Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

ΛΑΡΓΚΟ

ΛΑΡΓΚΟ_greek music band-logo

Το συγκρότημα ''Λάργκο'' δημιουργήθηκε το 2013 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό τους είναι ο ηλεκτρικός ήχος με επιρροές από την παράδοση. Πρόκειται για ένα κράμα ροκ μουσικής με ποικιλία στους ρυθμούς, πλαισιωμένο από μελωδικές γραμμές ηλεκτρικής κιθάρας, τρομπέτας και ακορντεόν. Η ιδέα για την συγκρότηση της μπάντας ανήκει στον Κωσταντή Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι γιος του σπουδαίου τραγουδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου.


Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από την Ιταλική λέξη ''Largo'', που είναι ένδειξη του τρόπου παιξίματος ενός μουσικού κομματιού (αργά) και με μεγαλείο.

Το πρώτο live του γκρουπ δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 στο Α.Π.Θ. στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στην εκδηλώσεις για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού.


Το 2014 η μπάντα άρχισε να δίνει πολλά live στην πόλη της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ. Στις 13 Ιουνίου του 2014 συμμετείχαν στο φεστιβάλ Αναιρέσεις και στις 12 Σεπτεμβρίου στο 4ο Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου.

Από το φθινόπωρο του 2014 μέχρι στις αρχές του 2015 υπήρξε μια περίοδος αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης του γκρουπ ''Λάργκο''

Στις αρχές του 2015 υπήρξαν κάποιες ανακατατάξεις στην σύνθεση της μπάντας καθώς αποχωρούν ο Χριστόφορος Αλεξίου, ο Ηλίας Σαρηγιαννίδης και ο Φίλιππος Φασούλας και έρχονται να προστεθούν τρία καινούρια μέλη, τα οποία είναι τα παρακάτω:
Μανώλης Σταματιάδης - Ακορντεόν, Πλήκτρα
Ηλία Ρότσια - Ηλεκτρικό μπάσο
Κώστα Αναγνώστου - Τύμπανα


Με νέα πλέον σύνθεση, το 2015, αρχίζουν να δίνουν και πάλι ενεργό παρουσία μέσα από συναυλίες που πραγματοποιούν σε διάφορα φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Λάρισα.


Το καλοκαίρι του 2015 θα ξεκινήσουν και οι ηχογραφήσεις για την επερχόμενη πρώτη τους κυκλοφορία.

Τον Μάρτιο του 2016 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους video clip για την σύνθεσή τους ''Victims Of the System'', όπου μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Τον Απρίλιο του 2016 θα έρθει και η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας ''Λάργκο'' είναι ένα ep το οποίο περιέχει πέντε συνθέσεις από την ''ΑΧΟΣ''. Οι δυο από αυτές είναι ορχηστρικές. Ο ήχος του δίσκου χαρακτηρίζεται ως «χωνευτήρι βαλκανικών και ηπειρώτικων πνευστών, ρεμπέτικων καταβολών, μπολιασμένων με αιχμηρές κιθάρες και μια desert americana αισθητική». Ξεχώρισε το τραγούδι ''Απ' την αρχή του κόσμου'', το οποίο παίχτηκε από τα ραδιόφωνα.


Το συγκρότημα ''Λάργκο'' αποτελείτε από τους παρακάτω μουσικούς:
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου - Ηλεκτρική κιθάρα, Φωνές
Τάσος Κοφοδήμος - Ακουστική κιθάρα, Φωνή
Παύλος Μέτσιος - Τρομπέτα
Μανόλης Σταματιάδης - Ακορντεόν, Πλήκτρα
Ηλίας Ρότσιας - Ηλεκτρικό μπάσο
Κώστας Αναγνώστου - Τύμπανα

Στην ηχογράφηση συμμετέχει παίζοντας γκάιντα ο Κωνσταντίνος Λάζος, μέλος του γκρουπ ''Villagers of Ioannina City'' (δες εδώ: VILLAGERS OF IOANNINA CITY (V.I.C.)), ο Μάκης Πελοπίδας στις β’ φωνή αλλά και στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Φίλιππος Φασούλας όπου έπαιξε κλαρίνο στο ''Απ την αρχή του κόσμου''.

Η μουσική τον συνθέσεων έχει γραφεί από τον Κωσταντή Παπακωνσταντίνου και οι στίχοι από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, εκτός από το ''Λόλα να ένα μήλο'' όπου η μουσική είναι του Τάσου Κοφοδήμου και του Χριστόφορου Αλεξίου και οι στίχοι είναι του Δαβίδ Σαμιαν και το κομμάτι ''Ταβέρνα'' είναι και αυτό σύνθεση του Τάσου Κοφοδήμου και του Χριστόφορου Αλεξίου. Η ενορχήστρωση έγινε από το γκρουπ ''Λάργκο''. Την επιμέλεια και καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής ανέλαβε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Μπορείτε να ακούστε τα κομμάτια του πρώτου δίσκου το γκρουπ ''Λάργκο'' στο youtube αλλά και στο soundcloud καθώς και στο bandcamp της μπάντας.

Την Πέμπτη 5 Μαΐου του 2016 θα παρουσιάσουν τον πρώτο τους δίσκο (ep) καθώς και άλλες δικές τους συνθέσεις παρέα με τον Βασίλη Πετρίδη και τους Γκαϊλέ στην Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη. Μετά από την παρουσίαση του δίσκου τους στην Θεσσαλονίκη άρχισε μια περίοδος με δεκάδες live από την Ελλάδα σε περιοχές όπως Αθήνα, Λάρισα, Σέρρες, Ναύπλιο.


Τον Δεκέμβριο του 2016 το συγκρότημα ''Λάργκο'' θα κατηφορίσει στην Αθήνα, για δύο μόνο παραστάσεις στο Club του Σταυρού του Νότου, την Πέμπτη 22 & 29 Δεκεμβρίου.

Το 2017 ήταν με πολύ γεμάτη χρονιά όσον αφορά στις live εμφανίσεις της μπάντας. Ξεχώρισε το live στον πολυχώρο WE στην Θεσσαλονίκη στις 4 Μαΐου 2017

Λάργκο Largo - we live

Το καλοκαίρι του 2107 το συγκρότημα ''Λάργκο'' θα συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ ανά την χώρα. Στις 7 Ιουλίου θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Unity 2017 στην Αθήνα μαζί με τους L ' Entourloop από Γαλλία και στις 9 Αυγούστου θα παίξουν στην Ιθάκη στα πλαίσια του Μουσικού Φεστιβάλ Κιονίου. Στις 14 Αυγούστου θα συμμετέχουν, μαζί με τους Social Waste στο The Other Wind Festival που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη. Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη του 2017 παίζουνε live και πάλι στην Κρήτη συμμετέχοντας στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων!

Μεγάλες στιγμές στην έως τώρα πορεία τους είναι που παίξανε κάποιες φορές ως support band σε συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου και η συμμετοχή τους στις 5 Ιουλίου του 2016, στην Θεσσαλονίκη, στο ''Fix Factory of sound'' με την συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα, του Αλκίνοου Ιωαννίδη και του Λεωνίδα Μπαλάφα.


Τον Απριλίου του 2019 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος ''Λάργκο''. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Τα Λάθη'' όπου περιλαμβάνει οκτώ συνθέσεις τους. Ο δίσκος ''Τα Λάθη'' είναι ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος από την άποξη του ήχου, όπου συνδιάζει ηλεκτρικές κιθάρες με παραδοσιακά πνευστά μέσα από ψυχεδελικά τοπία, καθώς και έντονα κοινωνικοπολιτικούς στίχους.

Να αναφέρουμε ότι στον δίσκο ''Τα Λάθη'', συμμετέχει το γκρουπ ''Social Waste'' στο τραγούδι ''Περιπατητές του Κόσμου'' και το τραγούδι ''Λαγός'' είναι σε μουσική και στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια του δίσκου ''Τα Λάθη'' του συγκροτήματος ''Λάργκο'' στο κανάλι τους στο youtube παρακάτω.


Το συγκρότημα ''Λάργκο'' είναι ένα σχετικά νέο συγκρότημα που έχει πλέον δεθεί και έχει βρει τον ήχο του. Με δεκάδες live στην πλάτη του συνεχίζει την διαδρομή του στο μουσικό ταξί που έχει χαράξει. Ακούστε οπωσδήποτε τις όμορφες συνθέσεις τους.


Δισκογραφία

ΛΑΡΓΚΟ (2016)
1. Victims Of the System
2. Κωλοχανείο
3.Ταβέρνα
4. Απ' την αρχή του κόσμου
5. Λόλα να ένα μήλο
ΛΑΡΓΚΟ_2016 ep_front

ΤΑ ΛΑΘΗ (2019)
1. 7άρι
2. Ξάπλα στον ουρανό
3. Τα λάθη
4. Περιπατητές του κόσμου
5. Limbo
6. Λαγός
7. One step closer
8. Μπατσόκ
ΛΑΡΓΚΟ - Τα λάθη_2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου