Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΛΛΟΝ Τ' ΑΛΓΕΙΝΑ


Το συγκρότημα ''Μέλλον τ’ Αλγεινά'' δημιουργήθηκε από μια παρέα καλών φίλων στο Καρλόβασι της Σάμου τον Μάρτιο του 2011. Η μουσική που παίζουν είναι ελληνόφωνο ροκ, με αργόσυρτα φωνητικά και σκοτεινό ηλεκτρικό ήχο. Το όνομα της μπάντας (''Μέλλον τ’ Αλγεινά'') είναι μια φράση του Πλάτωνα στη «Πολιτεία» στα νέα ελληνικά, σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ''Τα κακά που θα έρθουν''. Το σύμβολο - λογότυπο της μπάντας, με το ανθρωπάκι που κρατάει ένα κεφάλι, έχει να κάνει με τον «αποκεφαλισμό» των πάντων στις μέρες μας. Γενικά, όλα τα logo και τις αφίσες τους τα επιμελείται μια φίλη του γκρουπ που έχει σπουδάσει πάνω σε αυτά, η Σοφία Κιάσου, η οποία είναι διακοσμήτρια κι ασχολείται με τέτοια πράγματα γενικώς. Σαμιώτισσα κι αυτή!


Στις 28 Ιουλίου του 2012 συμμετείχαν 2ο Middle Fest, ένα διήμερο φεστιβάλ που γίνεται από το 2011 και κάθε καλοκαίρι στο νησί της Σάμου. Σε αυτή την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, είναι όπου το γκρουπ ''Μέλλον τ’ Αλγεινά'' έπαιξε στην ίδια σκηνή το συγκρότημα ''Μωρά Στη Φωτιά'' (δες εδώ: ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ).

Τον Αύγουστο του 2013 συμμετείχαν στο 10ο Ireon Music Festival ή Μουσικό Φεστιβάλ Ηραίου, που έγινε στην Σάμο και παίξανε live οι Active member, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Φίλιππος Πλιάτσικας αλλά και τρία συγκροτήματα από την Σάμο, οι ''Fat Mountain'', ''Sku*pes'' και φυσικά το γκρουπ ''Μελλον τ’Αλγεινα''


Το 2013 κυκλοφόρησαν ένα demo cd, σε δική τους παραγωγή, με 4 τραγούδια. Ήταν το ομώνυμο ''Μέλλον τ’ Αλγεινά''. Η σύνθεση της μπάντας σε αυτή την πρώτη τους δισκογραφική παρουσία ήταν:
Διαμαντής Αντωνακάκης - Φωνή
Αργύρης Ορφανός - Κιθάρες
Τάκης Ορφανός - Κιθάρες
Δημήτρης Αθανασίου - Μπάσο
Σέφανος Χρυσάφης - Τύμπανα
Στα 4 αυτά πρώτα τους τραγούδια, υπάρχει και μια μελοποίηση. Πρόκειται για το ''Πρωτοχρωνιάτικο'' το οποίο είναι ποίημα του Κώστα Βάρναλη (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://favorite-greek-poems.blogspot.gr/2014/08/blog-post_28.html).
Στα τραγούδια τους συνδυάζουν τον ελληνόφωνο και λυρικό στίχο με ηλεκτρικές επιρροές φερμένες από τον εναλλακτικό αμερικανικό ήχο αλλά και με γερές δόσεις ψυχεδέλειας. Το συγκρότημα Μέλλον τ’ Αλγεινά έχουν ένα σπάνιο χάρισμα να φτιάχνουν ατμόσφαιρες που άλλοτε αντανακλούν τους σκοτεινούς μας εφιάλτες και άλλοτε, πάλι, τρέφουν την ψυχή μας με άπλετη ελπίδα, σαν κατάφωτο καράβι καταμεσής του νυκτερινού πελάγους.

Για αυτό το demo έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους ότι "Το ελάχιστο που θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι ένα καλό demo, να το ακούς και να γουστάρεις και όχι απλά ένα δείγμα για το 'τί παίζουν αυτοί;"
Αυτή την πρώτη κυκλοφορία του γκρουπ ''Μέλλον τ’ Αλγεινά'', μπορείτε να την ακούσετε και να την κατεβάσετε δωρεάν εδώ: https://mellontaalgeina.bandcamp.com/album/demo-2013.

Στις 26 Ιανουαρίου του 2014 το συγκρότημα ''Μέλλον τ’ Αλγεινά'' παίξανε live στο After Dark στην Αθήνα. Πλέον το γκρουπ άνοιξε τα φτερά του και μετά από δεκάδες live στο νησί της Σάμου, συστήνεται και στο κοινό της Αθήνας.


Στις 2 Αυγούστου του 2014 συμμετείχαν στο μουσικό διήμερο φεστιβάλ ''Φρικαρία'' που έγινε στις Ράχες της Ικαρίας μαζί με πολλά συγκροτήματα.

Αυτά τα χρόνια της δράσης τους, έχουν ροκάρει αμέτρητες φορές σε όλες τις μουσικές σκηνές του νησιού της Σάμου, με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους τον Αύγουστο του 2013 στο 10o 3ήμερο διεθνές μουσικό φεστιβάλ του Ηραίου, όπου άφησαν τους πάντες άφωνους με τον επαγγελματισμό και την πηγαία δύναμη της μουσικής τους.

To 2017 το συγκρότημα ''Μέλλον τ’ Αλγεινά'' θα συμμετέχει στην συλλογή ''Η Νέα Ανεξάρτητη Ελληνική Rock Σκηνή'' όπου συμμετέχουν 19 συγκροτήματα, με 19 τραγούδια, από 19 ανεξάρτητες κυκλοφορίες τους από το 2010 έως και το 2015. Το συγκρότημα ''Μέλλον τ’ Αλγεινά'' συμμετείχε με το τραγούδι ''Προσευχή''. Η συλλογή κυκλοφόρησε σε 100 αριθμημένα cd. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συλλογή στο παρακάτω βίντεο μέσω του youtube.


Το 2019, μετά από σιωπή σχεδόν ενάμιση χρόνου το γκρουπ ''Μέλλον τ’ Αλγεινά'' συνεχίζει να δίνει live στο νησί της Σάμου. Μάλιστα την πρωτοχρονιά του 2019 θα δώσουν στην δημοσιότητα το τραγούδι ''Πρωτοχρονιάτικο ΙΙ'' όπου είναι μια διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού που περιλαμβάνοντας στο πρώτο τους demo το 2013 και είναι ποίημα του Κώστα Βάρναλη. Μπορείτε να το ακούσετε εδώ: https://mellontaalgeina.bandcamp.com/track/--6.



Δισκογραφία

ΜΕΛΛΟΝ Τ' ΑΛΓΕΙΝΑ (2013)
1. Φωτιά κι αέρας
2. Προσευχή
3. Πρωτοχρονιάτικο
4. Γάμος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου