Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΆΧΥΡΑ

ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΆΧΥΡΑ_greek rock band

Το συγκρότημα ''Ψύλλοι στ’ Άχυρα'' δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια μπάντα με ελληνικό στίχο και μουσική με ροκ πυρήνα. Ο ήχος τους αναβιώνει τον ήχο του ελληνικού ροκ της δεκαετίας του ’90 και τον ξανασυστήνει, ανανεωμένο και μπολιασμένο με τις στυλιστικές και ηχητικές αναζητήσεις του σήμερα.

Ψυχή του γκρουπ είναι ο Ηρακλής Δαΐτσης ο οποίος γράφει τους στίχους και την μουσική. Ο Νίκος Βρύζας με τον Ηρακλή Δαΐτση γνωρίζονταν από παλαιότερα και αυτοί οι δύο ήταν που βάλανε εμπρός για την δημιουργία μιας ροκ μπάντας με την προσθήκη στοιχείων από την παράδοση.

ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΆΧΥΡΑ - ελληνικό ροκ

Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος ''Ψύλλοι στ΄ άχυρα'' είναι η παρακάτω:
Νίκος Βρύζας - Ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά
Ηρακλής Δαΐτσης - Φωνή, ακουστική κιθάρα
Σάκης Δρακούλης - Τύμπανα
Χάρης Κατόπης - Μπάσο, φωνητικά
Άρτεμις Παρλαμπά - Ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά

Ψύλλοι στ’ Άχυρα_πρώτο live

Το γκρουπ άρχισε να φτιάχνει δικά του τραγούδια και μετά από πολλές ώρες προβών ήταν πλέον έτοιμο για να τα παρουσιάσει στο κοινό.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου του 2015 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο live του συγκροτήματος ''Ψύλλοι στ΄ άχυρα'' στο Silver Dollar στην Θεσσαλονίκη. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα ανέβουν στην σκηνή του Φεστιβάλ Αναιρέσεις όπου παίξανε στην Σκηνή 1 πριν από τους M.A.t.E. και V.I.C. (δες εδώ: VILLAGERS OF IOANNINA CITY).

ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΆΧΥΡΑ - ελληνικό ροκ συγκρότημα

Την ίδια χρονιά θα συνεχίσουν με άλλο ένα σημαντικό live αφού την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου του 2015 άνοιξαν την συναυλία του γκρουπ ''Μωρά στη Φωτιά'' (δες εδώ: ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ) στο 8Ball Club. Η χρονιά του 2015 θα κλείσει για το γκρουπ ''Ψύλλοι στ΄ Άχυρα'' με ακόμα κάποια live.

Το 2016 θα είναι μια πολύ καλή συναυλικά χρονιά για την μπάντα καθώς θα παίξει σε αρκετά live και θα μοιραστεί την σκηνή με γκρουπ όπως ''Μωρά στη Φωτιά'', ''Γουρούνια Στο Διάστημα'', ''Ρεύμα 102'' κ.α.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου του 2016 το γκρουπ ''Ψύλλοι στ΄ Άχυρα'' θα παίξουνε στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη, μαζί και το γκρουπ ''Γουρούνια Στο Διάστημα'' (δες εδώ: ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ). Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτά τα δύο γκρουπ κατά την άποψή μου συγκαταλέγονται μέσα τα καλύτερα ελληνόφωνο ροκ συγκροτήματα της πόλης.

Ψύλλοι στ΄ Άχυρα & Γουρούνια Στο Διάστημα LIVE

Τον Ιούνιο του 2016 θα ανεβάσουν στο κανάλι τους στο youtube ένα demo με 5 τραγούδια τους από live ηχογράφηση απ'την πρόβα του γκρουπ με λίγο προσεγμένη μίξη. Πρόκειται για τα τραγούδια ''Περιοδεία στην αλμύρα'', ''Ζαλίζομαι'', ''Σκάρτος'', Ψυχιατρική'' και ''Φεγγαράκι''

Τον Ιούλιο του 2016  το συγκρότημα ''Ψύλλοι στ' Αχυρα'' θα συμμετάσχει παίζοντας live στο ''1ο Ποσείδι Summer Music Festival'' στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση Α.Π.Θ στην Χαλκιδική.

Το υπόλοιπο του 2016 το γκρουπ συνέχισε να δίνει live όπου του δίνεται η ευκαιρία. Ξεχωρίζει το live που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου μαζί με το συγκρότημα ''Ρεύμα 102'' (δες εδώ: ΡΕΥΜΑ 102) στο Υπόγειο.

Το 2016 θα κλείσει δυναμικά καθώς θα παίξουν ως support γκρουπ στην συναυλία των Μωρά στη Φωτιά στο Μύλος Club στις 19 Νοεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα παίξουν live στο Υπόγειο και πάλι μαζί με τους ''Γουρούνια στο Διάστημα''.


To 2017 θα είναι η πιο ώριμη μέχρι τότε χρονιά για την μπάντα Ψύλλοι στ' Αχυρα. Θα έχουμε μια πολύ έντονη συναυλιακή δράση, θα αποκτήσουν δικό τους κοινό και θα ηχογραφήσουν τα τραγούδια για τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου θα ανοίξουνε την συναυλία του γκρουπ ''Lost Bodies'' στο Μικρόπολις στην Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 4/3 θα παίξουν στο ''Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο'' για οικονομική ενίσχυση για τα δικαστικά έξοδα του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου του 2017 το γκρουπ ''Ψύλλοι στ' Αχυρα'' θα παίξουμε live συμμετέχοντας στο 20 Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στη Δυτική σκηνή του Πάρκου των Εποχών στη Νέα Παραλία, μαζί με τα γκρουπ ''The Balguns'', ''63 High'' και'' Koza Mostra'', σε μια συναυλία ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική χολέρα!


Μια ακόμα σημαντική στιγμή στην διαδρομή του γκρουπ είναι η συμμετοχή του στις 25 Αυγούστου του 2017 στο διήμερο 7ο Festival Vrisis Tirnavou.


Στην διάρκεια του 2017 θα εμφανιστούν σε και άλλα μέρη όπως το Blue Barrel και το Υπόγειο, στο διήμερο που οργανώνει το RADical PRIDE, η κινηματική δομή αυτοοργάνωσης για τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙΑ+ στη Θεσσαλονίκη, στο 14o Αντιρατστιστικό Φεστιβάλ Λάρισας.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου του 2017 θα κυκλοφορήσει το πρώτο single του συγκροτήματος ''Ψύλλοι στ’ Άχυρα'' σε ψηφιακή μορφή (download και streaming) από την Puzzlemusik. Πρόκειται για το τραγούδι τους με τίτλο ''Απρόσκλητος'' όπου είναι μία πρώτη γεύση από το πρώτο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον. Στο b-side του single υπάρχει ένα remix του τραγουδιού ''Πνεύμα Ψέμα''. Στο τραγούδι ''Απρόσκλητος'' εκτός από το ίδιο το γκρουπ στην ηχογράφηση συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Αβραμίδης τρομπέτα και ο Χρήστος Αλεξόπουλος έκανε φωνητικά.


Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου του 2018 θα κυκλοφορεί σε cd, από την εταιρεία Puzzlemusik, το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος ''Ψύλλοι στ’ Άχυρα'' με τίτλο ''Ψύλλοι στ΄ Άχυρα''. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Artracks Studios με την τεχνική multi–track live recording το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου του 2017, μέσα σε μόλις δύο 12ωρα. Η συγκεκριμένη τεχνική επιλέχτηκε προκειμένου να αποτυπωθεί η ιδιαίτερη live ενέργεια του συγκροτήματος.

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Ψύλλων περιέχει 11 τραγούδια με ηχητικό πυρήνα τις ροκ κιθάρες του Νίκου και της Αρτέμιδος, το στιβαρό και πολύ συχνά εκρηκτικό rhythm section του Σάκη και του Χάρη και την ιδιαίτερη και με πάθος ερμηνεία του Ηρακλή. Αυτός ο ηχητικός καμβάς χρωματίζεται τοπικά είτε από τρομπέτα (όπως στο εναρκτήριο ''Ακορντεόν'' αλλά και στο single ''Απρόσκλητος'' που προηγήθηκε της κυκλοφορίας), είτε από πιάνο (''Ψυχές''), είτε από rhodes και τρομπέτα (''Αγνό και Δακρυσμένο''). Η έντονη παρουσία των δεύτερων φωνητικών διατρέχει το άλμπουμ και υπογραμμίζει τον live χαρακτήρα του (όπως π.χ. τα gang vocals του ''Ζαλίζομαι''). Το ποικιλόμορφο αυτό άλμπουμ κλείνει ιδανικά με το τραγούδι – έκπληξη ''Το Βαλσάκι του Κακού Εαυτού''.

Το τραγούδι που ξεχωρίζει από αυτόν τον πρώτο δίσκο είναι το ''Περιοδεία στην Αλμύρα''. Πρόκειται για έναν ύμνο, στους Πρόσφυγες, που μπήκαν στην τεράστια περιπέτεια για αναζήτηση καινούργιας πατρίδας. Είναι ακόμη, ένα ροκ μοιρολόι, για όλα τα προσγυγόπουλα, που άφησαν την ψυχή τους στα κύματα, παιδιά που ήταν κάποτε γελαστά και έφυγαν άδικα, γελασμένα. Μπορείτε να ακούσετε το εν λόγω τραγούδι παρακάτω.


Η live παρουσίαση του πρώτου δίσκου του γκρουπ ''Ψύλλοι στ’ Άχυρα'' θα γίνει την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου του 2018 στο 8Ball Club στην Θεσσαλονίκη. Τη βραδιά θα ανοίξουν τα γκρουπ ''Γουρούνια Στο Διάστημα'' και ''Ρεύμα 102''. Αυτά τα τρία συγκροτήματα είναι από τα καλύτερα ροκ γκρουπ της πόλης των τελευταίων ετών.


Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στην ελληνική ροκ σκηνή έχουν παίξει live δεκάδες φορές σε συναυλίες και σε διάφορα φεστιβάλ και έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής.

Ψύλλοι στ’ Άχυρα - live


Δισκογραφία

ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΆΧΥΡΑ (2018)
1. Ακορντεόν
2. Περιοδεία Στην Αλμύρα
3. Απρόσκλητος
4. Σκάρτος
5. Ψυχές
6. Πνεύμα Ψέμα
7. Αγνό Και Δακρυσμένο
8. Ζαλίζομαι
9. Φεγγαράκι
10. Ψυχιατρική
11. Το Βαλσάκι Του Κακού Εαυτού
ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΆΧΥΡΑ_front


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου