Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ

krotalias rock band_logo

Το συγκρότημα ''Κροταλίας'' δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2014 στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα ελληνόφωνο μουσικό γκρουπ που κινείται στο χώρο του πανκ - ροκ. Η δημιουργία της μπάντας έγινα από τους Αλέξανδρο, Βασίλη  και Ζάχο.

Το Μάιο του 2015 θα κυκλοφορήσει ψηφιακά η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για τον δίσκο (ep) ''Για Μια Θέση Στον Ήλιο'' ο οποίος είναι σε ανεξάρτητη παραγωγή. Την πρώτη αυτή κυκλοφορία της μπάντας μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://krotalias.bandcamp.com/releases.

Το ep ''Για Μια Θέση Στον Ήλιο''  ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από το ίδιο το συγκρότημα στο στούντιο Ηχοβρύχιο και πλαισιώθηκε από μια χούφτα καλούς φίλους. Στο ''Περίστροφο'' σόλαρε ο Γιώργος Παυλίδης (γνωστός από το γκρουπ Χάσμα (δες εδώ: ΧΑΣΜΑ), Μπρος) και έπαιξε κοντραμπάσο ο Σταμάτης Φουσέκης (Μπρος). Πλήκτρα έπαιξε ο Αντώνης Χατζηκωσταντής (Need).

Πρόκειται για τραγούδια με γρήγορες και ρυθμικές κιθάρες και τύμπανα να παίζουν σε καταιγιστικό ρυθμό. Άμεσο και γνήσιο πανκ ροκ με surf και desert περάσματα και stoner στοιχεία.

Όλη την χρονιά του 2015 το γκρουπ Κροταλίας δουλεύει ήδη πάνω σε νέο υλικό το οποίο αφού το κυκλοφορήσει θα παρουσιάσει και ζωντανά.

Τον Φεβρουάριο του 2016 μας παρουσίασαν και ένα video που δημιούργησαν για το τραγούδι τους ''Περίστροφο'' και μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι του γκρουπ ''Κροταλίας'' στο youtube.


Τον Φεβρουάριο του 2017 θα γίνει η πρώτη κυκλοφορία του γκρουπ ''Κροταλίας'' σε φυσική μορφή. Πρόκειται για ένα 12'' βινύλιο το όποιο είναι split με το συγκρότημα ''Junkheart''.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους βινυλίου θα δώσουν κάποια live. Στις 29 Απριλίου θα παίξουν στον Βόλος, στην Κατάληψη Ματσάγγου και στις 30 Απριλίου στη Λάρισα, στο ''Walk The Line Barber Shop''. Και στα δυο αυτά live μοιράστηκαν την σκηνή με το συγκρότημα ''Junkheart'',

ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ - live κατάληψη ματσάγγου

Στα μέσα του 2017 θα κυκλοφορήσει η συλλογή ''Η Νέα Ανεξάρτητη Ελληνική Rock Σκηνή Νο1'' σε 100 αριθμημένα cd όπου το συγκρότημα ''Κροταλίας'' συμμετέχει με το τραγούδι ''Για μια θέση στον ήλιο''. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν αλλά και να ακούσετε την συλλογή εδώ: https://elliniko-greek-rockblogspot.bandcamp.com/album/rock-1.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου του 2017 το γκρουπ ''Κροταλίας'' θα παίξει live στην ΑΣΟΕΕ μαζί με τα συγκροτήματα ''Junkheart'', ''King Medicine'' και ''Ενδορφίνες'' για να γιορτάσουνε την κυκλοφορία του Split lp.

Junkheart & Κροταλίας_live

To 2018 το συγκρότημα ''Κροταλίας'' θα συνεχίζει να δίνει το παρών σε διάφορες συναυλίες σε αυτοοργανομένους χώρος και σε φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Γιάννενα, Λάρισα και Βόλο.

Krotalias 2018 desert rock band

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου του 2019 θα ανέβουν στη σκηνή του  Fuzz Live Music Club όπου παίξανε live ανοίγοντας την συναυλία του γκρουπ ''Planet Of Zeus''.

Κροταλίας - greek rock band

Τον Απρίλιο του 2020 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος Κροταλίας. Έχει τίτλο ''Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη'' και περιλαμβάνει έντεκα συνθέσεις του γκρουπ.

Το γκρουπ ''Κροταλίας'' είναι καινούριο στην ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή αλλά έρχεται με πολύ φόρα. Ακούστε τους...

Μπορείτε να τους βρείτε στο κανάλι τους το Youtube και στην σελίδα τους στο https://www.facebook.com/krotaliasband.

krotalias rock band_foto 1


Δισκογραφία

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ (2015)
1. Περίστροφο
2. Για μια θέση στον ήλιο
3. Καταδίκη
4. Κύματα
5. Με τις καλύτερες προθέσεις
krotalias rock band_album 1 front

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ (2017)
1. Περίστροφο
2. Για μια θέση στον ήλιο
3. Καταδίκη
4. Κύματα
5. Με τις καλύτερες προθέσεις
ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ - Για Μια Θέση Στον Ήλιο(split lp)_front

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΓΗ (2020)
1. Χωρίς θεό και αφέντη
2. Μετά τη βροχή
3. Επάνω στην αγχόνη
4. Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη
5. Όταν θα σβήσουν τα φώτα
6. Δαίμονας
7. Πυρηνικά παιδιά
8. Καλά ξεμπερδέματα
9. Μηνύματα
10. Τροχός
11. Κόντρα στον άνεμο
ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ - (2020) Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη_front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου