Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Το συγκρότημα με το ιδιαίτερο όνομα "Γουρούνια Στο Διάστημα" δημιουργήθηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα πενταμελές μουσικό γκρουπ που το ύφος τους κινείται στα πλαίσια του ελληνικού ροκ. Ο στίχος που χρησιμοποιούν είναι ελληνικός και είναι ένα από τα δυνατά τους σημεία. Η αρχική σύνθεση του γκρουπ ήταν η παρακάτω:
Γεωργακάκης Χρήστος - Κιθάρα
Βούρος Κωνσταντίνος - Φωνή
Γεωργακάκης Νίκος - Κιθάρα
Μελιώπουλος Γιώργος - Μπάσο
Καραματσούκης Γιώργος - Τύμπανα

Το όνομα του γκρουπ ''Γουρούνια στο Διάστημα'' βασίζεται σε ένα ποίημα του Αμερικάνου συγγραφέα και ποιητή Charles Bukowski με τίτλο ''Γουρούνια στον ουρανό''.

Στα τέλη του 2012 υπήρξε μια αλλαγή στην σύνθεση της μπάντας. Στην θέση του Γιώργου Καραματσούκη στα τύμπανα έρχεται ο Σίμος Τριανταφύλλου.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου του 2012 συμμετείχαν στην συναυλία αλληλεγγύης, στους 16 συλληφθέντες της πορείας της 17 Νοέμβρη, που πραγματοποιήθηκε στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου του 2013 παίξανε live στο antifa social cafe που έγινε στην κατάληψη Libertatia (http://libertatiasquat.blogspot.gr/) και την Παρασκευή 14 Ιουνίου του 2013 το γκρουπ ''Γουρούνια Στο Διάστημα'' παίξανε live στη Φιλοσοφική, συμμετέχοντας στο 2° φεστιβάλ αυτοδιαχείρισης (και πάλι) της κατάληψης Libertatia.

Στις 27 Ιουλίου του 2014 συμμετείχαν στο 8° ''Land of the sheep'' που έγινε στην Αριδαία. Την ίδια μέρα στην ίδια σκηνή εμφανίστηκε και το συγκρότημα Μαύρη Μαγιονέζα (δες εδώ: ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ).


Στις 20 Νοεμβρίου του 2014 εμφανίστηκαν live στο Silver Dollar Bar Stage στην Θεσσαλονίκη.

Στις αρχές του 2015 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους ανεξάρτητη δισκογραφική παραγωγή με τίτλο "Καινούριοι Καιροί". Ο δίσκος αυτός συνδυάζει στοιχεία από την ελληνόφωνη ανεξάρτητη ροκ σκηνή, με δυναμικό ήχο και μελωδικές γραμμές. Ο δίσκος περιέχει 11 τραγούδια και ένα remix. Η ηχοληψία, η μίξη και το mastering έγιναν στα Red House Studios στη Θεσσαλονίκη. Τους στίχους των τραγουδιών έχουν γράψει ο Κώστας Βούρος (σε τέσσερα τραγούδια), ο Κώστας Τσιανάκας (σε πέντε τραγούδια), ο Γιώργος Μελιόπουλος (σε ένα τραγούδι) και ο Βασίλης Σαλάκος (σε ένα τραγούδι). (Η σύνθεση του συγκροτήματος ''Γουρούνια στο Διάστημα'' σε αυτόν τον πρώτο τους δίσκο είναι η παρακάτω:
Γεωργακάκης Χρήστος -Κιθάρα, Φωνητικά
Βούρος Κωνσταντίνος - Φωνητικά
Γεωργακάκης Νίκος - Κιθάρα
Σαββαΐδης Θοδωρής - Μπάσο, Φωνητικά
Τριανταφύλλου Σίμος - Τύμπανα


Ολόκληρο τον πρώτο δίσκο του γκρουπ "Γουρούνια Στο Διάστημα" με τίτλο "Καινούριοι Καιροί" μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://gourouniastodiastima.bandcamp.com/album/2015. Ο Θοδωρής Σαββαϊδης είχε αντικαταστήσει στο μπάσο τον Γιώργο Μελιώπουλο που ήταν στην αρχική σύνθεση του γκρουπ. Ο Γιώργος Μελιώπουλος παίζει μπάσο στις ηχογραφήσεις σε τρία τραγούδια.  Το τραγούδι ''Μουντή Άνοιξη'' είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ''Tug''. 

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου του 2015 έγινε η live παρουσίαση του 1ου τους δίσκου, εν ονόματι "Καινούριοι Καιροί", όπου παίξανε όλα τα τραγούδια του δίσκου αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια τους. Η live αυτή παρουσία έγινε στην ''Μαύρη Τρύπα'' στην Θεσσαλονίκη με την παρουσία του γκρουπ ''Κεραίες'' (δες εδώ: ΚΕΡΑΙΕΣ), που μετράνε ήδη πολλά χρόνια παρουσίας στην εγχώρια ροκ σκηνή.

Το Σάββατο 16 Απριλίου του 2016, δύο από τις καλύτερες ελληνόφωνες μπάντες της εγχώριας ροκ σκηνής, ''Προφίλ'' (δες εδώ: ΠΡΟΦΙΛ) και ''Γουρούνια στο Διάστημα'', βρέθηκαν στην σκηνή του After Dark στα Εξάρχεια. Τα δύο αυτά γκρουπ είχαν ξαναπαίξει μαζί τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Μάυρη Τρύπα στη Θεσσαλονίκη και τώρα ξαναβρίσκονται στην Αθήνα. Για το συγκρότημα ''Γουρούνια Στο Διάστημα'' αυτή ήταν η πρώτη live εμφάνισή του στην Αθήνα. Ανταπόκριση από αυτό το live μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Στις αρχές Ιουνίου του 2016 το γκρουπ "Γουρούνια Στο Διάστημα" θα μας παρουσιάσουν το πρώτο τους video clip από το άλμπουμ τους  "Καινούριοι Καιροί". Πρόκειται για το τραγούδι "Ορατός Εχθρός" και η δημιουργία του video ανήκει στην Altamira Productions. Το video clip είναι βασισμένο στην ταινία μικρού μήκους της Altamira Productions «Ψωμί». Μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


Τον Οκτώβριο του 2016 το συγκρότημα "Γουρούνια Στο Διάστημα'' συμμετέχει, στην πρώτη συλλογή του http://elliniko-greek-rock.blogspot.gr με τίτλο ''Η Νέα Ανεξάρτητη Ελληνική Rock Σκηνή Νο1'', με το τραγούδι τους "Μουντή Άνοιξη''. Η συλλογή κυκλοφόρησε στα μέσα του 2017 σε 100 αριθμημένα cd. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την συλλογή από το bandcamp εδώ: https://elliniko-greek-rockblogspot.bandcamp.com/album/rock-1 αλλά και να την ακούσετε ολόκληρη στο youtube παρακάτω.


Τον χειμώνα του 2016 το γκρουπ "Γουρούνια Στο Διάστημα" θα πραγματοποιήσουν κάποια live στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το 2017 το συγκρότημα "Γουρούνια Στο Διάστημα" συνεχίζει να δίνει κάποιες live εμφανίσεις παράλληλα με τις ηχογραφήσεις των νέων τραγουδιών τους που θα συμπεριλαμβάνονται στην επερχόμενη δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους.

Το καλοκαίρι του 2017 θα γίνει μια αλλαγή στην σύνθεση της μπάντας καθώς αποχώρησε, μετά από σχεδόν 5 χρόνια, από τη μπάντα ο ντράμερ Σίμος Τριανταφύλλου.

Τον Σεπτέμβρη του 2018 θα κυκλοφορήσει διαδικτυακά η νέα δισκογραφική δουλειά του γκρουπ "Γουρούνια Στο Διάστημα" με τίτλο''Εκεί που ο χρόνος δεν υπάρχει'', σε δικιά τους ανεξάρτητη παραγωγή. Μπορείτε να ακούσετε όλο τον δίσκο, αλλά και να τον κατεβάσετε δωρεάν ή να τον αγοράσετε ηλεκτρονικά από το bandcamp της μπάντας εδώ: https://gourouniastodiastima.bandcamp.com/album/2018.

Πλέον η σύνθεση του συγκροτήματος "Γουρούνια Στο Διάστημα" είναι η εξής:
Γεωργακάκης Χρήστος: Κιθάρα, Φωνητικά
Βούρος Κωνσταντίνος: Φωνητικά
Γεωργακάκης Νίκος: Κιθάρα
Σαββαΐδης Θοδωρής: Μπάσο, Φωνητικά
Νέγκογλου Νίκος: Τύμπανα

Με την ψηφιακή κυκλοφορία ήρθε και το πρώτο video clip από το τραγούδι ''Ο χρόνος δεν υπάρχει''. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος "Γουρούνια Στο Διάστημα" στο link: http://gourouniastodiastima.gr/ αλλά και την επίσημη σελίδα τους στο Facebook στο link: https://www.facebook.com/gourouniastodiastima.


Το συγκρότημα "Γουρούνια Στο Διάστημα" είναι σίγουρα από τα πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Ο ήχος τους είναι σύγχρονος αλλά έχει κάτι ... «Όπως παλιά, Όπως και τώρα Όπως ποτέ, Όπως πάντα...».


Δισκογραφία

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ΚΑΙΡΟΙ (2015)
1. Όπως Πάντα
2. Μουντή Άνοιξη
3. Απολογία
4. Χαρταετός
5. Συρματοπλέγματα
6. Τα ίδια τα παιδιά σου
7. Παραπλάνηση
8. Καινούριοι Καιροί
9. Ορατός Εχθρός
10. Του κόσμου η πληγή
11. Κτήνη
12. Όπως Ποτέ (Remix)ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (2018)
1. Είναι αυτό
2. Εφιάλτης
3. Διαδρομή
4. Φλόγα
5. Σε εκείνους
6. Τίποτα
7. Ο χρόνος δεν υπάρχει
8. Τίποτα (Remix)
Γουρούνια Στο Διάστημα - Εκεί που ο χρόνος δεν υπάρχει (2018)_front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου