Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

BIRTHDAY KICKS


Το συγκρότημα ''Birthday Kicks'' δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010 στη Λάρισα. Πρόκειται για μια Fuzzy rock n' roll με stoner στοιχεία μπάντα με αγγλικό στοίχο. Η σύνθεση της μπάντας ''Birthday Kicks'' σταθεροποιείτε ως τρίο το 2013.

Από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας ήταν ο Αντρέας Αλμπάνης (τραγουδιστής και κιθαρίστας της μπάντας), γνωστός από το συγκρότημα "Οι Φόβοι Του Πρίγκηπα'' (δες εδώ: ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ), όπου ήταν τραγουδιστής, στιχουργός και κιθαρίστας του γκρουπ.
Η σύνθεση της μπάντας ''Birthday Kicks'' με την οποία έχουνε κάνει δισκογραφία είναι η παρακάτω:
Ανδρέας - Κιθάρα, Φωνή
Jeroen - Μπάσο
Soco - Τύμπανα


O Jeroen κι ο Ανδρέας παίζουνε μαζί απ' το Φεβρουάριο του 2010 και είχανε σχηματίσει ένα βραχύβιο σχήμα, τους TAZ (Temporary Autonomous Zone), με τους οποίους εμφανίστηκαν 2-3 φορές live.

Όσον αφορά στο όνομα της μπάντας ''Birthday Kicks'' είναι ένα έθιμο γενεθλίων σε διάφορες χώρες του κόσμου, εφάμιλλο του δικού μας «φατούρου». Οι άνθρωποι που νοιάζονται και αγαπούν εκείνον (σπανιότερα εκείνη) που έχει γενέθλια τον περιποιούνται με μερικές «φιλικές» κλωτσιές προκειμένου να τον προετοιμάσουν κατάλληλα για ό,τι δύσκολο έρχεται στη διάρκεια του επόμενου χρόνου. Μαθαίνει λοιπόν κανείς να μετρά τις εμπειρίες του σύμφωνα με το «ξύλο» και που έχει φάει από τη ζωή και με αυτές τις εμπειρίες να προχωρά. Ένα έθιμο που εξυμνεί την ανθρώπινη συντροφικότητα και εξευτελίζει τον καθωσπρεπισμό των απλών γνωριμιών.
Επίσης ''Birthday Kicks'' όμως είναι και οι ανεξέλεγκτες κλωτσιές και φωνακλάδικες ανάσες της γέννας. Η σπασμωδική και αδιαμεσολάβητη, από τη λογική, βία με την οποία ο καθένας αντικρίζει για πρώτη φορά τον κόσμο.

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου του 2012 θα βρεθούν στην σκηνή του Stage στην Λάρισα μαζί με τους ''Planet of Zeus'' από την Αθήνα, τους ''Slab'' από την Αγγλία και τους ''Eternal Hated'' από τον Βόλο.

Τον Δεκέμβριο του 2012 θα δώσουν ακόμα δυο live, το πρώτο στις 23 Δεκεμβρίου στα Τρίκαλα, μαζί με τους ''Red Hot Chocofrettes'' και το δεύτερο στις 28 Δεκεμβρίου του 2012 στο Stage, μαζί με το γκρουπ BLML.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου του 2013 θα συμμετέχουν στο live που θα γίνει στο Στέκι στο Βιολογικό (Βiologica) στην Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 7 Ιουνίου του 2014 συμμετείχαν παίζοντας live μαζί με τα συγκροτήματα ''Rebecca Challis'' και ''Electro Vampires'' στα 10 χρόνια της Φάμπρικα Υφανέτ στην Θεσσαλονίκη.

Το καλοκαίρι του 2014 ηχογράφησαν το πρώτο τους 7ιντσο concept single. Πρόκειται για το ''Gotta Believe'' το οποίο περιλαμβάνει δυο κομμάτια και κυκλοφόρησε μόνο σε βινύλιο στις 20 Οκτωβρίου του 2014. Πρόκειται για μια 100% DIY παραγωγή με εξαιρετικό ηχητικό αποτέλεσμα και υψηλής ποιότητας συσκευασία. Ηχογραφήθηκε στη Λάρισα στο Ntoulas Sound Studio σε παραγωγή των Birthday Kicks και Nikki Love, ενώ το master ανέλαβε ο Chris Goosman (Baseline Audio Labs στο Michigan, ο σχεδόν μόνιμος mastering engineer της εταιρείας Small Stone Records). Κόπηκε σε 500 κομμάτια στην Αγγλία μέσω της Giraffe Pressings.


Το πρώτο τραγούδι των ''Birthday Kicks'' είναι το ''Dressed in Black Priest'', για το οποίο έχει παραχθεί ένα προσεγμένο video clip με comic τεχνοτροπία που μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Το δεύτερο τραγούδι είναι μια «διαφορετική σε σχέση με τις άλλες» διασκευή του ''Personal Jesus'' των ''Depeche Mode''.

Το αριστουργηματικό artwork της πρώτης κυκλοφορίας του γκρουπ ''Birthday Kicks'' με τίτλο ''Gotta Believe'' είναι του Λαρισαίου comic artist Μάριου Μπόρα. Μπορείτε να ακούσετε αυτή την πρώτη κυκλοφορία της μπάντας εδώ: https://birthdaykicks.bandcamp.com/album/gotta-believe.

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου του 2014 εμφανίστηκαν στο Αn Club, στην Αθήνα, μαζί με τους ''The Misty Blue Boys'' και τους ''Sounds Like Barley''.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2014 το γκρουπ ''Birthday Kicks'' παρουσίασαν την πρόσφατη κυκλοφορία τους ''Gotta Believe'' παίζοντας live στην μουσική σκηνή ''Κεντρική Πλατεία'' στα Τρίκαλα μαζί με τους ''Electro Vampires''.


Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου του 2015 το συγκρότημα ''Birthday Kicks'' θα βρεθεί στην σκηνή του Tiki Bar μαζί με το γκρουπ ''Penny Dreadful'', σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ανεξάρτητο ήχο που ακούγεται όλο και πιο δυνατά στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι η 2η εμφάνισή τους στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου παίξανε live, στο Πέριξ στον Τύρναβο, μαζί με το γκρουπ ''Screaming dEAD Balloons'' παρουσιάζοντας ζωντανά τις πρόσφατες δισκογραφικές τους δουλειές.

Στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2015 ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για τον επερχόμενο πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου του 2015 το συγκρότημα ''Birthday Kicks'' παίξανε live στο Lab Art στον Βόλο, ανοίγοντας (μαζί με τους ''Whereswilder'') την συναυλία του γκρουπ ''The Last Drive''. Την επόμενη, Σάββατο 6 Μαΐου ήταν η σειρά της Λάρισας για την εμφάνιση στο Stage του γκρουπ ''The Last Drive'' φυσικά μαζί με τους ''Birthday Kicks''.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου του 2015 συμμετείχαν στο ''Α Night For The Ramones'' που πραγματοποιήθηκε στο Αποθήκη Αλατοστράτας, στον Αλμυρό από το Los Almiros Rock Radio και τα Αντισώματα.


Το 2015 ήταν μια έντονη συναυλιακά χρονιά για την μπάντα  ''Birthday Kicks'' δίνοντας δυναμική παρουσία σε διάφορες σκηνές της Ελλάδας.

Τον Φεβρουάριο του 2016 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του γκρουπ ''Birthday Kicks'' με τίτλο ''Black Echo Trap''. Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε 12'' μαύρο βινύλιο και πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή. Η ηχογράφηση έγινε τον Φεβρουάριο του 2015 στο Red House Studio στην Θεσσαλονίκη. Ο δίσκος περιλαμβάνει οκτώ συνθέσεις, πέντε δικά τους κομμάτια και τρεις τολμηρές διασκευές σε ''The Jesus and Mary Chain'', ''Willie Dixon'' και ''Pink Fits''. Μπορείτε να αγοράσετε αλλά και να ακούσετε τον δίσκο ''Black Echo Trap'' της μπάντας ''Birthday Kicks'' εδώ: https://birthdaykicks.bandcamp.com/album/black-echo-trap.

Τον τίτλο του δίσκου ''Black Echo Trap'' τον πρότεινε ο Πέτρος Βούλγαρης, ο οποίος ανέλαβε και το artwork του δίσκου. Αυτή η φράση είναι στίχος από το τραγούδι τους ''Black Echo'' που υπάρχει στο δίσκο.


Ηχητικά ο δίσκος κινείτε στο ύφος της μπάντας με τον βαρύ Rock n Roll ήχο, τις Heavy κιθάρες, τα αργόσυρτα τριπαρισμένα περάσματα, το έντονο μπάσο και κάποια mid tempo είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των συνθέσεων.

Η παρουσίαση του άλμπουμ ''Black Echo Trap'' έγινε την Τετάρτη 2 Μαρτίου του 2016, με την συμμετοχή του γκρουπ ''Craang'', στο Rover της Θεσσαλονίκης (όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο) και το Σάββατο 26 Μαρτίου του 2016 στο Stage στη Λάρισα.

Την 1 Απριλίου του 2016, στο An Club στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Dope Psych Fest. Συμμετείχαν τα εκτός από τους ''Birthday Kicks'' εξής συγκροτήματα: οι Γερμανοί ''Wedge'', οι Βούλγαροι ''Sativa'' και οι Αθηναίοι ''7-Odds''.


Το Σάββατο 16 Απριλίου του 2016 το συγκρότημα ''Birthday Kicks'' συμμετείχε, στο 5ο Music Highway Festival, που θα πραγματοποιήθηκε Κύτταρo, μαζί με τους ''Thee Holy Strangers'', ''Mr. Highway Band'' και ''Underdogs''. Το Music Highway Festival, το φεστιβάλ – θεσμός για την αγγλόφωνη μουσική σκηνή της χώρας, έρχεται για 5η φορά πάντα σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα των CReatures. Ένα φεστιβάλ που «εργάζεται» αποκλειστικά για τη στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής ροκ σκηνής, μια γιορτή για τις μπάντες και το μουσικόφιλο κοινό.

Το Σάββατο 21 Μαΐου του 2016 θα εμφανιστούν ως support στο live των Βρετανών ''Uncle Acid & The Deadbeats'', στη Θεσσαλονίκη στο Eightball Club

Στις 14 Νοεμβρίου 2016 η ανεξάρτητη εταιρεία ''Vault Relics Records'', συνεχίζοντας να στηρίζει την ελληνική σκηνή ανεξαρτήτως μουσικού προσδιορισμού, εκδίδει σε 7ιντσο βινύλιο την split κυκλοφορία, με τίτλο ''Tonight at Vault Relics'', που συμμετέχουν δυο μπάντες από την πόλη της Λάρισας. Πρόκειται για τους ''Screaming Dead Balloons'' (δες εδώ: SCREAMING DEAD BALLOONS) και τους ''Birthday Kicks''. Ο δίσκος αυτός θα κυκλοφορήσει σε 500 αντίτυπα (μαύρο βινύλιο) και με πανέμορφο artwork στο εξώφυλλο και η κάθε μπάντα συμμετέχει έχοντας την δική της πλευρά με ένα τραγούδι. Το γκρουπ ''Birthday Kicks'' συμμετέχουν με μια διασκευή στο ''She Talks to Rainbows'' των Ramones.

vault relics - birthday kicks-screaming dead balloons split

Τα χρόνια της δράσης του, το συγκρότημα ''Birthday Kicks'', έχει δώσει δεκάδες συναυλίες στην Αθήνα αλλά και στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα μαζί με μπάντες όπως οι ''Savage Republic'', ''New Model Army'', ''Wooden Shjips'', ''Die Die Die!'', ''The Last Drive'', ''Deus Ex Machina'', ''BLML'', ''Planet of Zeus'', ''1000Mods'' κ.α., δημιουργώντας ένα σταθερό και αφοσιωμένο κοινό.

Στις αρχές του 2017 θα υπάρξει μια αλλαγή στην σύνθεση του συγκροτήματος ''Birthday Kicks'' καθώς στο μπάσο θα έρθει ο Emmanouil Hermano Tselepis (κατά κόσμον Μάνος Τσελέπης), ο οποίος είναι και κιθαρίστας του γκρουπ ''Craang''.


Το συγκρότημα ''Birthday Kicks'' μπλέκει τους ήχους του Stoner, fuzz, heavy psych, garage, desert και πρέπει να τους ανακαλύψετε οπωσδήποτε, όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα. Είναι μία από τις ελάχιστες μπάντες όπου έχουν για έδρα τους μια επαρχιακή πόλη και έχουν κάνει τόσο έντονη της παρουσία της σε όλη την Ελλάδα.

Μπορείτε να ακούσετε όλες τις ηχογραφήσεις τις μπάντας ''Birthday Kicks'' στο bandcamp τους εδώ: https://birthdaykicks.bandcamp.com/music. Επίσης και τις δυο κυκλοφορίες της μπάντας μπορεί κάποιος να τις προμηθευτεί από το bandcamp της μπάντας ή στέλνοντας τους ένα μήνυμα στη σελίδα τους στο Facebook ή από τα live τους.Δισκογραφία

GOTTA BELIEVE (2014)
A. Dressed In Black Priest
B. Personal Jesus (Depeche Mode Cover)
BIRTHDAY - Gotta Believe_2014_FRONT

BLACK ECHO TRAP (2016)
A1. Johnny Watcher
A2. Black Echo
A3. Hole
A4. Run Right Now
B1. Outlaw
B2. I Just Wanna Make Love To You
B3. Untold
B4. Dishwasher Blues
BIRTHDAY KICKS - Black Echo Trap_2016-FRONT

BIRTHDAY KICKS - Black Echo Trap_2016-side A

BIRTHDAY KICKS - Black Echo Trap_2016-side B

BIRTHDAY KICKS - Black Echo Trap_2016-back