Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Φ.Α.Κ.Α.

Φ.Α.Κ.Α._greek rock band logo

Το συγκρότημα με το περίεργο όνομα ''Φ.Α.Κ.Α.'' δημιουργήθηκε ουσιαστικά τον Ιανουάριο του 2014 στην πόλη της Πάτρας. Πρόκειται για μια ελληνόφωνη ροκ μπάντα. Τα αρχικά του ονόματος της μπάντας Φ.Α.Κ.Α. σημαίνει ''Φλέβα Αδούλωτη Και Αντιεμπορική''. Ιθύνων νους της μπάντας ''Φ.Α.Κ.Α.'' είναι ο Πάνος Γεωργόπουλος.

Το καλοκαίρι του 2014 η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους παρακάτω:
Πάνος Γεωργόπουλος - Φωνή, Κιθάρα
Μιχάλης Πουλίδας - Φωνή
Άγγελος Βγενόπουλος - Κιθάρα
Κώστας Παπασπυρόπουλος - Τύμπανα
Νίκος Κουτσονίκος - Μπάσο

Τον Δεκέμβριο του 2014 θα μας παρουσιάσουν το πρώτο τους τραγούδι μέσα από το κανάλι της μπάντας στο youtube όπου μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


Στην θέση του Κώστας Παπασπυρόπουλου στα τύμπανα έχει πλέον έρθει στην μπάντα ο Γαβρίλης Μπιρλής.

Την Κυριακή 3 Μαΐου του 2015 το γκρουπ Φ.Α.Κ.Α. εμφανίζονται live στην σκηνή του ''Ghetto Bar'' στην Πάτρα.


Στις 20 Μαΐου του 2015 το γκρουπ ''Φ.Α.Κ.Α.'' θα εμφανιστούν live στο 1ο διήμερο «Noise me Up Festival» στο ''Πάρκο της Ειρήνης'' μαζί με τις μπάντες ''Route69'', ''Salto Mortale'' (δες εδώ: SALTO MORTALE), ''Monostyle'' και ''Banda Madara''. Το διοργανώθηκε «Noise me Up Festival» σε συνεργασία με το NoiseBox Studio και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών και του ραδιοφωνικού σταθμού του Πανεπιστημίου Πατρών UP F.M.


Τον Ιούνιο του 2015 συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που έγινε στην πόλη της Πάτρας παίζοντας live στις σκάλες Γεροκωστοπούλου.

Τον Αύγουστο του 2015 θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας. Πλέον η μπάντα ''Φ.Α.Κ.Α.'' έχει γίνει επταμελής, αποτελούμενη από τους παρακάτω μουσικούς:
Πάνος Γεωργόπουλος - Φωνή
Μιχάλης Πουλίδας - Φωνή
Άγγελος Βγενόπουλος - Κιθάρα
Ιάσονας Φυκούρας - Πλήκτρα, Φωνητικά
Νίκος Κουτσονίκος - Μπάσο
Χρήστος Κυριαζής - Σαξόφωνο
Γαβρίλης Μπίρης - Τύμπανα

Τον Δεκέμβριο του 2015 θα κυκλοφορήσει η πρώτη δισκογραφική δουλειά της μπάντας ''Φ.Α.Κ.Α.''. Πρόκειται για τον ανεξάρτητο δίσκο με τίτλο "Ψάξε Να Κρυφτείς", ο οποίος κυκλοφόρησε σε c.d. το οποίο περιλαμβάνει έξι κομμάτια. Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα τα c.d. σχεδόν εξαντλήθηκαν. Τα τραγούδια του δίσκου "Ψάξε Να Κρυφτείς" είναι στο ύφος της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής και ηχητικά κινείται σε ήχους ροκ ,πανκ αλλά και με στοιχεία χιπ χοπ. Οι στίχοι κινούνται στο πλαίσιο του κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού.

Φ.Α.Κ.Α. -Ψάξε Να Κρυφτείς_2015

Η ηχογράφηση του δίσκου "Ψάξε Να Κρυφτείς" και η παραγωγή του έγινε στο noisebox studio από τον Σάκη Μπάστα. Η μουσική σε όλα τα κομμάτια του δίσκου είναι του γκρουπ Φ.Α.Κ.Α. και οι στίχοι του Πάνου Γεωργόπουλου (εκτός από το κομμάτι ''Αναμονή για την στιγμή'' όπου τους στίχους έχει γράψει ο Νίκος Δρουκόπουλος, φίλος του συγκροτήματος).

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου του 2015 το γκρουπ Φ.Α.Κ.Α παρουσιάσουν live τον πρώτο τους δίσκο στο ''Cinema cafe'' στην Πάτρα.

Πλέον, μετά την αποχώρηση του Χρήστου Κυριαζή που έπαιζε σαξόφωνο η σύνθεση της μπάντας είναι η εξής:
Πάνος Γεωργόπουλος - Φωνητικα
Μιχάλης Πουλίδας- Φωνητικα
Άγγελος Βγενόπουλος - Κιθαρες
Ιάσονας Φυκούρας - Πληκτρα - Φωνητικα
Νίκος Κουτσονίκος - Μπασο
Γαβριήλ Μπιρλήης - Τυμπανα

Το 2016 θα αρχίσει δυναμικά καθώς το πρώτο μισό θα δώσουν αρκετά live στην πόλη της Πάτρας σε μέρη όπως το ''Memphis Rock Bar'' και το ''Cinema cafe''.

Την Πέμπτη 21 Απριλίου το γκρουπ Φ.Α.Κ.Α. θα ξανανέβουν μετά από πολύ καιρό για live στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο "On The Road" στο Γκάζι, για ένα δυνατό live, με αφορμή τον πρώτο τους δίσκο που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Τον Μάιο του 2016 θα δούμε και το πρώτο video clip από την μπάντα ''Φ.Α.Κ.Α.'' για το τραγούδι ''Μα θα ξυπνήσω''. Μπορείτε να δείτε παρακάτω το video από τα κανάλι της μπάντας στο youtube.


Την Τρίτη 21 Ιουνίου του 2016 θα συμμετέχουν στο Park Festival στο πάρκο Τρίτση στην Αθήνα.

Στις 16 Οκτωβρίου του 2016 θα παίξουν live στην συναυλία του συγκροτήματος ''Υπόγεια Ρεύματα'' (δες εδώ: ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ) μαζί τα τα γκρουπ ''Salto Mortale''και ''The Tsiri Band'', που πραγματοποιήθηκε στην Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 2016 ήταν μια πολύ έντονη συναυλιακή χρονιά για την μπάντα ''Φ.Α.Κ.Α.'' καθώς παίξανε live σε διάφορα μπαράκια, σε 2 φεστιβάλ και ανέβηκαν στην σκηνή με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Νίκος Σπυρόπουλος της θρυλικής μπάντας Σπυριδούλα αλλά και τα ''Υπόγεια Ρεύματα''.

Το 2017 θα συνεχίσουν να δίνουν ανελλιπώς live σε διάφορα μέρη. Σταθμός είναι η συμμετοχή τους ως support band στην συναυλία του Γιάννης Αγγελάκας & 100°C το Σάββατο 1 Απριλίου του 2106 στην Αίθουσα Αίγλη στην Πάτρα.

Στις αρχές Μαΐου συμμετείχαν σε ένα ακόμα φεστιβάλ. Αυτή την φορά στο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ 2017 στην Αθήνα.


Την Παρασκευή 19 Μαΐου του 2017, στα πλαίσια του UPMay Festival η Μουσική Ομάδα ΦΕΠΠ διοργανώνει μια υπέροχη συναυλία με ένα από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα της Ελληνικής Μουσικής σκηνής, τους ''Magic De Spell'' (δες εδώ: MAGIC DE SPELL). Μαζί τους σε αυτήν την συναυλία θα είναι οι δυο γκρουπ από την Πάτρα, ''Φ.Α.Κ.Α.'' και ''Salto Mortale''.

Αυτά τα χρόνια της ύπαρξης της μπάντας ''Φ.Α.Κ.Α.'' μας έχει δείξει ότι η επαρχεία είναι ένα ενεργό ηφαίστειο που συνεχώς βγάζει στην ατμόσφαιρα πολύ καλές ροκ μπάντες. Έχοντας δεκάδες live στο ενεργητικό τους αλλά και μερικά πολύ αξιόλογα τραγούδια το συγκρότημα ''Φ.Α.Κ.Α.'' έχει ταράξει τα νερά της ανεξάρτητης ελληνικής ροκ σκηνής.


Δισκογραφία

ΨΑΞΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ (2015)
1. Που να σου εξηγώ
2. Αναμονή για την στιγμή
3. Μα θα ξυπνήσω
4. Είναι Φορές
5. Ψάξε να κρυφτείς
6. Θέλει κόπο και θυσία
Φ.Α.Κ.Α. - Ψάξε να κρυφτείς_front

Φ.Α.Κ.Α. - Ψάξε να κρυφτείς_back