Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

THIS IS NOWHERE


Οι ''This is Nowhere'' είναι ένα τετραμελές συγκρότημα που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2009 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η μουσική τους είναι ένα μείγμα από stoner, blues, ψυχεδέλειας και desert rock. Ο στίχος που χρησιμοποιούν είναι αγγλικός. Η σύνθεση του γκρουπ είναι η εξής:
Bateman - Μπάσο
Nick Negue - Τύμπανα
Jay O' Leen (Γιάννης Αβραμίδης) - Κιθάρα
Manuel POV - Φωνή


Τον Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Ήταν ένα 7" βινύλιο με δυο τραγούδια, όπου κυκλοφόρησε από την ''Hands In Sand'' σε μόλις 300 αντίτυπα με τίτλο ''This Is Nowhere''. Μαζί με το βινύλιο περιεχόταν και ένα CD-R με τα δύο τραγούδια και ένα bonus τραγούδι. Σύντομα αυτό το πρώτο βινύλιο εξαντλήθηκε!

Τον Οκτώβριο του 2012 κυκλοφόρησε η δεύτερή τους δισκογραφική δουλειά των ''This is Nowhere''. Αυτή την φορά ήταν ένας split δίσκος όπου τον ''μοιράστηκαν'' με το συγκρότημα ''De Sades''. Ο δίσκος αυτός ήταν ένα 10" βινύλιο και είχε τον τίτλο ''We Split For The Ladies!'', που ηχογραφήθηκε στο ''Electric Eye Studio'' και όπου κυκλοφόρησε και αυτός από την ''Hands In Sand'' σε μόλις 500 αντίτυπα. Σε αυτήν την κυκλοφορία τους ο ήχος παραμένει stoner rock αλλά με πολύ παραμόρφωση και δυναμωμένο μπάσο.



Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου του 2013 το γκρουπ ''This is Nowhere'' κατέβηκε στην Αθήνα και παίξανε ως support στους Αμερικανούς ''White Hills' 'στην σκηνή του six dogs, ενώ την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 ανηφορίζει για Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση στο Eightball club. Το γκρουπ White Hills ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας

Στις αρχές του 2014 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος ''This is Nowhere'' με τίτλο ''Turn On, Tune Down, Drop D''. Ο δίσκος ''Turn On, Tune Down, Drop D'' κυκλοφόρησε από την Γερμανική Nasoni Records. Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα βινυλίου όπου περιείχαν και cd. Κυκλοφόρησα 400 δίσκοι μαύρου βινυλίου και 100 δίσκοι μπλε. 
To 2014 συνεχίζουν να δίνουν live στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Turn On, Tune Down, Drop D'' εδώ: https://thisisnowhere.bandcamp.com/album/turn-on-tune-down-drop-d.

To 2015 το συγκρότημα ''This is Nowhere'' θα κυκλοφορήσει το δίσκο με τίτλο ''Music to Relapse'' από την Γερμανική ''Nasoni Records'' σε περιορισμένα αριθμό 300 δίσκων βινυλίου. Πρόκειται για έναν πολύ ώριμο δίσκο. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Music to Relapse'' εδώ: https://thisisnowhere.bandcamp.com/album/music-to-relapse.

Στις 16 Απριλίου του 2016, στα πλαίσια της Record Store Day, το δισκοπωλείο ''Λωτός'' και η Melotron Recordings θα κυκλοφορήσουν σε 250 αριθμημένα αντίτυπα τον δίσκο ''This Is Nowhere Doing White Light / White Heat'' σε βινύλιο λευκού χρώματος με cd, με διαφορετικά mastering για το κάθε φορμά. Πρόκειται για τη ζωντανή επανεκτέλεση του δίσκου ''White Light/White Heat'' των Velvet Underground από το γκρουπ ''Τhis Is Nowhere''. To βράδυ της 2/3/2014 , στο Residents Bar στη Θεσσαλονίκη, το γκρουπ ''This Is Nowhere'' (με τη συμμετοχή του Sonny Touch στα ''The Gift'', ''Sister Ray''), προχώρησαν σε μια ανάπλαση του "White Light/White Heat", ακολουθώντας την ακριβή ροή του.


Τον Φεβρουάριο του 2020 θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος ''This is Nowhere'' με τίτλο ''Grim Pop''. Η κυκλοφορία του ''Grim Pop'' θα γίνει σε περιορισμένο αριθμό 300 αντιτύπων σε δίσκο βινυλίου.

Όλα αυτά τα χρόνια το συγκρότημα ''This is Nowhere'' έχουν δώσει αρκετά live στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και είναι πλέον πολύ δεμένοι επί σκηνής.

Ο stoner ήχος και η ψυχεδελική ροκ ατμόσφαιρα, αλλά και τα άλλα στοιχεία, που κάνουν την μουσική τους άκρως ενδιαφέροντα, όπως το παραδοσιακό country blues, αστικό noise rock, acid ’70s ψυχεδέλεια, τεμπέλικο desert rock , είναι τα στοιχεία που αναδεικνύουν το γκρουπ ''This is Nowhere'' ένα από τα καλύτερα της σκηνής.

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια τους εδώ:  http://thisisnowhere.bandcamp.com/.

This Is Nowhere - Greek band


Δισκογραφία

THIS IS NOWHERE (2011)
7"
A. Perfect Helpless
B. Wilderness (Part 2)
CDr
1. Perfect Helpless
2. Wilderness (Part 2)
3. Clean





WE SPLIT FOR THE LADIES (2012)
A1. A Possible End
A2. Domino Memories


TURN ON, TUNE DOWN, DROP D (2014)
LP-A1. Dope Head Blues
LP-A2. I Need
LP-A3. Bateman's Late Night Shift
LP-A4. I Wish Upon Here For My Fall
LP-B1. Two Nights
LP-B2. Theme For Peter
LP-B3. Theme For Bootsy
LP-B4. Moondub
CD-1. Dope Head Blues
CD-2. I Need
CD-3. Bateman's Late Night Shift
CD-4. I Wish Upon Here For My Fall
CD-5. Two Nights
CD-6. Theme For Peter
CD-7. Theme For Bootsy
CD-8. Moondub
Bonus Tracks
CD-9. Moondub (Onepointwo Remix)
CD-10. I Need (Blood Remix By Sonny Touch)
CD-11. I Wish Upon Here For My Fall (Plughead Remix)








MUSIC TO RELAPSE (2015)
1.Fake It
2.Burn The Line
3.Thiefall
4.A Five Year Illusion
5.Everything
6.Lies
THIS IS NOWHERE - (2016) MUSIC TO RELAPSE_front

THIS IS NOWHERE - (2016) MUSIC TO RELAPSE_back

THIS IS NOWHERE DOING WHITE LIGH / WHITE HEAT (2016)
LP-A1. White Light/White Heat
LP-A2. The Gift
LP-B1. Lady Godiva's Operation
LP-B2. Here She Comes Now
LP-B3. I Heard Her Call My Name
CD-1. White Light/White Heat
CD-2. The Gift
CD-3. Lady Godiva's Operation
CD-4. Here She Comes Now
CD-5. I Heard Her Call My Name
CD-6. Sister Ray








GRIM POP (2020)
Α1. Void Rejects
Α2. Burning Comfort
Α3. 29
Α4. Crystals
Β1. Grim Pop
Β2. Theme For Blueflake
Β3. Sister
This Is Nowhere - (2020) GRIM POP lp front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου