Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

COLD I

Cold i_logo

Το συγκρότημα ''Cold i'' δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2015 στην Αθήνα. Πρόκειται για για post punk & dark wave μπάντα με ελληνικό στίχο. Όλα τα άτομα που απαρτίζουν την μπάντα συμμετείχαν παλαιότερα σε διάφορα γκρουπ ανά τα χρόνια. Η κοινή τους ανάγκη για δημιουργία ήταν η αφορμή για την δημιουργία του συγκροτήματος ''Cold i''.

Η αρχική σύνθεση της μπάντας αποτελείτε από τους παρακάτω:
Χρήστος - Τύμπανα
Μήτσος - Μπάσο
Άγγελος - Κιθάρα
Φώτης - Φωνή

cold i_greek dark wave band

Ο Φώτης ήταν μέλος των συγκροτημάτων ''Βαλπουργία Νύχτα'' στους οποίους έπαιζε μπάσο, ''Abra Macabra'' όπου τραγουδούσε και ''MavriMera''.
Ο Χρήστος ήταν μέλος των συγκροτημάτων ''Διαπύηση'', ''Speed Freak'', ''Eager''.
Ο Μήτσος ήταν μέλος των συγκροτημάτων ''Αδικαιολογήτως Απών'', ''Stray Pack'', ''Unfit Earth''.
Ο Άγγελος ήταν μέλος των συγκροτημάτων ''Black Village'', ''Vostron''.
Να αναφέρουμε ότι ο Μήτσος και ο Χρήστος γνωρίζοντας από παλιά καθώς έχουν κοινή καταγωγή από τον Βόλο.

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου του 2015 θα πραγματοποιήσουν το πρώτο τους live καθώς θα παίξουν στο Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη, στο Μπραχάμι, μαζί με το συγκρότημα ''Ghostland''.

Το 2016 θα βρει την μπάντα ''Cold i'' να κάνει δυναμικό ξεκίνημα παίζοντας live σε διάφορους αυτοοργανομένους (Υπόγα Κ94) χώρους αλλά και καταλήψεις (Παπουτσάδικο, Ματσάγγου, ).

Τον Οκτώβριο του 2016 θα κυκλοφορήσει η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για το άλμπουμ με τίτλο ''Κακός Άνεμος''. Το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε σε μόλις 300 αντίτυπα σε δίσκο βινυλίου με δισέλιδο ένθετο. Ο δίσκος ''Κακός Άνεμος'' περιέχει οκτώ συνθέσεις της μπάντας που κυμαίνονται σε υψηλά στάνταρ και κυκλοφορεί σε συνεργασία με το distro ''Scarecrow''. Τους στίχους των τραγουδιών γράφει ο Φώτης. Σκοτεινά down tempo κομμάτια με τον ήχο του μπάσου να τραντάζει την καρδιά σου. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο εδώ: https://coldi.bandcamp.com/ ή εδώ: youtube/cold i.

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου τους με τίτλο ''Κακός Άνεμος'' συνέχισαν τα live παίζοντας εκτός από την Αθήνα σε Λάρισα και Καβάλα.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου του 2016 η μπάντα ''Cold i'' συμμετείχε στο Punk live που έλαβε χώρα στην ''Υπόγα Κ94'' μαζί με τα συγκροτήματα ''Χάλια Μαύρα'', ''Ουστ!'' και τους Γερμανούς ''Fox Devils Wild''.

cold i_greek dark wave, post punk band

Τον Ιούνιο του 2017 θα κυκλοφορήσει το πρώτο video της μπάντας ''Cold i'' από τον πρώτο τους δίσκο. Πρόκειται για το τραγούδι ''Περίεργοι Πόθοι'' όπου μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video από το κανάλι της μπάντας στο youtube.


Τον Μάρτιο του 2018 θα τελειώσουν οι ηχογραφήσεις του γκρουπ ''Cold i'' για τον επερχόμενο δεύτερό τους δίσκο.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 θα κυκλοφορήσει (ψηφιακά) ο δεύτερος δίσκος του γκρουπ ''Cold i'' ο οποίος έχει τον τίτλο "Άνθη Γκρεμού'', σε συνεργασία με την Scarecrow Records και την We Don't Fight It Records. Πρόκειται για ένα miniLP το οποίο περιέχει 4 νέες συνθέσεις της μπάντας. Η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου "Άνθη Γκρεμού'' έγινε την άνοιξη του 2018 στο στούντιο Νήπιο από τον Κος Κ. (δες εδώ: ΚΥΡΙΟΣ Κ.). Μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο αλλά και να τον κατεβάσετε από τη σελίδα του συγκροτήματος στο bandcamp εδώ: https://coldi.bandcamp.com/album/cliff-flowers-mini-lp.

cold i - Άνθη Γκρεμού 2018 lp album

Από mini LP τους ''Άνθη γκρεμού'' το τραγούδι ''Εσύ και Εγώ'' θα γίνει video και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Προς στα τέλη του 2019 θα αποχωρήσει από την μπάντα ο Χρήστος, ο οποίος ήταν στα τύμπανα και στην θέση του θα έρθει ο Βαγγέλης. Ο Βαγγέλης έπαιζε σε πολλές πανκ, rock και metall μπάντες.

Το πρώτο live των ''Cold i'' για το 2020 θα γίνει το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στο ''Chimeres.Space'', μαζί με το γκρουπ ''Αρχή του Τέλους''.

Το συγκρότημα ''Cold i'' είναι ένα γνήσια undergroubd post punk & dark wave συγκρότημα που ο ήχος του έρχεται από την δεκαετία του '80 με φρέσκο αέρα.


Δισκογραφία

ΚΑΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ (2016)
A1. Κακός Άνεμος
A2. Περίεργοι Πόθοι
A3. Βραδιάζει
A4. Μαύρη Άνοιξη
B1. Ανθόκηπος
B2. Τελευταία Φορά
B3. Ο Ήλιος της Αβύσσου
B4. Ποτέ
Cold i - Κακός Άνεμος_front


ΑΝΘΗ ΓΚΡΕΜΟΥ (2018)
1. Intro/Φυλαχτό
2. Η Θάλασσα Θρηνεί
3. Διαδρομές
4. Εσύ & Εγώ / Outro
COLD I - Άνθη Γκρεμού (Cliff Flowers) Mini LP_front

COLD I - Άνθη Γκρεμού (Cliff Flowers) Mini LP_back


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου