Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

CAMERES


Το συγκρότημα ''Cameres'' δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2008 στην πόλη της Καβάλας. Το γκρουπ ''Cameres'' είναι ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα με ελληνικό στίχο. Η μπάντα υπήρχε από το 2007 με άλλη ονομασία και άλλη σύνθεση. Το 2008 το γκρουπ μετ' ονομάστηκε σε ''Cameres''. Εκείνη την περίοδο την μπάντα αποτελούν οι:
Νίκος Γραμμάτος - Φωνή, στίχοι
Γιάννης Βογιατζής - Κιθάρα
Λευτέρης Χρυσοχοΐδης - Κιθάρα
Κυριάκος Αμαξόπουλος - Μπάσο
Μάριος Μαλαμίδης - Τύμπανα


Η ψυχή του συγκροτήματος είναι ο τραγουδιστής και στιχουργός του γκρουπ, Νίκος Γραμμάτος. Πρόκειται για τον ιδρυτή του γνωστού μουσικού site Rockap.gr (http://www.rockap.gr/), το οποίο επικεντρώνεται και παρουσιάζει αποκλειστικά την εγχώρια μουσική σκηνή, καλύπτοντας ένα μεγάλο μουσικό φάσμα.

Τα μέλη και ο πυρήνας της μπάντας ''Cameres'' είναι οι:
Νίκος Γραμμάτος - Φωνητικά, Στίχοι, Μουσική
Γιάννης Βογιατζής - Κιθάρα, Μουσική
Και οι δυο τους είναι ενεργοί μουσικοί με διάφορες μπάντες της εγχώριας σκηνής για πάνω από μια δεκαπενταετία. Ο Γιάννης Βογιατζής υπήρξε μέλος του συγκροτήματος ''Β.Μ.Σ.'' ή αλλιώς ''Βυζιά Με Σιλικόνη".


Η πρώτη live εμφάνιση της μπάντας έγινε την Τετάρτη 30 Απριλίου του 2008 στην Καβάλα.

Τον Απρίλιο του 2009 έγινε η πρώτη τους δισκογραφική εμφάνιση. Πρόκειται για το πρώτο τους Promo cd το οποίο είχε τον τίτλο ''Θα είμαι εκεί'' και περιείχε τα 4 πρώτα τους τραγούδια (Θα είμαι εκεί, Απόψε, Δρόμος, Είναι φορές) τα οποία είναι κιθαριστικά ηλεκτρικά ροκ τραγούδια με ελληνικό στίχο. Η ηχογράφηση του είχε γίνει στο στούντιο Nemesis.


Τον Απρίλιο του 2010 συμμετέχουν με το τραγούδι "Απόψε" στην συλλογή "Η χώρα των ξωτικών" της Underground tapes, η οποία κυκλοφόρησε δωρεάν σε περιορισμένο αριθμό cd αλλά και στο διαδίκτυο. Το τραγούδι ''Απόψε'' είναι μια ηλεκτρική μπαλάντα με μελωδικά φωνητικά και μελαγχολικούς στίχους.


Το διάστημα κάπου από το 2010 μέχρι το κάπου 2012 η μπάντα είχε μία μικρή παύση της δραστηριότητάς της.


Τον Νοέμβριο του 2012 μπαίνουν στο στούντιο Nemesis και ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο, τον οποίο και ολοκληρώνουν τον Απρίλιο του 2013. Ο δίσκος αυτός ολοκληρώθηκε με την σημαντική βοήθεια φίλων, καταξιωμένων μουσικών της πόλης της Καβάλας και όχι μόνο. Είναι η απόδειξη πως η συνεργασία η αγάπη και το πάθος μαζί μπορούν να φτιάξουν τα πάντα, χωρίς τίποτα να σταθεί εμπόδιο σε αυτό.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 θα παίξουν ως support γκρουπ στους ''Απροσάρμοστους'' (το συγκρότημα Παύλου Σιδηρόπουλου) στο Cafe-Bar Μυροβόλος Άνοιξις.

To 2013 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ''Cameres''. Είναι η πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο "Θα είμαι εκεί". Ο δίσκος τους "Θα είμαι εκεί" κυκλοφόρησε,  επίσημα τον Ιούνιο του 2013, σε 500 αριθμημένα cd, από την B-otherside Records. Το cd είναι σε συσκευασία digipack με 8σέλιδο βιβλιαράκι, με τους στίχους των τραγουδιών.


Το ντεμπούτο άλμπουμ του γκρουπ περιέχει 8 τραγούδια με ελληνικό στίχο, κιθαριστικά, ηλεκτρικά και δυναμικά τραγούδια, άλλοτε σε πιο ρυθμικά μονοπάτια και άλλοτε φλερτάροντας με το σκληρό ροκ που όλοι αγαπήσαμε από την δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα.  
Στην ηχογράφηση του πρώτου αυτού δίσκου, εκτός από τον Νίκο Γραμμάτο (Φωνή) και τον Γιάννη Βογιατζή (Κιθάρα) συμμετέχουν οι παρακάτω μουσικοί:
Άγγελος Μουρβάτης - Ηλεκτρική κιθάρα
Θανάσης Κουτσογιάννης - Μπάσο
Αντώνης Κοπανούδης - Τύμπανα
Γιώργος Σεχλίδης - Πιάνο, Πλήκτρα
Κώνσταντίνος-Σάββας Κιρκιτζώτης - Σαξόφωνο
Λάζαρος Σιμιτσής- Τύμπανα
Τάσος Καραπαπάζογλου - Μπάσο
George Marios - Ηλεκτρική κιθάρα
Κώστας Παρασκευάς - Ηλεκτρική κιθάρα

Μπορείτε να ακούστε ολόκληρο τον δίσκο ''Θα είμαι εκεί'' του γκρουπ ''Cameres'' εδώ: http://cameres.bandcamp.com/album/-.

Στις 28 Ιουνίου του 2013 το συγκρότημα ''Cameres'' παίξανε live στο 1ο Kavala Drive In Festival, μαζί με Άγγελο Μουρβάτη & Ωδείο Νεάπολις Καβάλας.

Στις αρχές του 2014 το συγκρότημα ''Cameres'' υπέγραψε συμβόλαιο με την Πορτογαλική δισκογραφική εταιρεία LAD RECORDS. Αυτή η συνεργασία αφορά την digital κυκλοφορία της αγγλόφωνης έκδοσης του τραγουδιού τους "Rock Star" που υπάρχει στον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Θα είμαι εκεί" αλλά με τον ελληνικό του στίχο. Η νέα αυτή έκδοση έχει λίγο διαφορετικό ήχο, ένα κουπλέ παραπάνω και φυσικά την αγγλική απόδοση βασισμένη φυσικά στο νόημα του τραγουδιού αλλά με διαφοροποιήσεις, μια πινελιά από τα χέρια της Άννας Σπανογιώργου που έγραψε τους στίχους.

Στις αρχές Απριλίου του 2014 κυκλοφόρησε ψηφιακά το digital single με τίτλο "Rock Star", από την Αυστραλιανή δισκογραφική εταιρεία, την Pentagramusic. Το τραγούδι είναι το ίδιο που περιέχεται στον πρώτο δίσκο, με την διαφορά ότι στο μπάσο παίζει ο Τάσος Καραπαπάζογλου (Nemesis), επίσης περιέχει ένα κουπλέ επιπλέον, όπως επίσης και ο στίχος που έχει γίνει μεταφορά στα αγγλικά από την Άννα Σπανογιώργου. Η παραγωγή έγινε εξ' ολοκλήρου από την αρχή, στο στούντιο Nemesis (Καβάλα), με ηχολήπτη και παραγωγό τον Τάσο Καραπαπάζογλου. Το εξώφυλλο του single είναι μια δημιουργία του Μιχάλη Μεϊμάρογλου. Σε αυτή την κυκλοφορία παίζουν οι:
Νίκος Γραμμάτος - Φωνητικά
Γιάννης Βογιατζής - Κιθάρα
Κώστας Παρασκευάς - Κιθάρα
Τάσος Καραπαπάζογλου - Μπάσο
Αντώνης Κοπανούδης - Τύμπανα

Τον Σεπτέμβριο του 2014 το γκρουπ ''Cameres'' συμμετέχουν με το τραγούδι ''Άγρια Νιάτα'' στην ανεξάρτητη συλλογή ''Rock 'N Roll Βοήθειες Vol.3'', του Δημήτρη Δημητράκα από τους Panx Romana (Δες εδώ: PANX ROMANA).

To 2015 o  Νίκος Γραμμάτος συμμετέχει στην ερμηνεία του τραγουδιού ''Μορφίνη'' του συγκροτήματος ''Μορφίνη''.

Το καλοκαίρι του 2015 θα κυκλοφορήσει το νέο single του γκρουπ Cameres με τίτλο ''Please forgive me''. Ο Νίκος Γραμμάτος ερμηνεύει και υπογράφει τους στίχους και την μουσική του τραγουδιού. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε την περίοδο των ηχογραφήσεων του 2ου δίσκου της μπάντας. Γράφτηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την στιγμή που γεννήθηκε. Ο λόγος; Για να κρατηθεί ζεστό και αγνό το συναίσθημα. Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι στο παρακάτω video από το επίσημο κανάλι της μπάντας στο youtube.


Στην ηχογράφηση του τραγουδιού ''Please forgive me'' συμμετέχουν ο Γιάννης Βογιατζής ο οποίος παίζει ακουστική κιθάρα, ο Σάββας Τάτσος ο οποίος παίζει την δεύτερη ακουστική κιθάρα καθώς και το σόλο του τραγουδιού, και ο Παναγιώτης Μπερλής από τα θρυλικά Διάφανα Κρίνα (δες εδώ: ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ) ο οποίος παίζει πιάνο.
Το εξώφυλλο του single είναι μια δημιουργία του Μιχάλη Μεϊμάρογλου.

Τον Ιούνιο του 2016, ακριβώς τρία χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική δουλειά, το συγκρότημα Cameres επιστρέφουν με τον δεύτερο δίσκο τους. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Οι αναμνήσεις πάντα καίνε''. Σε αυτόν τον δίσκο η σύνθεση  του γκρουπ ''Cameres'' είναι η εξής:
Νίκος Γραμμάτος - φωνητικά
Γιάννης Βογιατζής - κιθάρα
Τάσος Καραπαπάζογλου - μπάσο και πλήκτρα (στο ''Μέσα στο γράμμα'')
Μάριος Μαλαμίδης - τύμπανα


Στην ηχογράφηση του δίσκου συμμετέχουν επίσης οι παρακάτω μουσικοί:
Ασκληπιός Ζαμπέτας - κιθάρα (μέλος του θρυλικού γκρουπ Τρύπες)
Παναγιώτης Μπερλής - πιάνο, πλήκτρα (μέλος του θρυλικού γκρουπ Διάφανα Κρίνα)
Ηλίας Κούρτης - κιθάρα
Αλέξης Χαραλάμπους - κιθάρα
Αλέξης Τουφεξής - κιθάρα
Κώστας Παρασκευάς - κιθάρα

Ο δίσκος περιέχει δώδεκα συνθέσεις των Νίκου Γραμμάτου και Γιάννη Βογιατζή. Πρόκειται για τραγούδια που μιλάνε για έρωτα, αναμνήσεις, σκέψεις, αλλά και για το μαύρο σήμερα που όλοι βιώνουμε. Τραγούδια που φτιάχτηκαν με αγάπη, ψυχή και ειλικρίνεια, μέσα σε έναν κόσμο δήθεν. Το artwork είναι μια δημιουργία του Μιχάλη Μεϊμάρογλου. Πρόκειται για έναν πολύ καλό δίσκο από όλες τις απόψεις (στίχους, μουσική, παραγωγή).

Μπορείτε να ακούστε ολόκληρο τον δίσκο ''Οι αναμνήσεις πάντα καίνε'' του γκρουπ ''Cameres'' εδώ: http://cameres.bandcamp.com/album/--2.

Τον Μάρτιο του 2018 θα κυκλοφορήσει ένα limited box set (ξύλινο κουτί με πυρογραφία) που περιλαμβάνει και τους τρεις δίσκους του γκρουπ ''Cameres'' σε 3cd. Δηλαδή εκτός από τους πρώτους δύο δίσκους του γκρουπ που είχαν κυκλοφορήσει συμπεριλαμβάνει και το ολοκαίνουριο τρίτο τους δίσκο. Να αναφέρουμε ότι εκτός από τον πρώτο δίσκο οι άλλοι δυο κυκλοφορούν για πρώτη φορά σε cd. Ο τρίτος δίσκος με τίτλο "Η αγάπη έχασε την λάμψη" κυκλοφορεί από την Rockap Records και την B-OtherSide Records.

CAMERES - limited box set 2018

Όλη την δισκογραφία του συγκροτήματος ''Cameres'' μπορείτε να την ακούσετε εδώ: http://cameres.bandcamp.com/music.

Στην μέχρι τώρα δράση τους, έχουν συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς οι οποίοι εμφανίστηκαν μαζί τους στις συναυλίες και συμμετείχαν στην ηχογράφηση των τραγουδιών τους. Επίσης τραγούδια του συγκροτήματος ''Cameres'' έχουν ακουστεί σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη της Ελλάδα. Μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας http://www.cameresband.gr/.



Δισκογραφία

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ (2009) [PROMO]
Θα είμαι εκεί
Απόψε
Δρόμος
Είναι φορές


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ (2013)
1. Απόψε
2. Δρόμος
3. Θα Είμαι Εκεί
4. Σαν Άνεμος
5. Καλοκαίρι Μου
6. Είναι Φορές
7. Βρήκα Την Άκρη
8. Rock Star



ROCK STAR (2014)
01.Rock Star

PLEASE FORGIVE ME (2015)
01.Please forgive me

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙΝΕ (2016)
1. Intro
2. Βρέξε ουρανέ μου
3. Οι αναμνήσεις πάντα καίνε
4. Όλα τελειώνουν
5. Θέλω η νύχτα
6. Ζαχαρωτά
7. Αστέρια υπάρχουν πολλά
8. Δώσε μου δύναμη
9. Άγρια νιάτα
10. Μέσα στο γράμμα
11. Υπάρχεις ακόμα
12. Μαύρος αέρας
Cameres - Οι αναμνήσεις πάντα καίνε_front

Cameres - Οι αναμνήσεις πάντα καίνε_back

Η ΑΓΑΠΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ (2018)
1. Intro
2. Δαίμονας
3. Μη μιλάς
4. Το κουτί
5. Στο κάψιμο της νύχτας
6. Κάθε αρχή και δύσκολη
7. Σε ερωτεύομαι
8. Χαμένα όνειρα
9. Οι ψυχές που ξεψυχάνε
10. Στο κενό
Cameres - Η αγάπη έχασε την λάμψη (front)

1 σχόλιο:

  1. Χαιρετώ!!! Τα παιδιά κατά τύχη τα ανακάλυψα στο fb καΙ είναι ωραία.συγχαρητηρια για το blog να διαβάζουμε και τίποτα της προκοπής μουσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή