Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

BAILDSA

BAILDSA_band logo

Το συγκρότημα ''BAiLdSA'' είναι ένα συγκρότημα από την πόλη της  Θεσσαλονίκης. Ο ήχος τους είναι ένας συνδυασμός από του ska με βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά, μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο.

Το όνομα της μπάντας προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak που σημαίνει λιποθυμώ, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Το 2007 υπήρξε η αρχική ιδέα για την δημιουργία του γκρουπ ''BAiLdSA'', από τον Θάνο και Γιάννη Γκουντάνο. Όπως έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους «Το 2007 γεννήθηκε η ιδέα για μια μπάντα δρόμου που θα συνδυάζει μουσικά τις μουσικές των βαλκανιών με άλλα είδη από το ευρύτερο φάσμα της rock, reggae, punk ή οτιδήποτε άλλο χωρίς ενδοιασμούς». Σε μικρό χρονικό διάστημα συγκροτήθηκε το γκρουπ και περίπου ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν οι πρώτες τους συναυλίες.

Από τότε το συγκρότημα ''Baildsa'' εμφανίζονται με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη, δίχως δόντια.

BAILDSA_balkan rock band

Τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο cd του συγκροτήματος ''Baildsa'', με τίτλο ''United States Of Balkans''. Ο δίσκος είναι σε ανεξάρτητη δική τους παραγωγή και περιέχει 8 ξεχωριστά κομμάτια που ο ρυθμός τους σου «κολλάει»! Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο ''The Sonic Ark Studio'' στην Θεσσαλονίκη τον διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2011. Υπάρχει και η συμμετοχή από ''Λόγος Απειλή''. Ολόκληρο τον δίσκο ''United States Of Balkans'' του γκρουπ ''Baildsa'' μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://baildsa.bandcamp.com/album/united-states-of-balkans.

Η σύνθεση του γκρουπ ''Baildsa'' σε αυτόν τον πρώτο του δίσκο ήταν η εξής:
Θάνος Γκουντάνος - Κιθάρα
Γιάννης Γκουντάνος - Τύμπανα
Γιάννης Βαμβακάς - Ακορντεόν
Γιάννης Ιωαννίδης - Μπάσο
Πασχάλης Καρβουνάρης - Τρομπέτα
Δημήτρης Χαυλίδης - Τρομπέτα


Μπορείτε να δείτε και ένα Official Video που έχουνε φτιάξει για το τραγούδι τους ''Jarnasali'' στον παρακάτω σύνδεσμο:  BAiLdSA - Jarnasali (Official Video) καθώς και το video clip που έφτιαξαν για το ομώνυμο U.S.B. (United States of Balkans) στο παρακάτω video:


Μέτα την κυκλοφορία του δίσκου τους ''United States Of Balkans'', το συγκρότημα ''Baildsa'' πραγματοποίησε συναυλίες σε Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Βουλγαρία και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την σκηνή με τον Manu Chao και τους Kutur Shock. Ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου του 2013 στα Σκόπια, όπου ήταν Opening Act στον Manu Chao!


Στις 9 Ιανουαρίου του 2012 το συγκρότημα ''BAiLdSA'' εμφανίστηκαν live στην τηλεοπτική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα!


Στις 24 Φεβρουαρίου του 2012 συμμετείχαν στο Balkan Fest που έλαβε χώρα στο Block33 στην Θεσσαλονίκη. Τον Απρίλιο του 2012 το συγκρότημα ''BAiLdSA'' κατεβαίνουν στην Αθήνα για ένα ξέφρενο live, που πραγματοποιήθηκε στο "Gagarin 205" με οικοδεσπότες τους Locomondo.

Στο τέλος του 2012 θα συμμετέχουν στον δίσκο του ''Λόγος Απειλή'', με τίτλο ''Origami '', όπου συμμετέχουν στο τραγούδι ''Σε θέλω να''.

Τον Νοέμβριο του 2013 πραγματοποίησαν περιοδεία στην Βουλγαρία, πράγμα δύσκολο για ελληνική μπάντα.

Baildsa - Bulgarian tour November 2013

Από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Μάιο του 2014 οι BAiLdSA ηχογραφούν το δεύτερό τους άλμπουμ.

Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του  γκρουπ ''BAiLdSA'', με τον τίτλο "zVaRna". Πρόκειται για ένα δίσκο με εννέα καινούριες συνθέσεις σε ανεξάρτητη παραγωγή. Ο δεύτερος αυτός δίσκος της μπάντας ''BAiLdSA'' ηχογραφήθηκε στο "The Sonic Ark" στούντιο στην Θεσσαλονίκη το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Μάιο του 2014. Ολόκληρο τον δίσκο ''zVaRnA'' μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://baildsa.bandcamp.com/album/zvarna.

Το 2014 συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους θα κάνουνε μια ακόμα περιοδεία στην χώρα της Βουλγαρίας. Οι πόλεις που εμφανίστηκαν είναι στις 8/4 στη Sofia, στις 9/4 στο Plovdiv, στις 10/4 στο Burgaze, στις 11/4 στη Varna και στις 12/4 στο Tarnovo. Στο τέλος του Απριλίου το γκρουπ κάνει μια ακόμα μικρή περιοδεία αυτή τη φορά στην Τουρκία.


To 2015 το γκρουπ ''BAiLdSA'' συνεχίζει να δίνει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Γρεβενά, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη.

Ο μεγαλύτερος σταθμός για την καλοκαιρινή τους περιοδεία του 2015 ήταν όταν παίξανε live μας μαζί με Manu Chao & La Ventura στο Rockwave Festival 2015 στις 21 Ιούλη.

Το 2016 θα τους βρει να δίνουν συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Καθώς μπαίνει το καλοκαίρι το γκρουπ ''BAiLdSA'' θα αρχίσει κυριολεκτικά να οργώνει όλη την Ελλάδα παίζοντας live σε διάφορες πόλεις και φεστιβάλ όπως σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Καστοριά, Κομοτηνή, Κοζάνη, Φεστιβάλ Πόζαρ, Καβάλα, Κιάτο, Καλαμάτα, Σύρος, 5th Los Almiros Fest στον Αλμυρό, Σαμοθράκη καθώς και για τρίτη φορά στο Balkan Fest στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα και αυτή τη χρονιά η μπάντα ''BAiLdSA'' βγήκε και εκτός συνόρων καθώς έπαιξε σε φεστιβάλ στην Κύπρο και στην Βουλγαρία.


Πλέον η σύνθεση της μπάντας αποτελείτε από τους παρακάτω μουσικούς:
Θάνος Γκουντάνος - Κιθάρα
Γιάννης Γκουντάνος - Τύμπανα
Γιάννης Βαμβακάς - Ακορντεόν
Γιάννης Ιωαννίδης - Μπάσο
Δημήτρης Χαυλίδης - Τρομπέτα
Μανώλης Τσιαούσης - Τρομπόνι


Τον Οκτώβριο του 2016 το συγκρότημα "Baildsa'' συμμετέχει, στην πρώτη συλλογή του http://elliniko-greek-rock.blogspot.gr με τίτλο ''Η Νέα Ανεξάρτητη Ελληνική Rock Σκηνή Νο1'', με το τραγούδι τους "U.S.B.''. Η συλλογή κυκλοφόρησε στα μέσα του 2017 σε 100 αριθμημένα cd. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την συλλογή από το bandcamp εδώ: https://elliniko-greek-rockblogspot.bandcamp.com/album/rock-1 αλλά και να την ακούσετε ολόκληρη στο youtube παρακάτω.


Το 2017 θα είναι άλλη μια πολύ καλή χρονιά για την μπάντα καθώς θα έχουν και πάλι μια πολύ έντονη συναυλιακή χρονιά καθώς θα παίξουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε Κύπρο, Αλβανία Βουλγαρία και Γερμανία.

Να αναφέρουμε ότι τον Ιανουάριο του 2107 στην εκπομπή της ΕΡΤ3 "Volume" έγινε παρουσίαση της μπάντας "Baildsa''. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο παρακάτω video.


Στις 12 Μαΐου του 2017 το γκρουπ "Baildsa'' θα κατηφορίσει στην Αθήνα και θα κάνει μια μοναδική live εμφάνιση στο six d.o.g.s. Αποβιβάζονται στη σκηνή με μυστήριους συνδυασμούς από βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες από ska, punk, reggae, rap, indie, post-rock και stoner αέρα και δεν αφήνουν κανέναν στη θέση του.
Η σύνθεση της μπάντας "Baildsa'' έχει ως εξής:
Θάνος Γκουντάνος - κιθάρα, φωνή
Γιάννης Γκουντάνος - τύμπανα
Γιάννης Βαμβακάς - ακορντεόν
Γιάννης Ιωαννίδης - μπάσο
Δημήτρης Χαυλίδης - τρομπέτα

Το καλοκαίρι του 2017 το συγκρότημα "Baildsa'' κυριολεκτικά όργωσε την Ελλάδα παίζοντας live όπου δυνόταν η ευκαιρία σε μέρη όπως το Street Mode Festival στην Θεσσαλονίκη, στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο Ηράκλειο, στα Γρεβενά, στην Σαμοθράκη, στο IN-Fest στο Κιλκίς, στην Καβάλα, στο Βόλο καθώς και στο Φεστιβάλ Φέγγαρος της Κύπρου.

BAiLdSA - Street Mode Festival

Τον Οκτώβριο του 2017 θα κυκλοφορήσει ένα video από ένα καινούριο τραγούδι της μπάντας ''BAiLdSA''. Πρόκειται για το ''ne znam'' όπου μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


Τον Νοέμβριο του 2107 το γκρουπ "Baildsa'' συνεχίζει να δίνει τα μοναδικά του live καθώς θα παίξει σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κομοτηνή. Το live της Θεσσαλονίκης στις 9 Νοέμβρη για την συναυλία του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Στις 19 Νοέμβρη του 2018 θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος "Baildsa'' όπου φέρει τον τίτλο "WarZone". Ο δίσκος "WarZone" θα κυκλοφορήσει από την Mantra Records και περιλαμβάνει 10 συνθέσεις.

Από τον δίσκο τους "WarZone" το τραγούδι τους ''No pasaran'' θα γίνει video και μπορείτε να το δείτε από το κανάλι της μπάντας στο youtube στο παρακάτω video.


Τον Μάιο του 2019 το συγκρότημα "Baildsa'' θα πραγματοποιήσει μια ευρωπαϊκή περιοδεία η οποία θα αρχίσει από πόλεις της Γερμανίας.

Για την ένταση, την ενέργεια και το κέφι που υπάρχει στις συναυλίες τους έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους ότι «...είμαστε μια μπάντα δυνατή με πολλή ενέργεια στις συναυλίες της. Ο βαλκανικός ήχος έχει ταχύτητα και ένταση. Δεν μπορείς να μην χορέψεις. Στόχος μας είναι σε κάθε συναυλία να πετυχαίνουμε αυτό το πάρτι, μέσα από το οποίο ολοκληρώνεται ο κύκλος της επικοινωνίας με τον κόσμο. Η συμμετοχή και το χαμόγελο στο πρόσωπό του είναι η ανταμοιβή μας».

Το συγκρότημα ''BAiLdSA'' με τους Βαλκανικούς ήχους, τις τσιγγάνικες μελωδίες, τον punk αέρα και με μουσικές που δύσκολα κρατάς τα πόδια σου στο χώμα, σίγουρα μας έχει κάνει θετική εντύπωση. Αυτά τα χρόνια της παρουσίας τους, στην μουσική πραγματικότητα της χώρας μας, έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες φορές, σχεδόν σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδας, παίζοντας σε διάφορα μέρη και φεστιβάλ, αλλά έχουν πραγματοποιήσει και πάρα πολλές live εμφανίσεις σε χώρες των Βαλκανίων αλλά και τις Ευρώπης.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του γκρουπ στο internet (http://baildsa.com/), όπου μπορείτε να ακούσετε τους δίσκους τους αλλά και να τον κατεβάσετε δωρεάν ή να αγοράσετε τα cd τους. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες και υλικό για την πορεία του γκρουπ.

BAiLdSA - elliniko rock


Δισκογραφία

UNITED STATES OF BALKANS (2011)
1. Lozios
2. Baildsa
3. Jarnasali
4. Mastika
5. Deep δόντια
6. U.S.B.
7. Epe saptoden tro
8. Baildub
BAILDSA - UNITED STATES OF BALKANS_front


BAILDSA - UNITED STATES OF BALKANS_cd


BAILDSA - UNITED STATES OF BALKANS_back

ZVARNA (2014)
1. Σκρόπιο (Skropio)
2. Flower
3. AΦTER
4. iknowYaknow
5 Balkan Ninja
6. i5
7. Surfin’ Istanbul
8. Βουνό (Vuno)
9. Fist Raised
BAILDSA - ZVARNA_front

BAILDSA - ZVARNA_cd

BAILDSA - ZVARNA_back

WARZONE (2018)
1. We're heading north
2. Burn
3. No pasaran
4. Balkan Express (Ride the train)
5. Don't be a star
6. Τώρα (Tora)
7. Ne znam
8. Gone
9. London rat
10. Nightingale
BAiLdSA - WarZone (2018) front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου