Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ_logo

Το συγκρότημα ''Γυμνά Καλώδια'' δημιουργήθηκε το 2000 στην Αθήνα, από τον Χρήστο Καλογράνη και τον Θανάση Μπουρίκα. Πρόκειται για ένα ελληνόφωνο rock γκρουπ. Η ψυχή του γκρουπ όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Χρήστος Καλογράνης. Στην αρχή της πορείας τους παίζανε διασκευές αγαπημένων τους τραγουδιών αλλά έκαναν και τις πρώτες απόπειρες φτιάχνοντας δικά τους τραγούδια. O Χρήστος Καλογράνης είχε θείο τον παλιό μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Μιχάλη Μενιδιάτη, ο οποίος ήταν αδερφός του πατέρα του.

Γυμνά Καλώδια - Χρήστος Καλογράνης

Για το όνομα του συγκροτήματος έχουν δηλώσει ότι «Το στούντιο που κάναμε τις πρόβες μας, ήταν αυτοσχέδιο με αποτέλεσμα τα καλώδια των μηχανημάτων να βρίσκονται χύμα στο πάτωμα! Πολλές φορές μάλιστα ήταν φθαρμένα και δημιουργούσαν διάφορα τεχνικά προβλήματα. Αργότερα βέβαια, η ονομασία μας απέκτησε τη σημερινή της υπόσταση, η οποία θέλει να δηλώσει ότι τα τραγούδια μας είναι ειλικρινή και με ένταση!».

Πριν την κυκλοφορία του πρώτους δίσκου η μπάντα είχε ηχογραφήσει δυο demo. Το πρώτο ήταν το 2001 ''Demo '01'' και το δεύτερο το 2003 ''Το Ημερολόγιο Της Τελευταίας Μου Αγάπης''. Τα τραγούδια από το δεύτερο demo θα συμπεριληφθούν στον επερχόμενο πρώτο δίσκο της μπάντας.

Τον Ιούνιο του 2005 θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο ''Γυμνά Καλώδια''. Ο πρώτος αυτός δίσκος του γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' κυκλοφόρησε από την εταιρεία ''Live Records'' και περιείχε δέκα συνθέσεις της μπάντας. Η μουσική και οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον Χρήστο Καλογράνη εκτός από τους στίχους του τραγουδιού ''Θέλω'' που είναι γραμμένοι από τον Σπύρο Κατάρα. Στις ηχογραφήσεις του τραγουδιού ''Βαθύ Γαλάζιο'' στις κιθάρες συμμετέχει ο Παναγιώτης Νταβέλος γνωστός από την συμμετοχή του στις μπάντες ''Πυξ-Λαξ'' και ''ΤσοπάναRave''. Από τον πρώτο αυτό ομώνυμο δίσκο ''Γυμνά Καλώδια'' ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Ένας Άγγελος Γυμνός'', ''Θέλω'', ''Φτερό Στον Άνεμο'' και ''Τριαντάφυλλα Και Αστέρια''.

Η σύνθεση της μπάντας ''Γυμνά Καλώδια'' σε αυτόν τον πρώτο τους δίσκο ήταν η παρακάτω:
Χρήστος Καλογράνης - Φωνή, Κιθάρα
Θανάσης Μπουρίκας - Τύμπανα
Γιάννης Θεοδωρίδης - Μπάσο
Παναγιώτης Νταβέλος - Synthesizer
Γιώργος Κωνσταντινίδης - Βιολί

Από το ντεμπούτο τους άλμπουμ το τραγούδι που ξεχώρισε περισσότερο ήταν το ''Θέλω'' και είναι ένα από τα καλύτερα της πορείας τους, έγινε video clip και μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


 Η πρώτη συναυλία της μπάντας ''Γυμνά Καλώδια'' θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη του 2005 στον «Αέρα», στην Πετρούπολη, σε festival της live records.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου θα γίνουν κάποιες ανακατατάξεις στην μπάντα καθώς εκτός από τους Χρήστο Καλογράνη και Θανάση Μπουρίκα που είναι τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας, θα έρθουν να προστεθούν στην μπάντα ο Κωσταντίνος Ζορμπάς (κιθάρα) και ο Παναγιώτης Ροντογιάννης (μπάσο).

Στις 25 Ιουλίου του 2006 το συγκρότημα ''Γυμνά Καλώδια'' θα παίξει live στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη στα πλαίσια του φεστιβάλ της Live Music μαζί με τα συγκροτήματα ''Σ.Α.Μ'', ''8 εως 2'' και ''Tsopana Rave''.

Τον Νοέμβριο του 2006 το γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' θα κυκλοφορήσουν το δεύτερό τους δίσκο με τίτλο ''Η Νεράιδα Της Απελπισίας'' από την εταιρεία ''Live Records'' και περιείχε δέκα συνθέσεις της μπάντας (και ένα κρυφό αγγλόφωνο) στο τέλος του cd. Η ηχογράφηση, η μίξη και το sound engineering και το mastering έγιναν στο ''Studio Live'' στους Αγίου Αναργύρους. Η μουσική και οι στίχοι του δίσκου ''Η Νεράιδα Της Απελπισίας'' είναι γραμμένοι από τον Χρήστο Καλογράνη.

Η σύνθεση της μπάντας ''Γυμνά Καλώδια'' σε αυτόν τον δεύτερό τους δίσκο ήταν η παρακάτω:
Χρήστος Καλογράνης - Φωνή, Κιθάρα
Θανάσης Μπουρίκας - Τύμπανα
Κώστας Ζορμπάς - Κιθάρα
Παναγιώτης Ροντογιάννης - Μπάσο
Δημήτρης Σπανός - Πλήκτρα, Πιάνο

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ_greek band 2006

Στην ηχογράφηση συμμετέχουν επίσης οι παρακάτω μουσικοί:
Παναγιώτης Νταβέλος -  Πλήκτρα, Πιάνο
Γιώργος Κωνσταντινίδης - Βιολί
Γιάννης Παυλίδης - Τσέλο

Από τον δίσκο τους ''Η Νεράιδα Της Απελπισίας'' ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Αυλαία'', ''Μην Την Ξυπνήσετε Ποτέ'', το πολύ καλό ''Άνεμε'' που κλείνει δυναμικό τον δίσκο αλλά και το τραγούδι ''''Η Νεράιδα Της Απελπισίας'' όπου έγινε και video και μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.


Από το τέλος του 2006 και μετά έγινε μόνιμος παραγωγός και ηχολήπτης της μπάντας ο Παναγιώτης Νταβέλος.

Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους κάνανε κάποιες συναυλίες για την παρουσίασή του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πρέβεζα.

Τον Δεκέμβριο του 2007 το γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' θα κυκλοφορήσει τον δίσκο με τίτλο ''Μια Ζωή Σε Μια Στιγμή''.

Στον δίσκο αυτό υπάρχουν δυο σημαντικές συνεργασίες, με τον Μάνο Ξυδούς σε ντουέτο στο τραγούδι ''Μέσα στη νύχτα μου'' και με την Τάνια Κικίδη σε ντουέτο στο τραγούδι ''Δάκρυα στο χώμα''.

Γυμνά Καλώδια & Μάνο Ξυδούς

Μουσικά το συγκρότημα ''Γυμνά Καλώδια'' στον δίσκο ''Μια Ζωή Σε Μια Στιγμή'' ακολουθεί ένα πολύ δυναμικό ύφος. Σκληρά κιθαριστικά riff, εξαιρετικά μελωδικά φωνητικά, αλλά και πολύ δυνατός στίχος. Από αυτόν τον τρίτο δίσκο του γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'', τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν τα ''Δάκρυα Στο Χώμα'', ''Ό,τι Καίγεται'' και ''Οι Ποιήτριες Της Γης'', χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν.

Αυτή την περίοδο η μπάντα αποτελείτε από τους:
Χρήστος Καλογράνης - Φωνή, Κιθάρα
Θανάσης Μπουρίκας - Τύμπανα
Παναγιώτης Ροντογιάννης - Μπάσο
Κωνσταντίνο Ζορμπά - Κιθάρα

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ_greek band 2007

Την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008, το συγκρότημα Γυμνά Καλώδια θα εμφανιστούν ζωντανά στο After Dark, στα Εξάρχεια.

Το καλοκαίρι του 2008 συμμετείχαν στο ''5th Rocking Under the Rocks Festival'' στην Καλαμπάκα.

Μέσα στο 2008 συμμετείχαν και στην συλλογή της ''Atlantis Records'' με τίτλο ''Atlantis Pure Rock 4''. Το συγκρότημα ''Γυμνά Καλώδια'' συμμετείχαν με το τραγούδι ''Δάκρυα Στο Χώμα''.

Atlantis Pure Rock 4

Στο τέλος του 2008 ηχογραφούν ένα side project cd, με τίτλο "Με Μάτια Ορθάνοιχτα", στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα τραγούδια του συγκροτήματος ''Γυμνά Καλώδια'' από το 2005, δηλαδή τους πρώτους τρεις δίσκους τους. Τα τραγούδια από τους δυο πρώτους δίσκους τους (''Γυμνά Καλώδια'', ''Η Νεράιδα Της Απελπισίας'') ξαναηχογράφηθηκαν σε καινούριες εκτελέσεις. Στο set αυτό περιλαμβάνεται και ο τρίτος δίσκος τους (''Μια Ζωή Σε Μια Στιγμή''). Εκτός αυτών συμπεριλαμβάνεται και ένα νέο τραγούδι, το ''Λήδρα'' το οποίο αναφέρεται στην Λήδρα, στα αρχαία δηλαδή η Λευκωσία και στην Πράσινη Γραμμή που χωρίζει την Κύπρο, στο οποίο συμμετέχει η Χορωδία των Μικρών Εθελοντών της Λευκωσίας.

Το 2010 το γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' θα κυκλοφορήσει το δίσκο με τίτλο ''Οι Μικροί Μας Ήρωες'' από την ''Friends Music Factory'', εταιρεία των Γιώργου Αλκαίου και Διονύση Σχοινά!. Από τον δίσκο αυτό το τραγούδι ''Όλα Φεύγουν'' θα γίνει video clip και μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


Μετά την κυκλοφορία του δίσκου τους ''Οι Μικροί Μας Ήρωες'' και την μεγάλη επιτυχία του ομώνυμου τραγουδιού τους παίξανε live για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Το Νοέμβρη του 2010 κυκλοφορούν το τραγούδι "Εδώ Πολυτεχνείο", σε δωρεάν διάθεση, από τον ιστοχώρο τους. Το τραγούδι, αναφερόμενο στην επέτειο του Πολυτεχνείο, αλλά και στην παρούσα κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Γυμνά Καλώδια - Η Χούντα δεν έπεσε ΠΟΤΕ κι ας λέγαν άλλα στο σχολείο

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου του 2011 θα εμφανιστούν στο Κ44, στο Γκάζι παίζοντας live τραγούδια από όλη τους την δισκογραφία αλλά και νέα, από τον επερχόμενο καινούριο δίσκο τους.

Τον Νοέμβριο του  2011 το γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' θα κυκλοφορήσει τον 5° τους δίσκο με τίτλο ''Άρωμα Φυγής'', σε ανεξάρτητη παραγωγή. Η διανομή του γίνεται από την ίδια την μπάντα στις συναυλίες της. Ο δίσκος αυτός έρχεται για να δώσει το στίγμα των καιρών, αλλά και να μελοποιήσει το ύστατο όνειρο της ψυχής: την φυγή. Αυτό είναι το μοναδικό album που ηχογραφήθηκε live, καθώς μπήκανε studio, παίξανε όλοι μαζί το κάθε κομμάτι 2 με 3 φορές το πολύ και κρατήσανε την καλύτερη εκτέλεση, όπου και συμπεριλήφθηκε στο cd.

Ο δίσκος ''Άρωμα Φυγής'' περιέχει 10 καινούρια τραγούδια, έχοντας μια γεύση από τον ήχο που ξεκίνησαν αλλά σε νέα μουσικά και στιχουργικά μονοπάτια. Το cd περιλαμβάνει 3 επιπλέον τραγούδια: το ''Θέλω'' και ''Οι Μικροί μας Ήρωες'' από ζωντανή ηχογράφηση, και το ακυκλοφόρητο ''Εδώ Πολυτεχνείο''.

Από τον δίσκο τους ''Άρωμα Φυγής'' το τραγούδι που ξεχώρισε περισσότερο ήταν το ''Η Πτώση''.


Μετά την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου με τίτλο ''Άρωμα Φυγής'' η μπάντα θα ταξιδέψει στην Κύπρο για να δώσει ένα live στις 17 Νοεμβρίου στο Friends Rock Bar στην Λεμεσό και επιστρέφοντας θα παίξουν στις 20 Νοεμβρίου στο Passport στον Πειραιά, σε μια ροκ γιορτή που έστησε ο ραδιοφωνικός σταθμός ''Atlantis 105,2'' και συμμετείχαν εκτός από τα ''Γυμνά Καλώδια'' η Θεοδοσία Τσάτσου, ο Ζακ Στεφάνου, το γκρουπ ''Κέρινοι και Ρει'' και ''Kollektiva''.

Η πολύ πετυχημένη χρονιά θα κλείσει με τα live που έδωσαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο After Dark στα Εξάρχεια και στις 6 στο Tithora στα Πατήσια.

Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του δίσκου ''Άρωμα Φυγής'' αποχώρησε από την μπάντα ο κιθαρίστας, ο Κώστας Ζορμπάς και η μπάντα αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να συνεχίσει σαν τρίο. Δηλαδή η σύνθεση της μπάντας πλέον αποτελείτε από τους
Χρήστος Καλογράνης - Φωνή, Κιθάρα
Θανάσης Μπουρίκας - Τύμπανα
Παναγιώτης Ροντογιάννης - Μπάσο


Την Παρασκευή 30 Μαρτίου του 2012, μετά τις επιτυχημένες συναυλίες του φθινόπωρου και του χειμώνα, και τα γεμάτα ενέργεια πάρτι, το γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' επιστρέφει στην σκηνή After Dark και το Σάββατο 28 Απριλίου του 2012 θα βρεθούν στην σκηνή του Jasmin, μαζί με το γκρουπ ''Έμμονο Γκρίζο'' (δες εδώ: ΕΜΜΟΝΟ ΓΚΡΙΖΟ) και τους ''Αίνιγμα''.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου του 2013 ανέβηκαν στην φιλόξενη σκηνή του After Dark στο Εξάρχεια όπου πλέον το συγκρότημα ''Γυμνά Καλώδια'' συμπλήρωσε 100 live εμφανίσεις.

Γυμνά Καλώδια_live After Dark_2013

Το 2013 θα κυκλοφορήσει η συλλογή ''Μια Απάντηση'' από Kollektiva και Ελληνοφρένεια, μια συλλογή απέναντι στον φασισμό. Η συλλογή κυκλοφόρησε από την ''Phonograph'' σε διπλό cd. Το γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' συμμετείχε με το τραγούδι τους ''Άγιες Μέρες'', που ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Studio Live στις 26 Ιανουαρίου του 2013 και μπορείτε να δείτε και το video παρακάτω.


Την Τετάρτη 10 Ιουλίου συμμετείχαν στο Rock Festival στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Στο φεστιβάλ εκτός από το γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' εκτός άλλων συμμετείχε και το συγκρότημα Magic De Spell (δες εδώ: MAGIC DE SPELL).

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου του 2013, συμμετείχαν σε φιλανθρωπικό φεστιβάλ μαζί με το συγκρότημα''Τσοπάνα Rave'' στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι.

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου του 2014 θα παίξουν live συμμετέχοντας στο 2ήμερο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας!

Αυτή την περίοδο το συγκρότημα ''Γυμνά Καλώδια'' μας παρουσίασε μια τριλογία (ένα project) ενός μουσικού ταξιδιού από την εσωτερική απόγνωση στην λύτρωση, όπως λένε οι ίδιοι.

Το "Μιαν άλλη ζωή" είναι το πρώτο μέρος.


Το "Ραντεβού στην πλατεία" είναι το δεύτερο μέρος.


Το τραγούδι "Η Πίστη" είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος.


Τα βίντεο και τα τραγούδια του μικρού αυτού project χτίστηκαν επάνω στην ιδέα της "Πίστης" τους για ένα καλύτερο αύριο. Όπως αναφέρουν «Η Πίστη αυτή είναι το μόνο εφόδιο που έχουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο, και ο μόνος τρόπος να διαβούμε τον δρόμο μας με την καρδιά και ψυχή μας γεμάτη».

Την Κυριακή 28 Ιουνίου του 2015 το γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' θα συμμετέχουν στο 10ήμερο ''Park Festival''.

Συναυλιακά η χρονιά του 2016 για το συγκρότημα ''Γυμνά Καλώδια'' θα ξεκινήσει με δυο συναυλίες στην Κύπρο, όπου βρέθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία, στις 4 και 5 Ιανουαρίου του 2016.

Τον Μάιο του 2016 το γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' θα κυκλοφορήσουν τον 6° τους δίσκο με τίτλο ''Η Μεγάλη Λούπα''. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή και κυκλοφορεί σε cd σε περιορισμένα αντίτυπα. Αυτή την περίοδο η μπάντα αποτελείτε από τους:
Χρήστος Καλογράνης - Φωνή, κιθάρα,
Θανάσης Μπουρίκας - Τύμπανα
Παναγιώτης Ροντογιάννης - Μπάσο, φωνητικά

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - Ελληνικό ροκ

Ο δίσκος τους ''Η Μεγάλη Λούπα'' είναι ο πιο ώριμος και ίσως ο καλύτερος τους δίσκος μέχρι σήμερα. Όλα τα τραγούδια έχουν κοινωνικοπολιτικό στίχο και είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Τραγούδια που σφηνώνουν στο μυαλό σου όταν τα ακούς. Το εξώφυλλο και το artwork του cd επιμελήθηκε ο Κώστας Φουτσίδης.

Στις 11 Αυγούστου του 2016 το συγκρότημα ''Γυμνά Καλώδια'' συμμετείχε στο ''Live στο LimassSoul Festival''. Στο συγκεκριμένο festival συμμετείχε και το γκρουπ ''Imam Baildi'' και ο Βύρωνας Πότσος, ο Στέλιος Στυλιανού, το γκρουπ ''Λωποδύτες'' και το γκρουπ ''Ισοβίτες''.

Συναυλιακά το 2016 θα κλείσει για το συγκρότημα με δυο συναυλίες που έδωσαν στην Κύπρο, στις 16 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία και στις 17 Δεκεμβρίου στη Λεμεσό.

Το συγκρότημα Γυμνά Καλώδια θα εμφανιστούν live την Παρασκευή 31 Μαρτίου του 2017 στην σκηνή του ΙΛΙΟΝ Plus, στην Αθήνα. Φιλοξενούμενος της βραδιάς ήταν ο Βύρων Πότσος, ένας εξαίρετος τραγουδοποιός από την Κύπρο, ο οποίος άνοιξε την συναυλία. Συμμετείχε επίσης η Naya Grana (Νάγια Γρανά) παίζοντας ακορντεόν σε κάποια κομμάτι.

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ_live ΙΛΙΟΝ Plus 2017

Τον Οκτώβριο του 2017, μετά από 12 χρόνια στην μπάντα θα αποχωρήσει ο μπασίστας του γκρουπ ''Γυμνά Καλώδια'' Παναγιώτης Ροντογιάννης.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 θα ανέβει στην σελίδα της μπάντας στο youtube ένα καινούριο τραγούδι, με τίτλο ''Έβαψα μαύρο τον ήλιο'', όπου θα περιλαμβάνεται στον επερχόμενο δίσκο της. Το τραγούδι αυτό ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Ravens στις 07/07/2018 και «μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να ζούμε με τον δικό μας τρόπο, ασχέτως με το αν οι άλλοι το κρίνουν αυτό "καλό" ή "κακό".
Ένα τραγούδι που θέλει να είμαστε οργισμένα ο εαυτός μας, σε μια εποχή που όλοι μας ζητούν να κάνουμε το δικό τους». Μπορείτε να δείτε παρακάτω το βίντεο, που έφτιαξε ο Ηλίας Μωραΐτης, για το συγκεκριμένο τραγούδι.


Τον Νοέμβριο του 2018 θα κυκλοφορήσει η νέα δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος ''Γυμνά Καλώδια''. Ο δίσκος αυτός έχει τίτλο ''Έβαψα μαύρο τον ήλιο'' και κυκλοφόρησε σε cd από την ίδια την μπάντα.

Έβαψα μαύρο τον ήλιο

Το συγκρότημα ''Γυμνά Καλώδια'' διανέμει ελεύθερα και δωρεάν τα τραγούδια τους μέσω του προσωπικού τους blogspot το οποίο είναι το http://gimnakalwdia.blogspot.gr/. Επίσης εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με την μπάντα ''Γυμνά Καλώδια'', στείλτε email στο info@gimnakalwdia.gr.

Μετά από τόσο χρόνια live εμφανίσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και μια μεγάλη δισκογραφία το συγκρότημα ''Γυμνά Καλώδια'' έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στην ελληνόφωνη ροκ σκηνής της χώρας. Δυνατές ροκ μελωδίες, στίχοι που μιλάνε κατευθείαν στη ψυχή σου και live που σε μένουν αξέχαστα. Έχουν αφήσει παρακαταθήκη μερικά πολύ καλά τραγούδια όπως τα ''Θέλω'', ''Οι Μικροί Μας Ήρωες'', ''Εδώ Πολυτεχνείο'', ''Άγιες Μέρες'', ''Δάκρυα Στο Χώμα''.

Γυμνά Καλώδια_Ελληνικό Ροκ Συγκρότημα


Δισκογραφία

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ (2005)
1. Ένας Άγγελος Γυμνός
2. Βαθύ Γαλάζιο
3. Μία Πόλη
4. Ήρωας
5. Θέλω
6. Τριαντάφυλλα Και Αστέρια
7. Το Ημερολόγιο Της Τελευταίας Μου Αγάπης
8. Φτερό Στον Άνεμο
9. Καληνύχτα
10. Ήρωας (Ακουστική Έκδοση)
2005 Γυμνά Καλώδια_front

Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ‎(2006)
1. Η Νεράιδα Της Απελπισίας
2. Δεν Θα Την Δεις Ποτέ Ξανά
3. Σάπια Τριαντάφυλλα
4. Μην Την Ξυπνήσετε Ποτέ
5. Τα Σκυλιά Της Κολάσεως
6. Ξέρω Έναν Θεό
7. Αυλαία
8. Λεπτοδείκτες 3:02
9. Όσα Και Να Ήταν 5:05
10. Άνεμε 3:07
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - (2006) Η Νεράιδα Της Απελπισίας (Front)

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - (2006) Η Νεράιδα Της Απελπισίαςs (Cd)

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - (2006) Η Νεράιδα Της Απελπισίας (Back)

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ‎(2007)
1. Μέσα Στη Νύχτα Μου 2. Ό,τι Καίγεται 3. Δάκρυα Στο Χώμα 4. Μεθυσμένη Αφροδίτη 5. Οι Ποιήτριες Της Γης 6. Ψέματα 7. Εκκρεμές 8. Ένας Τρελός 9. Άσπρα Όνειρα 10. Προσμένοντας Την Άνοιξη
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - (2007) Μια Ζωή Σε Μια Στιγμή_front

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - (2007) Μια Ζωή Σε Μια Στιγμή_back

ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ (2009)
1. Άνεμε
2. Σάπια Τριαντάφυλλα
3. Θέλω
4. Η Νεράιδα Της Απελπισίας
5. Βαθύ Γαλάζιο
6. Αυλαία
7. Μια Πόλη
8. Τα Σκυλιά Της Κολάσεως
9. Ένας Άγγελος Γυμνός
10. Φτερό Στον Άνεμο
11. Όσα Και Να Ήταν
12. Ξέρω Έναν Θεό
13. Ήρωας
14. Το Ημερολόγιο Της Τελευταίας Μου Αγάπης
15. Κόλαση
16. Τριαντάφυλλα Και Αστέρια
17. Λεπτοδείκτες
18. Μην Την Ξυπνήσετε Ποτέ
19. Καληνύχτα
20. Λήδρα
21. Μέσα Στη Νύχτα Μου 22. Ό,τι Καίγεται 23. Δάκρυα Στο Χώμα 24. Μεθυσμένη Αφροδίτη 25. Οι Ποιήτριες Της Γης 26. Ψέματα 27. Εκκρεμές 28. Ένας Τρελός 29. Άσπρα Όνειρα 30. Προσμένοντας Την Άνοιξη

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ ‎(2010)
1. Γλυκά Ψυχρά Και Ωραία
2. Οι Μικροί Μας Ήρωες
3. Παλάτι
4. Όλα Φεύγουν
5. Μια Χαρά
6. Ησυχία
7. Μαύρα Μπαλόνια
8. Όνειρα
9. Μου Λείπεις
10. Φαντάσματα
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - (2009) Οι Μικροί Μας Ήρωες_front

ΑΡΩΜΑ ΦΥΓΗΣ (2011)
1. Αρχίζει Το Πάρτι
2. Τατού
3. Η Πτώση
4. Τι Τους Νοιάζει
5. Ζωή
6. Πολιτισμός Ηλιθίων
7. Γκρίζα Κυριακή
8. Ο Θρίαμβος Του Υπάρχω
9. Αίμα Στα Σύννεφα
10. Κοιτάω Το Ρολόι Μου
Bonus Tracks
11. Οι Μικροί Μας Ήρωες (Live)
12. Θέλω (Live)
13. Εδώ Πολυτεχνείο
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - (2011) Άρωμα Φυγής_front

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΥΠΑ (2016)
1. Δε θα είμαστε μόνοι
2. Ελευθερία
3. Λ. Δημοκρατίας
4. Το Δέντρο
5. Η Μεγάλη Λούπα
6. Μυστικό
7. Ότι μισώ
8. Αναλώθηκα
9. Έχω εδώ κρυμμένο
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - (2016) Η Μεγάλη Λούπα_front

ΕΒΑΨΑ ΜΑΥΡΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ (2018)
1. Ωραία κοιμωμένη
2. Λεπίδα
3. Βόλτα ξανά
4. Έβαψα μαύρο τον ήλιο
5. Ο εφιάλτης
6. Ψυχορωγμή
7. Επισκέπτης
8. Το κουτί της Πανδώρας
9. Το γρανάζι
10. Ποιητής δίχως δάχτυλα
Γυμνά Καλώδια - Έβαψα μαύρο τον ήλιο (2018) - Front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου