bandcamp.com/album/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου