Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

THE PERSONS


Το 1966 θα σχηματισθεί το γκρουπ με το όνομα ''The Persons'', με έδρα τους τον Πειραιά. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ροκ συγκροτήματα της πόλης του Πειραιά, και ένα από τα λίγα της δεκαετία τους '60 που είχαν ξεφύγει από τον ποπ ήχο.

Η αρχική σύνθεση της μπάντας ''The Persons'' ήταν η εξής:
Ηλίας Ασβεστόπουλος - Τραγούδι
Γιάννης Σπάθας - Κιθάρα
Αντώνης Πιτσολάντης - Μπάσο
Ηλίας Μπουκουβάλας - Ντραμς

Μετά από λίγο καιρό στο συγκρότημα θα προστεθεί και ο Αντώνης Τουρκογιώργης. Όλοι τους τότε ήταν μαθητές γυμνασίου.

The Persons - Greek Garage Band

Ο Ηλίας Ασβεστόπουλος με τον Αντώνη Πιτσολάντη γνωρίζοντας καθώς μένανε στην ίδια γειτονιά.

Το 1966 θα κυκλοφορήσει το πρώτο δείγμα γραφής της μπάντας ''The Persons'' με τίτλο ''Drive My Mustang / All the World Is Mine'', από την εταιρεία Popular. Πρόκειται για ένα 7'' βινύλιο που περιελάμβανε τα τραγούδια ''Drive My Mustang'' και  ''All the World Is Mine''. Είναι ίσως το ότι καλύτερο κυκλοφόρησε η μπάντα αυτή. Το ''Drive My Mustang'' ηχητικά κινείται σε Garage Rock μονοπάτια ενώ το ''All the World Is Mine'' με πιο ροκ φόρμες και με surf πινελιές.

Κατά πολλούς είναι το καλύτερο εγχώριο ροκ δισκάκι της δεκαετίας των '60s με δύο καθαρόαιμα Garage Rock διαμάντια.

Το 1968 θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο δισκογραφικό τους έργο. Αυτό ήταν το ''John's Flight / Young Girl''. Πρόκειται για ένα ακόμα 7'' βινύλιο που κυκλοφόρησε από εταιρεία Olympic. Το τραγούδι τους ''John's Flight'' κινούνταν στο γνωστό Garage Rock ήχο της μπάντας ενώ το Young Girl της β' πλευράς είναι μια χορευτική μπαλάντα σε blues ρυθμούς.

Το 1969, λίγο καιρό πριν την διάλυση του γκρουπ, θα κυκλοφορήσουν την τρίτη και τελευταία τους δισκογραφική δουλειά. Αυτή τη φορά θα είναι το 7'' βινύλιο ''Είσαι Το Κορίτσι Π' Αγαπώ / Μόνο Μια Φορά''. Σε αυτό το δισκάκι το γκρουπ ''The Persons'' θα αφήσει τον αγγλικό στίχο και θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ελληνικό στίχο. Η κυκλοφορία έγινε από την εταιρεία Pan-Vox. Το γκρουπ εδώ γύρισε σε πιο ποπ ρυθμούς. Να αναφέρουμε ότι το τραγούδι ήταν διασκευή του ''Time Of The Season'' του βρετανικού γκρουπ The Zombies γραμμένο από τον Rod Argent, και το τραγούδι ''Μόνο Μια Φορά'' ήταν διασκευή του ''Friends Of Mine'' επίσης του γκρουπ The Zombies.

Η πρώτη τους συναυλία στην περιφέρεια θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα με το γκρουπ M.G.C. του Δημήτρη Πουλικάκου και του Δημήτρη Πολύτιμου.

Όταν θα φύγουν για φαντάροι Ηλίας Ασβεστόπουλος και ο Αντώνης Πιτσολάντης, δύο από τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ ''The Persons'', το γκρουπ θα δώσει τέλος στην πορεία του. Έτσι στα τέλη του 1969 το γκρουπ ''The Persons'' θα διαλυθεί και οι υπόλοιποι τρεις, δηλαδή ο Γιάννης Σπάθας, Ηλίας Μπουκουβάλας και ο Αντώνης Τουρκογιώργης θα σχηματίσουν το συγκρότημα ''Socrates Drank The Conium'' το οποίο θα κάνει μια τρομερή πορεία στον χώρο της ροκ μουσικής.

Socrates Drank The Conium

O Αντώνης Πιτσολάντης μετά της διάλυση του γκρουπ θα βρεθεί να παίζει σε μπάντας όπως οι ''Blue Birds'' και ''Drachmas''. Ο Ηλίας Ασβεστόπουλος θα συμμετάσχει στο γκρουπ ''Blue Birds'' και στις αρχές της δεκαετίας του '70 θα σχηματίσει το συγκρότημα ''2002 GR'' (δες εδώ: 2002 GR).

Το συγκρότημα ''The Persons'' σε αυτά τα λίγα χρόνια της δράσης του κάνανε πολλές εμφανίσεις στα μουσικά πρωινά, στον κινηματογράφο Τερψιθέα. Έπαιξαν live μαζί με τον Ντέμη Ρούσσο, τους Charms, τους Idols και τον Eric Clapton που τον είχαν φέρει οι Juniors. Ήταν ένα από τα πιο ροκ γκρουπ της δεκαετίας του '60 όπου εκείνη την εποχή κυριαρχούσε ο ποπ ήχος.

Μέχρι και σήμερα τα τραγούδια του γκρουπ ''The Persons'' έχουν συμπεριληφθεί σε πάρα πολλές μουσικές συλλογές.


Δισκογραφία

DRIVE MY MUSTANG / ALL THE WORD IS MINE (1966)
A. Drive My Mustang
B. All the World Is Mine


JOHN'S FLIGHT / YOUNG GIRL (1968)
A. John's Flight
B. Young Girl

ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ Π' ΑΓΑΠΩ / ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (1969)
A. Είσαι Το Κορίτσι Π' Αγαπώ
B. Μόνο Μια Φορά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου