Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ


Το συγκρότημα με το ιδιαίτερο όνομα ''Παιδικές Ασθένειες'' δημιουργήθηκε στην Αθήνα, στα τέλη του 2010. Το γκρουπ αποτελείτε από μια παρέα παλιών φίλων και συμμαθητών που ο καθένας ακούει διαφορετικά στυλ μουσικής αλλά  ένωσαν τις μουσικές τους ικανότητες και τις πολιτικές τους απόψεις και δημιούργησαν την μπάντα ''Παιδικές Ασθένειες''. Ο στίχος του συγκροτήματος είναι πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος. Η μουσική του κινείται σε ροκ μονοπάτια.

Κάπου εκεί μέσα στο 2010 θα φτιάξουν, στο Νέο Φάληρο, το δικό τους ερασιτεχνικό στούντιο, για τις ανάγκες του συγκροτήματος.

Στις 3 Ιουνίου του 2011 παίξανε live, σε συναυλία στον Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης, μαζί με το συγκρότημα Magic De Spell (Δες εδώ: MAGIC DE SPELL), και τους La Cutaracha.


Στις αρχές του 2013 κυκλοφόρησαν, σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή, το πρώτο τους ep-album με τίτλο "Ήσυχα Μέρη Με Ανήσυχα Παιδιά". Πρόκειται για ένα cd με 7 τραγούδια. Τα τραγούδια της μπάντας έχουνε ελληνικό στίχο με πολιτικό περιεχόμενο. Τα μέλη του συγκροτήματος σε αυτή την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου ήταν η εξής:
Διονύσης Φαρμάκης - Φωνή, Κιθάρες
Γιώργος Βλάσσης- Πλήκτρα, Ακορντεόν
Αλέξανδρος Μηνάς Γεωργόπουλος - Κιθάρα
Γιάννης Καλαφάτης - Μπάσο
Πολύδωρος Κωνσταντίνου - Τύμπανα

Όλα τα κομμάτια του άλμπουμ "Ήσυχα Μέρη Με Ανήσυχα Παιδιά" ηχογραφήθηκαν στο προσωπικό studio της μπάντας στο διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2013, εκτός από το τραγούδι "Αγάπα με ρε" όπου ηχογραφήθηκε στο Τ.Ε.Ι Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων της Κεφαλλονιάς. Οι στίχοι όλων των τραγουδιών είναι του Διονύση Φαρμάκη εκτός από το τραγούδι ''Πατρίς'' που οι στίχοι γράφτηκαν από τον Σαράντη Αλιβιζάτο και το ''semper eadem'' όπου είναι ποίημα του Σαρλ Πιερ Μπωντλαίρ σε μετάφραση του Γιώργη Σημηριώτη. Η μουσική σε όλα τα τραγούδια γράφτηκε από το γκρουπ ''Παιδικές Ασθένειες''. Τα τραγούδια αυτά του πρώτου τους δίσκου μπορείτε να τα ακούσετε εδώ: https://soundcloud.com/paidikes-astheneies.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 παίξανε live στο After Dark, στα Εξάρχεια, όπου και παρουσίασαν τον πρώτο τους δίσκο και παράλληλα μιλήσανε για την όλη διαδικασία της ηχογράφησης και παραγωγής του δίσκου.

Στις αρχές του 2014 συμμετέχουν με το τραγούδι ''Αναρχικοί Μεσσίες'' στην συλλογή του Rockap.gr, με τίτλο ''Underground Όνειρα 4''. Η νέα αυτή προσπάθεια περιλαμβάνει 18 ελληνόφωνες συμμετοχές. Πληροφορίες για αυτή την συλλογή αλλά και για να την κατεβάσετε μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.rockap.gr/underground-όνειρα-4-ελληνική-rock-σκηνή-2014/.

Από τα μέσα του Φλεβάρη του 2014 άρχισαν οι διαδικασίες για την ηχογράφηση του δεύτερου τους δίσκου.

Όλα αυτά τα χρόνια το γκρουπ ''Παιδικές Ασθένειες'' έχουν κάνει πολλές live εμφανίσεις όπως στην κατάληψη βοτανικός κήπος, στην κατάληψη Λαμπηδόνας, στο φεστιβάλ Ναυπλίου, στο φεστιβάλ Θήβας και σε φεστιβάλ αντιφασιστικά – αντιρατσιστικά κ.α.


Όπως οι ίδιοι δηλώνουν: ''Οι παιδικές ασθένειες παλεύουν εναντία σε όποιον και ότι μειώνει τον άνθρωπο. Υπάρχουν καθαρά και μόνο από ανάγκη έκφρασης και μια δόση παιδικής νοσταλγίας για όλα τα πάρτυ και τις μουσικές που ως παιδιά ανταμώσαμε. Δε βλέπουμε τη μπάντα ως κάτι απαραίτητα το καλλιτεχνικό αλλά ως τρόπο επικοινωνίας. Κάνουμε τραγούδια όσα δε μπορούμε να πούμε πάντα με απλές λέξεις. Στις παιδικές ασθένειες τέλος δεν ανήκουν μόνο τα μέλη αλλά όσοι βοηθάνε με τον τρόπο η τη στάση ζωής τους τις παραπάνω και όχι μόνο αξίες''. Επίσης δηλώνουν ''Κοινή επιλογή όλων των μελών της μπάντας είναι να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα της μπάντας μη κερδοσκοπικό και όσα έσοδα μας έρχονται από τα κατά καιρούς live που κάνουμε αλλά και από τις πωλήσεις των cd μας να μένουνε στην μπάντα και να διατίθενται για αγορά εξαρτημάτων για το ερασιτεχνικό, αλλά παρ όλα αυτά, πολύ καλά εξοπλισμένο studio που διαθέτει η μπάντα''.


Τον Οκτωβρίου του 2015 θα κυκλοφορήσει ένα ep με τίτλο "To Yπερεγώ", όπου πρόκειται για την πρώτη σόλο δουλειά του Διονύση Φαρμάκη. Ο δίσκος αυτός περιέχει 4 συνθέσεις σε στίχους του ίδιου. Μουσική παίζουν τα μέλη που ήταν στο γκρουπ ''Παιδικές Ασθένειες'' συν την προσθήκη του Κωνσταντίνου Ζάμπου, δηλαδή οι παρακάτω μουσικοί
Διονύσης Φαρμάκης - Φωνητικά
Γιώργος Βλάσσης - synths, πιάνο
Μηνάς Αλέξανδρος Γεωργόπουλος - κιθάρες
Γιάννης Καλαφάτης- Μπάσο
Πολύδωρας Κωνσταντίνου - Τύμπανα, φωνητικά
Κωνσταντίνος Ζάμπος - synths, κιθάρες, mpc
Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο αυτό στο επίσημο κανάλι στο youtube του Διονύση Φαρμάκη εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=233XDMLKATM.

Στις αρχές του 2016 ο Διονύσης Φαρμάκης δημιουργεί το project ''Πεδίο Δ''. Μαζί του είναι οι παρακάτω μουσικοί που συμμετείχαν και στο γκρουπ ''Παιδικές Ασθένειες'' αλλά και στην προσωπική δουλειά του Διονύση Φαρμάκη:
Κωνσταντίνος Ζάμπος
Γιώργος Βλάσσης
Μηνάς Αλέξανδρος Γεωργόπουλος



Δισκογραφία

ΉΣΥΧΑ ΜΕΡΗ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ (2013)
1. Φασίστας
2. Η Πατρίς
3. Που Να Ξαποστάσω
4. Semper Eadem
5. Αναρχικοί Μεσσίες
6. Τι Περιμένεις
7. Αγάπα Με Ρε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου