Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

NORMA the band


Το συγκρότημα ''Norma The Band'' είναι μια ελληνόφωνη ροκ μπάντα με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων. Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2006 στα Ιωάννινα. Τότε ήταν που ο  Θοδωρής Τσιρώνης επέστρεψε από τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη και μαζί με τον  Αλέξανδρο Φυραρίδη είχαν την ιδέα για μια μπάντα. Μουσικά κινούνται στην ελληνόφωνη ροκ σκηνή με επιρροές από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα.


Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος ''Norma The Band'' ήταν η εξής:
Γιώργος Κούτρας - Φωνή
Θοδωρής Τσιρώνης - Κιθάρες, Φωνητικά
Αλέξανδρος Φυραρίδης -Τύμπανα
Γεωργία Μάντζιου - Μπάσο
Σπύρος Μπαρτζώκης - Ηλεκτρική κιθάρα

Tο 2007 κυκλοφόρησαν σε ερασιτεχνική παραγωγή το πρώτο τους demo, με τίτλο ''Norma'', αποτελούμενο από 5 κομμάτια.

Το 2009 συμμετείχαν με το τραγούδι ''Άνθος Ορεινό'' στην συλλογή της εταιρείας Pan Vox, σε συνεργασία με την εκπομπή "Αόρατη Κλωστή" του 902 Αριστερά στα FM, με τίτλο ''Unsigned United''. Η συλλογή "Unsigned United" αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια συνεύρεσης νέων, εκτός δισκογραφίας, μουσικών σχημάτων και προβολής της δουλειάς τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Οι εμπνευστές και πρωτεργάτες της ιδέας ήταν το συγκρότημα ''Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό''.


Τον Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''Βόρεια και Δυτικά'' μέσω της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ''Rana Records'', με επιμέλεια παραγωγής από τον Nikodemos T. Η ηχογράφηση έγινε στο ''Run Devil Run Studios'' και διατίθεται σε όλα τα δισκοπωλεία από την Soundforge Music Group. Η σύνθεση της μπάντας σε αυτόν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο ήταν η εξής:
Γιώργος Κούτρας - Φωνή
Θοδωρής Τσιρώνης - Κιθάρες, Φωνητικά
Αλέξανδρος Φυραρίδης -Τύμπανα
Γεωργία Μάντζιου - Μπάσο
Σπύρος Μπαρτζώκης - Ηλεκτρικές κιθάρες


Από αυτόν τον πρώτο τους δίσκο κυκλοφόρησαν δύο video clips. Tο πρώτο τους video clip ήταν για το ομότιτλο με δίσκο κομμάτι ''Βόρεια και Δυτικά'' σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Συκοβέλη.


Το συγκρότημα Norma The Band, ενάμιση χρόνο περίπου μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο ''Βόρεια και Δυτικά'' παρουσιάζουν το δεύτερο video clip που πλαισιώνει το δίσκο τους. Αυτή τη φορά στο κομμάτι ''Παραίσθηση''. To video clip είναι σε παραγωγή των Norma The Band και σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Συκοβέλη.

Τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος των Norma The Band με τίτλο ''Εναντίον'', σε παραγωγή των ''Norma The Band'' και του Nikodemos T. Κυκλοφορεί και αυτός ο δίσκος υπό τη σκέπη της γιαννιώτικης ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας ''Rana Records'', με διανομή από την «Soundforge Music Group», σε όλα τα δισκοπωλεία της χώρας. Η σύνθεση της μπάντας σε αυτόν τον δίσκο ήταν η εξής:
Γιώργος Κούτρας - Φωνή
Θοδωρής Τσιρώνης - Κιθάρες, Φωνητικά
Αλέξανδρος Φυραρίδης -Τύμπανα
Γεωργία Μάντζιου - Μπάσο
Στέφανος Χρηστίδης - Κιθάρες


Μαζί με το cd ''Εναντίον'', στην ίδια συσκευασία, συμπεριλαμβάνεται και ένα Bonus cd, που περιέχει τους συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στις δύο κυκλοφορίες των ''Norma The Band'', το ''Βόρεια και Δυτικά'' και το ''Εναντίον'', δηλαδή τα 2 Remixes από τους M.A.D Deejays στα τραγούδια ''Βόρεια και Δυτικά'' και ''Λάθος Στιγμές'', καθώς και τα 2 video clips σε σκηνοθεσία του επίσης Γιαννιώτη Μενέλαου Συκοβέλη στα τραγούδια ''Βόρεια και Δυτικά'' και ''Παραίσθηση''.

Από αυτόν τον δεύτερο δίσκο του συγκροτήματος ''Norma The Band'', τον Δεκέμβριο του 2012, το τραγούδι που έγινε πρώτο video clip είναι το ''Όταν Η Μάχη Ξεσπάσει''. Το video clip είναι σε παραγωγή ''Norma the band'' και σκηνοθεσία του Μενέλαου Συκοβέλη.


Ο δίσκος ''Εναντίον'', ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, είναι οργισμένος και επιθετικός με κυρίως κοινωνικοπολιτικό στίχο που στηλιτεύει και ξεσηκώνει. Ο ήχος των ''Norma  The Band'' δυναμώνει πολύ και εκπλήσσει ευχάριστα, δείχνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την εξέλιξη και ωρίμανση της ελληνόφωνης ροκ μπάντας.


Τον Φεβρουάριο του 2013 θα κυκλοφορήσουν ένα Digital Single με τίτλο ''Δίκαιο Σήψη''.

Τον Μάρτιο του 2013 πραγματοποίησαν κοινές συναυλίες με το συγκρότημα ''Πράσσειν Άλογα'' και επίσης παρουσιάσουν ζωντανά το μεγάλο τους αφιέρωμα στο θρυλικό συγκρότημα ''Τρύπες'' (Δες εδώ: ΤΡΥΠΕΣ), ερμηνεύοντας τα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του πιο σημαντικού συγκροτήματος της ελληνόφωνης ροκ σκηνής, με παράλληλη προβολή οπτικού υλικού.


Όλα αυτά τα χρόνια δράσης μέχρι σήμερα, το γκρουπ ''Norma The Band'' έχει εμφανιστεί δεκάδες φορές ζωντανά σε πολλές μουσικές σκηνές, συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.Τον Μάιο του 2013 ο Γιώργος Κούτρας αποχώρησε από την μπάντα για προσωπικούς λόγους.

Πλέον η σύνθεση του συγκροτήματος ''Norma The Band'' είναι:
Θοδωρής Τσιρώνης - Κιθάρες, Φωνή
Αλέξανδρος Φυραρίδης -Τύμπανα
Γεωργία Μάντζιου - Μπάσο, Φωνητικά
Στέφανος Χρηστίδης - Κιθάρες , Φωνητικά


Ο Γιώργος Κούτρας, πρώην μέλος και τραγουδιστής του γκρουπ ''Norma the band'', έφυγε την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου του 2014 από την ζωή, λόγω καρδιακής προσβολής

Τραγική ειρωνεία είναι αυτή την μέρα, το συγκρότημα Norma the band, θα κυκλοφορούσαν το πρώτο και νέο τραγούδι τους μετά την αποχώρηση του Γιώργου και θα δίνανε συναυλία για αυτό τον λόγο στα Ιωάννινα. Φυσικά ακυρώθηκαν και τα δυο γεγονότα εις μνήμην του φίλου τους.

Με την είσοδο του 2014 στην σύνθεση του συγκροτήματος υπάρχει μια αλλαγή καθώς στην κιθάρα στην θέση του Στέφανου Χρηστίδη έρχεται ο Κώστας Μπέλος, όπου με αυτόν ηχογραφούν τα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου τους.

Τον Δεκέμβριο του 2014 πραγματοποιείται μια περιοδεία της μπάντας σε Πειραιά, Αγρίνιο, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Το 2014 το γκρουπ ''Norma the band'' κυκλοφορεί ένα ένα, τραγούδια από τον 3o τους δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσουν, με τίτλο ''O Tempora o mores!''. Μπορείτε να δείτε το κανάλι τις μπάντας στο youtube (https://www.youtube.com/user/NormaTheBand) και να ακούσετε τα τραγούδια τους και να δείτε τα clip που έχουνε φτιάξει. Επίσης το γκρουπ ''Norma the band'' συνεχίζει τις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος του συγκροτήματος ''Norma the band''. Είναι ο δίσκος με τίτλο ''O Tempora o mores''. Ο δίσκος αυτός περιέχει οκτώ καινούρια τραγούδια της μπάντας και κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη Noisyland Recordings. Την μουσική υπογράφει το γκρουπ και τους στίχους ο τραγουδιστής τους Θοδωρής Τσιρώνης. Η σύνθεση της μπάντας στην ηχογράφηση αυτού του δίσκου ήταν η παρακάτω:
Θοδωρής Τσιρώνης - Κιθάρες, Φωνή
Γεωργία Μάντζιου - Μπάσο
Κώστας Μπέλος - Κιθάρες

Norma the band - (2015) O Tempora o mores

Η χειροποίητη φυσική του μορφή του δίσκου ''O Tempora o mores'' κυκλοφορεί σε cd και διατίθεται από την ίδια την μπάντα, στα lives τους καθώς και σε επιλεγμένα σημεία. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο Noisyland Recordings Studio, στα Ιωάννινα, από το Δεκέμβριο του 2014 έως το Φεβρουάριο του 2015 από τον Πάνο Παπακώστα (Noisyπ).


Οι συμμετοχές στον δίσκο είναι πολλές. Συμμετέχουν ο Θάνος Ανεστόπουλος (δες εδώ: ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ) στην ερμηνεία του τραγουδιού ''Αρνηθείς'', ο Αλέξανδρος Φυραρίδης στα τύμπανα σε δυο τραγούδια, ο Στέφανος Χρηστίδης στις κιθάρες σε ένα τραγούδι, ο Κώστας Δημητρίου στα τύμπανα σε 5 τραγούδια, ο Νίκος Κυπριώτης στην τρομπέτα σε ένα τραγούδι, ο Πέτρος “Fuzzhead” Βυζούκης στις κιθάρες σε ένα τραγούδι και ο Πάνος Παπακώστας (Noizyπ) στα Synths, Electronics/Cajon, Melodica, πιάνο  σε ένα τραγούδι και μεταλλόφωνο σε ένα άλλο.

Κορυφαία πάντως στιγμή του δίσκου είναι η συμμετοχή του τραγουδιστή του θρυλικού συγκροτήματος ''Διάφανα Κρίνα'', Θάνου Ανεστόπουλου και η ερμηνεία του στο τραγούδι ''Αρνηθείς'', που αποτελεί μελοποιημένη απόδοση των στίχων του ποιήματος «Che fece…il grand rifiuto» του Κ.Π. Καβάφη. Από τον δίσκο ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Τι Κοιτάτε;'' και ''O Tempora o mores''.

Norma The Band & Θάνος Ανεστόπουλος

Ο δίσκος ''O Tempora o mores'' αφιερώνεται στην μνήμη του Γιώργου “G.K. Priest” Κούτρα, πρώην τραγουδιστή και από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος.

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου ''O Tempora o mores'' το συγκρότημα ''Norma the band'' θα πραγματοποιήσει μια σειρά από live σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Αθήνα, Σπάρτη, Σέρρες, Κομοτηνή, Ιερισσός, Κέρκυρα για να παρουσιάσουν την νέα τους αυτή δισκογραφική δουλειά.

Το καλοκαίρι του 2016 το γκρουπ ''Norma the band'' θα συμμετάσχει παίζοντας live σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.


Τον Οκτώβριο του 2016 θα κυκλοφορήσει ένα ep με δυο τραγούδια. Πρόκειται για το ep ''Άσμα ΙΙ / Μυστικά'' που κυκλοφορεί από την Noisyland Recordings. Το τραγούδι ''Μυστικά'' είναι διασκευή του τραγουδιού ''Όλης Της Γης Τα Μυστικά'' του συγκροτήματος ''De Facto'', που κυκλοφόρησε το 1998 στον ομώνυμο δίσκο του γκρουπ από τη Legend Recordings. Αυτή η κυκλοφορία του γκρουπ ''Norma the band'' αφιερώνεται στη μνήμη του Θάνου Ανεστόπουλου.

To 2016 το γκρουπ ''Norma the band'' έγινε πια δέκα χρόνων. Πριν φύγει το 2016, στις 27 Δεκεμβρίου του 2016, θα γιορτάσουν αυτόν τον σημαντικό σταθμό της διαδρομής τους με μια πολύ ιδιαίτερη επετειακή συναυλία. Παρέα με εκλεκτούς φίλους και συνεργάτες που στάθηκαν στο πλάι τους και στήριξαν τις προσπάθειες και τις μουσικές τους όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόκειται για μία μοναδική μουσική παράσταση γεμάτη τραγούδια, εικόνες και στιγμές από τη μέχρι τώρα πορεία και δισκογραφία του συγκροτήματος ''Norma the band'', σε έναν απ’ τους πιο όμορφους θεατρικούς χώρους της πόλης των Ιωαννίνων, το Θέατρο Έκφραση.

Τον Ιανουάριο του 2017 θα κυκλοφορήσει, για τα 10 χρόνια ύπαρξης του γκρουπ ''Norma the band'', σε περιορισμένο αριθμό ένα πολύ όμορφο box set που περιέχει όλη την δισκογραφία της μπάντας.


Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018, μετά από περίπου ένα χρόνο απουσίας από τις ζωντανές εμφανίσεις, το γκρουπ ''Norma the band'', βγαίνει ξανά στο δρόμο στα πλαίσια του ''10 Years Beyond Normal'' micro tour!  Ανεβαίνουν στο πάλκο και ερμηνεύουν ζωντανά τις πιο σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας τους, καθώς και επιλεγμένα κομμάτια της ελληνικής ροκ σκηνής. Με σημαντικές αλλαγές και προσθήκες στη σκηνική τους παρουσία και τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών, το γκρουπ ''Norma the band'' παρουσιάζει ένα δυνατό συναυλιακό ξέσπασμα γεμάτο ενέργεια και ρυθμό, λίγο πριν την επερχόμενη κυκλοφορία του επετειακού ντοκιμαντέρ για τα 10 χρόνια της μπάντας, που σφράγισε την περασμένη χρονιά. To «10 Years Beyond Normal» micro tour θα κάνει στάση σε αρκετές μουσικές σκηνές της Ελλάδας, με τη συντροφιά εκλεκτών φίλων και καλλιτεχνών σε πολλές από αυτές.

Norma - 10 Years Beyond Normal (2018)

Πλέον η σύνθεση του γκρουπ το γκρουπ ''Norma the band'' είναι η παρακάτω:
Θοδωρής Τσιρώνης – Φωνή, Κιθάρες
Γεωργία Μάντζιου – Μπάσο
Κώστας Μπέλλος – Κιθάρες, Synth, Samples
Στέφανος Χρηστίδης – Κιθάρες
Χρήστος Παπαγιαννόπουλος – Τύμπανα

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2018 θα κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά ο νέος δίσκος του γκρουπ ''Norma the band'. Πρόκειται για έναν live δίσκο, με τίτλο ''10 Years Live'', όπου είναι από την ζωντανή ηχογράφηση που είχε γίνει στις 27 Δεκέμβρη 2016, στο θέατρο “ΕΚΦΡΑΣΗ” στα Ιωάννινα, στην επετειακή μουσική παράσταση για τα 10 χρόνια των NORMA. Ολόκληρο τον δίσκο ''10 Years Live'' μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://normatheband.bandcamp.com/album/10-years-live.

Το συγκρότημα ''Norma the band'' είναι ένα από τα καλύτερα ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα που έχει αναδείξει η επαρχεία. Μακρυά από το μεγάλο αστικό κέντρο έχουν καταφέρει μέσα στο πέρασμα του χρόνου και με μια πολύ καλή δισκογραφία να έχουν κερδίσει την αναγνώριση του κοινού της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.

Μπορείτε να ακούσετε αλλά και να αγοράσετε - κατεβάσετε όλη την δισκογραφία του συγκροτήματος ''Norma the band'' εδώ: http://normatheband.bandcamp.com.Δισκογραφία

NORMA (2007)
1. Ξανά ζωή χαράζει
2. Χαμένος χρόνος
3. Λάθος στιγμές
4. Τέλος εποχής
5. Άνθος ορεινό


ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ (2010)
1. Βόρεια και Δυτικά
2. Παραίσθηση
3. Άνθος Ορεινό
4. Λάθος Στιγμές
5. Απώλεια
6. Τέλος Εποχής
7. Αύριο Θα 'θελα
8. Ξανά Ζωή Χαράζει...
9. Χαμένος Χρόνος
10. Εκεί Θα Με Βρεις
ΕΝΑΝΤΙΟΝ (2011)
1. Εναντίον
2. Πάρε Με (Ο Μπάτσος)
3. Όταν Η Μάχη Ξεσπάσει
4. Όσα Δεν Πίστεψες...
5. Μνήμες
6. Ματωμένη Ανατολή
7. Πάρε Με (Reprise)
Bonus Disc
1. Βόρεια Και Δυτικά (video clip)
2. Παραίσθηση (video clip)
3. Βόρεια Και Δυτικά (Μ.Α.D Remix)
4. Λάθος Στιγμές (Μ.Α.D Remix)

O TEMPORA, O MORES (2015)
1. Τι Κοιτάτε;
2. O Tempora o mores
3. Πατέρες
4. Μετρημένοι Στα Δάχτυλα
5. Πανηγύρι
6. Υπόσχεση
7. Αρνηθείς (feat. Θάνος Ανεστόπουλος)
8. Όποιος Μπορεί
NORMA the band - O Tempora o mores_frontΑΣΜΑ ΙΙΙ / ΜΥΣΤΙΚΑ (2016)
1.Άσμα ΙΙΙ
2.Μυστικά
Norma The Band (2016) - Άσμα ΙΙΙ & Μυστικά

10 YEARS LIVE (2018)
1. Ξανά Ζωή Χαράζει
2. Εκεί Θα Με Βρεις
3. Βόρεια Και Δυτικά
4. Απώλεια
5. Άνθος Ορεινό
6. Εναντίον
7. Όταν Η Μάχη Ξεσπάσει
8. Πάρε Με (Ο Μπάτσος)
9. Δίκαιο...Σήψη
10. O Tempora o more
11. Τι Κοιτάτε;
12. Μετρημένοι Στα Δάχτυλα
13. Όποιος Μπορεί
14. Πατέρες
15. Αρνηθείς
16. Υπόσχεση
17. Άσμα ΙΙΙ
18. Μυστικά
NORMA the band - 10 YEARS LIVE_front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου